СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 055
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
Добре де, миналата година май неприетите бяха към 8000. Тази година са с 2000 отгоре.
Питам аз - по какъв начин великата програма на СО реши проблема?!?!?!
Ако имах пушка, набързо щях да изпразня сградата на Московска - сигурно ще побере към 5 групи, а!

# 691
Добре де, миналата година май неприетите бяха към 8000. Тази година са с 2000 отгоре.
Питам аз - по какъв начин великата програма на СО реши проблема?!?!?!
Ако имах пушка, набързо щях да изпразня сградата на Московска - сигурно ще побере към 5 групи, а!

Програмата не решава проблема (поне го показва), а и ако я няма ще бъде значително по-зле. Примерно денонощен палатков лагер около някое ОДЗ и 300 човека на опашка. Да не говорим че при този недостиг, съвсем обикновените хора със сигурност няма да стигнат до ДГ. Всички ще бъдат роднини, познати, връзкари и т.н.

# 692
Благодаря много на Ели и Саня за всичко, което правят...  bouquet  bouquet

Аз също ще съм от мазохистките, ама така или иначе няма да спя покрай детето  Whistling

# 693
  • София
Ели Х, лягай Simple Smile

Боже какъв късмет извадих с Дияна, че се роди 2001ва и нямаше никакви проблеми с ясла и градина. А с дребният закъснях Simple Smile

Преди известно време нямаше ли и тук палаткови лагери пред градините? А във Варна май до скоро беше така.

Аз днес яко се изпокарах с моя мъж. А и май се разболявам. Все едно валяк е минал в/у мен.
Утре не знам кога ще успея да стана.

Някой друг може да пусне новата тема с анкетата.

# 694
Ако целия този кошмар трябваше да го преживея висейки пред градината, а не пред компютъра изобщо нямаше да кандидатсвам  ooooh!

Относно интервюто по БТВ  повече се подразних на изказването на директорката - май беше Харбалиева. На въпросът как ще контролирате подаването на невярна информация с цел получаване на допълнителни точки тя отговори "искам да успокоя родителите - няма от какво да се притесняват...."  #2gunfire
"достатъчно е наясно, че критериите трябва да се защитят...ние директорите имаме право и задължение да ги проверяваме..." - странно защо не споменаха нещо за истински контрол  ooooh! Ако проверяваш сам себе си това как се нарича  newsm78 в един виц му казваха "оборот да се върти".

Благодаря на Ели и Саня  Hug Браво, че имате нерви да се борите за всички!

# 695
Чисто хипотетично - какво става, ако детето е прието, но не я запишем? Пазят ли ѝ се всички кандидатури? Или ако я запишем, можем ли да отложим известно време тръгването ѝ фактически на ясла и да ѝ се пази мястото и ако да - колко дълго може да продължава това?
Моля ви, не ми скачайте сега, знам колко много са чакащите, аз също не мога да чакам, просто имам наистина сериозна причина да не мога да я пусна от септември, а малко по-късно.

# 696
Ако целия този кошмар трябваше да го преживея висейки пред градината, а не пред компютъра изобщо нямаше да кандидатсвам  ooooh!

Относно интервюто по БТВ  повече се подразних на изказването на директорката - май беше Харбалиева. На въпросът как ще контролирате подаването на невярна информация с цел получаване на допълнителни точки тя отговори "искам да успокоя родителите - няма от какво да се притесняват...."  #2gunfire
"достатъчно е наясно, че критериите трябва да се защитят...ние директорите имаме право и задължение да ги проверяваме..." - странно защо не споменаха нещо за истински контрол  ooooh! Ако проверяваш сам себе си това как се нарича  newsm78 в един виц му казваха "оборот да се върти".

Благодаря на Ели и Саня  Hug Браво, че имате нерви да се борите за всички!

Това съм го чувала сигурно поне 10 пъти в различни вариации. И как точно да имам доверие при условие че има директори които даже не приемат по общия ред, а по техен си собствен - с решение на ПС. Какво остава само за проверка на документи.

А иначе на директора логиката и е че щом тя самата не прави нередни неща и проверява стриктно, то и всички останали колежки са по същия начин. Да но родителите няма как да бъдат сигурни.

# 697
  • София
Може ли два варианта за "Да"то:
1.Да -  кандидатурата беше в градина, която действително желаехме да посещава детето ни;
2.Да -  кандидатурата беше в градина, в която прецених, че имам най-висох шанс и се разминава с действителното ми желание за ДГ.
Мисля че така би било по-ясно като представителна извадка.

Или
1. Да, 2007ми набор -  кандидатурата беше в градина, която действително желаехме да посещава детето ни;
2. Да, 2007ми набор -  кандидатурата беше в градина, в която прецених, че имам най-висох шанс и се разминава с действителното ми желание за ДГ.
3. Да, 2008ми набор -  кандидатурата беше в градина, която действително желаехме да посещава детето ни;
4. Да, 2008ми набор -  кандидатурата беше в градина, в която прецених, че имам най-висох шанс и се разминава с действителното ми желание за ДГ.
5. Да, 2009ти набор -  кандидатурата беше в градина, която действително желаехме да посещава детето ни;
6. Да, 2009ти набор -  кандидатурата беше в градина, в която прецених, че имам най-висох шанс и се разминава с действителното ми желание за ДГ.
7. Не, 2007ми набор
8. Не, 2008ми набор
9. Не, 2009ти набор

Така ще се обхванат и ясленските групи в ОДЗтата, и 1ва група в градината.

Не знам колко представителна извадка ще бъдем Simple Smile

# 698
писах преди известно време - ако с този потенциал който имате и дето пишете тука се впрегне да направи нещо смислено и общо  , ще обърнете земята

# 699
Та за въпросните 21 нови градини  в сайта на ИСОДГ има документ ремонти и нови места /http://kg.sofia.bg/?page=remonti&prot=mesta/2010 тук също ги има цифрите 2200 места и цифрата 21  я има ама не значи нови детски градини а просто номера на план за увеличаване на местата. Новите детски са само седем не случайно не ги изброиха и да отбележим, че само две са със стартирало строителство.Някой пак не си е научил урока, но едва ли някой ще се учуди. Ами късмет на всички все пак  Simple Smile

# 700
  • София
Ели,Саня,благодаря!  bouquet

Нещо не мога да заспя. Mr. Green

# 701
Добро утро,момичета.Дано всички получите днес добри новини!
Ели,хиляди благодарности  bouquet

# 702
  • София
И аз съм на линия от ранни зори.Все си мислех,че може вече да са качени списъците.
Успех на колкото се може повече дечица днес!  Hug
  bouquet за Ели и Саня!

# 703
И аз скочих рано да проверявам. Успех майчета Peace
Относно Люлинската нова ДГ, свекър ми щеше да участва в ремонта. Казали са му, че финансирането е временно спряно. Приеха офертите на фирмите и казаха "чакайте"  newsm78 Информацията ми е отпреди месец, все ръчкам за новини, но нищо. Мисля си, че щях да чуя, ако са подновили работа. Ако някой има достоверна информация кога ще я пуснат, моля да каже  Peace

# 704
Добро утро!
Хората от системата вероятно сега стават, вие пък какво списъци искате тооолкова рано? #Cussing out
Не знаят на нас какво ни е, иначе още снощи да ги бяха качили...
А не можем да тормозим всички Ели...
На Саня и Ели специални благодарности  bouquet
А на всички нас- УСПЕХ!
Да видим кога ще ни изнесат списъците Rolling Eyes Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт