СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 047
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Първото класиране за прием от септември в детските градини и ясли на Столична община за наборите 2006, 2007, 2008 и 2009 бе извършено днес (23.04.2010 г.) под граждански контрол.

За повече информация можете да прочетете следния документ, който описва стъпките, през които премина първото класиране за прием от септември.

Общият брой класирани деца на първо класиране е: 5 957, от тях 1 191 по социални критерии и 4 766 по общи.

е, те това беше..надявам се утре да има повече доволни отколкото разочаровани от класирането

а знаете ли колко общо са кандидатствали? Т.е. колко дечица са останали некласирани?

# 601
  • София
ИСОДГ са публикували и документ за стъпките на класирането
http://kg.sofia.bg/tmp/Steps-klasirane-23.04.2010.pdf

Астарта, виж това:

"Стъпка 6 ‐ Прехвърляне на незаетите места след класирането в социалните опашки към общите групи
1. Всички незаети места от социалните опашки се прехвърлят автоматично към общите опашки.
2. Ако има надвишаване на капацитета в социална опашка (в случай на близнак, издърпващ друга кандидатура) тези места не се взимат от общите опашки, а се отпускат като допълнителни места над заявената обща квота със свободни места."

Ти нали за такава ситуация питаше?

# 602
  • София жк Бъкстон
Незнам дали аз правилно съм разбрала, четейки документа за класирането, но ако от местата за гранична група остане някое незаето, не се класира следващо дете, а остава за следващо класиране. Аз така го разбрах:
5.Ако след изтегляне на случайните числа, дете е класирано на 2 или повече места, всички по‐ниски желания се премахват. Така освободените места, се попълват, но само с кандидатури от граничните групи. Тази операция се повтаря, докато се запълнят освободените места в граничните групи или се изчерпа броят на децата, които се намират в тези гранични групи.
6.Могат да останат места освободени от изчистване на граничните групи, защото тук не се класират деца с по‐нисък брой точки. Тези места остават за второто класиране.

# 603
  • София
Да, става вече каквото ще става, списъците ги няма.

леле ако се появят и се разминат с тези, които разпечатих вчера в 18:00 ч. как ще вилнея - не е истина - обличам костюмчето, слагам червилцето, връзвам кукуригу за разкош и право при ба'т Бойко  Mr. Green

# 604
  • София
Незнам дали аз правилно съм разбрала, четейки документа за класирането, но ако от местата за гранична група остане някое незаето, не се класира следващо дете, а остава за следващо класиране. Аз така го разбрах:
5.Ако след изтегляне на случайните числа, дете е класирано на 2 или повече места, всички по‐ниски желания се премахват. Така освободените места, се попълват, но само с кандидатури от граничните групи. Тази операция се повтаря, докато се запълнят освободените места в граничните групи или се изчерпа броят на децата, които се намират в тези гранични групи.
6.Могат да останат места освободени от изчистване на граничните групи, защото тук не се класират деца с по‐нисък брой точки. Тези места остават за второто класиране.

Аз го разбирам, че ако да кажем граничната група е с 8.1 точки и се класират всички дечица след въпросното изчистване и въпреки това останат незаети места, те няма да се дадат на първото дете с 8.0 точки, а ще останат за следващо класиране  Peace

И аз съм разпечатала списъка за набор 2008 в ОДЗ-то , което ни е по първо желание.... бях на компютъра до към 3 следобяд - дотогава промени нямаше.

Момичетата, които присъстваха на класирането, да се обадят като се върнат  Hug

# 605
ИСОДГ са публикували и документ за стъпките на класирането
http://kg.sofia.bg/tmp/Steps-klasirane-23.04.2010.pdf

"Стъпка 6 ‐ Прехвърляне на незаетите места след класирането в социалните опашки към общите групи
.....
2. Ако има надвишаване на капацитета в социална опашка (в случай на близнак, издърпващ друга кандидатура) тези места не се взимат от общите опашки, а се отпускат като допълнителни места над заявената обща квота със свободни места."

Едно нормално решение поне. Но пък доста от тези кандидатури попадаха в гранични групи в социалните опашки ( поне в нашата община), интересно тогава другото дете с равен брой точки дали би било прието или отпада поради липса на квота?
Говоря за случай 6 деца за 5 места, където да речем се е класирало едното близначе  ( от случайно генерираните номера) и другите 4 дечица. Тогава дали отпускат пак още една бройка или отрязват някое от децата с равен брой за сметка на близначето?
Охх струва ми се, че ми е много объркан въпроса, дано ме разбрахте Peace

Да, става вече каквото ще става, списъците ги няма.

леле ако се появят и се разминат с тези, които разпечатих вчера в 18:00 ч. как ще вилнея - не е истина - обличам костюмчето, слагам червилцето, връзвам кукуригу за разкош и право при ба'т Бойко  Mr. Green

Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha Joy Joy hahaha hahaha hahaha оххх Рени, компания приемаш ли?!
И аз ще дойда - кукуригото го имам, червилце също, пък и до септември се надявам да мога да се намъквам и в костюмче вече  Mr. Green Joy hahaha Joy hahaha

# 606
Оле, мина и замина.. Ох, защо чак утре публикуват резултатите, не могат ли веднага?  Rolling Eyes

5.Ако след изтегляне на случайните числа, дете е класирано на 2 или повече места, всички по‐ниски желания се премахват.

А какво значи, ако е класирано на 2 или повече места? По-нататък в документа пишеше, че дете е класирано най-много веднъж  newsm78. Ако се класира на първо и второ желание, това значи ли, че може да избере да запише второто ОДЗ?  newsm78 Нищо не разбрах, за пореден път  Laughing

Lennyh, аз го разбирам, че не е за сметка на друго детенце, а че пак ще отворят допълнително място...  Thinking

# 607
  • София
Относно нулевия прием за набор 2007:
60 ОДЗ ,филиал ул. Васил Друмев-0места
62ОДЗ,ул. "Врабча" № 7-0 места
53ОДЗ,ул. "Ив. Тургенев" № 10-0места
18ОДЗ,ж.к. "Яворов" ул. "Алея-II" № 2
65 ОДЗ,ул. "Ал. Момчев" № 2
6ОДЗ,ул. "Генерал Жостов" №1, ж. к. "Л. Толстой"
10ОДЗ,бул. "Г. М. Димитров" до бл. 102

Във филиала на 60 ОДЗ са само яслени групи - набор 2008 и 2009. Във основната сграда има обявени места за набор 2007 - цели 4  Crazy

# 608
  • София

Аз го разбирам, че ако да кажем граничната група е с 8.1 точки и се класират всички дечица след въпросното изчистване и въпреки това останат незаети места, те няма да се дадат на първото дете с 8.0 точки, а ще останат за следващо класиране  Peace (...)
Мда, всъщност и аз го разбирам като вас и ми дойде неочаквано. Мислех, че в случай на класиране на всички деца от граничната група се взима следващото по бал дете, ама не било така. В такъв случай остава незаето място за второ класиране и там може да се кандидатира дете с по-висок бал, но неприето в друго ОДЗ/ЦДГ.

Лени, отпуска се допълнителна бройка в този случай. Няма ощетени нито от социалната, нито от общата опашка.

# 609

Прочетох го няколко пъти, за да се опитам да го разбера Crazy Разбрах следното - при наличие на гранична група и отпадане от нея на дете/деца поради класиране по по-предно желание (най-вероятно пак в гранична група) или пък дете, класирано по по-предно (например първо) желание чрез изтегляне на малък номер в гранична група и отпадането му от списъка на класираните в детската градина по по-долно (второ в дадения пример) желание, където е класирано не в гранична група, то тези освободени места се запълват само докато се изчерпат всички деца от граничната група (ако има такава). Деца с по-малък брой точки от тези в граничната група няма да заемат така освободените места, а те ще бъдат обявени като свободни на второто класиране.
Май го обясних по-неясно и от ИСОДГ Blush

Сега прочетох, че sisilia го е обяснила много добре Peace

Lennyh, не би трябвало приемането на другия близнак да е за сметка на друго детенце, стига другото детенце да си е изтеглило достатъно нисък случаен номер и да попада в групата на класираните.

# 610
Усмихнатото дано си права  Peace

# 611
,,3200 деца са аут на първо класиране за градините
23 април 2010 / News.dir.bg
Около 6000 деца са приети в детските градини в София от септември при първо класиране. Класирането бе извършено в петък при граждански контрол.
''

Защо 3200 е цифрата?Нали 2000 места не достигаха?Или това е за всички набори общо?

# 612
Около 6000 деца са приети в детските градини в София от септември при първо класиране. Класирането бе извършено в петък при граждански контрол.
''

Защо 3200 е цифрата?Нали 2000 места не достигаха?Или това е за всички набори общо?

За градинските групи общо, яслените не са включени.

Към момента не достигат около 2000 места за първа група, около 1000 места за втора група и около 200 места за трета група.

# 613
  • София
''

За градинските групи общо, яслените не са включени.

Към момента не достигат около 2000 места за първа група, около 1000 места за втора група и около 200 места за трета група.

Много ясно, че няма да включат яслените групи - та нали дадоха предимство за градинските и за яслените са много ограничение бройките  Twisted Evil Ще бъде грозно някак си да лъснат още два пъти по толкова чакащи и некласирани  Whistling
Сега е много удобно, дават бройките само за градинските групи, постарали са се да класират повече дечица набор 2007, не е страшно положението, видяхте ли, работим по въпроса, още 20 градини ще ви построим в близост до град София - после да не кажете, че няма места  Joy

# 614
Аз да кажа на всички момичета, които имат запазени списъците преди класирането - то хубаво ще ги сравните със окончателните списъци на приетите деца, но също не е зле да ги запазите и за началото на "учебната година"  Peace

За мен е по-интересно дали децата, които после тръгват на ясла/градина са съвсем същите като приетите...и колко са новодошлите по някакви причини  Naughty ...поне аз мисля да сверя нашия резултат
В момента съм в родителското настоятелство в градината на баткото и имам списък на групата, иначе списъци на децата от групата може и да не се дават на "простосмъртни", но аз събирам парите за помагала и т.н., затова имам такъв. Мисля да се кандидатирам за настоятелството и в групата на малката АКО сме приети, разбира се   Praynig само за да мога да направя въпросната проверка  Peace
И какво ще правиш после с тези списъци? Heart Eyes
Като ги сравниш?
Ще потърсиш някаква сметка на някой ли?

Общи условия

Активация на акаунт