СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 36 972
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
  • Банкя
нИЕ СМЕ ОТ НЕПРИЕТИТЕ! Cry Cry  Cry
Съжалявам! Hug Hug Hug

# 631
Ели и Саня излеждаха много добре  Heart Eyes

Благодаря, но аз съм супер нефотогенична. Не че имам претенции за красота, но се стресирам всеки път като се видя по ТВ.

По същество - за въпроси - когато стигна до компютъра че преди малко се прибрах. Ще поглеждам от време на време, но по-стабилно ще се застоя след 22 часа. Докато сновях по лични дела и да си събирам девойките от различни дестинации успях да дам и малко инфо на БТА. Имаме забрана да публикуваме списъци. Моля въпроси на e_hris@abv.bg. Нямам възможност да съм толкова активна като миналата година за което моля да ме извините. След отговор ви моля да се въздържате от коментари в темата защото съм поела ангажимент към пишещите тук, а не към всички потребители в БГ Мамма. Ако може лавината да не ме засипе този път.

Инфо за ГК:

Присъстваха БТВ, няколко индивидуални родители, Минчева, Хаджигеоргиев, две директорки, Цвета, аз и Саня. Може да е имало и други журналисти, но не бяха с камери и не ги разпознах защото не дойдоха да говорят с нас. От страна на Сирма бяха Узунов, една девойка, която идва с него в РГ и Явор Джонев. По-късно се появиха и други, но да асистират само. Снимаха само БТВ.

Първо докато се събираше групата пак се заобяснявахме защо трябва или не е нужно да се вижда поредността на кандидатурите в списъка с чакащи. Сирма и Минчева обясняваха че с показване на шанс било по-добре, а ние че родителите предпочитат да виждат желанията на другите в опашката. Предложих им да пуснат анкета ако не ни вярват. Според Узунов понеже родителите след пускането на шанса престанали да питат за другото и било преценено че въпросът е решен. Саня предложи да направят и двете. Поисках да се обмисли и да се даде отговор на искането на родителите при сливане на опашките да е видимо разграничаване на децата по социални критерии и по общи критерии. Не навлязох в подробности, защото пак имаше недоумение защо го искаме и щях да си разваля настроението в обяснения.

Минчева откри, обясни че в някои райони като Кремиковци, Лозен, Нови Искър недостигът е преодолян, но големият недостиг в Люлин, Младост, Триадица и т.н. остава. Това са водещите по недостиг райони. В Люлин и Младост се строи и ще откриват нови градини. Саня се въздържа да попита за ЕСПА и Ерих Кестнер.

Узунов обясни как се извършва класирането. Няма да повтарям. Класираните ще бъдат уведомени със списъци в градините, чрез списъци утре в ИСОДГ и чрез лични мейли до родителите. Новото беше че са оптимизирали процеса и вместо 45 минути вече отнема около 4. Приключихме към 16 часа с въпроси, отговори, разяснения и класиране и народа започна да си прави лични справки по списъците.

Дадоха ни списъците въпреки че Хаджигеоргиев (в ролята на лошото ченге) изпадна в размисъл че всъшност не е редно. Тържествено обещах че няма да ги публикувам никъде за свободен достъп, а ще даваме инфо само по тел. и мейл.

Статистиката доколкото я записах е: общо кандидатствали 18 651 (включително и с тези които искат преместване), класирани по социални критерии 1191,  по общи - 4766. Свободни места за първа група е имало - 3733, за първа яслена - 1288, а за втора яслена - 986. В момента недостигът за първа група е 2250, за втора 1060, за трета 420, а за ПГУ няма недостиг. Има чакащи за определени детски градини, но като цяло свободните места са повече от чакащите (за ПГУ). В яслените групи кандидатстват 8500 деца за около 2300 места.

Минчева обясни че фокусът е върху градинските групи и ще се стремят за тях да осигуряват повече места защото са част от образователната система и в тях освен отглеждане има и обучение. Има резон в този въпрос, а и никъде в нормативната уредба на пише че някой има ангажимент да осигури отглеждане на ясленчета. На запад било така и тук политиката на общината била такава.

После Саня диреше една девойка по списъците, а аз друга. Обсъдиха с Минчева че обсъждането на промени в правилата трябва да почне овреме за да не се стига до истерии. Илиян Узунов каза да чакаме работна група скоро. Аз обясних че ако не се помръднат нещата съм силно демотивирана и не виждам смисъл да продължавам. Бях в учудващо за себе си добро настроение. Наистина искам да се оттегля от РГ защото през последните месеци напредък няма никакъв.

Като цяло мина добре.

# 632
  • Beyond the Frontiers
Тези цифри са много страшни...за мен. Много над официално обявеното, дори над личните ми предположения...Идват ми доста нецензурни думички на езика.....

# 633
  • София
А имаше ли някакви проверки  по критериите преди класирането и премахнати кандидатури?
Правени ли са въобще такива или ще се разчита изключително на съвестта на директорките?

# 634
А имаше ли някакви проверки  по критериите преди класирането и премахнати кандидатури?
Правени ли са въобще такива или ще се разчита изключително на съвестта на директорките?

В нашата детска градина, лично директорката е лепяла списъците и е обяснила на мъжа ми, да не губиме надежда, именно поради факта,че тази седмица ще се прави проверка  на заявените критерии на приетите деца и със сигурност ще има такива, които са заявили неправомерно точките си и може да отпаднат и да дадат шанс на такива, като нас от граничните групи!

# 635
Ели, благодаря ти за изчерпателния пост  bouquet
Благодаря ти, че мислиш за нас и децата ни! Hug

Успех на всички!

А имаше ли някакви проверки  по критериите преди класирането и премахнати кандидатури?

В нашата детска градина, лично директорката е лепяла списъците и е обяснила на мъжа ми, да не губиме надежда, именно поради факта,че тази седмица ще се прави проверка  на заявените критерии на приетите деца и със сигурност ще има такива, които са заявили неправомерно точките си и може да отпаднат и да дадат шанс на такива, като нас от граничните групи!

Ще им откажат записване, ако не представят документ за някоя от заявените точки най -вероятно.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 21:03 от AnMary

# 636
22 Може да останат свободни места и по следната причина:

Незнам дали аз правилно съм разбрала, четейки документа за класирането, но ако от местата за гранична група остане някое незаето, не се класира следващо дете, а остава за следващо класиране. Аз така го разбрах:
5.Ако след изтегляне на случайните числа, дете е класирано на 2 или повече места, всички по‐ниски желания се премахват. Така освободените места, се попълват, но само с кандидатури от граничните групи. Тази операция се повтаря, докато се запълнят освободените места в граничните групи или се изчерпа броят на децата, които се намират в тези гранични групи.
6.Могат да останат места освободени от изчистване на граничните групи, защото тук не се класират деца с по‐нисък брой точки. Тези места остават за второто класиране.

Аз го разбирам, че ако да кажем граничната група е с 8.1 точки и се класират всички дечица след въпросното изчистване и въпреки това останат незаети места, те няма да се дадат на първото дете с 8.0 точки, а ще останат за следващо класиране  Peace

Акси, ясно ми е това, чета темата. Споменаха ЦЕЛИ 150 места. Затова смятам, че имаме минимален шанс. Въпреки, че не сме в районите, където ще се откриват нови места тази година. Но нали надеждата умирала последна..  Tired Чудя се дали да пратя мъжо да погледне списъците...  newsm78 Остава въпросът обаче останалите дечица какво ще правят. Или по-скоро родителите им.

Ели, благодарим за инфото!  Hug

# 637
Ех,ама то днес ли изкарвали списъците,ако знаех да бях минала преди малко,как ме е яд  ooooh!
Ели,отново си супер активна и тази година и въпреки,че не се включвам често тук-чета когато мога и ти благодаря за всички усилия,които полагаш!

# 638
На мейла - набор, градина и трите имена. Когато стигна ще ви отговоря. Моля да ме извините.

# 639
  • Банкя
Саня се въздържа да попита за ЕСПА и Ерих Кестнер.
Но загатна на репортерката на bTV, така че ние запознатите, разбрахме, че не се е предала. Sunglasses

Ели Х Благодаря ти за инфото! Hug
Писах ти и майл, ако смогнеш. Wink Забравила съм набор - 2007, но в линка се вижда възрастта. Hug

Иначе се разходих (с колата) до нашата ЦДГ 1-во желание, но беше заключен дворът и витрините изглеждаха празни. Rolling Eyes При нас ще лепят списъци утре. Crossing Arms

# 640
  • София
Мъжа ми току що отиде до 24 ОДЗ в Надежда и оооо  Shocked тъй като е пръскано за кърлежи 24 часа няма достъп до градината. Утре как биха видяли класирането родителите без компютри  Rolling Eyes.

Ели  Hug  bouquet за участието и информацията, която ни предоставяш!

# 641
Ели, писах ти на мейла.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 21:04 от kiara 77

# 642
Ели, благодаря и аз за информацията.  Hug Ще изчакам списъците утре.

# 643
  • София
Ели Х   Hug Hug Hug Благодарности за труда и информацията! писах ти мейл, но ако не успееш - ЗДРАВЕ!!! Peace Hug  bouquet

# 644
  • София
Ели Х, както винаги изчерпателна   bouquet

И на мен цифрите ми се виждат страшни.
Няма да се разхождам до градината. Ще изчакам списъците утре. Съмнявам се моя син да е приет.

Силно се надявам шефа на съпруга ми да изпълни обещанието си. А аз съм като удавник за сламка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт