СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 163
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
  • София
успех!!!

# 196
Край!  smile3515Каквото сабя покаже!  newsm17Преключих с реденето и смятането! Успех на всички!!! Flowers Sunflower

# 197
  • София
Успех на всички! Не съм предполагала, че кандидатстването в една детска градина ще е такъв стрес за мен.  Confused

# 198
  • София
Добро утро! Успех на всички!!!  Praynig Hug

На мен обаче ми се струва, че стресът тепърва започва и ще се чудя и мая какво да правя оттук нататък, дай боже имаме късмет по-нататък през годината, но как човек да живее ден за ден без да си прави дългосрочни планове, защото не се знае дали ще има място за детето му в детско заведение или ще трябва да си стои вкъщи и да се живее с една заплата, а колко хора просто изнемогват, не е истина и като се замисля, да, ние може да го дадем на частна ясла да кажем, но колко хора могат да си го позволят и като го дадем, като добавим и парите за транспорт и обяд за мен и то заплатата ми почти свършила, тогава откъде накъде да го давам на ясла като и вкъщи да си остана все тая, абе...

# 199
Момичета, успех на всички утре!
Чета ви от доста време, но няма какво да добавя, затова си мълча. Ние с баткото кандидатстваме за 3-ти път, пак за ясла, но поне сме в гранична група с около 25% шанс. Миналата година и дотук не стигнахме.
 Praynig

# 200
Някой има ли идея като има 6 , 7 или 8 деца преди нас в общата опашка каква е реалната вероятност да ни приемат? Това излиза като изчисля социалните и желанията на всички преди нас .. а и системата така ми го дава. Чудя се дали би станало чудо да се откажат преди мен толкова много деца?
Зависи колко своб. места има.... Много са факторите.
Това ще е след първо класиране - свободните места са 14 + 10 за социални. Но след 24-ти ще сме съответно 6,7 или 8. Та дали има шанс до 3-то класиране дасе доредя ?
Не може нищо да се каже... Все пак опашките не са статични... т.е. искам да кажа, че се менят, може преди вас да дойдат деца с повече точки, които не са приети в други градини...
Имайте предвид, че след 1-вото класиране местата са почти никакви Sad Най-голям е шанса сега.. разира се изключвам ако се открие нова градина по средата на годината...

# 201
  • София
Добро утро и от мен. И аз вече съм в стрес - все едно приемат детето ми в университет Rolling Eyes Сега оставям сина си в яслата (той ходи в чиста ясла), и се разговорих с една от лелките за приема в градините- тя ми каза,че знае какво е положението с това кандидастване   и  съвсем непринудено каза, че една нейна много близка приятелка я помолила да я пишат като баба на внучето й, за да можело да влезе. Представям си на колко още лелки е платено, за да се представят за баби, а ние си седим тук и чакаме разиграването на лотария, ако случайно е останало някое местенце за простосмъртните. Успех на всички стресирани Peace

# 202
Извинявам се, но искам да си изясня дали правилно съм разбрала:
1/ на 23-и се извършва класирането, децата, които се класират на първо желание автоматично се изчистват от опашките за следващите си желания, като това важи и за двете опашки -общи и по социални
2/ Незаетите места в социалната опашка се прехвърлят на общата и се сформират граничните групи, на принципа на случайно генерирани числа се запълват свободните места.

При записване:
1. Молба по образец - еднакъв за всички градини newsm78, евентуално имали някъде образец за да се подготви човек предварително, а не да пише на крак.
2. Лични карти на родителите - адресна регистрация
3. Копие от акт за раждане
4. Служебни бележки
# Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал;
# Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.
 тези документи в нашия случай са в Частната ясла и аз не мога да си ги изтегля, защото детето ще я посещава до септември. Могат ли да ми откажат евентуално записване.
По принцип - могат, но може и да влезнат в положение (все пак няма да си единствен случай в пректиката за септември), ако се подготвиш, примерно с официална служебна бележка от яслата, в която да пише, че детето посещава тази ясла и изрично да пише, че медицинските му документи са при тях и ще ти бъдат предоставение при напускането през септември. Най-добре, уточни това с директорката на детската градина, за да си спокойна.

Galactic Voyager , оригиналните документи са при педиатъра ви. Няма нужда да изтегляш нищо от частната ясла, а само поискай на педиатъра нов статус и извади нова "оригинална" книжка.
Разбира се, че винаги може да си извадиш нови документи, но дали е коректно? Ако човек иска да е коректен, редно е да ползва само по един екземпляр от тях, който да се прехвърля и съхранява там, където текущо е необходимо. Това важи не само за трансфери между частни и държавни заведения, а и за само между държавни. Във втория вариант ще може да се поддържа и правилна информация кое дете къде реално посещава детско заведения, а не да се "стои на два стола едновременно". Защото ако не уведомиш старото заведение, че се местиш, като си поискаш здравните документи, те няма как да разберат, че си се записал и другаде (докато отсъстваш "по домашни причини", примерно).

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 09:40 от AnMary

# 203
  • София
Момичета пожелавам успех на всички!!!!!
[/size] thumbsup
Аз гледах досега, броих. Градината, която си бях харесала и беше сравнително близо до нас се наредиха страшно много деца с много повече точки от нас, за малкото и без това места и отпадна. Сложих пак онази, злополучната от миналата година, за която специално ще трябва и аз да се науча да карам, за да си водя детето, но пак по-добре отколкото вкъщи Hug. Толкова се надявах, че ще отпуснат малко повече места в градината срещу нас. Sad
Дано този път имаме успех. Wink

# 204

# Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал
Незнам какъв е този имунизационен паспорт, но чета че се издава от ХЕИ. т.е. ние да си искаме писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето? Предполагам GP-то трябва да знае какво да даде  Thinking Моля някой, който е запознат да каже, да не би да отнеме доста време снабдяването с такъв документ.
Имунизационния паспорт е малка книжка (формулярна), която може да купиш от всяка кижарница за формуляри (такива книжарници обикновено има около всяка поликлиника). И тази книжка ти я попълва и подпечатва  педиатъра.

# 205
  • София
Успех и от мен   Praynig

# 206
И ние кандидатстваме .... вчера в градинката една майка се похвали, че е сигурна, че детето й влиза... при положение, че е с равни точки с моето, че сме посочили една и съща детска градина като първо желание и че в най-добрия случай сме в гранична група...Явно интересните неща стават след като мине класирането.....

# 207
Добро утро и от мен. И аз вече съм в стрес - все едно приемат детето ми в университет Rolling Eyes Сега оставям сина си в яслата (той ходи в чиста ясла), и се разговорих с една от лелките за приема в градините- тя ми каза,че знае какво е положението с това кандидастване   и  съвсем непринудено каза, че една нейна много близка приятелка я помолила да я пишат като баба на внучето й, за да можело да влезе. Представям си на колко още лелки е платено, за да се представят за баби, а ние си седим тук и чакаме разиграването на лотария, ако случайно е останало някое местенце за простосмъртните. Успех на всички стресирани Peace

А с удостоверението за раждане на родителя какво ще правят? Би следвало да покажат оригинал и да оставят копие.

Което ме подсеща за едно недоуточнено нещо, което беше поставено в РГ и ако аз не успея да присъствам в петък, моля майките които ще имат достъп да попитат пак. На какъв етап е свързване на базата с базите на НОИ, ЕСГРАОН и Админ? Миналата година (с различно правителство) им бяха отказали свързване с ЕСГРАОН. Поставили сме въпроса отново, но не знам от СО дали са направили и дали смятат да правят нещо по въпроса.

Ако системата се върже с ЕСГРАОН, псевдо бабите ще бъдат елиминирани по обясними причини още по време на кандидатстването.

# 208
И за мен стресът нараства преди класирането Crazy. И подозирам, че ще расте все повече и повече. Наистина, най-големите ни шансове са точно за първото класиране, след това като се слеят опашките  и се освободят по 1-2 места, изобщо не мисля, че ще се класираме. От няколко дни само списъци сънувам по цяла нощ. Сутрин като се събудя първата ми работа е да отворя системата и да гледам има ли промени. Седим с детето по цял ден, то ме дърпа да играем, а аз съм забила нос в компютъра и не му обръщам никакво внимание. И ме хваща яд на цялата ни държава, дето но докара до това положение, да не можем да се радваме на децата си и да живеем спокойно живота си #Cussing out.

# 209
Моми4ета според вас как е по-добре да кандидатствам в градина,е която има 4 места,а децата са 5 или в друга,в която местата са 14,а децата 18  Praynig
Ве4е 6те полудея,не е 4естно дани поставят в подобни ситуации.НЕ мога да работя само в сайта гледам и размествам Cry .Толкова нервна не съм била никога  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт