ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 954
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Добра вечер и от мен!

wicky, възхищавам ти се за дългите постове! От къде толкова време и търпение.  Thinking Laughing

Зузу, честит ти рожден ден! Да сте много щастливи с малката ти принцеса!   bouquet

Mischievous, този вид захранване се води "педагогическо захранване". Имаше хубав материал на сайта на Бу. Ето линк: http://missby.wordpress.com/2008/01/16/solids-pedagog/ ето и част 2 - http://missby.wordpress.com/2008/02/22/solids-pedagog-2/
Аз не мисля, че ще успея да захраня така, въпреки че ми се искаше. Ядем не толкова здравословно, че да е подходящо за бебе.

Courage, много ми се искаше да отида на този концерт, а и на още 2,3, но тази година не виидам как ще стане. Сигурна съм, че ще си изкараш страхотно! Толкова мног енергия и заряд има в Рамщайн!

Емилия, добре дошла! Теди е голям сладур!  Hug

Да се похваля от днес имаме ново 20 в изпълненията: когато го сложа по корем се изправя на коленца и си вири дупето. Много е забаван като го прави, а колко е съсредоточен, нямам думи!  hahaha

Ето едно клипче как си държи играчките: http://www.youtube.com/watch?v=9Uc2i5YgqWc
Извинявам се, че качеството е лошо и картината на обратно, но е снимано с телефона ми и няма как да се завърти, а и съвсем добре се вижда, че от мен оператор няма да се получи.  Blush След 1.30 мин. има по-добри кадри.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 23:46 от Red tree

# 121
  • София
Добро утро!

Ред4е -  супер е Филип  Heart Eyes,(голям е сладур пу пу)  ние сме далеч от толкова целенасочено хващане, от обръщането също.

Понеже заговорихме за разделно събиране на отпадъци, в нашият квартал  събират специалните контейнери.  Sad В началото си мислех,че ще ги подменят, и трупах на балкона, пликове, трупах - обаче не! Даже на тези , които са останали в близост до нас, има лепенка, "за битов отпадък"  #Cussing out. При вас има ли някаква промяна?

Аз бързам да се оплача, че след малко ще ни спрат тока , чак до 15 ч.  Sad, оставам като затворник с бебето в това хубаво време - на 6 ет. живеем и дори да смъкна количката, няма как да я кача (заради секциото). ПФу..

Може да сте го дискутирали, но аз да питам - музиката успокоява ли бебчовците ви? И забелязали ли сте зависимост във реакциите му м/у музиката която сте му пускали или просто сте слушали(така че бебето да чува) по време на бременността ? Ние много обичаме музика , особено Джаз и класическа ( чуе ли Хайдн се унася- че той кой не би се унесъл.. hahaha) , забелязвам странна привързаност към ретро песните и по специално шлагерите (като Paloma blanka ,Since we sharing the same bed ..бляк ) , която смятам да изкореня при първа възможност. Twisted Evil
Аз на коремчето му пуска Калас и Рамщайн  Mr. Green, да има разнообразие, но още не съм проверявала как ще реагира сега.

Лек ден!

# 122
Добро утро, момичета.Искам да ви попитам, вие Пентаксим ще купувате ли от аптеката, когато го пуснат в мрежата или ще чакате безплатна ваксинация от ЗК?Моята педиатърка каза да не купувам, но при нея може малко да се забавят ваксините.Вашите бебета плюнчат ли се?На Стефа вчера съм сменила 3 жилетки, ще слагам лигавник накрая.Какво ще кажете за млека нан-1?хубави ли са?Досега съм я хранила с Фризо НА, тя не е алергична, но аз съм-към млечните произведения.Ще говоря с педиатърката да го смени с някакво по-евтино, че от това купувам кутия на 3 дни и както един месец нямах болнични, фалирахме направо. ooooh!
Радвам се, че имаме нови попълнения в редиците си. Hug за всички вас.

