Какво ядем!?

• 4 790
  • 96
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз ли само не разбрах каква е идеята, целта и въпроса, който обсъждаме?
Може ли по-кокретно - какво питате, какво предлагате на обсъждане ...
Чета само общи приказки в смисъл "здравословното хранене е много важно". Ами да, много е важно, и?

# 16
Гледам и не вярвам на очите си  Shocked
Пак ли вие?
За какво ви плащат?
Да висите по форумите?

Тук има нещо гнило.

# 17
Напълно съм съгласна - трябва да знаем какво ядем, подкрепям идеята за "светофара"! Всеки инако мислещ има правото да избира - да чете или не написаното на етикета. Аз чета внимателно (не, че има голяма файда).

След като отговорихме на Вашия въпрос, ще бъдете ли така добра да отворите тема за НАШИТЕ въпроси, нищо че не са от ресорите Ви - може взаимно да сме си полезни...

# 18
  • SA
Аз също не разбрах какво точно трябва да се обсъжда. За теорията за "светофара" не съм чела, а и не ми се търси из нета, но допускам, че препоръчва балансиран прием на месо-млечни-зеленчуци.
Според мен всеки , който има желание може да намери начин да се храни здравословно и да купува натурални храни- в БГ най-малкото по пазарите е пълно с бабички, които продават зеленчуци, плодове, яйца.

# 19
На разположение съм за ВАШИТЕ въпроси и мисля, че може би ще бъде по-удбоно за всички, ако ги дискутираме в друга тема, за не смеваме темите.

По отношение на темата за храненето и за светофара, искам да добавя друг факт. Комисията по околна среда, здравеопазване и безопасност на храните направи само един компромис. И той беше следният: страната на произход или мястото на произход трябва да бъде посочено за следните храни: месо, домашни птици, млечни произведения, пресни плодове и зеленчуци и за месо, птици и риба, когато биват използвани като съставна част в преработени храни.

# 20
  • София
На разположение съм за ВАШИТЕ въпроси и мисля, че може би ще бъде по-удбоно за всички, ако ги дискутираме в друга тема, за не смеваме темите.

Това добре, но все пак - коя е настоящата тема??

# 21
 smile3505

Чакаме другата тема!

П.С. Може да прочетете доста интересни предложения тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490878.0;topicseen

# 22

По отношение на темата за храненето и за светофара, искам да добавя друг факт. Комисията по околна среда, здравеопазване и безопасност на храните направи само един компромис. И той беше следният: страната на произход или мястото на произход трябва да бъде посочено за следните храни: месо, домашни птици, млечни произведения, пресни плодове и зеленчуци и за месо, птици и риба, когато биват използвани като съставна част в преработени храни.

Може ли малко по на български да бъде обяснено. Много усукано звучи, ще извинявате.
"Страната на произход или мястото на произход....."  Thinking  И наистина и аз немога да разбера за що иде на реч в зададената тема.Какво се иска от нас  Thinking Е то като отидохме в Европа, забравихме да говорим по български де.

Ние в България много добре си знаем, кое е здравословно-това дето е от село, а не от магазината, а че краставицата била "крива" не по европейски стандарти е хиляди пъти по-вкусна от "правата краставица" на Европа, и като толкова са здравословни в Европа, нямаше лятото да разнасям 1 килограм български моркови в багажа си чак до Испания, че внучето да яде здравословен сок от моркови, с вкус на моркови. Я по-добре рязяснете какво точно трябва да кажем, че да приключваме.

# 23
За месото и птиците, страната на произход или мястото на произход може да бъдат дадени като едно място, където животните са били родени, отгледани и заклани в същата страна или място. В други случаи е необходимо да се посочи информация за всяко от местата, където животните са родени, отгледани и заклани. Ако има причини, поради които е непрактично поставянето върху етикета на страната на произход, тогава на мястото на това се поставя следното информация: "с неустановен произход"
Дали страната на произход е в рамките на ЕС или не, произходът на продуктите трябва да бъде посочен. Това е въпрос на проследимост и прозрачност, за да може да се отговори на искането на потребителя за повече информация относно това, какво купува и яде.

# 24
  • SA
Е, добре, като знаем,че дадено животно е например родено, отгледано и заклано било в Гьрция, било в Испания, или кьдето си пожелаеш - какво ни гарантира тази информация?

# 25
Еми можеш да избереш дали искаш гръцко агне или от Северен Узбекистан, например.

Към г-жа Първанова: Това са вече одобрени/приети изисквания - какво следва newsm78? Не разбирам смисъла да ни информирате за вече станали събития Thinking

# 26
  • Варна
Никой не разбира, но г-жа Първанова мълчи като комунист. Mr. Green

# 27
Какво яде, какво пием, как се движим... blahblah

Въздухът е отровен, госпожо Първанова - дори животни и риби умират от рак.

http://www.youtube.com/watch?v=uZsDliXzyAY

Изобщо не се заблуждавам, че е останало нещо свястно за ядене и пиене.  Tired

# 28
Еми можеш да избереш дали искаш гръцко агне или от Северен Узбекистан, например.

Към г-жа Първанова: Това са вече одобрени/приети изисквания - какво следва newsm78? Не разбирам смисъла да ни информирате за вече станали събития Thinking

Peace, Туй и аз го знам, попитах щото толкова е усукано, че не всеки може да го разбере, а пък за смисъла на темата дано да ни стане ясно, какво точно трябва да кажем. Това, че хранителната индустрия си лобирала, ами да се научат европейските домакини да си готвят, да не са пък чак толкова толкова зависими от индустрията.
          Пак, ще попитам, за какво трябва да си говорим тука.

Никой не разбира, но г-жа Първанова мълчи като комунист. Mr. Green

По-точно, като Ятак.

# 29
Това, че хранителната индустрия си лобирала, ами да се научат европейските домакини да си готвят, да не са пък чак толкова толкова зависими от индустрията.
          Пак, ще попитам, за какво трябва да си говорим тука.

Мила бабо, смятам се за домакиня, която може да готви, но тъй като не си отглеждам пилетата и прасетата на двора и не си садя зеленчуците в градината, пак съм зависима от индустрията.
А дори и да си произвеждам продуктите, вече казах - спасение няма, защото самият въздух е "отровен".  Peace
Та, за това и аз искам да разбера - за какво трябва да си говорим тук?

Общи условия

Активация на акаунт