Държавна детска кухня - София

• 177 766
  • 446
  •   1
Отговори
# 195
Sourcherry много ти благодаря:)
А в ДК ли директно трябва да отида да я запиша или някъде другаде трябва да подавам документи?

# 196
Предполагам, че трябва директно да отидеш до пункта, от който смяташ да вземаш храна.
Можеш да се обадиш и на телефона, който е в предният ми пост.

# 197
  • София
Знаете ли дали държавните кухни имат доставка до вкъщи?

# 198
  • София
Знаете ли дали държавните кухни имат доставка до вкъщи?

Не.

# 199
  • София
Благодаря за отговора!

# 200
  • around the world
А имате ли представа коя е институцията към която трябва да се обърнем за неправомерно изписване на деца от детска кухня при навършване на 2 год.? -Обяснението от страна на кухнята било, че има много чакащи, но по закон кухните са задължени да осигуряват храна до 3 год. възраст, а не по тяхно усмотрение до каквато възраст те решат  #2gunfire.

# 201
  • София
А имате ли представа коя е институцията към която трябва да се обърнем за неправомерно изписване на деца от детска кухня при навършване на 2 год.? -Обяснението от страна на кухнята било, че има много чакащи, но по закон кухните са задължени да осигуряват храна до 3 год. възраст, а не по тяхно усмотрение до каквато възраст те решат  #2gunfire.

В съответната община, към която е детската кухня можеш да подадеш жалба. Но има райони, в които по правилник, ако един месец не е взимана храната без да е уведомено ръководството на кухнята, детето се отписва.

# 202
  • around the world
Храна е взимано при всички деца без прекъсване. А и не мога да разбера какви са тези правилници, като си има наредба, в която изрично пише че дете може да бъде отписано само ако навършва 3 год. или е тръгнало на градина. Тогава тези правилници са в нарушение с наредбата на МЗ за детските кухни  newsm78

# 203
  • Пловдив
Мами, не знам дали не сбърках със записването на сина ми ( 9 мес) на кухня. Никога не съм имала пълно доверие с какво приготвят храната в държавните кухни (нали се субсидира от държавата, предполагам слагат най-евтините и долнокачествени продукти). Но след някои неща, които чух за с. Белащица, Пловдивска обл. , източникът е жена, която работи в детска градина. За млечната кухня готвели със същите продукти, както за градината - например месо с изтекъл срок за годност. Като чух и се опулих, не ми се иска да вярвам, но почнах да съжалявам вече, защото ако в Белащица е така, какво пречи и другаде да е така ??
Какво ли слагат, сигурно най-долнопробното мляко, "сирене" от 3 лв, може и маргарин да слагат.

# 204
  • София
Аз пък не смятам така. Взимала съм детска кухня за сина ми - нямам забележки към манджите. Има контрол - чак месо с изтекъл срок на годност - не мисля, че ползват.

# 205
И на мен не ми се вярва да ползват продукти с изтекъл срок.

# 206
Здравейте, можете ли да ми съдействате със актуален списък на държавните детски кухни по квартали, защото в тези статии, които гледам липсват кварталите Хаджи Димитър, Суха река и Подуене?!? Благодаря ви предварително   bouquet

# 207
Здравейте, можете ли да ми съдействате със актуален списък на държавните детски кухни по квартали, защото в тези статии, които гледам липсват кварталите Хаджи Димитър, Суха река и Подуене?!? Благодаря ви предварително   bouquet

ОДЗ №3 ул."Гинци" №16 тел. 02/9453155; 02/9452798 
ОДЗ №74  ж.к."Сухата река, ул."Стефан Чомаков" №1 тел.02/8479836; 02/8479762

# 208
Sourcherry, ето това се казва хубава новина, Гинци е точно до нас, хиляди благодарности на теб   bouquet  bouquet  bouquet

# 209
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте искам да попитам някой знае ли дали има намаление за деца с увреждания (така се каже или с ТЕКЛ)? Понеже сега попаднах на един сайт който пише че имат право на 50% отстъпка, но там пише и че кухнята е 1лв. и се дават 20 буркана и 30 капачни, та инфото е старо според мен!

Общи условия

Активация на акаунт