ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 949
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Аз питах за памперсите. Мерси  Hug Ще ги пробвам, ама ми се струва, че не съм ги виждала никъде в магазините  newsm78 Сега сме на оранжевия памперс, но не ми харесва, струват ми се по корави, груби, а и сякаш от тях се подсече  Sad Лошото е че имам почти цял пакет Cry
За подсечено дупе - преди като се беше подсекло Мишето, с какво ли не мазах, у нас стана аптека и магазин за бебешка козметика - резултат никакъв Cry Най-накрая му помогна Мустела. Много съм доволна. Сега пак е почнал малко да се подсича и си мисля да не е от оранжевия памперс  newsm78

# 91
little rabit, и Калин е все още с обрив по бузките, по тялото няма засега. На външната страна на едното краче, обаче, кожата му стои някак суха, груба, някой има ли такъв проблем?

stefaniika и Светозар има такива участъци загрубяла кожа около коленцата на крачетата и над китките на ръчичките. Не е постоянно, ту се заглажда кожата и изчезват грапавите места, ту пак се появяват. Повлияват се най-добре от балсамчето на д-р Тайс и кремчето на Себамед - baby soft, което е доста омазняващо кожата. След баня мажа с Ексомега на А-дерма, а гънките с преварен зехтин. Но не сме преборили напълно тези проблеми. Вече се чудя дали на взема Ескимото - рибеното масло, с което мазахме баткото като беше на 7 месеца, но мирише много и засега се въздържам, все пак бебчо не е обринат целия.

# 92
  • София
Добро утро!

Тези памперси са на промоция в брушурата на Карфур в момента + чанта,или нещо такова..

Аз  само на бързо да се похваля и излизаме навън.. Най-сетне, доживях.. newsm44 newsm44 отивам, отивам на
 ..  superuu  superuu Не знаете от кога ги чакам само..

И макар да не се връзва с времето и ранният час на деня, виртуален поздрав за всички , макар и малко, фенове: Sonne  smile3531

Лек ден на всики!

# 93
Ех с какво хубаво настроение се събудих от слънчицето Simple Smile За съжаление при нас духа ужасно много и не става за раходка, все се надявам следобед да се разтъпча, че вече не ме свърта вкъщи Simple Smile

А ето и една виртуална почерпка за моя празник:

Хубав ден на всички Hug

# 94
Добър ден!
Аз да се оплача-снощи ми дойде и съм в див ужас.Уж кърмя пък `що цъфнах  newsm78 Толкова ми е кофти,отиде ми рахата.Стига ми толкова 1 година-уф  ooooh! И на това отгоре почти точен,да му се не види.Последния беше на 25 април,а сега на 20-ти.А така се надявах да е поне след като спра да кърмя,което се надявам да е поне есента  Close Така или иначе ще се ходи на доктор.Щом вече дойде...
Оф,нямам настроение.По късно може да поспамя пак. Whistling

Честит рожден ден Zuzu_82 !

# 95
Zuzu_82 честит рожден ден, да си жива и здрава, многооо обичана и много щастлива   bouquet
Дани_77 и на нас оранжав пакет си ни седи така отворен, ама като й се зачерви дупето от него нямаше как, сега сме с белите който Мишона е показала, е няма такова блаженство, идеално мекички са  Wink

Ох и аз чаках, чаках хубавото време пък сега се ослушвам и ме мързи да изляза  Embarassed Така без компания ми е глупаво сама с тая количка  Confused

# 96
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро!

Снощи писах, писах, но ми се бъгна нета, направих си текстови файл, записах си постчето и днес готова да допиша - отварям - въпросчета само  Crossing Arms #2gunfire

Да видим какво помня!

Уики, ние сме сравнително добре. Няма чак истерии, просто никакви играчки не я забаляват и мрънка само. Смее се пет минути и после почва да мрънка. Има много газове и коремчето и къркори много. През деня спи много непокойно и се буди много, нощем спи докъм пет и после се мята много - взимам я при нас и това поамага, но аз не спя почти след това. Но гушкането с нея си заслужава. Вие как изкарахте снощи  Hug

Иве, надявам се да си права...... Засега си я гушкам и това е, мен не ми тежи да я приспивам с гушкане, ама всички ме побъркват - какво било това, така ще се научи и т.н. Е едва ли до тринадесет години ще иска да спи на ръце. Нали така!
За ЕБХ и аз ти се възхищавам. И ние с мъж ми сме фенове на "зеленото мислене", макар че в Бъглария си е геройство направо. Ние събираме разделно боклука и хвърляме в съответните кофи, но съседите плескат отгоре органични отпадъци  ooooh!. Не ми е ясно защо, след като до трите кофи (разделни) има два метални контейнера. Като не искат да разделят своя боклук, просто да го хвърлят там  #Cussing out Не ползваме найлонови торбички, но в супермаркета ме връщат сто пъти да си сложа едната краставица в пликче, щото така трябвало! Както и да е........

