СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 014
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Искам да благодаря персонално на Ели и Саня за всичко,което правят за нашите деца!   bouquet   bouquet

Колкото и да искам да разбера дали моето дете е класирано,ще се въздържа да пиша на Ели,
още по-малко да прескачам огради по нощите...
Само аз си знам как ще дочакам сутринта...

# 676
vodica  Sad Съжалявам! Hug

AnMary Имам предложение, ако може и останалите да изкажат мнение, дали е уместно.

Тъй като скоро ще изпишем темата, ако може да направиш следващата като анкета - Приеха ли детето ви на първо класиране? С отговори да или не.
Нека да видим, каква представителна извадка чете форума, поне по тази така наболяла тема. Peace
Може ли два варианта за "Да"то:
1.Да -  кандидатурата беше в градина, която действително желаехме да посещава детето ни;
2.Да -  кандидатурата беше в градина, в която прецених, че имам най-висох шанс и се разминава с действителното ми желание за ДГ.
Мисля че така би било по-ясно като представителна извадка.

Благодаря на Ели и мама Саня за всичките обяснения, емоции и отделяна на ценно лично време.  Няма да питам за моето дете, не го направих и миналата година - все тая дали ще разбера новината с няколко часа разлика. То вече всичко почва в тази държава да ми е все тая, което е лошо, много лошо...

# 677

Тъй като скоро ще изпишем темата, ако може да направиш следващата като анкета - Приеха ли детето ви на първо класиране? С отговори да или не.
Нека да видим, каква представителна извадка чете форума, поне по тази така наболяла тема. Peace
1.Да -  кандидатурата беше в градина, която действително желаехме да посещава детето ни;
2.Да -  кандидатурата беше в градина, в която прецених, че имам най-висох шанс и се разминава с действителното ми желание за ДГ.

Да така би било още по-ясно! Защото има много компромисни решения - деца приети в други квартали, в по-отдалечени градини и т.н, при положение че ги дели буквално една ограда от друга Детска градина.... в която не са получили шанс.
Макар че на фона на неприетите деца и това изглежда маловажно, но това ще донесе траен дискомфорт на много дечица и родители - ненужни пътувания, по-ранни ставания, висене с детето в задръствания. Ако племенника ми бъде приет, то това ще стане в една детска градина в краен квартал, в който по стечение на обстоятелствата сега работи сестра ми. Ще се налага всеки ден да пътуват до там по 40 минути в едната и в другата посока .... и това също не е работа, но евентуално ще е приет  ooooh!

# 678
И аз искам да изкажа голямата си благодарност към Ели и Саня за всичко, което правят за децата ни  bouquet. Невероятни сте, дано има повече майки като вас Hug.
Искрено съчувствам на неприетите и им желая повече късмет на следващите класирания. Цифрите са ужасяващи, пак се разплаках докато гледах репортажа. И мен най-много ме подразни призива са спокойствие на родителите и изтъкването на това "колко много правят за нас". Подкрепям предложението за анкета и предлагам като се поуспокоят страстите, да помислим сериозно за протеста.

# 679
  • София
Астарта, да разбирам ли, че твоето детенце е прието? Ако е така, много се радвам!  Hug

# 680
Ние не сме приети!

# 681
  Ели,Саня   bouquet!
 Аз също ще съм мазохистка докрай,няма да те притеснявам на имейла!То съм почти сигурна в крайния резултат де,ама нали надеждата умирала последна  ooooh!!
 За репортажа и наглостта на Минчева,нямам думи просто  Sick.На мен също първо желание ми е далечна градина с някакъв шанс изобщо,в тая до нас дори в гранична група не попадаме с обявените 6 места  Shocked.Дружба май я няма на картата на София,а в Кремиковци ще гледат да решат проблема .....
  Много съжалявам за неприетите дечица,а за другите лека нощ,ако можете да заспите  Mr. Green!

# 682

Да така би било още по-ясно! Защото има много компромисни решения - деца приети в други квартали, в по-отдалечени градини и т.н, при положение че ги дели буквално една ограда от друга Детска градина.... в която не са получили шанс.
Да, точно това имах предвид. Незнам как го вижда Фандъкова, но някои от нас правят компромиси. Но да принудиш поради безисходица една майка, която живее в центален район, да запише детето си в Кремиковци, Панчарево или Мрамор е пълна простотия.

# 683
Надявах се в 00:00 часа да може вече да се вижда .. но уви Sad
Има ли информация от колко часа сайта ще е отворен ?

# 684
  • There I was on a July morning
Мисля, че ще е по-представителна анкетата, ако има отделни опции за яслени и градински групи.

# 685
Утре в 8.30!

# 686
# 687
Мисля, че ще е по-представителна анкетата, ако има отделни опции за яслени и градински групи.
Какво значение има дали е за ясленска или градиска група?
Миналата година исках да сме прието в 41 ОДЗ - ми нъц за втора яслена група.
Тази година за първа група ДГ директорката обяви общо 16 места. На финала се борят в граничната ми група от 8т. по първо желание 34 деца за 4 места, щото социалните ще бъдат заети, а има по обща опашка 6 деца с повече от 8 т. Е на какъв шанс да разчитам? Да ида да моля Дядо Боже с инициали Б.Б. ли в църквата?
Просто за набори от 2007 и следващи прием в ДЯ/ДГ е мисия невъзможна за средностатистическо българско семейство, което живее в София.

# 688
  • There I was on a July morning
Какво значение има дали е за ясленска или градиска група?
Миналата година исках да сме прието в 41 ОДЗ - ми нъц за втора яслена група.
Тази година за първа група ДГ директорката обяви общо 16 места. На финала се борят в граничната ми група от 8т. по първо желание 34 деца за 4 места, щото социалните ще бъдат заети, а има по обща опашка 6 деца с повече от 8 т. Е на какъв шанс да разчитам? Да ида да моля Дядо Боже с инициали Б.Б. ли в църквата?
Просто за набори от 2007 и следващи прием в ДЯ/ДГ е мисия невъзможна за средностатистическо българско семейство, което живее в София.

Има значение, тъй като за ясленчетата има още свободни места - в самостоятелни ясли. Ако не отчетем този факт, няма да е съвсем достоверна анкетата.

# 689
Не помня точно какво казаха, но утре към 8 може и още да не са публикували списъците. Най-сигурно - към 10. Това беше първоначалната идея.

Не смея да си отворя пощата, но тази година е малко по-спокойно. Ако някой е много стресиран да пише. Още половин час ще изкарам и после си лягам.

Ако има някой който не си е получил отговор на запитването също да сигнализира в рамките на половин час.

Общи условия

Активация на акаунт