Стоматолози- гр. Варна

• 1 060 010
  • 2 920
  •   1
Отговори
# 1 515
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали много внимателен и читав специалист, който да работи със здравната каса и да не ми одере кожата. Изчетох доста из форума, проблемът е, че имам много голям страх от малка и ходенето на зъболекар е едно голямо приключение за мен. Също така съм студентка тук и като цяло бюджетът ми не е неограничен Simple Smile . Попаднах на оферта от Медико-дентален център Сана за пломба, която ще се смести в бюджета ми, но не успях да намерия информация за допълнителния ценоразпис, защото имам съмнения, че може да се наложи и лечение или дори още по-крайни мерки...Някой ходил ли е там, има ли представа как работят специалистите и какви са цените при тях...Предварително Ви благодаря и се извинявам за дългия пост Simple Smile

# 1 516
  • Варна
Polina Ivanova_540525 Аз съм ходила в този център за който питаш и бях обслужена точно от д-р Хрисулев. Аз бях за почистване на зъбен камък 2 пъти и съм много доволна от работата му. За лечение на кариес и пломба обаче не мога да дам мнение, нито за цените. Клиниката е сравнително нова, чисто и уютно е.

# 1 517
Polina Ivanova_540525 Аз съм ходила в този център за който питаш и бях обслужена точно от д-р Хрисулев. Аз бях за почистване на зъбен камък 2 пъти и съм много доволна от работата му. За лечение на кариес и пломба обаче не мога да дам мнение, нито за цените. Клиниката е сравнително нова, чисто и уютно е.
Много Ви благодаря! Най-важното е, че самият лекар е внимателен и добър в работата си. Там ще се ходи, то се е видяло, няма как Simple Smile

# 1 518
Polina Ivanova_540525, здравната каса важи само за пломбите и вадене на зъб, но не и за лечение, ако се налага. Това за пациенти над 18 години. За тези под 18 години има намаление и при лечението, и пациентът доплаща определена сума.  Едни от най-ниските цени, които съм заплащала са от порядъка на:
Скрит текст:
- лечение на пулпит на преден зъб + запълване на каналите - 70 лв, на многокоренов зъб - 90 лв
- лечение на гангрена на преден зъб 90 лв, на многокоренов - 110 - 120 лв
- поставяне на щифт - 20/30 лв, но тук зависи от зъболекаря, някои и по-малко взимат, по лична преценка, а не заради качеството. Естествено, има и по-скъпи. Споменавам най-евтино, на което съм попадала.
- С коронки и изграждане на пънчета вече цените са според материала, който ще се ползва.
- Вадене на зъб 30-80 лв, в зависимост от усложнения и дали е многокоренов се покачва и цената.
- операция на ретиниран мъдрец - около 250 лв (от прочетено във форума)
- апикална остеотомия - 270 лв.

# 1 519
Здравейте,
Някой посещавал ли е д-р Цветелина Борисова в УМДЦ?

Бях при нея на преглед само,останах с добри впечатления-отговаря на  въпроси,разяснява,часа се спазва...но за лечение не мога да дам отзив

# 1 520
Здравейте,
Изчетох постовете от една година назад и реших и аз да споделя. Ходя от 10 години при един зъболекар във Варна. За вадене на зъби, коронки, мостове нямаше проблем. Дразнеше ме, че ми говореше на " ти" и на първо име, че не ползваше ръкавици и не даваше нито касова бележка, нито фактура, не информираше, така и не ми почисти зъбен камък през тия години, въпреки че го помолих на 2-3 пъти. Успявах да преживея тези моменти, докато не стигнахме до протези. Исках да са без метал. Информирах се из нета и открих че има протези без метал Валпласт. Поисках да ми направи такива. Първо направи долната протеза миналата година. Поисках му сертификат Валпласт. След две-три напомняния от моя страна и реакции от негова "ти на мене нямаш ли ми доверие" най-после ми даде непопълнен сертификат, като ми обясни, че само серийния номер бил важен. Опитах се да го регистрирам в сайта на Валпласт, не мога. Явно този сертификат е фалшив или вече регистриран от друг пациент. Тази година дойде време за горната протеза. Тук вече чашата преля. Протезата беше лошо направена, с плоски откъм дъвкателната страна зъби и с остри резци. Мъчих се да я нося първата седмица седмица, израних си хубаво устата, за да може той после да види къде трябва да се коригира. При корекцията падна доста пилене на протезата, изпили ми даже един мъдрец, което въобще не ми хареса. След 2-3 месеца обаче ми се счупи едната скоба на протезата. Беше поправена. Две седмици след тази поправка същата скоба пак се чупи. Обаждам се на представителя на Валпласт в София - според него това не е Валпласт и съдържа акрил. Истинският Валпласт не се чупи. Обаждам се съответно на зъболекаря и му казвам, че си искам парите обратно, а той ми казва - не може парите обратно, ще ти направим нова протеза. Аз обаче не искам повече да ходя при него. За следващата седмица имам час и ще се разправяме. Наистина вече ми преля търпението. Зависи от това какво ще бъде развитието на следващата среща, ако не бъде удовлетворително за мене, със сигурност ще изкарам името на показ във всички черни списъци и форуми в нета.
Така че въз основа на вашите постове съм си направила вече една кратка топ-листа, но пак да кажа, че търся зъболекар, който не лъже пациентите си, говори им на "вие", информира ги, носи ръкавици и евентуално маска на устата, издава касови бележки и фактури, държи досиета на пациентите си и цените не са раздути.

# 1 521
  • Варна
Здравейте,
Изчетох постовете от една година назад и реших и аз да споделя. Ходя от 10 години при един зъболекар във Варна. За вадене на зъби, коронки, мостове нямаше проблем. Дразнеше ме, че ми говореше на " ти" и на първо име, че не ползваше ръкавици и не даваше нито касова бележка, нито фактура, не информираше, така и не ми почисти зъбен камък през тия години, въпреки че го помолих на 2-3 пъти. Успявах да преживея тези моменти, докато не стигнахме до протези. Исках да са без метал. Информирах се из нета и открих че има протези без метал Валпласт. Поисках да ми направи такива. Първо направи долната протеза миналата година. Поисках му сертификат Валпласт. След две-три напомняния от моя страна и реакции от негова "ти на мене нямаш ли ми доверие" най-после ми даде непопълнен сертификат, като ми обясни, че само серийния номер бил важен. Опитах се да го регистрирам в сайта на Валпласт, не мога. Явно този сертификат е фалшив или вече регистриран от друг пациент. Тази година дойде време за горната протеза. Тук вече чашата преля. Протезата беше лошо направена, с плоски откъм дъвкателната страна зъби и с остри резци. Мъчих се да я нося първата седмица седмица, израних си хубаво устата, за да може той после да види къде трябва да се коригира. При корекцията падна доста пилене на протезата, изпили ми даже един мъдрец, което въобще не ми хареса. След 2-3 месеца обаче ми се счупи едната скоба на протезата. Беше поправена. Две седмици след тази поправка същата скоба пак се чупи. Обаждам се на представителя на Валпласт в София - според него това не е Валпласт и съдържа акрил. Истинският Валпласт не се чупи. Обаждам се съответно на зъболекаря и му казвам, че си искам парите обратно, а той ми казва - не може парите обратно, ще ти направим нова протеза. Аз обаче не искам повече да ходя при него. За следващата седмица имам час и ще се разправяме. Наистина вече ми преля търпението. Зависи от това какво ще бъде развитието на следващата среща, ако не бъде удовлетворително за мене, със сигурност ще изкарам името на показ във всички черни списъци и форуми в нета.
Така че въз основа на вашите постове съм си направила вече една кратка топ-листа, но пак да кажа, че търся зъболекар, който не лъже пациентите си, говори им на "вие", информира ги, носи ръкавици и евентуално маска на устата, издава касови бележки и фактури, държи досиета на пациентите си и цените не са раздути.
Лелееее  Crossing Arms направо съм потресена  Tired Кой е този зъболекар кажи поне да знаем

# 1 522
Чакам да видя как ще мине срещата ми с него в понеделник и ще пусна продължение в темата. Ама много ми се иска да го изтипосам още сега.

# 1 523
  • Варна
Чакам да видя как ще мине срещата ми с него в понеделник и ще пусна продължение в темата. Ама много ми се иска да го изтипосам още сега.
Ако си сигурна за измамата, непременно напиши името на зъболекаря. Ако се притесняваш да е тук, ще те помоля да ми пишеш на лични.  Hug

За хигиената- не съм виждала от години стоматолог без ръкавици. Най-малкото заради неговата безопасност. Идея си нямам дали ги сменят след всеки пациент, обаче. И маската е +
За говоренето на вие-абсолютно не ми дреме. Това е дребнавост.

# 1 524
Аз за измамата съм сигурна, и даже мисля да занеса фалшивата протеза при представителя на Валпласт в България в София, съвсем скоро имам път натам. Той ми каза ясно по телефона - Валпласт не се чупи, за Валпласт се дава сертификат с индивидуален номер, който регистрираш в американския сайт, за да имаш гаранция. И зъботехничката и тя: "Ах, такова нещо за пръв път ми се случва!". Да бе, да ... Търпение до понеделник, тогава ще пиша как се развиват нещата и с имена.

Скрит текст:
Колкото за говоренето на "ти" ето една статия, която много добре изразява и моето становище http://media-partner.info/%D1%82%D0%B8-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B2 … 0%B5%D0%BD%D1%82/

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 21:40 от dandree

# 1 525
  • Варна
Говоренето на "Вие" не е никаква дребнавост. Време е докторите в България да се научат на уважение към пациента. Вчера се наложи да постоя в една чакалня и пациентите се привикваха по малки имена - Иванка, Петранка и т.н. Ама от къде на къде!

# 1 526
Аз пък не мога да разбера как така десет години си ходила при него, и чак на десетата година е преляла чашата.
Виждам си имала причини и по рано да го смениш.

# 1 527
Аз пък не мога да разбера как така десет години си ходила при него, и чак на десетата година е преляла чашата.
Ха де! И аз се чудя на себе си! Докато ми правеше здрави мостове и ми вадеше безболезнено зъби, го търпях. Пък и не се налагаше да се срещаме често. Чакайте да ви кажа още нещо - миналата година ходих да го консултирам за нещо, не си спомням вече какво. И той вика "а бе ти друга работа нямаш ли си, само за зъбите мислиш." Е, тогава се замислих сериозно, но явно недостатъчно. Казвам му "ами вие трябва да сте доволен да имате такива пациенти, защото печелите от тях". А пък той - "ровите се в интернет и си измисляте какво ли не (това не е на "ви", ами въобще за пациентите)". Ами викам, ровя се, защото вие нищо не ми обяснявате, а пък и какво лошо има да се информира човек. Ей такива ми ти работи.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 09:03 от dandree

# 1 528
Ха де! И аз се чудя на себе си! Докато ми правеше здрави мостове и ми вадеше безболезнено зъби, го търпях............................

Ами то ваденето на зъби е изключително сериозен признак да си потърсиш друг зъболекар или поне още едно мнение. ЗАщото един зъб дали е за вадене или не ........е относителна работа. Според един зъболекар може да е според друг да не е и да може да го оправи без вадене.
Аналогично е все едно някой да се втурне да си прави операция някаква по тялото заради проблем само защото някой си лекар така решил, трябва консулт минимум с още един лекар при предприемане на операция който да потвърди че е необходима.

Говориш за протези.
Незнам на колко си години, но ако си под 50........не познавам случая подробно, но май може би зъболекаря ти те е докарал до протези а не твоите здравословни зъбни проблеми.

Рядко съм срещала зъболекар да говори за правилна устна хигиена за 40 годишния ми живот, май само един.
С четката трябва да се търкат не само зъбите ами и венците, небцето, бузите отвътре и езика от всички страни, ако е болезнено с мека четка само дето е малко по скъпичка около 5-7 лева. На зъбите да им се минават всички плоскости отвън/отвътре/отгоре/на последните най-вътрешните зъби отзад,  да се почистват шийките на зъбите добре, да се използват конци и интердентални четки където е необходимо и сравнително сериозна вода за уста.......поне по два пъти на ден.
Какъвто и лош ген да има човек с една добра устна хигиена може да си запази зъбите много дълго време, ама на зъболекарите това не им отърва защото сериозно ще им намалее работата.......а тези които слагат импланти и протези съвсем ще фалират.

Да не говорим че добрата устна хигиена предпазва от куп други болести .....фарингит, синузит, ринит, бронхит, астма, реактивен артрит, сърдечни проблеми.....и други

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 14:45 от sprint

# 1 529
Над 50 съм.  Simple Smile А зъбите ми ги съсипа пародонтоза по причина на стрес още като бях 40-45. За устната хигиена напълно подкрепям.

Общи условия

Активация на акаунт