Кураж - айде беее! Изгуби се!  Hug Да изкараш супер на Рамщайн.  Party

За обръщането - не се обръщаме на никъде сами.

Хваща вече играчките съвсем целенасочено и пъха всичко в устата. Но пък когато играчките са над главата и почти не ги удря. Нещо не го е схванала това.

За оглупяването - работата е трагична. Освен, че съм затворена вкъщи, съм и на Дюкан - т.е. не ям въглехидрати, които са хранта на мозъка - ми представете си. Пълна и тотална тъпота  Mr. Green Crazy

Спомням си че скоро говорихме за първия МЦ, но ето не помня какво беше. Та пак ще питам - не ме бийте - беше ли ви много обилен??  newsm78

Зуи - завидях ти!

Тани' - и аз вчера бре  Mr. Green Whistling Как се нацелихме?! Иначе мисля че е сравнително рядко да не ти дойде като кърмиш. Искам да кажа, че не е задължително да е така!

Зузу - честито миличка! Само щастие и радост!

# 97
Здравейте и от нас!
Zuzu_82, bdbaloni

... и сега по цял ден у нас е едно викане, едно чудо  Laughing
И ние от няколко дни сме така! Вика, но се смее, с баща й много се забавляваме!  Laughing.

wicky, съчувствам ти за истерясването, при нас много рядко се стига чак до истерия, крива е вечер, но се успокоява. Понякога се налага да използвам сешоара. Чувала съм, че като се духне в лицето на бебчето няколко пъти  в такива моменти помагало   Thinking
Дани_77, при падане педиатърката ми е казвала, че трябва да се следи за цицини, дали детето  става сънливо и отпуснато, иначе не било проблем PeaceНе че ни се е случвало(и дано не се случва де), просто бях попитала. Но се радвам, че сте добре Hug
Еvka, ужас!!! #2gunfire
Все още се кърмим, надявам се поне до 5-я месец да е изцяло на кърма.  baby_neutral Спрях да се цедя от 3-тата седмица, но не изцеждах повече от 20 гр. кърма  Sad. После ми се регулира кърмата, имахме преди 2-3 седмици малко проблеми с наддаването, но явно е било моменто, или криза на растежа newsm78. Сега отново ми е урегулирана кърмата, пробвах пак преди известно време да цедя - е, не ми се удава и това си е!!! Close
За задълженията в къщи - ами за всичко ми остава време  Mr. Green. И за забавления с бебка, и за чистене и за нета Simple Smile. Е, и мъжа ми вечер много помага, пък и бебка мога да кажа, че е от кротките (повече през деня  Grinning  Heart Eyes). Установих даже, че когато дойде майка ми или свекървата, по не мога да смогна - явно ставам неорганизирана!
Сега се сещам и да питам нещо - преди малко забелязах, че в оченцето на бебка има мигличка, пробвах нежно с влажно тампонче да я махна, обаче не успях Sad. Какво може да се направи?

# 98
А-а-а, за затъпяването не можете да се мерите с мен Stop 7 г. си седя вкъщи, дондуркам си бебета и хубавичко си затъпявам...... Не че се оплаквам. Въпрос на избор. Моя е такъв. Но че станах тъпа - няма спор, а като се има предвид, че и още около 4 г. ще си дондуркам Миши, смятайте за какво затъпяване става въпрос. Така че вие - моля, моля, къде сте още......
А навън е само за разходка, но ние сме си вътре, щото мъжа ми забрави онзи ден количката при родителите ми  ooooh! и чак другата събота и неделя ще си я приберем. Ама аз не се сърдих, защото знам, че сега не е много адекватен, свекърва ми почина преди 11 дни, а и с този гипс не ми се ходи много по разходки. Сега като се събуди, ще го изведа малко гушнат в задния двор на кооперацията.
А сега, като казах за свекърва ми, се сетих, че и тази тема бяхте обсъждали. Ние не се обичахме много и отношенията ни бяха леко лицемерни, но на погребението й ми беше наистина мъчно. Още повече, че умря ужасно нелепо - излекува се от рак, а умря от бъбречна инфекция. Тия изроди в V-та гр. направо я убиха горката. Та мисълта ми беше друга - не подхождайте с предубеждения към свекървите си, не забравяйте, че те са майки на мъжете ви и баби на вашите деца. Колкото и да не ви обичат, все пак не могат и лошото да ви мислят. А нали и ние някога, живот и здраве ще ставаме свекърви и тъщи...

