Готови пюрета или домашно приготвени?

• 9 084
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
А тази сметана не е ли вредна защо само солта се води ,че е вредна?Щом се слагат в пюретата значи не е толкова вредна  Rolling Eyes

# 46
А тази сметана не е ли вредна защо само солта се води ,че е вредна?Щом се слагат в пюретата значи не е толкова вредна  Rolling Eyes
Солта не е вредна, а необходима на всеки организъм в определени количества.
Бебетата до 1 година нямат нужда да е добавена по изкуствен път в храните им.
Не разбрах сметаната какво общо има със солта? Но въпреки това и тя не е вредна.

# 47
Ами аз понеже също си задавах въпроса, като по-малък му купувах предимно немски,
като разчитах, че там контрола върху храните е по-силен. После се престраших и аз да му готвя.

# 48
мм аз педи няколко дена.. разбрах че пюретата готовите се пускат  3 месеца че са направени по късно ии срока на годност се увеличава освен това плодеовете и зеленчуците не били хубави а някакви раскасшкани.. за това мисля когато доиде и нашето време за пуренца да са домашно приготвени..поне ще знам детето ми какво ще яде..

# 49
Здравейте,

Айде и аз да се разпиша. Аз приготвям зеленчуковите и месните пюрета на дъщеря си. Нито изисква много време, нито пък много труд, но що се отнася до плодовите, единственото което приготвям вкъщи е от банан и ябълка, останалите купувам, тъй като за момента няма особено голямо разнообразие от плодове на пазара, като изключим цитрусите, за които е изключително рано. Хубавото при нас е, че малката яде, както домашно приготвеното, така и купените.

# 50
ще споделите ли най-общо как приготвяте домашно пюре-какво,колко и как слагате в него,че питам аз,питам ама никой не казва Sad

# 51
  • София
Приготвянето на бебешко пюре е лесна работа-няма точни пропорции, грамажи, рецепти....  Simple Smile
Зеленчуците варях обелени, нарязани на парчета. Комбинации от зеленчуци съм правила най-различни. Основата е била или картоф, или ориз.
След сваряването пасирах в кърма или АМ (приготвено според указанията за пиене).
В началото на захранването не съм добавяла мазнина. След време-растителна мазнина или масло.

# 52
  • София
Аз също действах на око. Грамажи не съм мерела.
Зеленчуците задушавах в микровълновата. Месото варях.
Най-често купувах пилешко филе. (Най-много съм правила около 400-500гр) След сваряването на филето го раздробявах или режеш на малки парценца, до толкова, че да мога да го пасирам след това.
И зависи какво пюре приготвям, пиле с ориз, пиле със зеленчуци, пиле с картоф... При домашните пюрета месното съдържание е по-голямо от тези на купешките. В проценти няма как да го сметна Simple Smile

# 53
  • София
ще споделите ли най-общо как приготвяте домашно пюре-какво,колко и как слагате в него,че питам аз,питам ама никой не казва Sad

Аз винаги варях пилешкото отделно. Като го сваря в малка тенджерка нарязвах на ситно 2 кубчета пилешко, 1-2 картофа, малко зелен фасул, морков, лук. Варя, пасирам и давам.

# 54
  • София
Аз също месото го варя отделно. Независимо какво месо купувам, варя в тенджера под налягане.

# 55
Благодаря ви!Vivi,количеството мляко ме притеснява в пюрето най-вече,че бебчо яде 4 пъти на ден,2 от храненията са само мляко и ми се иска повече мляко да слагам в пюрето,но ако сложа и съответното количество вода към АМ ще стане крем-супа Laughing.Питам теб,че само ти пишеш,че слагаш мляко.

# 56
  • София
АМ е формула. То се приготвя според указанията на кутията. Ако сложиш повече мляко, пюрето ще стане доста рядко.  Confused
Със сигурност ако приготвиш пюрето така, бебето ще приеме по-малко мляко, отколкото ако дадеш само мляко. Но и по този начин АМ ще присъства.
Ако искаш да дадеш повече мляко, може да дадеш по-малко пюре и да дохраниш с АМ след това.

# 57
  • Най-красивата страна
Давам пюретата на Хипп, приготвям картофено пюре и плодови сокове, а когато бебка навърши 10 месеца ,ще я запиша на кухня.

# 58
Приготвях на око зеленчукови и месни пюрета. Плодовите купувах- на Гербер.

# 59
И от двете по малко. Свекърва ми отглежда зеленчуци и плодове. Доста често си и правя домашни пюрета, но когато нямам възможност минавам през магазина и купувам. А и има доста пюрета , които за сега няма как да и правя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт