Отговори
# 240
Миракъл, аз давам Хамомила вече повече от месец. От както давам, Ники започна да спи спокойно. Мисля да продължавам още доста време. Моята педиатърка е хомеопат и каза, че трябва да се дават докато избият всички зъбки. Само че в зависимост от това колко е неспокойно детето се приемат под различна схема. Peace

# 241
Янче, ти по колко даваш?
Аз четох в съветите на д-р Михайлов,той препоръчва 2 пъти по 3 гранули. Не съм водила Елена специално на хомеопат, макар че знам, че е добре индивидуално да се определи.

# 242
Момичета,притеснена съм!Вече две сутрини(не поредни) се събуждам от едно прихълцване на бебето,все едно не може да диша,прави и едни физиономии ,докато спи,сякаш сънува нещо лошо и всеки момент ще ревне.Надявам се да сънува нещо,а да не е астма(аз това си мисля да не е),брат ми е с астма и знам какъв ужас е.И двата пъти го взимам бебо и той се оправя,като се събуди.На някоя от вас случвало ли се е подобно нещо?Все си представям едни лоши работи.....
Катето също прихълцва, аз смятам, че сънува. Това не е задушаване. Не я взимам, освен ако се разплаче. В такива случаи където си хъмка и хълцука-само я наблюдавам
 Peace

# 243
Здравейте и от нас  Hug
При нас със захранването странна работа.... Райън не харесва нищо сладко  Shocked Не иска банан, не иска ябълка.... Само зеленчуци яде и каша. Оризова с ябълка също не харесва  newsm78 Също така хич не ще и да чуе за хладна, да не говорим студена храна! Дори и водата и чая трябва да са топли Rolling Eyes Много ми е странно, но каквото такова.
Освен това има вече 4 зъба  #Crazy Горкото с много рев ги изкарва... Той ли води класацията или има и други с толкова много зъбаци?
Анив
И аз мисля, че е хубаво за всеки случай да питаш педиатър. Може и от зъбките да е. Райънпоследната седмица се събужда с неописуем рев! С нищо не успявам да го успокоя, просто реве, после явно малко го отпуска болката от зъбчето и си заспива....
Във Варна е над 20градуса  newsm44 Толкова го чакахме това лято   bouquet

# 244
Ani_Boland  ние сме с 5 зъбчета  Wink Иначе и Дейката е така, не харесва плодовите пюрета въобще. Нито круша, нито ябълка. Но пък зеленчуковите си ги папа, което е супер Peace

# 245

Миракъл, мерси за комплимента за моите дебеланки Simple Smile Засега Криси е добре, даже и на София, като че ли, ще и се поразмине. И аз им давам хомеопатия, в случая Осцилококцинум.

Ани, ти като секърва ми - тя все казва, че най-хубаво било времето във Варна, ама и при нас в София си го бива - тук бе направо жега вчера и като гледам днес в цяла БГ ще е лято! Е, да вие си имате морето, но ти ще го поздравиш от всички нас, а пък ние ще помахаме на Витоша Simple Smile!

Относно захранването - определено едната не харесва някои храни, а другата си хапва с удоволствие - всички деца с различен вкус. Вчера задуших био ябълки с тиква и много им хареса и на двете.

Мегс, Дея направо ни разби всички с толкова много зъби Simple Smile

Отивам да правя палачинки и после на разходка, хубав ден на всички!

# 246
Megs  Shocked Поне лесно ли ги вади?
Норче  Laughing Аз по-скоро се радвах на времето като цяло.... Не изках да звучи като изтъкване  ooooh! За съжаление нашия кмет откакто го избрахме последния мандат преди 3години тотално заспа и нищо не е правил! Та Варна отдавна вече за мен не е най-добрия град за живеене. Толкова омраза съм му набрала на този Кирчо, че #Cussing out Добре че скоро идват избори...
Чух, че се готвят да вдигат ДДС-то на 24%. Ако това стане тотално ще унищожат малкия и среден бизнес.... Някой да е разбрал нещо по въпроса?
Благодаря на всички за съветите за матрак за Алекз. Вчера обикалях, оказа се, че ортопедичен матрак без пружини на най-добра цена ми излезе Магнифлекс  #Crazy Тед бяха с 50лв. по ефтини а Нани с 60лв. по-скъпи, а за качеството на Магнифлекс знаем... Та така... Странно нали??? Попитах продавачката на Магнифлекс защо така се получава с цената, тя ми обясни, че Тед и Нани внасят някой от материалите си отвън, сглобяват матраците в България и нямат възможност да си намалят цените.Докато Магнифлекс била огромна Италианска фирма и в последната година покрай кризата имали политика на сваляне на цените  newsm78
Странно, но факт  Crazy Важното е, че е в моя изгода  Peace Като сме готови със стаята на Алекз, ще кача снимки да ви я покажа. Стана хубава, само дето синъото по стените ми се вижда доста тъмно.... но ще видим
  bouquet

