Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 249
  • 266
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Тези, които са живяли през 40-те години на ХХ век едва ли някога ще забравят преживения страх от една разпространена по това време болест – полиомиелитът. Сигурно още помнят многобройните снимки на болните, на президента на САЩ, прикован от тази болест към инвалидната количка, страхът да използват обществените плажове, поради опасността от заразяване от това ужасно заболяване.

Днес практически полиомиелит не съществува, но страхът от него е останал. Останало е и убеждението, че и това заболяване е победено отново с помощта на ваксините. Нищо чудно, ако се има предвид мощната кампания в защита на ваксината. Фактите обаче са следните: няма убедителни научни доказателства, че именно имунизацията е принудила полиомиелита да отстъпи. Както вече беше отбелязяно, тази болест изчезна и в тези краища на света, където ваксинирането не е било прилагано толкова масово.

Напротив, тъкмо благодарение на тези нискоморални шамани и шарлатани, предизвикали спад в имунизацията в 3-тия свят полиото - тази ужасна, страшна, истинска болест, която беше почти изкоренена, се завърна.
А в Европа я няма само и единствено благодарение на съблюдаването на имунизационния календар от основната, съвестната част на обществото.
Жива ваксина в Бг не се използва.
А всичко останало са... ами, пълни глупости. По- големи дори и от цитираните тук.

# 226
  • София
При голяма част от хората заболяването протича в съвсем лека форма със симптоматика подобна на тази при обикновена настинка или грип, може да не бъде разпознато и не оставя никакви трайни последици. А по време на епидемии здравите носители на вируса многократно превишават болните, особено тези с паралитични симптоми! Може би дори повече от 90% от изложените на вируса хора по време на епидемии остават безсимптомни! Това показва, че преди всичко най-важна е силата на имунната система и предразположението! Алопатичната медицина не разполага с ефикасно лечение на паралитичната форма на полиомиелит. Но той е бил много успешно лекуван с хомеопатия. Ето какво пише д-р Бонд за своя клиничен опит със заболяването: "Винаги съм използвал за латирус като профилактично средство при стотици семейства по време на много сериозни епидемии и никога не видях дори един от тези случаи да се усложни. Възстановяването на вече разболелите се, както и на тези в начален стадий на заболяването беше 100 %."
Тук искам да предложа на вниманието ви един интересен факт: През 1948 г. по време на най-големите епидемии от полиомиелит д-р Бенджамин Сендлър, експерт по хранене към "Отийн ветеране хоспитъл" установил, че съществува известна зависимост между приема на захар и нишестени продукти и заболеваемостта. Той събрал данни и установил, че областите, в които консумацията на захарни и тестени изделия е най-висока, имат и най-много случаи на полиомиелит. Според него тези храни дехидратират клетките и предизвикват изтегляне на калция от костната, нервната и мускулната тъкан. Това води до значителен калциев дефицит, който допринася за развитието на тежка картина на болестта. Според епидемиологичните проучвания най-многобройни и сериозни случаи е имало през летните месеци. Д-р Сендлър забелязал, че тогава децата консумират много сладолед, газирани и други подсладени напитки. Дифтерия. Понастоящем това заболяване е изключителна рядкост. В САЩ за периода 1900-1930 г. преди въвеждане на ваксината броят на боледуващите е спаднал значително, а смъртните случаи са намалели с 90%.

Е, от подобни постове наистина следва да се срамуваш.
И добре би било да вземеш да се извиниш.
Защото, представи си, някои от жертвите на епидемията от полио в Сф все още са живи.
И да им кажеш, че са се разболели, понеже са яли захар (сигурно купонната система им я е осигурила...  Rolling Eyes), или не са пили достатъчно дестилирана вода е, меко казано, нагло и безчувствено.

# 227
Даааа, жива ваксина откога не се използва в България. Я питай набор 2003 дали си купуваха имовакс полио или 99 процента от тях си водеха децата за "капчиците" през устата???
"Глупостите", особено за премахването на живата полиоваксина в България, можеш да си направиш труда да ги провериш Peace
Питай си и джипито защо я отмениха Peace
Кате, Аризона поне  пише смислени неща. Що не се откажеш, слаба ракия си Laughing....То май всъщност аз останах единствения, който се занимава с писанията ти Tired

Няма нужда да се извинявам на никого. Първо, нямало е захар, ама е имало само хляб, това се ядеше основно  Peace и второ, го е казал доктор, а не аз....

И недей налитай, защото като си толкова загрижена за децата си, вземи ги кърми, като искаш да им даваш най-доброто, а не да обясняваш, че не си "шише" на повикване.... Crossing Arms

# 228
Имаше полио преди 10-15 години, май беше привнесено от чужбина/чужденец, и масови ваксинации. Да не те излъжа, но май беше по времето когато Ж.Желев беше президент.

Някъде съм чела че вероятността за разболяване от живата е към 1 на милион. А разболяване на човек без имунитет от прясно ваксиниран още по-нищожна.....риска е при контакт с изпражненията няколко дни след това (явно докато премине през хр. с-ма живата ваксината).

Ако се интересуваш ще потърся сайта, но отдавна ги бях чела тези неща...

# 229
Моите деца са 2004 и 2006 родени и са ваксинирани с живата през устата. След това въведоха мъртвата.

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 22:50 от Arizona

# 230
  • София
Първо, нямало е захар, ама е имало само хляб, това се ядеше основно  Peace и второ, го е казал доктор, а не аз....

