Бурно ФЕВРУАРЧЕТО расте, а мама иска да яде (6)

• 23 274
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Ние днес бяхме на ортопед. Бебка има халтавост на ставите и на двете крачета.Доктора каза,че не е страшно.Били сме на горната граница- 60%.
Малко съм объркана.Иска консултация след 1 месец пак.
Каза максимално да я носим в кенгурото или  в поза кенгуру на хълбок.
Има ли други мами с такива проблеми? Какво ви препоръчаха на вас?

# 211
Аз викам инструкторката по плуване за бебета вкъщи. Рано ни е още за басейна в Банкя  Wink
Тя ни показа някои упражнения, които да правим. Може във вана или леген. Най-важното е да запазят инстинкта си да задържат въздуха под вода. Те го имат бебоците до 3-ия месец, така че който е решил - да побърза  Naughty
Аз много искам да продължим. Лорката много се кефи последния път във ваната. Разправят, че другите бебоци така се размазват от кеф, че заспиват направо  Joy

Теди, ще ти пратя тел на инструкторката на лични.

# 212
  • София
Сузи, до колкото съм запозната на това се дължи пукането (звук) на ставите. На Ясен му пукат доста. Ортопеда ни каза, че не е притеснително но не ни е слагал някаква диагноза. Това за носенето на хълбок и на нас ни го казаха.
Може и да не става въпрос за същото.

# 213
Здравейте, мамчета!

Ние досега бяхме на разходка и пак ще излизаме. Времето е чудесно, нище че леко подухва.
Днес получихме подарък от Ралипо, Емо и Йо- една страхотна активна гимнастика, и нямам търпение да я изпера и Алекс да й се радва. Първият опит беше успешен- заглежда се по играчките, кротува, не мрънка да я вземам. Иначе все иска да е права, да тропка, да се друска. Благодарим ви много, Раличка! Hug Вие как сте днес? По-спокоен ли е Йони? А и Емо?

Честит рожден ден на Каро и на Слънчезара на патерички! Да сте живи и здрави, много обичани, уважавани, щастливи.  bouquet newsm59  party023
Честити месечинки и на днес порасващите бебешорчета!  bouquet Hug
МегелинаHug !

Сега ставам, че Алечка е вече в количката, спинка и ме чака да се шматкаме.  Nature Sun With Face sun 1stroller

# 214
 Hug
Да дам отчет,днес и на нас ни поставиха първия Пентаксим,доки не беше сигурна дали от другия месец ще бъде безплатен или пак ще го купуваме newsm78,леко сме под нормата(5кг и 60 см),и ще се дохранваме с адаптирано мляко,а за слепените ни пръстчета,щяла да ни праща на ортопед след 6 месец,но аз ще я заведа още този месец Tired

Честити поводи за черпене на Каролина и Слънчезара!

# 215
  • София
Понеже Юхууу специално ни е приканила да пишем повече, хайде да се отчета и аз в темичката Simple Smile

Днес бебка е рожденичка и съм много щастлива, защото най-накрая ще и махнем гадните ортопедични гащи!  Grinning (Е, това ще трябва да го потвърди и ортопед, имаме час за тази сряда, но няма да чакам дотогава, направо го захвърлям ужасния дунапрен #2gunfire )

Ели вече съвсем редовно си мина на режим "голямо момиче" и спи от 9.30-10 часа до към 5.30-6. Много се радвам, че вече се наспивам като човек всяка нощ, само дето тая дълга пауза породи нов проблем... Гърдите ми се препълват и текат, почнах всяка сутрин да се будя към 4 и нещо с подгизнала тениска и/или чаршафи. Понеже бюста ми е дооооооста скромен  Blush няма място за всичката тая манджа, дето се събира. Та да попитам сведующите по въпроса - дали това ще се регулира някакси някога или все така ще си тека, докато кърмя? Щото ми писна да сменям и да пера дрехи и чаршафи и да спя на мокро и студено  #Crazy А пък не ми се иска да се стискам с разни сутиени и подплънки нощем...

А относно публикуването на снимки - Юхуу, знам, че не съм качила нито една, ама момичета, не ви ли е страх да качвате снимки на бебчовците в интернет?  newsm78 Аз като си припомня какво стана, докато бяхме бременни, с оня идиот, който беше откраднал снимка на някакво бебенце и беше пуснал фалшива молба за финансова помощ, че детенцето било болно.... Ейй, ужасни хора има по света!

# 216
  • София
А, я да отворя една нова тема за разговор: какво ще кажете за тъй наречената естествена бебешка хигиена (ЕБХ), с други думи, ранното сваляне на памперса на бебчовците?

От около седмица се опитвам да дебна Малечка, кога и се ака или пишка. При всяка смяна на памперс я държа известно време над мивката и нареждам заклинанието "аки аки аки, пиш пиш пиш" и трябва да ви кажа, че в голям процент от случаите бебка си свършва нужното в мивката, а не в хавлийката или върху повивалника, докато я преобувам (което иначе и беше навик). Даже и татко и, който беше суууупер скептичен към тоя метод, или може би към моите способности да го приложа върху Ели - та гледам го, че и той ползва пикливото изречение като я мие  Mr. Green

Само дето има три големи пречки пред тоталния успех - понякога малечка се нааква непосредствено, след като съм я кърмила, толкова непосредствено, че нямам време да и сваля памперса, въпреки, че съм  видяла как се напъва и червенее. Втората пречка е, че бебка често повръща като я заподхвърлям след ядене да я събличам и да я нося към банята. И третата пречка е, че нощем ми се спи твърде много, за да ставам и да я тренирам (пък една майка от "Януарки" ставала два пъти на нощ за да си изпишка бебчето, откъде тая воля, не знам направо  Crazy )

# 217
  • София
ДД!
Писах, писах и тъкмо да публикувам и ми спря тока!  Mr. Green
Слънчи, Каро, да сте здрави и много щастливи!   bouquet
Честити месечинки на порастналите малчовци!
Мисмол, кога минаха четери месеца, ех че бързо расте Албенка!  Hug Да ти е жива и здрава!

Ортопеда в 25-та п-ка се казва Хайвазов, прегледа е безплатен с вкл. ехограф, но се чака доста.
Мяуче, мен Халята много ме кефи. Предполагам, че трудно се отглежда, но ме кефи как си има мнение за всичко и си го отстоява!  Hug

Ние днес бяхме в Карфур. Препоръчвам ви да ходите в работни дни. На ниво -2 бяхче паркирали точно 4 коли. В МОЛ-а нямаше жив човек, в Карфур беше съвсем спокойно - имаше от всички промоционални неща и нямаше никакви опашки.

Карли, аз не бих се занимавала с ЕБХ, не познавам и никоя майка, която да го прави всъщност.
Не бих се фокусирала толкова върху изхождането на детето ми. Факт е, че пълен успех с ЕБХ се постига пак някъде малко преди годинката и то при невероятна упоритост от страна на майката, която мен лично би ме затормозила психически.
Факт е също така, че майки от моята компания махнаха памперсите на децата си пак около годинката, за няколко седмици, с абсолютно същия успех без да са чували за ЕБХ.
Аз си се водя по детето. Дават много ясни признаци кога са готови за определени умения.
Борис съм го затръшкала на гърнето от 6-месечен без да го насилвам. Не разбираше за какво иде реч. Пробвах го през месец-два, докато сам не реши, че е готов. Това стана на 2г., от раз, махнахме памперса за един ден.
Сега мисля да действам по същия начин.

# 218

Честит рожден ден на Каро и Слънчи!
Желая ви живот,пълен с радост и здраве!

Честито на всички пораснали момичета и момчета,особено на голямата Албенка!Да са ви живи и здрави!

Мяуче,Ника,мерси за отговора за ортопедите,аз питах!А Драганов работи ли със здравната каса още?Водих Тони преди години при него,как е сега?

# 219
Здравейте!

Честито на всички, които празнуват днес!
помощ, не мога да спра да ям !
за дрехите да кажа-боди и гащеризонче, чорапки. С това и спи но е завита с одеалце в плика, че още ме е страх да сложа олекотена завивка. Навън-същите тези дрехи, но завита с одеалце или 2 (когато беше още студено) и шапка. Рядко слагам жилетка, а буйки още не съм слагала.

# 220
  • София
Карли, ако те е страх да качваш снимки на Елица, качвай такива, където си с нея примерно. Ако има възрастен на снимката, едва ли някой ще я открадне с користни цели. Wink Аз такива скрупули нямам, но пък това е вариант.   Peace

п.с.: Мегелина, защо бебка да е под нормата?  newsm78 На мен тези стойности ми звучат баш в нормата.  Thinking Да не говорим, че "норма" е разтегливо понятие.  Naughty
...леко сме под нормата(5кг и 60 см),и ще се дохранваме с адаптирано мляко...

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 18:00 от Юхуу

# 221
Набързо само да отскоча, после ще давам отчет - честит четвърти месец на моята любимка, Албенка, честити месечинки и на другите бебоци, честит рожден ден и на Слънчезара и Каро - желая ви здраве, успех и нЕкое сгодно гадже. Grinning smile3525

# 222
Цоп...
Ние се прибрахме от дъъъълга разходка...
Ходихме и на консулт - 6,700кг и 61 см  bowuu Минахме без ваксина, когато намеря тогава...
Толкова от нас, благодаря за пожеланията, отивам да се забавлявам с порасналото ми момиче  Heart Eyes
Приятна вечер  Hug

# 223
  • offshore & overseas
Ние пък преди малко се прибрахме от групово взимане на Халюша -- аз, слингованата Люси и баща им, който се прибира пеш от института. Само дето за зла участ (или за за добра, вече не знам), навън е бая духовито.

Та наша Халя не се въодушеви от перспективата да я брули вятъра и по едно време, както си вървим, чувам следния монолог, наЩа крещи: „Вятъре, бе, не ме отнесвай! Вятъре, бе, не ми духай в лицето, беее! Ветре, беее! ТЪПАНАР!!!“ Е, това като го чух, хем ми стана зле (щото познайте от кой го е научила), хем не се сдържах. Joy А Лъвю пак реагира просташки „ДЕМ, какви думи знае това дете!“ Ше му дам аз на него едни думи и едно дете. Чудя се, да я оставям ли да крещи на вятъра, или да я спирам -- ту ми се струва лечебно, ту не...

За ЕБХ
аз нямам воля, честно си признавам. Пък вече и амбиции. Все ми е едно дали детето на 6 м. ще става нощем, ще се изпишква и ще се връща обратно в леглото само. Всяко нещо с времето си.

Относно публикуването на снимки, ми, не мога да мисля за всеки изрод, който евентуално би злоупотребил със снимковия ми матрял. Суетата ми е по-силна от страха -- нали трябва светът да види що за чудни деца сме произвели. Mr. Green

Никич, Hug

Драганов приема само частно с/у 30 лв. всичко (+ехото). Доволна съм, то няма начин иначе... Grinning

# 224
Тани,  Hug!
Благодаря, днес е мирно положението  Praynig Grinning. Разходихме се 4 часа в Борисовата с Йо и майка ми. Спа си човечето, наслуша се на страшното крякане на жаби в езерото с лилиите докато ядеше (май улучихме размножителния им период  Laughing) и се прибрахме.
Браво на Али, ще свикне и ще се заиграва по-натам  Heart Eyes Hug Да я нагушкаш мнооого  Wink Hug!

Честит рожден ден на Слънчезара и Каро!!! Желая ви от сърце много здраве, безкрайни поводи за усмивки, много семейно щастие и нека поне едно ваше желание се сбъдне до следващата година по това време!  Hug Hug Hug
Като сме навън Йони е облечен с боди с къс/дълъг ръкав, панталон, чорапки, обувки и блуза + леко одеалце. Има зимно чувалче количката и ако е студено е с нея, ако е от по-топлите дни - без.

Общи условия

Активация на акаунт