ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 950
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Роси, ето я Ана бананаhttp://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6042
Редче, пуснах на една програма на 20гр и после на лека центруфуга на ниски обороти, изпрах всички играчки, а къде са тия свирки newsm78, а днес ни дойде и звездичката, та ще я пробваме тази вечер Heart Eyes, май аз повече се радвам на играчките от децата Party

# 76
  • София
Тарталета,абсолютно съм съгласна с твоята приятелка,че кърменето е изкуство и не е за всеки,примирих се с факта,че не е за мен,но не се обвинявам и не страдам от това,първото ми дете,грам не е кърмено,няма алергии,не е боледувал,освен един бронхит,така,че всичко си е строго индивидуално,истината,естествено е,че и аз не бях много упорита сега,въпрос на усещане...

И моя не се обръща наникъде,само се огъва като змия,опитва се да хване нещо,обаче ръчичката е на юмруче и съотвено не се получава нищо,и той в стремежа си,цупи устенца като Андреа за снимка,и върти главичка наляво-надясно,много се забавлявам с него...Ама и аз не се тормозя излишно,когато-тогава,Влади се обърна на 8 мес чак,толкова му тежаха килцата,че само главата успяваше да си крепи...

Евка  bouquet

# 77
  • София
Да споделя и аз по въпроса за развитието на децата. Стела нито се обръща, нито хваща играчки. Изобщо не и идва на ум да посегне към нещо. Напъва се да се изправи от легнало положение и ние умираме от смях. Баща и и вика " Хайде ставай и заминавай". Не се смее с глас. Качила е само 400гр. за ужас на педиатърката, но мен това изобщо не ме тревожи.
Кажете, пуснаха ли Пентаксима?

# 78
  • София
Танчелина, тази "свирка", дето успях да унищожа се задействаше при силно разклащане на играчката нагоре-надолу.

Иве, поклон за ЕБХ.   bouquet

Little Miss, винаги съм си мислела, че ще кърмя с много голямо удоволствие, но не се получи и при мен. Вече ми е писнало това цедене, но имам кърма и ще изкарам още малко така. И аз съм съгласна, че кърменето е изкуство!

Дани, радвам се, че Мишко е добре!

Тани, аз пък съм на мнение, че преглед на 6тия месец е много закъснял. Аз вчера допих последното хапче от предписания ми антибиотик за възпалението, за което нямах никакви симптоми и ако не бях отишла на преглед щях да разбера много късно.

# 79
Включвам се само да кажа, че след почти 24 часова стачка Анна пак започна да суче, без гърчене, изпъване и прочее ...  Peace

Разбрах, че един от големите вносители на лекарства очаква внос на Пентаксим до края на седмицата - има проблем със касата, нищят го и по новините този проблем.

След като се обръщаше от корем на гръб без време и моята щерка един вид регресира  Grinning - не се обръща вече, стои на люлка - вирнала глава и вдигнала крака  Confused (моето гардже ще става гимнастичка!!!!)

Евка, коя е тази болница?

# 80
Хей, Евка, съжалявам, че такъв ужас сте изживели. Нашето дали е било бронхеолит не зная, но гърдите на детето вече са чисти. Още кашля, но е от секрети от носа и плюнките, а и малко кашля. Дано поне сте добре и не ви се налага вече да се занимавате с болници.

Говорите за кърмене и захранване. При мен, както съм споделяла кърменето беше един малък ужас - два месеца съм се цедила след всяко хранене с две помпи едновременно, за да изцедя безценните 10-20 мл. След половин - един час сукане вдигам детето и то плаче, че е гладно. Меря го - едва 40-50 успяло да изсуче. Колко пъти съм ревала с него, че е гладно и съм се изкушавала да минем на АМ. Винях се, че заради моя инат държа малкия гладен. И ето след 3 месеца борба се кърмим успешно. Дохранвам от втората-третата седмица, предимно с кърма, но и с АМ - около 100 мл на ден може би му се събират, дори по-малко и то предимно на последните хранения по 40-50 да додам. Сега като намали и храненията вече успяхме да направим и цяла седмица без АМ. За сметка на това обаче кожния проблем нарекоха атопичен дерматит със съмнения за АБКМ. Дадоха Фризопеп и чакат да видят как ще ни подейства, за да ни го изпишат по каса. Аз съм на 100% безмлечна диета. Преди пиех по 100 мл прясно мляко на ден и около 50 гр сирене, но явно и това е било много. Най-страшното е, че след всичките ми усилия за кърменето вчера лекарите предложиха да спра да кърмя и да минем само на Фризопеп. Не е ли безумно? Та по този повод и захранването ще е късно и бавно. Четох, че за деца с фамилна обремененост с алергии нови храни се въвеждат на 7-10 дена, т.е. на месец по 3 храни ще мога да въвеждам Simple Smile и то само ако не даде реакция, което предвид, че трета седмица не можем да овладеем обрива хич не си го представям. Успокоявам се поне с това, че детето ми е спокойно. Отлагаме Пентаксима и не съм сигурна дали до 2 седмици ще успеем да се справим с обрива, за да ни го сложат, че било макс до 60 дни след първия.
За заспиването - моето момче също имаше период, в който си заспиваше сам в кошарата, но този уикенд само на ръце съм го приспивала. В резултат на това съм с много силни болки в кръста и сега проявявам креативност в приспиването Simple Smile Не спирам обаче да го опитвам в кошарата сам и днес единия път успя да заспи в кошарата докато му държах ръчичката и му пеех, а на следващата дрямка направо сам си заспа в кошарата след като си игра с играчките. Естествено трети път не успях така да го приспя, но не се отказвам и продължавам да опитвам.

Мамо Це, много съм съгласна, че кърменето не бива да е самоцел. Аз считам, че има мами с късмет при които се получава по-лесно и други, които успяват с много упорство, при трети и упорството не е достатъчно,  когато всичко е срещу теб. Моето момче не се отказа, нито когато не можеше да суче, нито когато нямаше мляко. Дано успеем да се преборим и този път.

# 81
Добър вечер и от нас - чак тук се записваме Simple Smile

За обръщането - Вки се обръща без проблем от корем по гръб и много се радва, че го е направила (сигурно защото и аз й се радвам ). Вече се обръща и от гръб настрани - вчера ме изми как скоростно се обърна като искаше да суче  - бяхме в леглото Heart Eyes Към играчки посяга целенасочено - е не всеки  път й се получава да ги хване Mr. Green но направи ли го е много доволна и ги размята. Когато аз й подам нещо - хваща го и бързо го пуска...това не знам защо го, прави Laughing

Евка -  Hug

За истерясването - при нас помага само носене о стая в стая - мисля си че са колики, защото започва да крещи като е легнала и като я изправя лека полека се успокоява.

За затъпяването - бройте ме и мен Mr. Green

Косопад нямам -поне засега.

От два дни й се е подсекло отзад дупето - оставям я почти на всяка смяна на памперса по 10-15-20 мин на въздух, мажа с крем и нищо не помага... Направо съм се видяла в чудо...

# 82
n3ni какво изписаха докторите за обрива? Големият ми син на 7 месеца направи жесток обрив, който така и не разбрахме от какво точно е. Мажех с какво ли не, тогава се наложи и с Адвантан, който е кортизонов крем, нямаше начин. Също ни бяха изписали Линолафет за банята - разтваря се във водата и най-важното рибено масло - Ескимо, което по принцип се пие, но при нас го изписаха за мазане, с тези неща преборихме обрива, друг такъв по цялото тяло не имал, вече е на 4 г. Сега и бебчо е с атопична кожа, свивките на ръчичките и по гънките и бузките все е зачервен, но засега минаваме без кортизонови мазила, дано не се налага и за напред, че редовната им употреба въобще не е препоръчителна.

За хващането на играчки, вече ги хваща и според мен напълно осъзнато, но още не се обръща напълно.

# 83
  • София
Бяхме в УМБАЛ  Александровска и със сигурност там няма да стъпя повече

# 84
  • София
Здравейте,

отдавна не съм писала, но от време на време ви чета.

Евка, съжалявам много за това, което сте преживели!   bouquet Бързо възстановяване!

Ние минаваме от време на време през кризи , но в повечето случаи си имам обяснение за всяка една от тях- нито една не е така .. без причина. Или съм хапнала, чесън или нещо което не харесва, или е бил на гости, мол..- т.е превъзбуден или пък му се пишка.
 Понеже заговорихте за ЕБХ , няма как да не спомена ,Йоан не иска да яде и да върши друга работа (малка или голяма) . Свалям памперса/пелената, подлагам парче памучен/хавлиен плат той си свършва работата и започва да се смее - "Е, най сетне схвана!"  Wink и после сух си продължава храненето.  Peace Понякога го виждам през деня, как киселее и се гърчи (а е сит, сух, не му се спи) свалям памперса/пелената .. пак същата процедура и той доволен- даже го хванах ,че пишка 2 пъти в много кратки интервали (в рамките на 1-2 мин) и в  повечето случаи изчаквам  преди да го облека. Да си кажа, въобще не бях навита за ЕБХ , защото и се виждаше рано, макар,че с баткото 9-тия месец бяхме останали с само с нощния памперс, (в повечето случаи сух на сутринта) , но сега наблюдавайки малкия, желанието му да е винаги чист - разбирам,че в това има смисъл! Може би не на всяка цена , хармонията преди всичко , но аз лично по съвсем естествен за мен и бебето ми начин се насочвам към този начин на хигиена. Започнах отскоро (ок. 2 седмици) и вече все по често се случва да караме през деня само с един памперс и един нощен (през нощта не винаги успявам да се мобилизирам). Simple Smile За сега не го държа над легенче, искам първо да се разберем, че взаимно  си разбираме сигналите и тогава, пък и доста тежи - поне 7 кг., не сме го мерили скоро. Акаме веднъж на 2-3 дни, и то с много характерни звуци и физиономии засега в памперса- ще работим в тази насока.
 Казвам памперс защото засега имам само 2 пелени и докато те съхнат ползваме памперси  Sick  от чиято миризма вече ми се гади. Чакам си пратката от ибей и ще ги махна завинаги. bowuu

Колкото до околната среда или го носиш в себе си или не.. никой не е длъжен да прави нещо само защото е модно, но е хубаво да се замисли в какъв свят иска да израснат внуците му! Трудно ще повярвам, че е по екологично да изхвърлиш  1200-1300 бр. разграждащи се за 150 години памперси от колкото да пуснеш допълнително 3 перални месечно (съобразявайки енергийния клас на уреда и вида на перилния препарат), аз ги слагам леко изплакнати при другите му дрехи.  Peace

Много дълго се получи извинявайте!

По другите теми имам какво да споделя, но утре! Лека вечер!  Grinning

# 85
Записче!

# 86
Дани_77, тези пампита ползвам.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 13:29 от Мишона

# 87
  • БГ
Добро утрооо,   Tired  макар че за мен вече си е добър ден, от 6ч съм на крак!    Rolling Eyes   Отдавна не се беше случвало, но бебо се събуди в 1,30ч с идеята, че е гладен, след това отново в 6ч и денят ми започна!

Еvка, дано никога повече не ви се налага да изживявате този кошмар!!!   Hug

little rabit, и Калин е все още с обрив по бузките, по тялото няма засега. На външната страна на едното краче, обаче, кожата му стои някак суха, груба, някой има ли такъв проблем?

Моят бебешор е нещо мързеливичък - дори не се пробва да се обръща?! Обича да си лежи на гръб и да се радва на играчките над главата, маха с ръчички, смее се с глас ако докосне някоя играчка, гука им.  Party
С приспиването нямаме проблеми - слагам си го в леглото, будува си около половин час и след това бебчо сам си заспива.
Относно ЕБХ - просто на този етап не мога да практикувам - Калин е от често акащите бебета, по 4-5 пъти на ден и то точно след хранене, в момента, в който съм го изправила за да оригне. Няма да ви описвам каква акробатика прилагам за да го опазя чист в това положение - с едната ръка го придържам към рамото ми, с другата разкопчавам гащеризон или свалям ританки, следва бодито и ако съм била достатъчно бърза, а той не много шаваш, всичко си остава в памперса, иначе, картинката е ясна - изцапани дрешки.  Close

Относно Пентаксима познати фармацевти ни убедиха, че до 25 април ще има зареждане по аптеките, но аз докато не го видя в ръцете си вече не вярвам!

# 88
Мишонка, друг те е питал за памперсите.Виж назад. Иначе, ползвала съм ги тези и са хубави, да.

# 89
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Наш бебчо не се обръща още, хваща неща, но чак целенасочено не знам дали е ... обаче е най- дзен бебето, което съм виждала, едно кръгличко и блажено усмихнато... нито реве, нито нещо го мъчи. ... само като беше болен и сополите го дразнеха мънкаше ... иначе- слагам по корем, усмихва се до ушите, слагам по гръб пак така, настрани.... като го оставя сам в леглото мънка, но не реве ...

Той ми е като компенсация сякаш, баткото беше точно обратното

А трябва да ви кажа, че при предишната бременност и бебе изпълнявах всички условия, бебок беше супер нервен...
сега- ям и пия каквото ми се яде, слушам тялото си и всичко е наред ...
 Даже,  честно да ви кажа,  пия прекалено много прясно мляко ... с баткото един ден 4 литра отмахахме, чак се плаша от себе си, като пристрастена съм, но мнооого ми се пие

И кафета пия по няколко на ден ... но алкохол не си позволявам

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 09:51 от Зуи

Общи условия

Активация на акаунт