Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 203
  • 266
  •   1
Отговори
# 120
Не го познавам, нищичко не мога да кажа за него.

Говорехме за "доктори", даващи консултация и не само, а и изписващи лекарства по телефона.

# 121
  • София

С редки изключения (по отношение на ситуации) не бих се доверила на такъв лекар.

Освен, разбира се, ако не става дума за пациент, който е бил прегледан, били са му правени някакви изследвания, които са станали готови след напускането на кабинета и лечението, което е зависело от тях, му бъде казано в последствие...

# 122
Кате, мислиш ли, че ако ставаше дума за подобна ситуация щях да я споменавам изобщо?

# 123
  • София
Сигурно не. Но все пак предпочитах да съм изчерпателна...

# 124
Ваксинирано,за в момента не е преболедувал

# 125
  • Sofia
Ваксинирано, за момента не е боледувал, но и не сме били в контакт.

# 126
  • след Околовръстното
И двете са ваксинирани и на са боледували.

# 127
Да кажа!Ние сме от този "нищожен"процент(както казват лекарите),които след ваксината при нас конкретно МПР,преболедувахме морбили+рубеола почти успоредно(незаразени от вън,а от самата ваксина),което ни причини ТОТАЛЕН срив на имунната система и тежък мозъчен оток,звездичката ми щеше да угасне заради глупавата им ваксина.Аз не съм ваксинирана,от морбили не се заразих,като ученичка изкарах заушка(паротит).Та така,всяко нещо си има две страни...

# 128
cinga, съжалявам, че дететнцето ти и ти сте преживяли този кошмар!  Cry
Дано никога повече и на никое детенце не се случва.
  Praynig

# 129
cinga, лекарят на детето съобщи ли за тези странични реакции на МПР-ваксината в РИОКОЗ?

# 130
хайде да се включа и аз Tiredние сме от ваксинираните и в момента сме с морбили Tired Tired Tiredсинът ми е на 10 години, с направени всички имунизации до момента....и в същия този момент е повален от морбили.започвам да се чудя и аз защо съм му слагала тези ваксини....дори не го кара леко Cryказвам ви това е отвратителна болест, досега е карал скарлатина и оная шарка с големите пъпки, които стават на мехури, но...като това чудо не бяхме преживявали Sad
и от утре започваме инжикции гентамицин + антибиотик през устата Cry

# 131
..... досега е карал скарлатина и оная шарка с големите пъпки, които стават на мехури...

Коя шарка с големи пъпки?   Thinking

# 132
  • София
варицела Wink  щом и на мехури става....нали след като вече няма вариола, варицелата е едрата шарка Wink

# 133
да, варицела

# 134
..... досега е карал скарлатина и оная шарка с големите пъпки, които стават на мехури...

Коя шарка с големи пъпки?  Thinking
варицела или по народному-лещенката,но от поста ви няма и как да знаете каква е шарката щом пледирате за отказ от ваксините!
Обривът започва като много и малки червени подутини, които приличат на пъпки или ухапано от насекомо. Те се развиват като мехурчета с тънки стени, пълни с бистра течност, която по-късно става мътна. Мехурчето се пука, оставяйки отворена рана, която загаря и става на сухи, кафяви корички. Една от най-характерните особености на варицелата е, че обривът може да представлява пъпки от всички фази на заболяването.  
Мехурите на варицелата могат да са широки между половин и един см, имат червена основа и се появяват на  периоди през 2 до 4 дни. Някои деца имат само няколко мехурчета, други няколко стотин. Обривът може да е по-сериозен при деца, които имат други кожни проблеми, например екзема.
От 1995 година ваксина срещу варицелата се дава на деца след 12 месеца, както и на възрастни. Ваксината е ефективна около 70-85% при предпазване на леки инфекции и повече от 95% при предпазване от средни или тежки усложнения. Хората, които се разболяват от варицела след ваксина имат много по-леки симптоми с малко пъпки и се възстановяват по-бързо.
Ваксината се препоръчва да се слага на деца между 12 и 18 месеца. По-големите деца, юношите и възрастните, които не са боледували от варицела, също трябва да се имунизират. Децата от 1 до 12 години имат нужда от една доза, а юношите и възрастните се нуждаят от 2 дози с разстояние между тях минимум 4 седмици. Имайки предвид, че ваксината може да предпази болест или дори смърт, все пак малък процент деца се ваксинират според Центровете за контрол и превенция на болестите. Както е и с всички имунизационни програми, съществуват важни изключения и особени обстоятелства. Лекарят ще ви предостави най-адекватна информация.

Общи условия

Активация на акаунт