Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 44 007
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • В тъмната гора.
Радвам се,че съм ви доставила удоволствие отново Hug!

Страхотно е  Hug

"Листопад" е много действителен сериал и затова така ни вълнува. Пренаситен е с неудачи, за две години тези хора преживяха колкото другите за цял живот. Няма нещо пошло, което да не им се стовари на главата.

# 241
"Листопад" е много действителен сериал и затова така ни вълнува. Пренаситен е с неудачи, за две години тези хора преживяха колкото другите за цял живот. Няма нещо пошло, което да не им се стовари на главата.
Е, все пак е филм, затова има такава концентрация на събития. Пример, концентриран екстракт на истинския живот, на изпитанията през които минаваме, изборите които правим, последствията ... Наистина е правдив и верен на реалния живот, за разлика от много други филми - зрелищни, неправдоподобни, изкуствени и повърхностни.

# 242
Има нещо сбъркано в това семейство, но какво и кой е сбъркания Али Ръза или Хайрие много може да се разсъждава. Те са създали семейството и са възпитали децата си.

Отговора:

"Хайрие, там е причината. Абсолютно безпринципна и неразсъдлива , и мързелива жена. Тя не отива въобще на Али Ръза".

Единия от основните камъни не тежи на мястото си. Затова се получава объркване в децата.

# 243
Здравейте ,

Може ли някой да ми каже къде мога да нямеря песничката от снощната
серия,когато Али Ръза ,каза на Шефкет да се предаде по телефона.
Имаше нещо от рода на пишман пишман:)

# 244
Аз пък моля за другата,която често върви по време на филма,и свършва с нея.Пее е се нещо от рода на-яксун....много е чувствена,страхотна е Heart Eyes!

# 245
Mama_Nana , не можеш да дадеш отговора току така. Ами то е все едно да си помислиш, че си решила дилемата, кое е първо кокошката или яйцето. Няма как да се даде толкова категоричен отговор.
Има много субективни фактори. Защо да е само Хайрие??? Thinking
Някои обвиняват изключително Ферхи. И така не е. Във всяка от нас дреме по една от двете, но не е имало случай да се прояви съответната черта от характерите им.Тук в сериала са изкристализирали във всяка актриса крайния/ в смисъл, че граничи с крайности/   вид на даден тип жена.
Та погледнете Джеврие. Чак толкова в живота не би могло да има, както и търпението на Фикрет.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 11:33 от Dartanian

# 246
Дартаняни,напълно си права.Човек реагира според ситуацията,показва едно или друго свое качество,но те трябва да са такива,с който да не се срамува.То не знам дали Ферхунде се срамува от постъпките си,май не newsm78,или пък Хайрие.
Съвсем ми е неясно,как Тахсин е израснал такъв хубав човек,след като майка му разказа на Хайрие,какъв "прекрасен" човек е бил и баща му Thinking.На някоя баба ша се е метнал... Grinning.

Та погледнете Джеврие. Чак толкова в живота не би могло да има, както и търпението на Фикрет.

...както и лошотията на Ферхунде,,както и честността на Али Ръза,както и наивността на дъщерите му,както и светостта на Седеф и майка й,както и нахалството и любопитството на Ахмет....Пресилени са всички образи.

# 247
Ти пък на Джофра вярваш ли и, за нея Фикрет е грозница и незнам си още каква. Таксим друго каза за баща си, че е бил добър човек и че се е споминал млад заради Джофричка.

# 248
Аз пък моля за другата,която често върви по време на филма,и свършва с нея.Пее е се нещо от рода на-яксун....много е чувствена,страхотна е Heart Eyes!

http://www.youtube.com/watch?v=_M0U0BR4Q-g&feature=PlayList& … 4795&index=15

Предполагам, че за тази песен говориш.   bouquet
Аз пък ще помоля, ако някой има врреме да ни каже за какво се пее в песента.

# 249
Синеочке,благодаря  bouquet!Уф,направо настръхвам!Тези турци,всичките им бавни песни,са ...сърцераздирателни,харесват ми,докосват душата ми винаги.

Ама не е цялатаааа..... #Cussing out!

Това е най-хубавата песен от всички останали!Всички са хубави,ама тази...

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 12:03 от rozi-maxi

# 250
  • Варна
Моля ви да ми пуснете линк кам вчерашните епизоди  Praynig

# 251
Dartanian

За мен е категоричен. Хайрие играе много често скрита опозиция на мъжа си. Тя е първия човек, който потъпква принципите му, но той не бива да разбира за това. Тя е склонна да шикалкави, да лъже, но да подреди нещата по най-малкото съпротивление.  Не мисли, че може да се получи гаф. Ако си спомняш Джем, когато обясняваше на Неджля как двамата могат да започнат от почти нула и да се развиват в професията си, и да постигнат с труда си и съвместните си усилия нещо тя го гледаше точно като Хайрие. Жената трябва да си гледа къщата, а мъжа да осигурява другото. Принципът на Х. е слушайте баща си, но защо да го слушат не е ясно. Затова си мисля, че с годините в тези деца е насадено нещо средно между железни принципи и възможности да поизбягат от тях. Особено при Неджля и Лейля, това си пролича много, защото те са твърде млади. За Шефкет думи нямам. Този мъжки образ ми е непонятен, но той също носи от чертите на Х.
С две думи Х. е началото на нарушаването на принципите и ценностите на Али Реза, респективно предадени на децата къде пряко, къде косвено.
Ферхунде се включва късно и просто се промуши в пукнатините на семейството. Това беше растърсващото. Ако не беше тя, пак щеше да има сривове, но не с такава сила.
Али Реза е краен, до фанатизъм, но той е на ясно, че като личност Х. няма потенциал да го следва. И Х. е наясно иначе нямаше да проявява такава велика ревност след повече от 30 години брак, без какъвто и да е повод до момента.
Фикрет е точно копие на Али Реза,  с превилегията на женска гъвкавост и интуитивност, но и със слабостта, че е жена и е с по нисък ранг. Макар и да не е високообразована тя е много интелигентна и тъй като сама направи избора си търпи Джеврие.
Между другото Неджля има общо с нея.
И все пак това е филм. Някой неща наистина са крайни, но вероятно са с цел да се акцентира там.
За първи път гледам турски сериал и вероятно се вживявам малко повече от нужното, за което се извинявам.

# 252
Искам да споделя,че досега,въпреки всичко,което извърши,се опитвах да оправдая Шефкет.НО,това че злоупотреби с любовта на Седеф към него,като й взе ,доколкото разбрах всичките спестявания,ей с тази постъпка много ми падна,много.Как можа и нея да завлече,да й вземе пари,които е ясно че няма да може да върне!?Той какво смята,да отиде надалеч,и да работи ли?!Изобщо какви са неговите планове,как ще я кара,докога ще се крие,детинско е,глупаво.... Tired

Mama Nana,чудесен пост  bouquet,много,много хубав!Ние всички сме се вживяли,не ни ли четеш.... Rolling Eyes!

# 253
Mama_Nana ,
думите ти са силни и истински. Не мога да не го призная. Има изключителна логика в тях, която аз в моя пост  не успях да подчертая.
Мислила съм като теб през целия филм дотук, търсила съм вина в кого ли не, сега като се замисля обявихме Хайрие за елементарна и глупава, но точно това е било спъникамъка Peace
Все пак и другите не правиха само богуугодни неща и всичко рефлектира върху семейството.

# 254
Здравейте ,
Може ли някой да ми каже къде мога да нямеря песничката от снощната
серия,когато Али Ръза ,каза на Шефкет да се предаде по телефона.
Имаше нещо от рода на пишман пишман:)
Намерих я! Песента се казва Takvim! http://www.youtube.com/watch?v=mLFXSlHatNY
Ето и другата търсена песен Yoksunhttp://www.youtube.com/watch?v=qkFlldWhgbE
 newsm44

Впрочем на първата страница има линк към торент със всички песни от Листопад, вкл. и тези двете http://www.nanoset.net/torrent/6/26/118962/%D0%9B%D0%B8%D1%81%D1 … %20-%20Soundtrack

Общи условия

Активация на акаунт