Стоматолози- гр. Варна

• 1 039 655
  • 2 898
  •   2
Отговори
# 2 115
Стърчи ,имате впредвид към венеца ли? Да може да е защото ви е нещо ново и различно от зъбчето. На мен ми трябваше повече време за да свикна с една коронка от друга,която от 2 ден си е като моето зъбче. Луда работа. Няма нищо по хубаво от естествените зъби ,ама на,налага се и това.

Да, към венеца. Преди това имах временна коронка, която не стърчеше. Сега видимо е по-голяма, така че не е защото не съм свикнала

# 2 116
Искам да сми направят избелване на зъбите. Не ултразвук, не полиране.
Къде да ида и каква цена? Кърменето дали не е пречка?
Блаодаря

# 2 117
Нормално ли е коронката ми да стърчи в долната част? Казах й на зъболекарката, а тя се извини, че много му пораснала работата на зъботехника и взел някакви младоци да се учат. Но защо на моите зъби? Щяла  съм да свикна с тоя ръб  ooooh!

Какво наричаш "долна част" на коронката? Горна част е тази на дъвкателната повърхност,релефна спрямо контриращия зъб.Долната обхваща плътно шийката на зъба и влиза под венеца 1 мм...

# 2 118
Нормално ли е коронката ми да стърчи в долната част? Казах й на зъболекарката, а тя се извини, че много му пораснала работата на зъботехника и взел някакви младоци да се учат. Но защо на моите зъби? Щяла  съм да свикна с тоя ръб  ooooh!

Какво наричаш "долна част" на коронката? Горна част е тази на дъвкателната повърхност,релефна спрямо контриращия зъб.Долната обхваща плътно шийката на зъба и влиза под венеца 1 мм...

Не влиза под венеца, защото е по-широка от предишната и според мен оттам ще се пълни с храна, въпреки уверенията на стоматолога, че е залепена с повече цимент

# 2 119

Не влиза под венеца, защото е по-широка от предишната и според мен оттам ще се пълни с храна, въпреки уверенията на стоматолога, че е залепена с повече цимент

Венецът трябва да покрива коронката,така както покрива и естетвените зъби .Да, там ще се събира храна,ще се разлага ,ще дразни и възпали  венеца, а слюнката ще отмива цимента....

# 2 120
Тя явно нищо не смее да му каже на зъботехника, но в крайна сметка, коронката е в моята уста, а не в нейната или неговата. Сега ми предлага за нейна сметка да ми направи циркониева коронка пак при същия зъботехник, защото в този случай няма човешки фактор за грешка.

# 2 121
Като няма човешки фактор за грешка,защо ти предлага компенсация?Тя така признава безгласно,че коронката не е направена правилно.Ти си търси правата,ако трябва да ти върне заплатената сума.После си направи коронката на друго място.

# 2 122
Тя явно нищо не смее да му каже на зъботехника...
Интересно. Обикновено е обратното - зъботехниците зависят от стоматолозите и правят всичко възможно да им угодят. Аз като зная д-р Шайкова как тормози нейните... Тука контактната точка се разминавала с четвърт милиметър, отвътре не и харесва как е полирана коронката, да я мине с полирпаста още веднъж... Последната коронка ми я прави познат зъботехник безплатно, понеже съм му вършил доста услуги. Тя два пъти му я връща и така го измъчи, че той повече не ще и да чуе за работа с нея Simple Smile

# 2 123
Тя явно нищо не смее да му каже на зъботехника, но в крайна сметка, коронката е в моята уста, а не в нейната или неговата. Сега ми предлага за нейна сметка да ми направи циркониева коронка пак при същия зъботехник, защото в този случай няма човешки фактор за грешка.

Разбира се , че за нейна сметка...Добре е,че моралът е проговорил....

# 2 124
Здравейте! Искам да ви попитам дали сте се сблъсквали с киста на зъб?

# 2 125

Разбира се , че за нейна сметка...Добре е,че моралът е проговорил....

Иска да й занеса здравната книжка на мъжа ми, да изпише, каквото може по здравна каса и останалото да доплати. Лошото е, че ми изхвърли временната коронка и сега ще трябва нова да си правя, а можеше да се ползва  като оборотна. Сега ме е яд, че въобще се съгласих да ми сложи металокерамиката

# 2 126
Значи пак няма да е нейна сметка, а ще е за сметка на касата основно.

# 2 127
Значи пак няма да е нейна сметка, а ще е за сметка на касата основно.

Точно така,защо вие ще и давате още 32+32+32+8=104 лв? /Толкова получава един зъболекар от една книжка от ЗДР. КАСА./  И здравното зъбно досие на вашия съпруг ще е фалшиво, и това въобще не е в негова полза,не знаете какво ще се случи до 1-2-3 години с него, статуса му ще е фалшив....това си остава записано в НЗОК  години наред.Не вкарвайте в затруднения бъдещата диагностика на съпруга си.
Аз съм много изненадана , че вие сте съгласна с това.Платили сте за един продукт,искате си го. Щом не е сполучлив ,или повтаряте или си искате парите и любезно се разделяте.Каква вина имате вие,че да доплащате.Я си  представете тази ситуация в Германия.....
Възмутена съм , лечителката ви е нагла...

# 2 128
  • Варна

Моя приятел имаше,
какво точно ви интересува,ако мога да помогна Simple Smile

# 2 129
Оперира се доколкото зная.Нали имате предвид киста във венеца,в зоната на зъба?

Общи условия

Активация на акаунт