СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 034
  • 723
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Добро утро, имате ли проблем със системата? Като натисна кандидатури ми излиза на първо място градина,  която не е според желанията ми. Размествам  ги така както искам и после пак натискам кандидатури и тази градина е пак на първо място. Много съм обезпокоена от това?Защо се получава така?Правят си каквото си искат и в един момент ще изкарат,че аз съм си избрала тази градина на първо място.

# 46
  • София
Добро утро, имате ли проблем със системата? Като натисна кандидатури ми излиза на първо място градина,  която не е според желанията ми. Размествам  ги така както искам и после пак натискам кандидатури и тази градина е пак на първо място. Много съм обезпокоена от това?Защо се получава така?Правят си каквото си искат и в един момент ще изкарат,че аз съм си избрала тази градина на първо място.
Не,няма такова нещо при мен,всичко е наред.  Confused

# 47
  • София
Добро утро,

Ника, благодаря за информацията, прави ми впечатление, че общият брой заявки по К4 са 642, а невалидни общо 156, Минчева е казала в блога, че служителите с право на К4 са 600 и понеже има голямо текучество, затова им осигуряват това предимство, а са приели с К4 само 50 деца, е, така като гледам тези 600 служители всички имат поне по 1 дете или внуче на възраст за ОДЗ, това дали е възможно, много са нагли, ейййй, а пък и 50 приети деца от около 500 валидни кандидатури, да бе да, който успее да докаже К4 надали се притеснява за приема, освен, ако е 0, но и тогава сигурно има начин да ги вкарат вътре, нямам думи...

Аз пък забелязах, че вече СРЕДНИЯТ шанс няма проценти, сигурно са се усетили, че имат някакви грешки, които не знаят как да оправят и сега са оставили само НИСЪК, СРЕДЕН и ВИСОК без %-те, в нашия списък едно дете с много точки липсва, а има 2 нови деца в граничната с нас, да сме живи и здрави всички, пък каквото - такова.

Поправям се, вече има проценти, с 2 повече от вчера Simple Smile)))

Ембрион и при мен няма разместване на градините, както съм си ги сложила, така са ми, питай наистина в Обратната връзка.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 09:21 от iva_angel

# 48

Проверка на заявките по К4 (Родител или баба/дядо, които работят в детска градина на Столична община) - общо 642 заявки. Проверени 120. Невалидни - 30. Невалидните заявки ще бъдат премахнати.
19.05.09 22:10
Завършена общата проверка на заявките по К4. От останалите заявки невалидни са 126. Невалидните заявки ще бъдат премахнати.
20.05.09 16:45

642-30-126=486 Peace
Иска ми се да чуя коментара на Минчева #Cussing out

# 49
Ембрион, и аз нямам проблеми с профила и кандидатурите. Питай във формата за обратна връзка  Peace.
Аз не съм получила отговор от Минчева на моя въпрос. Под отговор на въпрос номер 14 стои отговор към съвсем друг човек на абсолютно различен човек. Но и да ми беше отговорила като гледам какви са и другите отговори се чудя да се смея ли, да плача ли  Mr. Green.

# 50
  • София
 Hug

Ами аз К4 го смятам така, защото са премахвани поетапно на няколко пъти:
642-30-126-157-58=271, което пак не е обявената бройка, де.

# 51
  • София
Не,няма такова нещо при мен,всичко е наред.  Confused
Писах им да видим какво ще стане. При мен проблема си е наличен още. Даже снимах с камерата да не кажат после,че лъжа.  Направих упражнението  два пъти за пред камерата. Аз се бях уплашила,че днес е 22.04 ,а то било 21 още  Embarassed

# 52
  • София
Hug

Ами аз К4 го смятам така, защото са премахвани поетапно на няколко пъти:
642-30-126-157-58=271, което пак не е обявената бройка, де.

Мдаа, изпуснали сме към 200 деца има-няма  Grinning, но все пак това число е далеч от 50, а съм убедена, че всички 271 деца са приети, но пак се питам дали е възможно 1/2 от служителите да имат деца или внуци във възраст за ОДЗ, странно ми е...

Добро утро, имате ли проблем със системата? Като натисна кандидатури ми излиза на първо място градина,  която не е според желанията ми. Размествам  ги така както искам и после пак натискам кандидатури и тази градина е пак на първо място. Много съм обезпокоена от това?Защо се получава така?Правят си каквото си искат и в един момент ще изкарат,че аз съм си избрала тази градина на първо място.
Не,няма такова нещо при мен,всичко е наред.  Confused
Писах им да видим какво ще стане. При мен проблема си е наличен още. Даже снимах с камерата да не кажат после,че лъжа.  Направих упражнението  два пъти за пред камерата. Аз се бях уплашила,че днес е 22.04 ,а то било 21 още  Embarassed

Леле, ама то 22ри е утре, вярно, а ако ти се беше случило утре по обед да кажем или пък, ако утре малко преди 18 часа се случи на някой друг, какво правят тогава, пиши като ти отговорят и кажат какъв е проблемът, за да знаем и ние как да действаме, ако се наложи недай боже!

