Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 43 984
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
rozi-maxi , няма формула, миличка!
точно днес  разговаряхме с дъщеря ми- тя е на 30 години и по някакъв повод ми каза " Има родители, които страдат, когато детето разчупи модела, който те са създали. Може би е имала предвид калъпа.
Колкото и да уважавам Али Ръза, той не ги оставя да полетят. Това е лошо.
И друго има- само за Шефкет се реши да продаде къщата. Момичетата бяха принудени да се оправят сами с кашите, които забъркаха.!
Върнете се назад в кадрите и ще се сетите. Някой беше писал, че синовете са на особен статут в Турция. Сигурно е така. Слава богу, че в БГ  децата са равностойни.
Имахме на работа един млад турчин, който непрекъснато споменаваше брат си. Стана въпрос за социални, искаше бележка за доход и спомена някакви две сестри. Викам му, чакай бе нали сте само двама братя? Той ми отговори - Да двама сме, другите са момичета. Останах потресена!!

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 15:12 от Dartanian

# 106
# 107
rozi-maxi , няма формула, миличка!
точно днес  разговаряхме с дъщеря ми- тя е на 30 години и по някакъв повод ми каза " Има родители, които страдат, когато детето разчупи модела, който те са създали. Може би е имала предвид калъпа.
Колкото и да уважавам Али Ръза, той не ги оставя да полетят. Това е лошо.
И друго има- само за Шефкет се реши да продаде къщата. Момичетата бяха принудени да се оправят сами с кашите, които забъркаха.!

Разбира се че е така!няма как да не разчупваме калъпи,животът тече напред,променя се,и хората се променят,не можем да бъдем като родителите,а те като прародителите ни,няма как.Но за съжаление,все повече вървим в грешна посока,като цяло човечеството,ставаме по-материални,по-алчни,по-лоши,по-безкрупулни, и забравяме за истински важните неща в живота.
Предполагам че Али Ръза разбра,че не е правилно да игнорира децата си когато са сгрешили,а да преглътне малко гордостта си и да им помогне,все пак и той се учи,и той израства.Човек докато е жив е родител,децата са си винаги деца,и ние ,балканците сме отдадени на децата си докрай,винаги ще се притечем на помощ,та ако ще детето да е на 40 години.Това е колкото хубаво,толкова и не,но си е наша черта,така сме свикнали,да се облягаме един на друг.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 15:15 от rozi-maxi

# 108
rozi-maxi
Добавих още неща в предния пост. Прочети ги, затова не мисля, че това е задружно семейство. Било е задружно.Но сега не!
Али Ръза сбърка някъде по пътя, но не за възпитанието, а за привеса към сина си. Защо не му се ядоса, защо се мъчи да намери начин да го измъкне, но от съжаление. Та той заслужава бой. И пак на 100% сигурно, за да не се изложи семейството пред обществото. Като че ли  досега само хубави неща са правили.Откакто са пристигнали в Истанбул - гаф след гаф.
Само добродетелите на бащата не стигат. Децата трябва да си го имат вътре. Шефкет е бил явно толкова лабилен като психика, че много малко му трябваше за всичките глупости, които натвори.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 15:23 от Dartanian

# 109
Ивона1 благодаря ти миличка!Всички да сме живи и здрави!

# 110
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Милички в петък пътувам за Истанбул, надявам се да имаме време за Азиатския бряг и махалата Бейлейбей,да намерим къщата и да я снимаме! Ако успеем и да влезем ще е много добре! Че много места сме набелязали,дано се справим! Hug

# 111
Къщата дали е истинска?

# 112
Да се запиша и аз в новата темичка Rolling Eyes. Чудесно оформление както винаги bouquet

В анкетата гласувах Реагират неадекватно. Въобще не смятам, че са сплотени, може да са били, но сега определено не са. Събират се вечер на масата и само си мълчат, всеки крие нещо от другия. Почти всяка вечер се усеща напрежение или има скандал. Според мен от всички само Ферхунде реагира адекватно, другите са като мухи без глави в напечени ситуации. Laughing Когато Лейля сгафи я игнорираха, същата работа с Неджля, че и с Фикрет.. За Айшето нямам думи, тя все едно въобще не съществува. Съгласна съм с Dartanian, че само за Шефкет Али Ръза се нае да продава къщата Crossing Arms Снощи проспах сериите, та сега ги изгледах Rolling Eyes Яманчо май вече няма да и се връзва на Ферхиту.. Не разбрах думите на края на Фикрет, за каква надежда говореше?!? Предполагам имаше предвид бебчето ама каква надежда е то, даже ще е в тежест, колкото и гадно да звучи newsm78 Ледът между Лейля и Неджля става все по-тънък Heart Eyes Шефкет не заслужава да го удостоявам с внимание Mr. Green И също мисля, че е напълно нормално и естествено Фикрет да е при семейството си в трудните моменти Peace А бузьото на Оуз е много сладък, на баща си прилича Heart Eyes
rozi-maxi липсваше ми Hug И Естел някъде изчезна Confused

# 113
Hug Милички в петък пътувам за Истанбул, надявам се да имаме време за Азиатския бряг и махалата Бейлейбей,да намерим къщата и да я снимаме! Ако успеем и да влезем ще е много добре! Че много места сме набелязали,дано се справим! Hug

Браво! Завиждам благородно! Hug и мен много ме влече Истанбул.  После ще чакаме снимки, ако може.. Embarassed

# 114
Къщата дали е истинска?

Истинска е, даваха я по БТВ. Даже човека дето живее там се оплакваше, че непрекъснато даже и през нощта го притеснявали листопадски фенове.  Mr. Green

Като се върнеш качи някоя и друга снимка и тук, да може и ние, които не сме ходили да се порадваме на Истанбул.  Peace

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 16:04 от Cheburashka

# 115
rozi-maxi
Добавих още неща в предния пост. Прочети ги, затова не мисля, че това е задружно семейство. Било е задружно.Но сега не!
Али Ръза сбърка някъде по пътя, но не за възпитанието, а за привеса към сина си. Защо не му се ядоса, защо се мъчи да намери начин да го измъкне, но от съжаление. Та той заслужава бой. И пак на 100% сигурно, за да не се изложи семейството пред обществото. Като че ли  досега само хубави неща са правили.Откакто са пристигнали в Истанбул - гаф след гаф.
Само добродетелите на бащата не стигат. Децата трябва да си го имат вътре. Шефкет е бил явно толкова лабилен като психика, че много малко му трябваше за всичките глупости, които натвори.

Вярно е,имаш право,Шефкет е превилегирован в това отношение.Предполагам момчетата са слабост за бащите,особено там.Освен това смятам,че Али Ръза е вече много уморен,уморен от разочарования,затова вече преминава направо към решаване на проблема с негова помощ.За мен Шефкет беше чудесен човек,и все още го мисля за такъв,но понякога и хубавите хора вършат лоши неща,просто не се усещаш как нещата стигат до там,така стана и с него.Хазарта,комара е страшна работа,много са малко хората,който успяват да се спрат.И Шефкет,в компанията на важни господа,се почувства и той важен,а баща му цял живот ги е учил на скромност,но човешката природа е друга,особено мъжката,и на него му стана хубаво,а и първите пъти печелеше и си повярва,че това е неговата игра,че това е начинът да забогатее,че е богопомазан да натрупа лесни пари.Така се почва,печелиш няколко пъти,зарибяваш се и после потъваш здраво,такава е схемата,и хем е всеизвестна и пак хората се подлъгват.Не съм го зачеркнала Шефкет,още го харесвам,но се поддаде на изкушението да спечели много пари без да се потруди,жена му го тласна,а той се поддаде и не можа да се спре Tired.И колкото и лош да го изкарва сега Ферхунде,той каквото и да направи,според мен,пак ще я превъзхожда,защото сърцето и душата му са добри.

# 116
Али Ръза сбърка някъде по пътя, но не за възпитанието, а за привеса към сина си. Защо не му се ядоса, защо се мъчи да намери начин да го измъкне, но от съжаление. Та той заслужава бой. И пак на 100% сигурно, за да не се изложи семейството пред обществото. Като че ли  досега само хубави неща са правили.
Така е-синът е от друго тесто.Лейля трябваше да бъде омъжена без да я попитат иска ли,тъй като в семейството имало и други деца,трябвало да се гледат и техните интереси-т.е.името им за пред хората.
Но за да не попадне Синът в затвора(на мене ми е чудно той с какво ще се препитава оттук нататък),се налага всички да останат без покрив и да се заробят цял живот да изплащат кредит.Май Хайрие пак ще вързва възели за богати зетьове...
Егоизмът на Ферхи е спорен и многократно обсъждан.Не е егоизъм да натресеш децата си  да ги храни брат им,което няма как да стане със заплатата му,но е егоизъм съпругата да очаква от съпруга си дом и удобства,за да създадат деца и семейство.Могат да охкат и ахкат пред луксозния апартамент на Лейля Айхан,пред даровете на семейството на Джем,но щом е за снахата-да си наляга парцалите и да си трае.Затова бих казала,че критериите на Теким и Ферхи,както и вижданията им за семейството,се разминават драстично до точката,в която се намразват и нямат нищо общо.

# 117
Лейля я омъжиха,защото Али Ръза си мислеше ,че тя иска,той сам й го каза.но е факт че не я питаха.Но понеже тя беше спала с Оуз,това е достатъчно за Али Ръза да си помисли,че тя го обича и затова му се е отдала.То и така си беше,тя го обичаше,но той нея не,и тя го разбра.
И още нещо-при Шефкет става въпрос за затвор,а при сестрите му не беше така,различно е.Едно е да си на свобода,да дишаш и се храниш свободно,друго е да си в затвора.Това смятам като още една причина,Али Ръза да вземе такова решение.Съмнявам се,че не би го направил за някоя от дъщерите си,а би я оставил да лежи дълго време в затвора.Всъщност не знам доколко ще му помогне на Шефкет,като върне той парите,дали ще лежи по-малко.... newsm78,ще видим,но определено ще е добре за сина му.

# 118
Да, всъщност от какво се препитава Шефкет след излизането си от затвора?  Rolling Eyes

# 119
Да, всъщност от какво се препитава Шефкет след излизането си от затвора?  Rolling Eyes

Скрил се е в гората и краде меда на някоя мечка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт