Отговори
# 60
Явно графика не е актуален,защото и за нашата градина има разминаване,според обявеното в самата градина.А и месеците при нас се редуват-една година затварят август,следвашата-юли,после пак август и така.Дежурните градини са с обратен график-когато децата от нашата са там,после техните деца са в нашата.Но...броя на децата следва да е ограничен,защото колкото отидат в дежурната градина,горе-долу толкова идват после и в нашата,а госпожите не им се работи с 35 деца лятно време.Затова се опитват всячески да свият брия им.

# 61
Супер - какво се оказва, че за да ходят децата ни в т.н. държавни градини, родителите им трябва да работят, но в същото време по 2-3 месеца не трябва да работим, за да може госпожите да почиват. Е, нищо не разбирам, ако имахме баби на разположение и искаме те да гледат децата за чий дявол ще си пускаме децата в градините ... Ако се налага да ползвам детегледачка за лятото, за какво да работя при пазарните цени на този вид услуги особено за две деца? В същото време всички си мълчим, всеки се спасява поединично, и се тръшкаме по форумите или в парка като се видим. Вярно живеем в държава на абсурдите.

Принципно съм съгласна с това.  Peace
До сега не сме имали проблеми в градината през лятото.
И аз и всички мои колеги почиваме през лятото, но не затваряме учрежденията, където работим, нали?
Колко календарни дни в годината е отпуската на госпожите?
отпуската на госпожите-учители е 56 дни -много ще кажат някои от Вас ,но когато предложихме на родителите да прекарат поне 1 ден по график в групата на детето си ,за да се запознаят по добре сработата на детските заведения,всички заявиха че ако трябва да останат сами с толкова деца ще откачат.
Не знам защо е определена такава отпуска , но явно е заради голямото психическо натоварване .
ЗА МЕН КАТО ДИРЕКТОР СЪЩО Е ТРУДНО-ТРЯБВА ДА РАЗРЕША НА ВСИЧКИ ПОЛАГАЩАТА ИМ СЕ ОТПУСКА И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА РАБОТИМ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ .Не мога да наема безработни учители за лятото защото имаме бюджет само за наличния персонал.Така че за поредна година взаимно ще си късаме нервите.
Ще се радвам да прочета повече конструктивни предложения.
Извинявай, но ти от тук ли чакаш предложения, що за професионализъм е това  Shocked
И защо да трябва всички учители да си взимат отпуската по едно и също време???
На мен също ми се полагат определени дни, ама е имало години да не си ги взема, защото не са ме пускали просто. Е, какво?

Погледнато от всякъде тая професия педагог е пълна с предимства - 6 часов работен ден, безплатна храна, огромни отпуски. Вярно, заплатите са ниски. Това е проблема.
Човек не трябва да се мисли за всезнаещ и трябва да може и да иска да търси конструктивни идеи от хората,които ползват услугите на детските градини -те могат да предложат нещо за което ние не сме се сетили.Някой от Вас е написал,че няма диалог- е може би не сме пораснали за диалог след като ще се нападаме.Не съм тук за да се заяждаме а за да чуя мнението Ви, защото тук сте по откровени и казвате всичко  така както го мислите.

# 62
И педагог ли пише така неграмотно  ooooh!
Леле, ама то дори директор  Crazy

# 63
  • София
 newsm78 newsm78 newsm78

само това мога да отговоря на горното....не знаех, че темата е за правопис....

Вчера ни дадоха декларацията, кой, какво, кога иска детето му да посещава, в нашата, в дежурната...днес ще я върна попълнена - проблем 0...

# 64
Проблемите, които имате са много - не искате децата ви да са в сборни групи с деца, които не са от същия набор защото малките се депресират, големите се подценяват, искате градината да работи както с пълен капацитет, искате в яслата да има достатъчно персонал за да обгрижва децата ви - е помислете, че тези хора, които работя целогодишно в ДГ и се грижат за отрочетата ви и търпят претенциите ви и те имат нужда от отпуска, а през летните месеци, когато децата в ДГ и яслата намаляват от 230 на 40-50 и по-малко, то не си заслужава да се отваря цяла детска градина. Реално погледнато в една детска градина има не повече от 20 деца за двата летни месеца, чиито родители наистина не могат да си позволят да излезнат отпуска или то е за 10 дни и не повече - да си говорим истината - по-лесно се гледат децата в градината. И това че отпуската на госпожите и лелите е доста дни явно има защо.

# 65
При нас тази година, освен сборна група и в друга ясла, ами и 4 месеца заради ремонти (като за 1 от месеците няма вариант детето да ходи в ясла, трябва да го гледа някой). Няма смисъл да питат, защото знаят кое дете може да не посещава ясла и кое няма кой да го гледа. И в крайна сметка измислиха да заврат лятото в жегите в една стая 34 деца с 2 лелки.   #Crazy  А миналата година бяха завряли дечица от други ДЗ във физкултурния салон и в едни мизерни бараки в двора.  Sick

а през летните месеци, когато децата в ДГ и яслата намаляват от 230 на 40-50 и по-малко, то не си заслужава да се отваря цяла детска градина. Реално погледнато в една детска градина има не повече от 20 деца за двата летни месеца, чиито родители наистина не могат да си позволят да излезнат отпуска или то е за 10 дни и не повече.

Интересно ми е откъде черпиш тази информация.  Rolling Eyes Ако наистина имаше родители, които да могат да си гледат толкова време децата, нямаше и да им се налага да ги пращат на ясла/градина. Все пак едно от изискванията, за да ти приемат детето на ясла/градина е да работиш! Да не говорим, че годишният отпуск в повечето случаи е 20 дни и повечето хора са в частния сектор, където отпуск се дава по трудно.
Нямам нищо против детето ми да е в сборна група, но имам против тази сборна група да е 2 пъти по голяма, отколкото е сега и в същото време децата да ги гледат пак толкова лелки.

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 02:39 от Джиджа

# 66
  • София
Джиджа не знам колко са вми големи групите, но нашата си е 30-тина деца и си ги гледат  2 жени... а чак изискване да работиш няма...може ад ти носи повече точки, но не е изискване да работиш, за да може едно дете да посещава ДЗ.

# 67
Pri nas, kakto vsqka godina Edva se sybirat deca za sborna.Nikoi ne iznudva, prosto naistina decata otivat na selo.Ot grupata na deteto mi ostavat dve/2!!!!/ deca.Kva sborna kvi 5 lv.... Tired

# 68
  • София
а тях ако ги питаш сигурно ще кажат, че ако групите бяха редовни , а не сборни, децата щяха да си ги посещават,  а сега се чудят на кое село да ги пратят Simple Smile

# 69
Хич и не им ща обясненията, ама е нагло, все реват, ама децата си не оставят.....факт.Факт е, че остават много малко деца, за да функционира нормално една група. Crossing Arms
Т.е. те не се чудят и грам.Имат си село-пращат си детето.Толкова.Кво има да се чудят.

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 09:01 от Jizzlobber

# 70
Джиджа не знам колко са вми големи групите, но нашата си е 30-тина деца и си ги гледат  2 жени... а чак изискване да работиш няма...може ад ти носи повече точки, но не е изискване да работиш, за да може едно дете да посещава ДЗ.

Тук ако не работиш, никой не ти взема детето на ясла/градина. Групите в нашето ОДЗ са 2 яслени, всяка с по 22 деца. За лятото останаха общо 34 деца, т.е. само 8 родители имат къде да си дадат децата.

# 71
Децата ми са вече големи, но мога да споделя опит от тн сборни групи. "Чуждите" деца са много меко казано нежелани, отношението често е безцеремонно. Има начини детето да е незачитано и в крайна сметка страдащо. Моите в такива случаи ги спирах, каквото и да е струвало това, а в жега от 38 градуса, задухът и излишните нерви си казват думата-вечер са изнервени повече от учителките си и плачат. Кого да виним за това?

# 72
При нас проблема е доста по странен. Оказва се че бележките на мен и на мъжа ми нямало да ги приемат, защото пише, че фирмата работи целогодишно и не почива през летните месеци. За да позволят детето ми да е през юни, юли и август на детска градина трябва да напишем, че тези три месеца няма да ползвам отпуска  Shocked , такова било изискването! Някой наясно ли е с това? Аз лично ако поискам такава бележка със сигурност няма да ми дадат и 1 ден отпуска през тези месеци, а за съжаление не знам кога ще излизам тъй като при нас /във фирмата/ се решава в последния момент.

# 73
Кои бележки няма да ви приемат къде?

# 74
Днеска ми се обадиха, че двете служебни бележки, които сме представили, съответно от двете фирми в които работим с мъжа ми, не били валидни. При нас искаха задължително служебна бележка, че ще работим 3-те летни месеца. За да може да посещава сборните групи детето ни. Градината ни почива само юли за ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт