Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за държавните детски кухни?
Как мога да се запиша в държавна детска кухня?
Какви документи са необходими за записване в държавна детска кухня?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за държавните детски кухни?
-
Как мога да се запиша в държавна детска кухня?
-
Какви документи са необходими за записване в държавна детска кухня?
За да се запишете в държавна детска кухня, трябва да предоставите копия от актовете за раждане на децата и бележка от педиатъра, потвърждаваща дали имат или нямат хранителни алергии. Освен това са необходими 30 бр. стерилизирани бурканчета с винт за детската храна и 60 бр. капачки, както и няколко резервни бурканчета за многократна употреба.
-
Каква е цената за използване на държавна детска кухня?
-
Къде мога да намеря бурканчета за детска кухня?
И то не за пункта, който ми е най-близо - за там се чака 10 месеца.
Абсурдно. Абсурдно е като цяло дори за дете на 1 г като моето да яде само по 190гр. Не мога да се сетя къде бях чела препоръчителните грамажи за децата по възраст, само помня, че за дете на възрастта на дъщеря ми далеч не бяха по 190гр.
Дори бурканчетата на купешките пюрета от тази възраст са 250гр. 
също е вариант.
Няма проблем, ТИ дай 530гр храна на твоето дете, пък нека мисленето на вечерята е проблемът!
Това не означава, че се отмятам от възмущението си, че трябва да има написано мо-та-мо всичко от-до и да има уеднаквени стандарти навсякъде в държавата, а такива очеизвадно няма.