# 247
  • Cambridge, UK
usmifchica , каква диета пазиш, че като гледам резултата много добре звучи

Герчо, точно и аз в това се бях загледала. Grinning Дано да сподели усмивчица. Въпреки, че като си дойда в България със сестра ми сме решили да започваме разделното всяка информация за работеща диета ми е от полза. Е и да е съвместима с кърменето де. Grinning

Момичета, 75 са килограмите ми с бебето в корема  Embarassed
С раждането свалих 10 кг, първата седмица вкъщи без никаква диета още 2, останалите ги свалих с 90 дневната (естествено не издържах 90 дена) + един детокс. От 2 седмици обаче не съм на диета и си държа 58. Като се приберем в Сф пак подхващам 90-дневната + детокса когато трябва. Признавам че и двете ги правих с големи прегрешения - аз съм баба меца и вляза ли в кухнята омитам всичко, което ми видят очите. Сетих се още нещо важно, опитвам се да играя аеборика поне 3 пъти седмично, ако искaте ще ви дам youtube инковете към нея и всяка вечер съм на степера за по 15-20 мин.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 11:02 от usmifchica

# 248
Здравейте момичета!

Много отдавна не съм писала, ама с тва захранване ми се взима акъла от готвене. Тук няма НИЩО. Само някакво слешалици като в Щатите, както казва Манолия (да не се бъркам). Почти нищо подходящо. Няма никакви местни пюрета. С какво ги хранят? И така почнах да готвя пюренца.
Не е много по яденето. Каша не обича. Най-много обича тиква с морков.
На цялата гюрунтия минахме и през лактационна криза и стачка. Давах и малко добавка, но успях да си я върна на кърма изцяло.

За спането на една страна говорите. И Валерия от няколко дни предпочита така. Даже се обръща и по корем в съня си. Така се движи, че обикаля цялата кошара на сън.

Денем също е активна. Много шава. обръща се на двете страни и ве докопва нещо. Даже от гръб на корем почна да се обръща преди от корем по гръб. Почти седи сама, но пада настрани след известно време. Купихме и столче за ядене онзи ден и много и харесва и си седи доста там да си упражнява седенето.

Най-сладкотое, че се е научила да маха за чао. Хората по улиците и моловете я научиха Simple Smile.

Зъби, никакви!! Ама и на мен са ми излезнали късно, след годинката.

Момичета имам 2 въпроса, ако някой може да помогне.

1. От това захранване се е запекла. Акаше твърди топчета. Почнах да и слагам малко зехтин в пюрето и намалих кашата. Давам и и няколко дни броколи. От вчера е по-рядко, но много странен цвят. Отгоре е много тъмно зелено и като го натисна вътре е оранжево (като от тиква или моркови). Много странна работа. Някой има ли представа?

2. Тук има много легнали полицаи. Мразя гиии! Колата ни я джип и вози доста твърдо. Колкото и бавно да карам през тях  на бебата отзад главата се мята понякога, особено ако се е надигнала. Нали съм си шаш все си мисля да не и стане нещо. За капак, миналия ден минах със задна гума през един висок ръб на тротоар (качих задната гума със скорост). Бебата се беше надигнала и се размята на ляви и надясно, особено главата. Аз се уплаших, но тя явно не. Даже не рева или нещо, ама аз си мисля, да не съм и повредила главичката. Не е повръщала, не е сънлива ама аз все я наблюдавам. Предния ден повтаряше след мен "та та та" а вчера и днес неще. Сигурно съм откачила, но моля ви кажете ми, може ли да има нещо общо?
Ако бебето не е заплакало даже, възможно ли е да има опасност от удара?

Манолиа, дано се оправи бебчето. Много ми стана тъжно.

Болничките бебчета дано да оздравяват бързо.

# 249
MVinzens , за първия ти въпрос- може да даваш круша и слива, за запичането, може само тях като пюре, а може и в кашата да и ги слагаш. За цвета- нормално от броколите- каквото ядат това изкарват.
Не ми се струва, че може да и има нещо без да се разплаче дори детето Thinking На нашето столче има въглавничка и тя предпазва главичката да не се мята много, но ти пък чак в какъв филм се вкарваш .

Нашите зъбета....направо не е истина колко бързо и избиват или едно след друго или заедно по 2 наведнъж. Тази нощ беше кошмарна, не сме спали от 1 часа и вече в 4 исках да се съмва , че не знаех къде се намирам  #Crazy И 6-тото зъбче почти е избило  Peace До ден два ще пробие

# 250
Хайде и ние да се отчетем, че отдавна не сме писали.
Габи е 7,600кг, 68см, хапва 4-5 зеленчука, ябълка и банан по 70-80млл и след това дохранвам с кърма. От всичко давано си хапва с изключение на броколи- такива смешни физиономии прави, много се забавлявам с "нещастието й". Но и аз много ги мразя- и вкуса, и миризмата им са миииии  Confused. Да видим как ще е с тиквичките и карфиола- сигурно същия дизастър. Направо като гледам тя как стиска венци на половин бурканче се чудя как други деца на нейните месеци, че и по- малки хапват по 200млл каша ей- така... Дано и при нас потръгне, чеее......  Rolling Eyes.
Заспива си сладко сама към 21ч, обърната на една страна с лице към прозореца и така си откарва по няколко часа нощем (1-2 пъти я залъгвам с биберон, че мрънка насън); после се обръща по гръб- разперва крачета и ръчички като голям човек и чак сумти, в 4ч се кърмим малко и до 8,30 пак спиМ, в 9ч ставам с голямо неудоволствие, защото тя вече е ПРЕспала и нямам шанс да я държа повече легнала Mr. Green, а и би било нагло от моя страна  Laughing.
Миналата седмица Габи се беше обринала доста, но не беше от храната, защото не й бях давала нищо ново- остана да е от памперсите (за първи път купих от Бг) или от топлото. Еми, оказа се от топлото и резките температурни разлики- просто й е по- чувствителна кожата, и за 2-3 дни отшумя. Но мнооого се поти по главата- вашите дечица така ли са?
Ааааа, да- аз съм добре  Grinning- трябва да ходя на гинеколог, зъболекар и кога ще стане, като няма на кой да я оставя през работни дни  newsm78?

# 251
Здравейте, майчета
Цял ден бяхме на разходка и не съм ви чела, но сега ще го направя.
Ние с яденето сме доста зле  - Симеон яде по много малко - около 100 мл на хранене, понякога няма и толкова, а пюретата вобще не ги иска, ако успея да му набутам по 1/2 бурканче от малките на Хип съм доволна   Има ли и други като нас? Освен това и с акането сме зле, има запек и незнам вече какво да го правя, много неприятно 
Вашите бебоци по колко мляко и пюрета хапват?
Аз имам проблем с тия шишета на Авент- постоянно ми текат, затягам ги добре, ноооооооо винаги тече, що за шишета са тия, имам 4 и всичките са така, да не би да има някакъв фасон, който незнам и не ги затварям правилно???? Някоя от вас, ако знае да помага 
Лека и спокойна вечер, мамчета 

# 252
Ааааа, да- аз съм добре  Grinning- трябва да ходя на гинеколог, зъболекар и кога ще стане, като няма на кой да я оставя през работни дни  newsm78?

Ванче, давай Габи у дома - където са две бебета, там са и три, като цяло дали са 4 или 5 деца - вече няма значение, и без това всичко тук е като детски магазин за играчки...

Ани, и аз се учудих много на дупките във Варна по Великден, наистина се е поразпуснал кмета...ДДС-то е една от кризисните мерки, ама чакай да видим какво ще ни "сервират" за Гергьовден... Една моя приятелка има фризьорски салон, добър и ми сподели, че това тотално ще им убие бизнеса, който и без това е умрял... Каза, не знам колко е вярно, че нейна позната в Испания получила 10,000 евро първоначална помощ при откриване на салона си, защотот била дала рабтни места (мярка за стимулиране на малкия бизнес). Е, при нас са само мерки за спиране на малкия бизнес...
Айде, лека нощ и до скоро!

# 253
Здравейте.
Нещо нямам време за компа,разходки,домакинства и вечер плезя език.
Вчера Бобо имаше имен ден,почти никой не знае ,но аз да ви почерпя. beer Popcorn      food002  food010     cook cook

Направо в тия жеги незнам как да се обличам,и децата все си мисля да не ги пък простодя.Луда работа.

bambi-24,много хора се оплакват от шишетата на Авент-внимателно и просто да му хванеш цаката.Такива са,някой не ги е домислил.Аз ползвам Нук,има разлика в затварянето.Относно яденето-Бобо е само на АМ,6 пъти по 150 мл.За запека-разхлабващи храни и повечко вода предлагай.Ще се регулира стомахчето.

# 254
Здравейте, и ние сме по цял ден навън, гледам темичката доста бавно върви.
Аз да ви споделя за един феномен. След три безсънни нощи, в които Марина и Никол се съревноваваха да ме побъркат, в събота ги пратих на гости на баба и дядо, защото и аз съм човек. И ги предупредих , ще издържите една нощ безсъние. На следващата сутрин баща ми ме събуди по тела с думите "нещо странно се случи". Никол заспала в 22 и спала до 7, без да гъкне, бебето заспало в 19 и се събудило в девет сутринта с едно пиене на мляко. Не разбирам аз ли подлудявам децата си, нашият апартамент ли е с кофти енергия. Това и преди ставаше като пращах каката, там спи, при мен не спи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт