Стоматолози- гр. Варна

• 1 060 175
  • 2 920
  •   2
Отговори
# 1 485
Д-р Едрев работи в Университетски медико-дентален център.
http://dentalclinic.mu-varna.bg/about-us/Pages/stelian-edrev.aspx

# 1 486
Някой ходил ли е при д-р Петкова в клиниката на д-р Венелинов?

# 1 487
 Зъб,който беше изпилен и облечен с металокерамика ,но сам падна ,както си гледах ТВ.Има голяма дупка сега ,стърчат телчета.Грозна картинка Confused
Освен инплант,има ли алтернативен метод за изграждане и кой ще се наеме? Боже,направо съм пред задънена улица.

Д-р Смуков ми я слага преди години!

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 02:05 от mama10

# 1 488
  • Варна
Зъб,който беше изпилен и облечен с металокерамика ,но сам падна ,както си гледах ТВ.Има голяма дупка сега ,стърчат телчета.Грозна картинка Confused
Освен инплант,има ли алтернативен метод за изграждане и кой ще се наеме? Боже,направо съм пред задънена улица.

Д-р Смуков ми я слага преди години!

Разлепила ви се е короната. Има няколко варианта: 1. Короната е точна по зъба и не изисква никаква промяна по самия изпилен зъб. В такъв случай се почиства стария цимент и се залепя на ново. 2. Под короната има кариес и трябва да се правят промени по самия изпилен зъб. В такъв случай короната няма да стане на новоподготвения зъб и ще трябва да се изработи нова корона. 3. Ако изпиления зъб под короната е много разрушен и не може да се изгради, така че да се направи нова корона и се налага да се извади. В този случай се поставя имплант с нова корона.

# 1 489
Д-р Аврамов,няма зъб,падна и остана само корен. Той е умъртвен,подходящо ли е щифт и изграждане ,надолу корена е здрав?
Ходих на снимка ,според колеги няма гранулом,но корена е къс в костта!
Щифт и прелекуване на корените ,трябва ли ? Според 1 стоматолог трябва ,според др. не е нужно ooooh!
Ще се изгради щифт и металокерамика и колкото издържи.Ами сега!

Аз за прегледи платих 200лв до тук и гаранция никой не дава!

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 14:48 от mama10

# 1 490
Здравейте!
Дали някой може да сподели мнение за работата на д-р Александър Ненов? Кабинетът му се намира на ул.Овчо поле 32.
Била съм негов пациент, но през 2012г и то само за почистване на зъбен камък и две съвсем малки пломби. Сега съм бременна почти в осми месец и преди два дни ми се строши половин пломба ( правена в детството ми още) на предпоследен кътник. Вижда ми се сериозна работа, имам и чувствителност на зъба и затова ми се иска препоръчан стоматолог. Двоумя се между д-р Ненов и д-р Смуков, но вторият ми е доста далеч от вкъщи.

# 1 491
  • Варна
Моят съвет е да си избирате личен зъболекар по това колко позитивни неща сте чули за него от приятели, колеги и/или близки, а не по това колко близо до вас работи тоя или тя.
За здравето няма разстояния!

Simple Smile

# 1 492
Както уточних - бременна съм в почти осми месец и по стечение на обстоятелствата придвижването в момента не ми е от най-силните страни Simple Smile Също уточних, че съм посещавала първия посочен от мен д-р, но за не кой знае колко сериозни манипулации и затова търся мнение И от някой друг- моето, на базата, която имам е по-скоро положително, но тогава не ми беше такова състоянието.
Все пак благодаря за включването!

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 21:55 от Амани

# 1 493
  • Варна
Както уточних - бременна съм в почти осми месец и по стечение на обстоятелствата придвижването в момента не ми е от най-силните страни Simple Smile Също уточних, че съм посещавала първият посочен от мен д-р, но за не кой знае колко сериозни манипулации и затова търся мнение И от някой друг- моето, на базата, която имам е по-скоро положително, но тогава не ми беше такова състоянието.
Все пак благодаря за включването.

Разбирай ви прекрасно и затова не адресирах поста си лично към вас, защото ми е ясно колко е трудно за бременна в осмия месец.
Препоръките ми са принципно към всички във форума!
Simple Smile

# 1 494
  • Варна
Д-р Аврамов,няма зъб,падна и остана само корен. Той е умъртвен,подходящо ли е щифт и изграждане ,надолу корена е здрав?
Ходих на снимка ,според колеги няма гранулом,но корена е къс в костта!
Щифт и прелекуване на корените ,трябва ли ? Според 1 стоматолог трябва ,според др. не е нужно ooooh!
Ще се изгради щифт и металокерамика и колкото издържи.Ами сега!

Аз за прегледи платих 200лв до тук и гаранция никой не дава!

Прелекуване на корена се налага ако:
1. има гранулом ( на вас са ви казали, че няма)
2. ако има кариес в контакт с пълнежа на корена. Това означава че корените са инфектирани и ако все още няма то след време ще има гранулом.
3. ако корена не е запечатан херметично и каналопълнежното е в контакт със средата в устната кухина. В такъв случай ситуацията е както при точка 2

По-добрия вариант за възстановяване на умъртвен зъб е с щифт ( но не метален ) и тогава корона, ако корена е достатъчно запазен разбира се.

# 1 495
Това е хубаво да чуеш няколко мнения,благодаря д-ре!
Контакт на пълнежа с устата е от няколко дни,увериха ме ,че няма проблем за кратък период.
Херметично трябва ли и как?
Пластмасовият щифт ,пластмасата е  и не бих искала в устата,защо не метален?
Значи да го лекувам корена или не!
Ситуацията е полезна и за други тук!
Как се спасява такъв зъб според вас?

# 1 496
  • Варна
Това е хубаво да чуеш няколко мнения,благодаря д-ре!
Контакт на пълнежа с устата е от няколко дни,увериха ме ,че няма проблем за кратък период.
Херметично трябва ли и как?
Пластмасовият щифт ,пластмасата е  и не бих искала в устата,защо не метален?
Значи да го лекувам корена или не!
Ситуацията е полезна и за други тук!
Как се спасява такъв зъб според вас?

Щом зъба е отворен от няколко дни, значи е инфектиран вече.
Херметичност се осигурява, като входа на кореновите канали се запечати с композит, цимент или временна пломба.
Не препоръчвам метални щифтове, защото създават вътрешни напрежения в корена при функция и много често водят до спукването му. По подходящи са фибро-щифтовете, те не са пластмасови.
Ако зъба има достатъчно запазена здрава зъбна тъкан за възстановяване с корона трябва да се направи следното. 1. кореново лечение 2. изграждане с фиброщифт 3. изработване на корона

# 1 497
  • Варна
Здравейте, отново.. Препоръчайте ми  добър стоматолог-хирург, изпробван ако може, който да умее да изтърпява страхливи пациенти. За доктор Едрев вече знам, но нямам възможност да си го позволя.
Благодаря предварително Simple Smile

# 1 498
Здравейте, някой има ли препоръки за детски стоматолог? Хем да е добър специалист, хем да е с отношение като за дете? До сега сме били при д-р Божилова, но по ред причини не желая при нея. А слеед това веднъж при д-р Гагарова в Дентико, но тя излезе в майчинство. Пак там, в Дентико, ми предложиха д-р Стоименова, но нямам никакво мнение за нея и ако някой може да помогне...Благодаря  bouquet

# 1 499
  • Варна
Здравейте,и аз търся отзиви за Булдент Варна,тъй като ми предстои поставяне на 3 импланта?

Общи условия

Активация на акаунт