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 10:35 от AnMary

# 53
  • София
Иве, аз разбрах, че само в новооткритите градини служителите са 600.  Rolling Eyes
За цяла София ОДЗ+ЦДГ са около 230, ако приемем, че в тях средно работят около 20 служители, това прави 4600 работещи в детските заведения. Тези 4600 дали е възможно да имат 270 деца/внуци в градинска възраст? По-вероятно да. Rolling Eyes

# 54
Жалко, че потребителката, която писа преди малко, че майка й е педагог в ДЗ реши да изтрие мнението си. Защото все пак беше "вода от кладенеца".
Мисля, че на всички ни става ясно защо се спекулира с термини като "текучество на персонала", "50 деца, приети с К4" и тн.

И пак ще го кажа - принципно не бих била срещу К4, ако цифрите бяха такива, каквито те посочват. Но това е чиста лъжа, което пък ме обижда, защото ни третират все едно сме малоумни и не можем да направим елементарна сметка. И за мен К4 си остава най-слабата брънка във веригата, благодарение на която могат да се вкарват деца по нерегламентиран начин. Защото проверки на вече записаните деца не се извършват и това им оставя в ръцете и хляба, и ножа.

За мен следната ситуация е съвсем реална - дете Х се свързва с лелка Y, която работи в ДЗ Z. Лелката не е баба на детето, но са й обещани да речем 1000 лв, ако помогне да го приемат. Тя обещава половината на директорката, която си затваря очите при записването. И така всички са доволни. И каквито и доводи да ми се излагат, трудно някой ще ме убеди, че такава схема не действа и в момента.

# 55
  • София
Ника, сигурно си права, аз с друго впечатление останах, тогава наистина е възможно, важното е освен за тях да осигурят място и за останалите дечица, ако има места, ако искат за тях и по 2 да пазят, не ми е проблем Simple Smile

# 56
  • София
ИСОДГ пак правят нещо, някакви класирания с постоянно вариращи в големи граници проценти  Crazy Не може ли поне да пуснат едно съобщение, за да не ни вкарват в заблуда! За едно ОДЗ ми изкара 8% шанс при досегашен 17, преди няколко минути 47 или 48%, а сега - нисък. Това в рамките на 15тина минути  Crossing Arms

Да ви кажа, малко се стреснах, като осъзнах, че утре заключват системата. Чаках, чаках, а сега, като ми се стопиха надеждите, не бързам никак...

PS Ха, сега ми показа 15%. Доближава се до истината  Joy

# 57
  • София
Ника, сигурно си права, аз с друго впечатление останах, тогава наистина е възможно, важното е освен за тях да осигурят място и за останалите дечица, ако има места, ако искат за тях и по 2 да пазят, не ми е проблем Simple Smile
Да, в недостига на места е проблем, не в тези дечица. От друга страна - персоналските деца винаги са били приемани, независимо дали има или няма място за тях. Просто сега нещата излезнаха на светло, подлежат на проверки и т.н.

# 58
  • Банкя
ИСОДГ пак правят нещо, някакви класирания с постоянно вариращи в големи граници проценти  Crazy Не може ли поне да пуснат едно съобщение, за да не ни вкарват в заблуда! За едно ОДЗ ми изкара 8% шанс при досегашен 17, преди няколко минути 47 или 48%, а сега - нисък. Това в рамките на 15тина минути  Crossing Arms

Да ви кажа, малко се стреснах, като осъзнах, че утре заключват системата. Чаках, чаках, а сега, като ми се стопиха надеждите, не бързам никак...

PS Ха, сега ми показа 15%. Доближава се до истината  Joy

При нас от 65% преди час, сега е 77%, а опашката не е мръднала. Thinking

Да, в недостига на места е проблем, не в тези дечица. От друга страна - персоналските деца винаги са били приемани, независимо дали има или няма място за тях. Просто сега нещата излезнаха на светло, подлежат на проверки и т.н.
Наистина тези деца бяха винаги приемани и то главно по другия начин. Аз бих предпочела да си бяха останали нещата като преди, поне щеше да има повече места за обикновените деца като нас. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 10:36 от AnMary

# 59
И на нас ни върнаха старите 80%, противно на всякаква логика, при положение, че се появиха още 2 деца отпред с К4 вчера.

Проблемът не е в децата на персонала, те наистина не може да са толкова много. Проблемът е в онези деца, които се представят за роднини на персонала, а в действителност не са. Ако се правеха редовно проверки, ако директорките не бяха близки с проверяващите, ако имаше контрол, ситуацията нямаше да е такава.

Общи условия

Активация на акаунт