Пролет иде, птички пеят, ДЕКЕМВРИйчета не спират да се смеят

• 34 052
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Тинитка, голям сладур е Коцко Simple Smile

И аз се присъединявам към Бамби с въпроса за водата.. От известно време давам на Коко по малко водичка, когато се разхълца или ако се ядоса много между две хранения. Реших, че така или иначе е на АМ.. и му "готвя" с вода.. малко чиста водичка не може да му навреди особено.. Майка ми, свекърва ми, та чак и баба ми от самото начало не можеха да се начудят защо съм толкова упорита и срещу водата при положение, че и ние и те са гледани с вода.. На Коко много си му хареса и доколкото виждам му се отразява добре ...  Не го оставям да пие по много.. че все още си имам едно наум.. но си пийва по 20 мл..  Аз така и не съм съвсем наясно защо докторите не препоръчват да се дава вода ...

# 76
  • София
Не го оставям да пие по много.. че все още си имам едно наум.. но си пийва по 20 мл..  Аз така и не съм съвсем наясно защо докторите не препоръчват да се дава вода ...

Ами защо не му даваш тогава? Crazy
Аз на мойто бебе си му давам и водичка, и чайче между храненията.
Никой не може да ме убеди, че това ще й навреди, особено пък сега, като почнат жегите.
Между другото бебчето на колега на мъжа ми го приеха преди известно време в болница с диагноза дехидратация и стоя на системи няколко дни, пак беше изцяло на АМ и не му давали да пие вода.
Според мен, ако самото бебе не иска да пие вода, то тогава няма проблем и няма смисъл да се тъпче насила.

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 21:18 от Marleen

# 77
  • София
Ралтриф, четох една статия, че водата не се препоръчва, тъй като в кърмата (АМ) има достатъчно вода, а изпитата от мъника вода само ще заема място в коремчето на бебето, което от своя страна води до по-малко изпито мляко, респективно по-малко антитела, храна и т.н. Ама като му се пие на детето, що да не му дадеш Simple Smile Аз давах на наш Коко, ама той не й е любител, мръщи се.
Благодаря за комплиментите!

# 78
  • София
тинитка, забравих да ти благодаря за инфото за памперсите Hug

# 79
Ооо, Биби, къде зачезна бе жена  Hug хайде да се похвалиш с фотосесията!

RALTRIF, то затова са казали 9кг или 9м. Понеже някои бебета бързо ги достигат, а други може да са 9кг и на 1г. Необходимо е само едно от условията да бъде на лице. На 9м или когато бебето е трупнало 9кг мускулите на вратлето са досатъчно силни, за да издържат внезапно спиране, когато бебето се движи по посока на движението  Peace

Големи сте буквалисти значи  Laughing Никой не е казал, сакън, да не се дава вода на малко бебе. Казват да не се насилва бебето да пие, ако я отказва. Но щом му харесва, то нека си пие! Забраната е единствено за подслаждането на водата.

Аз почнах да давам на моичкия по малко вода, да започне да я опознава. Че като почна да го захранвам вече ще му е нужна.

Да похваля това мляко … 77;да  Peace
Дават го за успокояване преди сън на раздразнителни и емоционални бебета. Доста силно мирише на билки, ама това е част от ефекта, арома-терапия един вид.

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 23:46 от eta

# 80
Биби, драго ми е да те видя  Grinning

За водата - нашата педиатърка казва тъй " ти предлагай, пък той ако иска ще пие". Предложих му 2-3 пъти и вода и чай, той пък чак се обиди. Скоро не съм се сещала да му дам пак.

Ох, вчера беше от тия дни...лудите. Алис имаше представление от балета. Викаха ни на репетиция в 10:30, с мъжа ми си подадохме бебето на стълбите и с нея хукнахме. Доволна заковах точно за часа, но йок...репетицията била директно в ндк. Оттам с бясна скорост подкарваме към ндк, тичаме към залата, само успях да й нанижа туфлите и я грабнаха. И това за някакви си 5 мин.репетиция  ooooh! айде обратно вкъщи. Където в лиготията си Алис си изсипа врялата ютия на крака. След това като спря да реве излезе на балкона и с някакви зарязани мърляви балконски играчки си направи костюма за представлението на нищо. Айде пери и суши със сешоара. Направо да полудееш. Айде на бегом да закараме Гого на бабин дом. Да свършим още 100 други неща....Естествено забравих светкавицата на фотапарата, а осветлението беше кошмарно  ooooh!Детето се представи отлично на сцената обаче. Бяха много сладки с крилца на пеперуди. Най-малките балеринки на фестивала. "Отлично" се представи и Георги тая нощ. Почти не се е пускал от цицата ми, пя посред нощ и изобщо държеше да бъде забелязан. Ей тъй е с две деца, тези с три не ги мисля просто  Whistling

# 81
Денерис, денят ти наистина е бил "прекрасен". Аз също се чувствам понякога безпомощна в такива моменти. За това се възхищавам искренно на Ета и Евил  Hug
Биби, включвай се по често, липсваш  Hug
Ета, благодаря още веднъж за уточнението за столчето, това с устойчивостта на вратлето при спиране наистина е много важно, няма да забравя първите дни като обърнах дъщеря си да гледа напред как все следях дали се справя при спиране на колата.
Marleen, за ДМ памперсите аз давам положителен глас, много доволна останах от тях и сега като ми свършат наличните вкъщи пак от тях ще си взема  Peace
tinitka, голям сладур е малкия  Heart Eyes
Лек ден на всички

# 82
Красони   Ета Hug
Денерис онзи ден имах подобен емоционален ден и точно това си мислех, че има дни, които от сутринта сякаш тръгват наопаки и каквото и да правиш все нещо на криво става. В такива дни всички и всичко ме дразни и ми иде да се скрия под одеалото и да не си подам носа на вън. Но има ли деца няма начин за такова бягство. Браво на малката балеринка, важното е че за нея деня е бил успешен.
Аз днес ще водя Крис на цирк Москва, гостуват ни в Кейп Таун. Последно ходих преди четири години на същия цирк тук и беше много интересно, дано и сега да е така и на Кристиан да му хареса.

# 83
Благодаря за съвета,Marleen , страшно нещо е дехидратацията, наистина! Аз му давам на детето, но не смеех по много, защото според тукашните книги и акушерки не трябва да се дава... В местен форум 1 педиатърка с големи букви беше написала "МОЛЯ не им давайте вода, големи страшки съм виждала" Пък и веднъж ми се случи майка да ми направи забележка навън  #Crazy

За въпроса ти за бибероните.. Аз вече ги смених със следващите, просто защото усещах, че бебето се тормози и се ядосва.. ъсукваше се и викаше при ядене.. Когато ги смених, най-блаженно започна да си хапва Simple Smile

Тинитка и на теб благодаря за информацията.. На нащо адашче и сироп за кашлица да му дам, сигурно пак ше пие лакомо хахаха Пу-пу да не му е уруки!

Ета  Hug Сега съм спокойна, че всичко ще ни е наред със столчето!

Денерис  Hug

Биби, хубаво да си изкарате на цирка!

Слънчев ден на всички... Тук от два дни не спира да вали, няма грам слънце и е 15С!

# 84
  • Варна
Изчетох ви най-накрая, в главата ми стана голяма каша обаче Laughing Едно ми направи впечатления, як запек ги е хванал бебешоците, викат с все глас, издават страхотни звуци на настоящия етап Laughing
Моята госпожица обаче си има още колики, нали сме по малки от вас, но явно я хванаха на по-късен етап и сега продължават да я мъчат вечер през вечер. Не мога да ги объркам с нищо, яко къркорене на черва и присвиване на крачета. Давам й Биогая, която е подходяща за запечените бебоци, опитайте, аз съм доволна , нали Тея ми се роди със запек и два месеца беше все запечена. Само с тези капки й се нормализира стомахчето Peace

Относно кърменето-без час, на поискване. Тея обаче яде по честичко и по по малко. Нахранва се набързо за няма и 5 минути, но после след около 2 часа, 2 часа и нещо най-много пак е гладна, а пък през уикенда, когато сме при баба и дядо, от чистия, горски въздух яде дажа и през час, час и нещо.  Grinning
Друго ново при нас няма, чакаме сега да излязат класиранията за детска градина, и дано приемат каката ни, в противен случай ще ги гледам двете по цял ден, както сега.
Излизаме наразходки с Дорита, вече и бебоците не спят по време на цялата разходка, започват да бодуват, да се заиграват, абе все по интересно ще става.

Не съм захранила, мисля да изчакам поне 5 навършени месеца, тоест още около месец, месец и нещо, но не бързам, по- чиста работа от кърменето няма. Вода пропи госпожицата Laughing

Очаква ни седмица без дъжд, откога чакаме за такова време Sunglasses
Малко снимки и чао за сега : http://www.flickr.com/photos/42177676@N07/

# 85
При нас такива дни са често  Laughing май забравих да кажа, че пак вчера от бързане да нагласим Гого, мъж ми се цапна в един клон и си украси челото  Rolling Eyes

Шер, много сладки малките  Hug надявам се да нямаш против да те добавя като контакт.

# 86
  • София
Здравейте мами и бебчовци!
Въпреки дъждовния уикенд ние вчера си изкарахме първия цял ден навън!
Ходихме на риболов на Долни Богоров, после на кръчма в едно село в Стара планина и после на гости в бъдещия нов дом на Аника - една от малките принцеси, които се родиха около нас. Там цари ремонт и разруха та седяхме малко.
Борил спи като бебе Wink в новия си слинг на гърдите на татко - веднага показавм:

Днес най-накрая се обърна от корем по гръб! След съветите на лекарката в Майчин дом как да му помагам постигнахме успех! Съвета беше най-вече за обръщане от гръб по корем като му давам да ми задържи палеца и го докарвам до странично положение от там след като не му достига силата все още му помагам с побутване и го обръщам. Днес му стана досадно по корем и смного пънене и подвикване се завъртя обратно по гръб. Тамън три пъти както беше писала една мама по-рано!
Явно трябва да го потормозвам за да върви развитието! Мързеланкото на мама..Накрая на опашката сме, но напредваме Simple Smile

Скоро и аз разглеждах теми за столчетата за кола - Ета, наистина е най-рано след 9 месеца или 9кг поставянето напред. Тук е единствения по-официален сайт където е засегнато, който открих набързо:
http://www.dolceta.eu/bulgaria/Mod3/spip.php?article252
А аз се разтърсих за съвети за столчета като спиране на еърбега, посока на движение и място в колата (отпред/отзад) да споделя - при определени условия може и отпред. Някои изисквания за столчетата и кошниците са описани в ръководствата на автомобилите (по-добре е да се купуват нови столчета, защото изисванията се променят с измененията в безопасността на автомобилите), а по-важното е, че има изисквания в нашия ЗДП.
Чл. 133. (2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.
ето още малко:
Чл. 137в.
(4) В таксиметрови автомобили, които не са оборудвани със системи за обезопасяване на деца, деца с ръст под 150 сантиметра се превозват на седалка, която не е предна.

(5) Не се допуска превозването на деца в система за обезопасяване на деца, обърната в посока, обратна на нормалната посока на движение на превозното средство, когато тя е закрепена на пътническа седалка, с предно разположена въздушна възглавница, освен ако възглавницата не е деактивирана.

Виждам, че колкото народ сте из къщи толкова повече веселба има около вас Simple Smile
Оп викат ме с плач! Май е време за майчината гръд...
Лека

# 87
Ама вие не си поплювате-пишете ли пишете. HugМоето мнение за водата е че ако на бебо му се пие-значи няма да му навреди,но като всяко прекалено нещо,прекаляването би било вредно.Момичета,тази сутрин мислех че ще умра-събуждам се плувнала в пот и едната ми гърда синя и като камък,за болката не искам да говоря-родих без упойка нормално и искам да ви кажа че онази болка беше далеч по-по от сутрешната.Уж се справих със запушането(сложих си запарем магданоз и цедяпрез 1 час ,слагам и врели кърпи,дано да не стигам до доктори).Моя бебон е започнал да става много лош-кротък си е ,ама като го оставя легнал и почва едни викове. ooooh!Буди се всяка нощ по едно и също време и се започва концерт-пее ли  пее.Не плаче,ама на мен ми е много смешно,зашото спим на тъмно и ми е чудно какво ли си мисли newsm78.Отивам да видя бучката размърда ли се!!!Целувки за бебовците и спокойна неделя вечер!!!

# 88
Привет, завърнах се и цял ден се каня да  пиша, ама не остана време.
После ще се отчета Laughing

# 89
Добра вечер дружина Hug
Успях да изчета всичко до тук,много пишете бре.При нас нищо ново,Комарова май пак ще вади зАб,едни плюнки едно чудо и сърдита мани Mr. Green,папка блаженно-вчера й правих крем супа от всичкото зеленчук дето е яла.Да не й е уроки ма си изяде половин бурканче.И обикновено после хапва АМ,но вчера не пожела,дЪл я е заситило newsm78спа почти 3,5ч.след това.
Сега искам да ви разкажа нещо интересно във връзка с емоциите при бебоците-Коката на шест месеца ни изкара акъла и нали първо дете в чудо се бяхме видяли с баща му.Както си стоеше и спираше да диша Shocked,ама чак посиняваше диването.Баща му веднага изкара дебелите книги и му намери 101 болести,аз бях готова за лудницата и търсех всевъзможни лекари.Такааа извиках една,каза детето е с рахит.Втора-детето е глухо.Трета-детето има майна си гъзинина заболяване.Викам на мъжо-тези всички са ненормални.Извиках частното му педи/една доста възрастна дофторица/-тя ни накара да излезем от стаята и да си го прегледа сама,след половин час най-спокойно ни обясни че това е просто Емоцияи като му омръзне ще спре да го прави и ще си измисли нещо друго.Аз съответно я обявих и нея за луда и така.Но ако щете вярвайте това ми ти бебе на 6м. точно след три дена спря да прави така,но пък започна да кашля ако при него няма никои или сме го оставили в кошарата.Абе показа си той,че ще ми разкаже играта още от бебе ма .......
Та такива ми ти работи,сега отлитам да полегна,че малкия и големия звяр са ми приготвили цяла торба с изненади за утре
Лека и цунки Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт