СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 666
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Акси,благодаря ти за отговора.   bouquet
Ще го оставя като краен вариант,защото и сега синът ми ходи в ДГ,която е на 15 км от нас!
А желаната градина,която как му завършва сега е срещу входа ни....  Confused
Той реално би трябвало да заеме мястото на сестра си,при същите госпожи.
При всички случаи това е първото ни желание,макар и шанса за там е 20%  Sad

# 166
  • София
Galactic Voyager и аз поизтрих няколко, в които нямахме абсолютно никакъв шанс за класиране. Но въпросните дечица, които визирам бяха в челото и на социалната и на общата опашка и то в 3 от градините ( в които и аз се целех по стечение на обстоятелствата). Та затова ми стана странно, защото едно е да си изтриеш последните желания, а съвсем друго първите, да не говорим пък за всички!
Та и аз параноясвам, дали пък наистина няма и други начини за класиране освен нам известните  Twisted Evil. Всъщност то е ясно че има де.... ама .....
Лени, понеже сме от един район и знам за кои деца говориш /управлявам им профилите, както и на още няколко дечица/, ще ти отговоря за да не си мислиш, че се случва нещо нередно - родителите се отказаха от кандидатсване тази година, защото прецениха, че децата им са малки. Решиха да не си "пазят" места, за което ги адмирирам. Съответно им премахнах кандидатурите.
Успех на вас! Peace

# 167
  • Beyond the Frontiers
Извинявам се, но искам да си изясня дали правилно съм разбрала:
1/ на 23-и се извършва класирането, децата, които се класират на първо желание автоматично се изчистват от опашките за следващите си желания, като това важи и за двете опашки -общи и по социални
2/ Незаетите места в социалната опашка се прехвърлят на общата и се сформират граничните групи, на принципа на случайно генерирани числа се запълват свободните места.

При записване:
1. Молба по образец - еднакъв за всички градини newsm78, евентуално имали някъде образец за да се подготви човек предварително, а не да пише на крак.
2. Лични карти на родителите - адресна регистрация
3. Копие от акт за раждане
4. Служебни бележки
# Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал;
# Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.
  тези документи в нашия случай са в Частната ясла и аз не мога да си ги изтегля, защото детето ще я посещава до септември. Могат ли да ми откажат евентуално записване.

# 168
Лени, понеже сме от един район и знам за кои деца говориш /управлявам им профилите, както и на още няколко дечица/, ще ти отговоря за да не си мислиш, че се случва нещо нередно - родителите се отказаха от кандидатсване тази година, защото прецениха, че децата им са малки. Решиха да не си "пазят" места, за което ги адмирирам. Съответно им премахнах кандидатурите.
Успех на вас! Peace

Ника, ако е така - и аз мога да кажа само ЕВАЛА! За жалост тази кампания изостри нервите на всички и щом аз започвам да виждам призраци наяве, незнам какво е за другите!

Акси,благодаря ти за отговора.   bouquet
Ще го оставя като краен вариант,защото и сега синът ми ходи в ДГ,която е на 15 км от нас!
А желаната градина,която как му завършва сега е срещу входа ни....  Confused
Той реално би трябвало да заеме мястото на сестра си,при същите госпожи.
При всички случаи това е първото ни желание,макар и шанса за там е 20%  Sad

Ева, точно за същата ситуация говоря и аз! Детската градина е до блока ни, но аз ще трябва да водя детето на 2 спирки ( дай боже и това де), мислих, мислих обаче и я преместих като 2-ро желание, защото наистина там шансовете ни бяха малки, а при мен за жалост наистина ще се наложи да ползвам ефективно яслата, тоест не мога да рискувам.
Иначе и аз съм на мнението на Акси, и аз съм се презастраховала с градини, дори и извън нашия район, просто не смея да рискувам да махна никоя кандидатура. При нас е парадоксално, че кандидатурите ни в друг квартал са едва ли не със 100% влизане, а в нашия имаме реален шанс за 2-3. Rolling Eyes
Явно при нас е бил бейбибума тази година  Heart Eyes да са ни живички и здравички дечицата де! Затова и почти нищо не изтрих от кандидатурите си назад, но доколкото знам в момента, в който системата те класира някъде автоматично следващите ти желания отпадат, така че няма да пречим на никой да се класира  Peace

# 169
  • София
Ние засега попадаме в граничната група Praynig Събота когато излезе класирането ще виждаме случайно генерираните числа за граничната група или ще има окончателен отговор дали детето е прието или не-т.е .не мога да разбера кога окончателно ще се знае резултата от класирането?

# 170
  • София жк Бъкстон
Класирането ще се извърши в петък следобяд - 23,04, а списъците ще се появят в ИСОДГ в събота- 24,04.

# 171
Lsb според мен трябва да се вижда окончателното класиране, но все пак аз не съм спец по системата де.

# 172
  • София
Galactic Voyager , оригиналните документи са при педиатъра ви. Няма нужда да изтегляш нищо от частната ясла, а само поискай на педиатъра нов статус и извади нова "оригинална" книжка.

# 173

# Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал;
# Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.
 тези документи в нашия случай са в Частната ясла и аз не мога да си ги изтегля, защото детето ще я посещава до септември. Могат ли да ми откажат евентуално записване.
            Няма какво да изтегляш от ЧЯ.Отиваш при педито и взимаш личната здравна карта,която е при него /само тя е оргинал,другите са копия/ дава ти и копие от имунизационния паспорт или бележка с всички имунизации .Ако не ги носиш ще ти откажат записване.
             Пропуснах - след записването ти ги връщат.Искат ги само за справка и ако има пропуски в имунизациите или друг проблем да го изчистите до септември.При постъпване си има определени документи,които трябва да носиш.В ДЗ обикновено ти се дава опис на тези документи за постъпване.
            Успех при приема.

# 174
  • София

# Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал
Незнам какъв е този имунизационен паспорт, но чета че се издава от ХЕИ. т.е. ние да си искаме писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето? Предполагам GP-то трябва да знае какво да даде  Thinking Моля някой, който е запознат да каже, да не би да отнеме доста време снабдяването с такъв документ.

# 175
  • София
Днес ходихме по друг повод при личната лакарка на детето и тя каза,че от оригиналната здравно-профилактична карта се снима страницата с ваксините и отгоре се пише само името на детето,тя пише вярно с оригинала и слага подпис,печат и изходящ номер.Допълнително се купува от аптеката,едно нещо като здравно-профилактична карта,но само първата и последната картонени страници и копието се дава с него при записване.

# 176

# Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал
Незнам какъв е този имунизационен паспорт, но чета че се издава от ХЕИ. т.е. ние да си искаме писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето? Предполагам GP-то трябва да знае какво да даде  Thinking Моля някой, който е запознат да каже, да не би да отнеме доста време снабдяването с такъв документ.

GP-то знае какво е необходимо, питайте я. Имунизационен паспорт се закупува от книжарница и се попълва от GP-то, не отнема време,както здравно-профилактичната карта. Peace

ПП. Мисля, че може да се подготвят още от сега, че другата седмица ще има наплив пред лекарските кабинети. Simple Smile

# 177
  • София
Незнам какъв е този имунизационен паспорт, но чета че се издава от ХЕИ. т.е. ние да си искаме писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето?
Издава се от джипито на детето.
Предполагам, че трябва да закупите паспорта от книжарницата. Представлява една малка бяла книжка. В нея се пишат всички ваксини, които са направени на детето.
На моя син още не са го издали. Но мед. сестра ме подсеща на всяка консултация. Т.е. ако ми трябва да отивам да ми го направят.

# 178
  bouquet
пожелавам успех на всички в петък!

# 179
  • София
И аз пожелавам късмет на всички дечица!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт