СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 103
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Добро утро:) Сега влязох да видя в системата какво е положението и много се учудих като видях, че вместо обявените 12 места, те вече са 14. Как е станало това? Иначе ние би трябвало да се класираме - има едно дете с 10+ точки, три деца с 9.2 точки(между които и ние), а местата са 14. Но някак си не смея да се радвам предварително Confused

# 466
  • София
В отговор на въпроса ми защо не е обявен в системата филиал на една градина ми е отговорено, че филиалите фигурират в системата отделно. Добре де, ама каква е връзката ? Joy  Още веднъж ви пожелавам късмет на всички Flowers Four Leaf Clover

Правилният отговор е: Директорите вземат решение дали филиалите да бъдат обявени отделно или не в ИСОДГ.
Но така или иначе трябва да бъдат обявени, нали ? А както и една друга мама по-назад писа филиалът на 113 градина го нямаше изобщо обявен.

Това можете да го зададете като въпрос. А аз ако имам възможност и не забравя. Просто и при мен много се натрупват въпросите и повечето остават незададени поради липса на време. Принципно там където няма обявен филиал отделно, групите трябва да са включени в инфото на централата. И там се обявяват и свободните места за съответния филиал. После директора разпределя децата ако има две групи от един и същи набор. Т.е. в самия профил на градината съответната група фигурира, но не е обозначена като филиал. Обикновено това се прави когато във филиала и централата няма дублаж на набори и обявените места е ясно за коя сграда са. Когато обаче една ДГ има свободни места за един набор и в двете сгради, директорите предпочитат да са отделно в системата защото като класират децата и започват едни конфликти кой къде иска да бъде и те не могат да се справят с разпределението на децата.

Не мисля че някой директор е чак толкова велик за да може да скрие цял филиал от зорките очи на родителите
Вчера отидох до 113 градина именно, за да питам какво е положението с филиала, но директорката е в удобен отпуск до края на месеца:)

# 467
Пиши в блога също.

# 468
  • София
Здравейте и от мен и успех  Praynig
Искам да попитам дали ще пуснат съобщение по мейла на тези, които са приети днес или просто ще трябва да изчакаме система утре за да видим в сайта? Thinking

# 469
Здравейте и от мен и успех  Praynig
Искам да попитам дали ще пуснат съобщение по мейла на тези, които са приети днес или просто ще трябва да изчакаме система утре за да видим в сайта? Thinking

И да пуснат мейли, няма да е по-рано от утре Peace

# 470
  • Банкя
Тъй като днес поне до някое време ще по-спокойно тук, да попитам - как изглеждат профилите на деца, които са приети по втория начин? newsm78
Не би ли следвало там да пише "ХХХХХХХ не посещава детска градина"? Thinking

До преди сегашното класиране тези деца се виждаха в списъците като все още кандидати, но сега за новата кампания нали се кандидатства наново и ги няма.
На моя позната така в началото на годината открих сина в една градина като чакащ, а тя ми обясняваше, как той посещава тази ДГ. Предполагам, че тя е забравила да премахне кандидатурите и затова си е стоял в списъка.
Не може ли да се прави проверка между текущите списъци на записани деца с градините и профилите им в системата? newsm78

Те въпросите ми са малко реторични, но все пак да поразсъждаваме заедно. Wink Hug

# 471
  • София
Пускат мейли, но със сигурност е след официалното оповестяване на резултатите в събота.

# 472
  • There I was on a July morning
Тъй като днес поне до някое време ще по-спокойно тук, да попитам - как изглеждат профилите на деца, които са приети по втория начин? newsm78

До преди сегашното класиране тези деца се виждаха в списъците като все още кандидати, но сега за новата кампания нали се кандидатства наново и ги няма.
На моя позната така в началото на годината открих сина в една градина като чакащ, а тя ми обясняваше, как той посещава тази ДГ. Предполагам, че тя е забравила да премахне кандидатурите и затова си е стоял в списъка.
Не може ли да се прави проверка между текущите списъци на записани деца с градините и профилите им в системата? newsm78

Те въпросите ми са малко реторични, но все пак да поразсъждаваме заедно. Wink Hug

На мен също ми е интересно, каква е актуалността на списъците. Във връзка с реалния брой на недостиг от места.
В блога на СО М. оповести за тази година - недостатъчност 1500 бройки.
Дали е така newsm78

# 473
Здравейте момичета, стискаме палци за следобед.
Да попитам - тези проверки, които са направени, кога ще се видят в списъците за градините? Дали ще можем да видим промяна преди класирането днес?
Аз си копирах списъка от тази сутрин и сравних с този в 16:41 вчера - имаше едно добавено детенце към нашата гранична група. Предполагам, че от 23% шансът ни е спаднал на 22  Sad
Ако проверките действително са били направени още вчера, това значи, че или администраторите още не са се събудили и не са изчистили списъците, или при нас фалшиви точки няма и мижавият ни шанс си е съвсем реален  Cry

# 474
Момичета, не чувствате ли една специфична празнота - поне един ден няма да го има постоянното висене в ИСОДГ и проверяването на списъци през 20 минути Joy

Акси, и аз това се чудя, как се уреждат "системно" профилите на децата, приети извън системата newsm78

Между другото мой коментар от онзиден следобед все още не е публикуван в блога на СО, явно няма и да го публикуват...

Зазу, да ти е жив и здрав рожденника!

# 475

Аз по грешка добавих всички градини в квартала в профила на големия ми син вместо на малкия. Големият е 2005 и посещава ДЗ. След това исках да ги изтрия, но системата не ми позволи, само ги деактивирах. От една година си висят неактивни, но си ги има. Не знам защо се получава така, но може и твоята приятелка да не е успяла да премахне кандидатурата на детето си.

# 476
  • София, под Карлсон
Момичета, не чувствате ли една специфична празнота - поне един ден няма да го има постоянното висене в ИСОДГ и проверяването на списъци през 20 минути Joy

Мммммм, дааааа... и аз се чувствам по същия начин  Simple Smile
Ние сме с редовните 8 точки, шансът ни е само през гранична група около 60%, но тази година имам вътрешното усещане, че ще влезем  Praynig Миналата година имах надежда, но нямах увереност, но тази е различно  Simple Smile
Стискам палци на всички ви, няма детенце, което да не го заслужава  Peace

# 477
Зазу да ти е жив и здрав рожденника много да те радва и дано има късмет днес!

Една приятелка си вкара детето по втория начин и името на детето до началото на тази кампания беше в списъците. После просто в началото на кампанията директорката я прехвърли директно във списъка на втора група и готово системата тогава я премахна.

# 478
Утре кога ще излязат резултатите - някакви идеи....

# 479
  • София жк Бъкстон
най-вероятно след 8. В странците на ДГ в ИСОДГ пише че след 8:30, 9 ще са изнесени списъци в самите градини. Мен специално ме интересува 99 ЦДГ и в страницата и в ИСОДГ, най- отдолу в информация за родителите го пише.

Общи условия

Активация на акаунт