# 123
Red three, браво на малкото бебче smile3501.Някъде бях чела, че бебето прехвърля играчка от едната ръчичка в другата чак към 5-6 м., така че Филип е много напред с материала. Страхотно бебче, а и много прилича на моето Миши - такова сериозно и сладко Heart Eyes. Вчера го показах на прозореца, понеже сме на оживена улица и нисък етаж, много го закачаха и му викаха "ей, бебе", а той се пулеше, кокореше и не спираше да си върти главата по колите. За първи път се държеше така, вече като голямо бебе. Беше мноооого сладък   Heart Eyes.  Всеки един ден добавя по нещо в умственото си развитие, в физическото изоставаме, ама акъл имаме Joy Най обича да яде, да спи и да се кокори......А пък на ръце колко обича и да го разкарвам от стая в стая.......За моите ръце и кръст няма да говоря,  аз всъщност си имам тренинг от Дани и Явор, същата картинка бяха ooooh!
Отивам да чистя и готвя  Mr. Green, че днес пристига свекър ми. Имам си и един проблем - чудя се как да кажа на децата, че баба им вече я няма. Дани, понеже вече е голям, а е и страхотно подслушваче /и клюкарче/, от някъде нещо е подразбрал /подслушал/ и вече два пъти се затваря в стаята си, плаче чак до хлипане и не ще да каже защо. Втория път с много усилия и молби от моя страна ми каза, че плаче, защото като остарея ще умра. Казах му че имам специални връзки там горе на небето и съм говорила с Господ никога да не умирам, но той само ме погледна подозрително и ми каза "нали като умреш, пак ще ме обичаш". Да се смееш ли, или да плачеш.... Аз се подготвям внучки да гледам, а той при ангелчетата иска да ме прати hahaha Та така, чудя се как да им кажа, защото като дойде довечера дядо им, ще го питат къде е баба. Да не го разстройвам човека.
Ние днеска с Миши мислим да слезем в магазина, долу под нас на пазар. От сега почвам да се смея, като си представя какво кокорене ще падне Laughing
На вас ви пожелавам усмихнат ден, пълен само с положителни емоции Hug Вижте какво хубаво слънчице грее навън  Nature Sunny

# 124
  • София
Здравейте!
 Емилия Радева голям бонбон имаш!
 За тези на които сега ги е огрял цикъла, могат само да се радват, защото на мен ми дойде една седмица след лохиите  Sad  и сега съм за 3-ти път оциклена  ooooh!
 Иначе да се присъединим и ние към проблемната атопична кожа, или към себорейния дерматит, лишеи, сухота, зачервени бузи, пъпки, усърдни млечни корички корички... всичко имаме. Аз за сухата кожа между лактите и китката ползвах линола уреа. За 1 седмица му се оправи там кожата, а и на лицето грапавините също. Иначе кожния на нас ни каза себореен дерматит, но лечение не ни предложи, дадени мостри на Avene, което нещо не ни помогна, но поне не навреди. иначе имаме вече козметика от А до Я. За сухите участъци по тялото (които приличат на лишеи) сега с Линола Фет ойл правим бани. А млечните корички с Клоран. Има ефект. Само 2 пъти го мазах до сега но се поочисти. А бяха моооого упорити. Вече 2-ри месец ги отглеждаме. Със зехтин мазах- нищо, със бадемовото масло мазах - нищо, с бебешко олио същата работа, с гел на Avene- пак така, с Мустела- станаха още по вече. С тоя Клоран му мажа и бузите сега, че  Линола Уреа  не знам колко време може да се ползва. Бяха му зачервени бузите преди 2 дена, пак по незнайна причина и с Клоран се пооправи. Абе търпение му е майката. Аз изобщо не знам от кремовете ли минава или просто ей така им идва времето да изчезват.
 А за музиката- ние се кефим на червените ботушки. Само че вече не е актуална, нали идва лято  Mr. Green
 Моя мъник от вчера няколко пъти го засичам да си смуче палеца  Shocked Вчера в количката- засмукал си палеца и си пее нещо.
 Хайде приятен ден от мен и дано да е един слънчев, както го дават по прогнозата  Wink

# 125
Добро утро мили дами и бебоци Hug

Много благодаря за пожеланията - тъпкано да ви се връщат  bouquet

Прекрасен ден, а ето и закуската - така ми се ходи на пикник в това време...

# 126
Добро утро!

Red tree много е готин Филип и мнооого съсредоточен. Браво на него! Аз вече писах, ама пак - Анна е още във фазата на бокса  Laughing.

Courage, при нас цветните контейнери не са пипнати. Ако знаеш коя е била фирмата, чиято собственост са били контейнерите за рециклиране, можеш да им звъннеш (за ориентир - едните събират пластмасата, стъклото и хартията в отделни контейнери, а другите - всичко годно за рециклиране заедно, освен стъклото). Аз звънях преди година, за да помоля да позиционират контейнери близо до офиса - отне им две седмици само.  Peace

За музиката - спим на сборни дискове от бразилски джаз или от арии от италиански опери (не съм сигурна дали не й вървят само като фон обаче).
Но овациите обират Еvanescence (заради трелите на Ейми) - голямо гукане пада.

beboran1  Grinning! Баткото навремето цяло лято го приспивах с "Тихо се сипе първият сняг". И той беше с атопичната кожа - израстна го  Wink.  

Зузу - с тая кошница, как ще се оправяме сега ....  Heart Eyes

Днес слънчице ще е - ние ще циркулираме в Южния  newsm08!!!

ПП: Дани, минахме през подобна фаза с Тео (най-тъпото е, че беше след някакво филмче) - наложи се да обещая, че докато той е малък, ние с баща му няма да умираме  Shocked. Не е много педагогическо, ама за него си беше голяма драма и голяма мъка, ей!

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 09:50 от viroglavka

# 127
  • София
Red tree - голям сладур е момъка! Добре се справя!!!
За времето за постовете - от изветсно време през деня Даная я приспивам люшкайки с крак шезлонга, който съм сложила до компютъра - като имам работа да мога да работя (само крака ми е зает:))
Сега я люшкам за да спи (иначе почти винаги се събужда като спра да люшкам), хапвам закуска и ви пиша Simple Smile И да искам - друго не мога да правя! После, като се събуди се почва игра в която често мрънка да се квлючвам и аз! И така до хранене, преобуване и пак приспиване. В тези промеждутъци имам възможност най-много да скокна бързо до пералнята да я заредя или на почивки да изгладя... но нямам много шансове за къщна работа като цяло Simple Smile
А вчера я бях сложила да спи и реших да ви пиша, че понякога не пиша много страници и после ми е трудно да проследя кой-какво и да ви отговоря!

При нас хита е "Чело коте" - колкото и да мрънка - като чуе песничката и млъква в дзен поза Simple Smile

И ние се готвим за разходка!

Татит - ще сме в парка на Гео Милев, да знаеш!

# 128
  • София
Добро утро на всички smile3525
Да се оплача, тоя Пентаксим ни взе здравето с тати! Вече втора нощ Теди се събужда с рев на 2 часа и се налага да го слагам да спи на нашето легло  tantrum По принцип заспива на цица и Sax for sex  Laughing, но след ваксината ни прави диви и щастливи докато заспи.
За къпането харесва му да се плацика във ваничката, шляпа с крачета, малко му е кофти като му мием главата и лицето. Реве като го изплакваме с душа. Подсушаваме го с хавлията, а тати от далече със сешоара, и винаги при обличането надува гайдата...
Този месец е наддал 1100гр и 6 см, въпреки цялото драйфане, което прави, но докато сме на кърма няма как да спре (поне така каза педи) Crossing Arms
Редче много готино си премята играчката! Нашия още само зяпа без да хваща сам... Иначе от корем по гръб се обръща, хили се, говори на играчките. Татко му постоянно го изправя като го крепи под мишниците или го слага седнал в скута му, а аз постоянно му се карам да не прави така, че му е рано още  #2gunfire
За захранването мисля около 6 месец, с пюре картоф/кърма...
Лек ден и слънчева разходка на всички...  Hug

# 129
Да ви почерпя -днес  моето момиче става на 3 месеца

Нашата торта,не съм направила украсата още,затова от нета  Whistling

# 130
Тани, честит ви празник! 3 месеца си е страхотна възраст Heart Eyes

# 131
  • София
Момичета, благодаря ви за милите думи! Много хубаво ми стана!  Blush Laughing

Уики, хвнала си му цаката значи!  Party

Сутрин обикновено поспивам с Филип, че вечер с това цедене преди 1 не лягам, но днес станах и успях да изчистя, пусна пералня, изведа кучето и направя закуска! Имам чувството, че вече е 13.00.

Тани, честита ви месечинка!   bouquet

Дани, все си мисля, че е добре да се каже на децата. Аз имам само един починал дядо и то миналата година, и като малка не съм се сблъсквала със смъртта на близък, но пак ме беше страх мама и тате да не умрат и съм поревала доста затова. Сигурно всяко дете минава през този период. И сега си спомням, че една вечер баща ми беше на банкет и аз го чаках по нощите да се прибере и тихо си ревях в кревата.  ooooh!

Гита, и Филип се лигави много, но не всеки ден. Има дни в които сменявам по 3 лигачета, а има такива, в които и един не успява да намокри. Забелязах, че в дните с повече лиги е по-неспокоен. Може би има отношение към зъбите.  newsm78
Ние имаме 1 хранене за деня с АМ и дава обикновен Фризолак. Такъв му даваха и в родилното и не съм сменявала храната. Не знам колко струват другите но Фризолакът е от 9 до 11 лв, зависи от коя аптека го взимам.

Ти защо му даваш Фризо НА? Това, че ти имаш алергия не означава нищо. И аз имам куп алергии, но се надявам Филип да му се размине това "щастие".

Филип много обича детски песнички. Май любима му е "У дома часовник трака" .. аз пък съм си харесала "Чунга -чанга". Слушаме и Дарик, но не всеки ден. Последните няколко дни като се разреве и аз започвам силно да викам: Бррррррррррррррррррр и да правя физономии и той спира. Даже това вчера ни спаси от реването след баня.

Заспива без музика, евентуално на много намален ТВ или на тишина.

Дълго време събирах и изхвърлях разделно пластмасата, докато не изгориха контейнера пред нас. Сега има такъв на 2 пресечки и съм виждала как го изхвърлят в общия боклук, така че се отказах...

Моето дете се събуди в 7, яде и към 8 заспа и още спи...не мога да повярвам!  Shocked

Днес ще е хубаво времето и след малко ще му приготвя чантата и хайде навън!!!

Хубав ден от нас!  Hug

# 132
Привет, днес се очертава хубаво време.  dance

Вчера бяхме на консултация- 850гр. и 5см. е пораснал, сега е 65см. и 6,850кг.

Понеже му се потят ръцете и краката, исках да му пипнат главата- нищо му няма. Педиатърката каза, че трябва да се следи дали се поти около нослето, докато се храни и дали се стряска по - лесно от шум. Така, че изглежда потенето на дланите, не е задължителен признак за начален стадий на рахит.

Със захранването, изобщо не бързам. Екстра си ми е така Mr. Green Най-рано на 5 навършени месеца и при желание от негова страна.

Нелито, възнамерявам да продължа с цеденето нощно време, поне до 6-тия месец. Много ме е страх да не ми намалее пак кърмата, че трудно се връща лактация. Ние бяхме по едно време почти изцяло на АМ. Е, няма такова облекчение, като това да знам, че кърмата му е достатъчна.

Аз от болницата си излязох с килограмите от преди бременността, обаче сега съм с 5-6 отгоре. Голям апетит-голямо чудо. Сега понамаля май, та се надявам да почна да свалям. Тези дни все се каня да почна упражнения, но кога ще се наканя, никой не знае! Laughing

Косопад, слава богу за момента нямам, дано и така да си остане. Ама надали.

Прясно мляко пия, шоколад хапвам рядко, позволявам си биричка и винце от време на време.

Тани, по правило цикъла се предшества от овулация. Нали с него се изхвърля неоплодената яйцеклетка Peace
Честито ви тримесечие!

Евка, нямам думи просто.  ooooh!

За затъпяването, ми чувствам се с мнооого намален мозъчен капацитет. Ама много!

За обръщането, все още не се и опитва. Обаче, съвсем съзнателно си хваща играчките. И ръчичките си хваща, много е сладък.

Courage, ахх какви мухи пускаш ти! Завиждам ти, да знаеш! На ДМ концерта беше най-якия и за мен. Да си изкараш яко на Рамщайн.
А за Питър Стийл страдам, все едно съм тийнейджър Cry.

Оги не се впечатлява да му пускам музика. За сега предпочита живите изпълнения, най-обича да му свиря на блок-флейта. Показах му вече и пиано, определено се впечатли, даже успя да натисне с юмруче един клавиш. Като беше в корема, му свирех често.

Гита, добре завърнала се Hug. Лиги има и при нас, доста. Слагам лигавник, или си го забърсвам с тензухена кърпича.

Емилия, добре дошла и от мен. На нас повръщането ни е проблем. След хранене не го оставям да легне, а го гушкам под ъгъл. Полуполегнала и той в/у мен по- гръбче. Това е единственото което облекчава положението. Вече почна да отшумява, надявам се скоро да изчезне съвсем, че е доста неприятно. Другото което правя е, че не се опитвам да въвеждам режим. Като яде по малко и на често, му е по-лесно да храносмила.

Mischievous, според мен не е проблем, стига единствената опора да не е на дупето. Аз така си го нося редовно. Педиатърката вчера ме видя, ако имаше проблем щеше да ми каже.

Редче, браво на Филип!!!

Препоръчайте ми ортопед в София!

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 14:42 от _valkiria_

# 133
За ортопед от София - горещо препоръчвам Д-р Алексиев. Ние ходим при него, много съм доволна, изключително способен доктор Peace

# 134
Гита, ние сме на Нан1. Стефани много го харесва, само дето се запича често, но реших да не й го сменям засега, защото преди беше на Пренан, който не харесваше особено, а и не съм сигурна, че е от млякото - тя й в болницата си беше запечена, а там я дохранваха с Фризолак. Ще пробвам с биогая да й се оправи стомахчето. Иначе от Нан-а аз вземам двойната опаковка от 2*400гр. за 17лева, най-евтино излиза. Пентаксинът ще го купувам, тъй като при нас е вторият и вече сме близо до тези 60 дни. Иначе и на мен педиатърката ми каза, ако искам да изчакам че не е толкова фатално и няколко дни след това, но аз не смея да рискувам.
Дани77 на моите племенници, като прадядо им почина им обясниха че той е отишъл на небето и е станал звездичка и няма да може да го виждат, но той ще може да ги гледа от там. Гледам, че те не се стресираха. Иначе аз като бях на 6 години, почина прабаба ми и криеха от мен, но аз разбрах и доста дълго време бях в стрес, вечер не смеех да заспя, да не е аз или някой близък да умре.
Хубав и слънчев ден от нас.

Общи условия

Активация на акаунт