# 99
Дребната най-после заспа, след като дълго време искаше да й дърпам вибриращата буболечка, а тя да мята ръце от кеф и да й гука. Успях да прибера пране, да простра друго и да си осигуря компания за разходка след следващото хранене.
Zuzu_82, честит рожден ден. Много щастие и любов! newsm67
Tatitt, вече два пъти ми идва като втори път беше и доста обилно първите 3 дни , и по-продължително кървенето.. Надявам се постепенно да се нормализира. За „зеленото мислене” в Бг – много трудно. За това ми беше интересно откога Ивето е започнала тази практика. До нашия блок дори няма кофи за разделно събиране,  а металните редовно се разпиляват от братята р**и. Идеята за ЕБХ ми харесва, но ще ме домързи и ще се проваля.
Linna^, изчакай малко. Предполагам, ако много много й дразне, ще заплаче и мигличката ще излезе със сълзите. Ако много искаш да промиваш, най-добре с чист физиологичен р-р , само NaCl 0.9%. Ако вече не е излязла ...
Courage, скъпия е фен на Рамщайн, аз предпочитам Депеш http://www.youtube.com/watch?v=5J2oIApVryc&feature=related
Дани_77, съжалявам за свекърва ти. На много момичета просто им е заложено да оплюват своите, е има и наистина криви свекърви. Но каквито и да са, те майки на нашите мъже и трябва да ги уважаваме.

Хубав ден, момичета!

# 100
  • София
Здравейте, до сега само ви четях, а сега вече и се регистрирах. Мама на Теодор роден на 05.01.2010, 3100, 49 см. Скоро и повече инфо от нас...  Hug
Приятна разходка!

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 16:32 от Емилия Радева

# 101
Здравейте,момичета!
Зузу честит рожден ден!Да си здрава и много щастлива! nbirthday
Евка  Hug Дано да не ви се случва никога повече!
Днес бяхме на консултация и  Тони вече е 5650 (+ 530 гр) и 61 см (+3 см) Аз малко се поуплаших да не каже педи,че е качила малко защото до сега все качваше малко над килограм и да не настоява за добавка ,но слава богу нищо такова.Иначе не се учудвам съвсем защото ако не я прибера да се разбуди си караме на 4кратно хранене .Тези дни пък имаме нов репертоар-изсуква първата гърда и като я преместя на втората започва едно гукане,спирка няма.Брей че приказлива била тази моя дъщеря  hahaha И разбира се не суче и огладнява по-често.Даже снощи се събуди в 3 през нощта,нещо което отдавна не се беше случвало.Хайде хубав ден от мен ,че разходката ни зове!

# 102
Здравейте,момичета!
Зузу честит рожден ден!Да си здрава и много щастлива! nbirthday
Тези дни пък имаме нов репертоар-изсуква първата гърда и като я преместя на втората започва едно гукане,спирка няма.Брей че приказлива била тази моя дъщеря  hahaha И разбира се не суче и огладнява по-често.Даже снощи се събуди в 3 през нощта,нещо което отдавна не се беше случвало.Хайде хубав ден от мен ,че разходката ни зове!
Toва все едно аз съм го писала..... newsm78Само дето мойта не иска да яде по-често Rolling EyesЯвно фотосинтезира.И аз очаквам този мес.да ми качи около 500-600 макс ooooh!

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 15:12 от R&B&G

# 103
Зузу, честит рожден ден и от мен! Желая ти здраве и щастие! Hug

Добре дошла, Емилия Радева. Трябва да пишеш на лични на някои от момичетата, които влизат в акаунта "january 2010", за да те допълнят в списъка с бебоци. Simple Smile

За обръщането - моят Гошик е много силничък и от две седмици се опитва да се обръща от гръбче по коремче, обаче едната му ръчичка остава под тялото и започва да пищи, ако не му я извадя, а като застане вече по коремче е много доволен и се смее. Набира се на ръчички и иска да седне, но е още некоординирани  без помощ е много далеч от такова изпълнение. LaughingИ още един номер прави: с дясната ръчичка си хваща лявата и си я тика в устата. Имаме и един Пинокио от хипоалергична материя, чийто нос е любим за лапане. От коремче по гръб един-единствен път се е катурвал и то май случайно го направи и се поуплаши, защото изведнъж се почувства без опора.

за кърменето - през деня се събират четири кърмения, а вечер и през нощта две. Понякога пропуска едно, понякога добавя едно. Кърмя го на поискване, но все пак приблизителният му собствен режим на огладняване е 3,5 - 4,5 часа. Освен това отказва да яде от шише през деня, защото му е необичайно, така че ме чака да се прибера, ако съм излязла и тогава ме напада. Яде доста буйно понякога - пухти, издава звуци, понякога се дави. Слава Богу спря да ръмжи и да се гъне.

Не се чувствам затъпяла, а по-скоро изолирана.Всичките ми задължения покрай децата ми отнемат всичкото време и се изморявам за вечерно излизане.

# 104
Здравейте, момичета.Вече си имаме интернет у дома и ще съм по-редовна в писането.Ще се радвам да участвам в дискусиите, както преди и да продължаваме да си помагаме и подкрепяме в отглеждането на нашите съкровища. Hug

Общи условия

Активация на акаунт