Миете ли си косата всеки ден?

• 34 896
  • 375
  •   1
Отговори
# 225
За нищо, Amra, с удоволствие  Peace

Малко ми е трудно да отговоря еднозначно, защото освен този шампоан съм ползвала само още балсама от същата серия/досега две опаковки/. Търсеният от мен ефект е смекчаване последствията на постоянния цикъл мокрене - съхнене и като хидратация към момента този балсам ми върши работа, без да го ползвам всеки път. /Примерно - ползвам го в дните, когато ми се налага да измия косата си два пъти - след спорт и след заведение да речем, при второто измиване/. За сравнение - имала съм сухи периоди, когато и хидратиращите кремове Phyto 7 / Phyto 9 не успяваха да ми помогнат при редовна употреба. Предполагам има значение за крайния резултат по отношение на блясък и мекота и дали косата се суши с топъл въздух или естествено - аз практикувам второто.

Малко сложно е това с косата като цяло, но за себе си забелязах, че откакто започнах да налучквам подходящите и преди всичко щадящи измиващи средства за честа употреба, след това се нуждая от минимален брой кондициониращи/стилизиращи продукти.

# 226
Ако някой реши от днес да мие косата си всеки ден и да не се притеснява от това,може да ползва тази козметика за коса която аз ползвам Laughing
Виталитис само ще ви помогне да се чувствате по чисти и красиви Flutter
http://www.vitalitys.it/

# 227
На мен ми се наложи да си измия косата два дни поред... причината - втория ден изведнъж реших ,че трябва да отида на фризьор и резултатът беше ужасен. Първо, че фризьорът доста се постара да ме измие, въпреки че му казах, че косата ми е чиста и следващите няколко седмици скалпа ми беше сух и сърбящ. Така че не ви препоръчвам такива манипулации всеки ден. Може да я слеете само със вода, за да се разхладите, но да я миете всеки ден е вредно, колко и мазен да ви е скалпа. Simple Smile

# 228
За нищо, Amra, с удоволствие  Peace

Малко ми е трудно да отговоря еднозначно, защото освен този шампоан съм ползвала само още балсама от същата серия/досега две опаковки/. Търсеният от мен ефект е смекчаване последствията на постоянния цикъл мокрене - съхнене и като хидратация към момента този балсам ми върши работа, без да го ползвам всеки път. /Примерно - ползвам го в дните, когато ми се налага да измия косата си два пъти - след спорт и след заведение да речем, при второто измиване/. За сравнение - имала съм сухи периоди, когато и хидратиращите кремове Phyto 7 / Phyto 9 не успяваха да ми помогнат при редовна употреба. Предполагам има значение за крайния резултат по отношение на блясък и мекота и дали косата се суши с топъл въздух или естествено - аз практикувам второто.

Малко сложно е това с косата като цяло, но за себе си забелязах, че откакто започнах да налучквам подходящите и преди всичко щадящи измиващи средства за честа употреба, след това се нуждая от минимален брой кондициониращи/стилизиращи продукти.
О, много благодаря за подробния отговор Hug Hug Така е, да, колкото по-щадящ е шампоана, толкова по-малко подхранващи и хидратиращи балсами/маски са необходими след него. Сега съм открила много добър, мек, щадящ и подходящ за честа употреба шампоан - Bioderma Node Fluid. От форума ми го препоръчаха и съм много доволна. Но е неикономичен и ми е малко скъп да ползвам изцяло само него без да го редувам с друг шампоан и затова се оглеждам за други също меки и щадящи, но на по-ниски цени. Мисля да пробвам този на Alverde с Алое, който ти препоръчваш Simple Smile Мерси още вежднъж Simple Smile

# 229
Nansi.B, сухотата и сърбежът звучат симптоматично за проблем, поради който тогава ти се е наложило да си измиеш косата по - често от обичайното, че да има обичайния си вид.
Да, ако се мие често, отива по - малко количество шампоан; поредни дни, през ден - все тая, зависи дали се потиш и къде живееш.

# 230
Биодерма е марка, от която съм оставала доволна /от продуктите им за лице/, и този шампоан за честа употреба ме заинтригува - благодаря за споделената информация   bouquet

# 231
аз си я мия през ден и съм много доволна, като я мия всеки ден и се изтощава много Grinning Grinning

# 232
Когато започнах да се интересувам от косата си забелязах колко по-хубава е, когато е къпана... Около 4 клас беше това... дотогава бях свикнала да си мия тялото по-често, а косата един път седмично... естествено започнах много често да я мия... отначало през ден, през два... на мен поне ми се струваше често... и започна великото омазняване! 1 ден, след като съм я изкъпала: мнооого хубава коса, малко без обем, ама става! 2 ден: ммм мазничка коса... по-добре да я вържа... да, така става... и ако се случи и 3 ден...  Shocked Shocked #Crazy #Crazy  ужасно мазна коса!!!  И все я къпах през ден, но само защото майка ми ми забрани всеки ден  Laughing ... А тя беше тънка, рядка коса... и по едно време се информирах защо колкото по-често я миеш, 1. толкова по-малко обем има след къпане и 2. толкова по-бързо се омазнява...
1. Косата се изтощтява от често къпане, мокрене, разтриване с шампоан, плакнене, "разтриването с кърпа" особено, тръскане... всичко това е полезно, когато е на време
2. Колкото по-често се мие и се премахва мазнината, толкова по-усърдно мастните жлези работят... както и колкото по-често се подстригва, толкова повече се старае да расте и дори се накъдря така...

# 233
Мия косата си всеки ден или понякога през ден /много рядко/, като не ползвам един и същ шампоан два поредни пъти. Имам проблем с косопада откакто родих и сега започнах да ползвам и маски. Смятам, че миенето си е строго индивидуално за всеки скалп и условията, в които живее човек, но лично аз за себе си не мога да си представя да мия косата си по- рядко от през ден Wink

# 234
  • София
Мия си косата всеки ден, не съм я постригвала вече година, но всяко измиване следва балсам и кристали.
Косата ми не пада, не цъфти нито се чупи, гъста е колкото и като бях на 20...не мога да си представя да не я къпя всеки ден при положение, че навън е ужасно мръсно и когато се прибера косата ми мирише меко казано на улица не знам колко прах събирам и понея, но като си гледам тампончето за почистване на лице  Shocked...няма да мога да спя спокойно определено, добре се чувствам в малките 15% Grinning

# 235
Аз косата си я мия на 3 дни, защото започна ли по-често, започва да се омазнява по-бързо...

# 236
и аз бях против миене всеки ден , но заради горещините вече мия всеки ден , оказа се че най-добре се чувства косата ми със сапун с хума на AVIA  ,после в повечето случай слагам балсам или маска , но и без тях ми е ок косата , но моята коса е до раменете и е естествена , не е боядисвана , подхранвам я с касия 1 месечно и с маслени маски от време на време

# 237
  • София
и аз бях против миене всеки ден , но заради горещините вече мия всеки ден , оказа се че най-добре се чувства косата ми със сапун с хума на AVIA  ,после в повечето случай слагам балсам или маска , но и без тях ми е ок косата , но моята коса е до раменете и е естествена , не е боядисвана , подхранвам я с касия 1 месечно и с маслени маски от време на време
Здрасти,
от къде може да се купи този сапун?

# 238
Мия я през ден, даже два .. а колкото до миенето всеки ден съм чувала, че е много вредно ..  newsm78

# 239
Сега през летния сезон я мия през ден.

Общи условия

Активация на акаунт