Я вземи като начало да научиш глаголните времена в българския.
Пък после се пъни.
Последната епидемия от полио в Сф е била по времето, в което баща ми е бил дете. Разказвал ми е за нея. И не само той.
Така че всичките ти напъни с епидемията от полио през 2003 са... ами, не жалки, а отвъд. Хайде, тук може би малко хора, помнещи 40-те четат и пишат, ама родителите на деца 2003 все са достатъчно. Ще ти се смеят, ако ти прочетат поста - как децата им са се изпоразболели от полио, щото са ваксинирани...  Joy само дето някак не са разбрали, че изобщо са били болни... хайде, слез на Земята.

# 231
Аризона, да, ще ти бъда благодарна, въпреки че съм убедена в това, което казвам.

Катя, ти четеш ли се въобще какво пишеш - "Нямало жива ваксина в Б-я"....после епидемия от полио през 2003 (това пък къде го видя Rolling Eyes не съм писала никъде за епидемия....писах, че рисковете дете да се разболее от живата ваксина, са по-големи, отколкото ако се сложи убита) Къде останаха антителата и имунитетът?
Не, честно, отказвам се Joy

между другото няма дума "изпоразболели"- в БЕ няма два предлога в една дума Mr. Green
"го е казал доктор" също ми е грешно Wink Joy

# 232
  • София
Писа, че 90% от 2003 набор са били ваксинирани с жива ваксина. При която - според теб - рискът от зараза е съществен. В същото време от целия споменат от теб набор няма ни един случай. Нима не можеш и сега да видиш несъответствието?
Има дума "изпоразболели". Както и други такива. Българският език го допуска. Което щеше да знаеш, ако беше внимавала повече в началното училище.
... да до-на-правя, да до-из-пия, да пре-из-пълня ... ами, извади си речник, ако искаш да научиш и други.

"го е казал доктор" къде съм употребила не знам, но за сметка на това освен на теб на друг едва ли е грешно. Във всеки случай е граматически правилно. А дали на теб ти е грешно... ами, това не знам.

# 233
Кате, Кате.... Laughing Ще се опитам да ти го обясня без терминология. Прости ми кавичките, мързи ме. Правя и направя са две думи,нали? Дотук ясно. Пълня и изпълня също са две думи, при това различни. Когато образуваш нова дума, можеш да сложиш предлог - да , разбира се. Но в случая добавяш един предлог към съществуваща вече дума. до-направя, пре-изпълня.
Ама, мила, не можеш да направиш дума из-поразболели, след като дума поразболял няма...дори в "Хейзъл".
Ти може и да си химик, ама аз съм филолог, и то добър.(че и скромен Laughing)

"го е казал доктор" е моя грешка. Противоречи на българския словоред.

Дали има случаи на полио през 2003, или не, това не можеш да твърдиш със сигурност нито ти, нито аз. Tired

Цитат
През 2007 г. беше извършена замяна на живата полиомиелитна ваксина с инактивирана за всички приеми, с което се отговори на потребността на обществото от високоефективни и безопасни ваксини и на изискването за максимално ограничаване на циркулацията на ваксинални полиомиелитни щамове.
http://www.ncipd.org/?news=55  Wink

Всъщност съм ти благодарна за подаваните реплики, така могат да четат хората, които носят глави на раменете си. Hug

# 234
  • София
Никак не ти вярвам. Филолог не би направил грешка, която дори и 3-класниците бързо се научават да не допускат - в случая говоря за смесването на времената. Без да споря за добър или лош.

# 235
Цитат
Съществуват два вида тривалентна полиомиелитна ваксина- жива орална и инактивирана ваксина за парентерално приложение. При употребата на живата ваксина е наблюдавано развитието на парези и парализи при имунологично неувредени имунизирани лица и техните контактни. Тези нежелани реакции се предизвикват от от ваксиналните вируси, които в мого редки случаи възвръщат своята невровирулентност при размножаванета си в чревния тракт на имунизирания индивид. Тип 3 е свързан предимно с парализи при ваксинираните, а тип 2- предимно с парализи при контактните.
Д-р Костова http://www.drkostova.com/advices/imunoprofilaktika.html
Обичаният доктор Марио Grinning също подкрепя  
Цитат
През 2007 г. беше извършена замяна на живата полиомиелитна ваксина с инактивирана за всички приеми, която е значително по-удобна, безопасна и високоефективна за най-малките
http://www.d-rmario.com/imunizacii_detail.php?id=7 и да не продължавам да ровя

# 236
# 237
Ако щеш Laughing да ти пратя дипломата, а?! Всъщност да ти призная бях се ядосала....като ми падне пердето и въобще не мисля как точно пиша. Но сега вече ми е смешно.
Кате, не ми задълбавай в грешките, та да не взема и аз да търся твоите....Да видим чии ще са повече? Laughing
Айди лека нощ  bouquet
Да си помислиш за антителата и имунитета, за липсата на жива ваксина в БГ, за "изпоразболели" и...за всичко друго, което изприказва..... Tired

Аризона, благодаря.

# 238
Значи 91 година е имало 46 деца от южна българия заболели, предполагат че внесен от индия май се е появил в Бургас и се предполага че може от моряк да е пренесен, но нищо не се знае със сигурност.
А попаднах и на това:
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2976271

# 239
  • София
Доколкото прочетох повечето ваксини са живи.
И май така трябва.
Ако се умъртвят как се изработва имунитет?
Питам сериозно.

Между другото това е темата за морбили!!! А не за ваксини въобще.

Общи условия

Активация на акаунт