Септември' 09 ТЕМА 23

• 20 506
  • 721
  •   1
Отговори
# 375

Сега и аз да попитам, че не съм взимала детски никога - Какъв е прага на дохода и какви са документите?

shammiтук всичко е описано!

Благодаря  Hug

# 376
Мен много ме е страх от антибиотиците, в този случай нищо няма да излекуват, но може да причинят алергии и други неща.

И с право те е страх! Когато ни изписаха АБ за вирусната инфекция (имаше само Т. която в последствие смъкнах с Хексалгин), от първия прием на АБ се изрина и поду жестоко, а уж бил най-щадящия, най-не знам си какъв, много трябва да се внимава с АБ. Директно го изхвърлих, след няколко часа дадох Хексалгин, смъкна Т и повече не вдигна, нямаше нито зачервено гърло, нито отит (както ми казаха в Педиатрията, без дори да го прегледат обстойно, всичко беше на око, и то полу-заспало око, защото беше през нощта), общо взето трябваше да пием антибиотик 6 дни за нищо, ама не стана...

# 377
Ха добър ден и от мен!

EmiR, мерси за кафенцето, както се очертава моето ще го пийна следобед.
До сега четох снощната "пиеса"....в началото ми стана смешно, но после определено ми стана тъпо. Кокошарник ли е, детска градина ли..../че и "другарката" някой повикал да ни усмирява/.....

Ива ми е с температура, предполагам от зъбоникненето и е много кисела. Искрено се надявам, че една разходка ще й се отрази добре. От няколко дни се събуждам уморена и без тонус, чудя се пролетна умора ли е, що ли? Ами....толкова мрънкане от мен за сега.

Хубав и усмихнат ден ви желая!

# 378
Днес водих Ива да и вземат кръв.И урина дадохме.Обаче нещо хемоглобина нисичък ми се струва-116 newsm78

Обаче разходката ще я пропуснем-голям вятър навън Sad

Бибоче,дано бързо се оправя! HugПък ти не бързай да даваш АБ.Виж как ще е днес и утре,ако няма подобрение тогава го започвай.Аз поне с баткото така съм процедирала. Peace

А за снощното кудкудякане-много се смях!Струва ми се,че някои хора все още са в пубертета,а и влизат тук само и единствено да се заядът за нещо.В повечето случаи ни в клин,ни в ръкав.

Хайде хубав ден!

# 379
 newsm78 Някои хора тук май се вземат твърде насериозно... Загорих обеда на детето, докато ви чета кавгите. Но, благодаря...така стана по-вкусно.
Отчитам вчерашната консултация: 8300 гр. и 74 см., ще въвеждаме глутен и сирене, а другия месец Манту и реимунизация БЦЖ /така и не ни се появи белег на раменцето/.
Онзи ден изпратих ММ на пазар в Карфур, хем да види и той МОЛ, хем да напълни хладилника...Дойде си след 3 часа с бутилка кола и лаптоп...Кажете ми, да го убия ли или да му се радвам? newsm78
Да не спамя темата, ама като си говорите за лекари...Аз тичам в Токуда, когато се касае за детето. Имат отлична лаборатория /денонощна/и първо правят кръвен анализ /резултата е готов за 10-15 мин./ и после назначават лечение. Нищо не предписват на сляпо.
Нещо за Дружбенска среща ли подразбирам?

# 380
  • София; Дружбето
Значи за детските - При мен ситуацията се получи - ВИновни нема. За Миша до сега подавах Март месец. Габи като се роди подадох наново, за да получавам за двете деца Октомври. Изрично попитах кога трябва да подавам сега - Октомври 2010 или Март. Госжата на касата каза - Октомрви я, няма ми идваш през месец. И такаммм. Сега се оказва, че трябва да си подавам Март месец като основен Crazy а Октомври само сме били добавили Габи. И такаммм, имам желанието да отида и да ги нараня по грозни начини, но няма как да докажа, че това нещо ми е казано. Надявам се да се разбра Joy Сега ми остава медицинските да извадя след обяд и да се надявам да не ме върнат за някоя измислена бележка. А сутринта в социалното имаше поне 50 човека ooooh!

За АБ - и аз не разбирам защо ги предписват за всичко. Отдавам го на некомпетентността на педиатрите. Затова избрах такъв, който предписва АБ в много, ама много краен случай. Даже в Пулмологията правят първо кръвна картина и чак тогава преценяват трябва ли АБ или не
Ако не ме сгази влака утре съм в мола. Остава ксантина да ме закара Mr. Green

# 381
Ивилда пада ми се евентуално, ако дечията са здрави един Белоградчик в периода 4-7 май, та ако мислиш, че можеш да се класираш до там, с голямо удоволствие Hug Като се изясни ще ходя или не може да си менкаме телефоните.

Почти в посоченият период - 6-9 май аз най-вероятно ще съм на Монтана, в най-добрия случай - на Горни Лом (Ивилда знае, то е до Белоградчик). Така че - менкайте си и моя телефон - 0888 26 06 42

Айде, виртуална диетична почерпка от мен за нашата месечинка:

Почти изчетох последните страници, но няма да се включвам с коментари.
Излизаме на разходка до Илиенци, следобед пак ще се включа.

Hug

# 382
Честити месечинки на бебчовците днес!   bouquet

Малта, поправям те, Молска среща ще е  Mr. Green. За сега остава за утре, аз най-вероятно ще пътувам и няма да мога да се присъединя за което много ме е яд.  Crossing Arms Но, до тук са Цвета, Ванина, Весита, Криската и аз може би.

А в Токуда приемат ли по спешност? Защото си мислех, че както с ражданията, ако не се водиш там, не те искат.

# 383

Малта, поправям те, Молска среща ще е  Mr. Green. За сега остава за утре, аз най-вероятно ще пътувам и няма да мога да се присъединя за което много ме е яд.  Crossing Arms Но, до тук са Цвета, Ванина, Весита, Криската и аз може би.

Щом ще е Молска и аз ще съм "може би", ако не измисля нещо с придвижването... Simple Smile

# 384

А в Токуда приемат ли по спешност? Защото си мислех, че както с ражданията, ако не се водиш там, не те искат.
Щом си плащаш, разбира се че ще те приемат.

# 385
  • София; Дружбето

Щом ще е Молска и аз ще съм "може би", ако не измисля нещо с придвижването... Simple Smile
Що е, 604 спира отпред. А с него ще ходя

# 386
Сори, ама и аз с детето на МОЛ не отивам. Най-много някой вирус да си купим в блъсканицата там.

# 387
  • София
Все още ли е навалица? И ние бихме могли да се присъединим, ако нямате нищо напротив  Mr. Green

# 388
Честита месечинка на бебоците!
Благодаря за бързите отговори, а относно компетентността на педиатрите и АБ нямам думи. Направо в чудо се виждам. Като започна да кашля в събота почнах Стодал, но нищо продължаваше и продължава да кашля ( влажна кашлица). Затова я заведох на педката да я преслуша, а така не ми се ходеше. И тя съответно - АБ при положение, че настоявах да и изпише нещо друго- за зачервеното гърло при чисти гърди. Според нея другото не помага  ooooh! Не можах да я заведа на друг лекар и ща не ща давам Зинат. Кофтито е, че никой не ме подкрепя против АБ. Майка ми е ЗА и като чуе и почва " Давай на детето, да не искаш да стане по зле и да отидете в болница".
Абе кофти е когато не можеш да разчиташ на лекаря си, защото вече не искам да чуя за нея. Тя досега само АБ ни е изписвала, а се води ХОМЕОПАТ.

# 389
Бибоче, може да пиеш и тайлол хот и терафлу, в блога на Бу има сайт, чрез който можеш да провериш активното вещество в лекарството и колко е рисково за кърмачките. За витамин Ц в носа, ми се беше скарала педиатърката на Коко още, защо съм си правила експерименти - каквото и да означава това.
Честно да ти кажа за антибиотика, донякъде подкрепям, просто защото са много малки и всичко при тях се развива със скоростта на светлината, а идеята е да се борят с евентуална бактериална инфекция, в която в повечето случаи прерастват вирусните инфекции.

За консулта к'во да кажа Боби е качил 150 грама и 2 см. ама не може все по 500-600 грама да качва, нали така

Общи условия

Активация на акаунт