Бурно ФЕВРУАРЧЕТО расте, а мама иска да яде (6)

• 23 275
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
АрЕ сЯ кажи как го правиш този номер с двете вън, че и бири обръщаш  #Crazy Аз,че съм смотана по природа, туЙ на всички ни е ясно,ама  newsm78  Аз излезя ли и с двете обмислям самоубийство  Rolling Eyes  

margarete, кварталът ни е като село, зелен и с големи тревни площи. Като седна в някое кафене, виждам на къде галопира Бубу и само ако е много далече, тичам след нея и крещя  smile3514 . При теб зорът ще е само още 3 месеца, помни ми думата. Каката ще порасне и ще те разбира и слуша повече.  Hug

# 301
  • София
Девойки от София, някой бил ли е на лекции за бременни в http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493101.msg5403098#new , една приятелка пита дали са добри, а аз не знам  Simple Smile

Шаманке, аз ходих на лекциите. Бяха доста интересни за мен като за нераждала, с изключение на лекцията на тема "Дихателни упражнения по време на раждане". Само че след всяка лекция има време за дискусия и въпроси, та поразпитахме лектора, който ни водеше точно тази тема за съвсем други аспекти на бременността и раждането, които ни терзаеха и си стана интересно, времето не беше пропиляно. Освен това, колкото и неприложима да ми се стори идеята да се успокояваш, дишайки и броейки секунди, оказа се, че всъщност това доста ми помогна на операционната маса при секциото...  newsm78

Лекторите са от старата школа, но все пак споменават кои са новите тенденции в неонатологията, като например недаването на вода в първите месеци. Общо взето, мисля, че лекциите ми бяха полезни, първия месец, след като родих много пъти си поглеждах записките. Но за кърменето, по-добре да си чете бг-мама, вместо да следва техните съвети.

# 302
Благодаря ти, Карли, за инфото  Hug А имаш ли спомен кой им водеше лекциите за кърмене?

# 303
  • София
Леле момичета, ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ!

Бебка не обича майка ми!  Cry Не само, че не я обича, ами изпада в дива истерия всеки път, когато тя ни дойде на гости. Първоначално мислех, че е съвпадение, или просто лош късмет, че майка все уцелва дни, в които малката е кисела, гладна , недоспала и т.н. Обаче днес специално издебнах ден, в който Ели спа, разхожда се, игра си и се весели през цялото време, обадих се на майка ми да дойде и хоп- в момента, в който гушна бебето, то започна да се дере със сълзи в очите! Плачеше много по-зле от случаите, в които сме и били ваксина, или пък като и порязахме пръстчето, докато и режехме ноктите, изобщо случаите, в които я е боляло.

С баща и едва успявахме да  я поуспокоим и когато решавахме, че и е минало каквото и да я е тревожило, връчвах я отново на майка ми да и се порадва и хайдеее, всичко отначало. Държа да подчертая, че това не го прави с никой друг, не е като да я е страх от непознати или да не обича да я пипат чужди хора. Тя мрази само и единствено майка ми!!

Чувствам се ужасно и много ми е жал за майка. Тя самата също е установила, че действа по този начин на бебето, а не е просто съвпадение, защото баща ми , сестра ми и т.н. все разправят колко кротко и мило детенце е Ели в тяхно присъствие. А тя никога не е виждала малката да се усмихва, да гука и изобщо да е щастлива. Sad(( Съответно майка ми е мнгоо нещастна. аз също. Когато тя и Елица са заедно се разкъсвам между желанието си да успокоя малката, като кажа на майка ми да си тръгне, и желанието ми да зарадвам майка ми с поне една усмивка на Ели... И така, бебето се мъчи, майка ми се мъчи, аз се мъча, ситуацията е повече от ужасна!

Как да се справя с този проблем? И каква може да е причината? Давайте идеи... Засега единствените предположения са, че може би носи някакъв дразнещ парфюм, или нещо подобно...

Ще пробвам тези дни да ги срещна навън в някой парк на разходка и известно време майка ми да и се радва отдалече, смао да я гледа, без да я гушка, пък да видим....

# 304
  • София
Благодаря ти, Карли, за инфото  Hug А имаш ли спомен кой им водеше лекциите за кърмене?

Не, за съжаление, май изпуснах точно тази тема, но съдя по начина, по който отговаряха на въпросите на бременните жени в другите срещи. Например: храненето да е на три часа, ако бебето не наддава достатъчно - контролно кърмене и ако на контролнто кърмене не изяде колкото мл му се полагат за възрастта - дохранване с АМ. Няма такива неща като "пробвайте да кърмите по-често" или "пробвайте да кърмите и от двете гърди на всяко хранене" и т.н.

Пък и по принцип хич не си направих труда да им запомням или записвам имената на лекторите  Blush

# 305
karlie, много тъжно ми стана като прочетох поста ти,дано нещата се оправят и бебека спре да плаче от баба си Hug

# 306
  • York
Я да се включа и аз с един среднощен въпрос, който ме мъчи днес.
Налага ми се да ходя на зъболекар.  ooooh! Вече е трудно да се отлага  Sick Зъболекарката каза, че трябва поне 48 часа да не кърмя бебето след упойка  Shocked Та някой знае ли нещо по въпроса?
Притеснява ме факта, че след тези часове ще е голяма мъка да я върна на гърда  Rolling Eyes

# 307
Велви , ето душе - 90 дневна диета !

karlie
, дано се реши проблемът с майка ти !

Понякога ,заповядай !

Упойки и локална анестезия по време на кърмене

След секциото закърмих на третия час, въпреки упойката  Hug !

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 23:40 от star

# 308
Карли според мен причината не може да е майка ти, а както си предположила например парфюма й или даже крема й за ръце, лице. Малкия имаше подобни моменти със свекър ми, но аз бързо зацепих че е от парфюма му, защото и мен ме дразни. Кажи на майка ти да дойде следващия път веднага след баня без да слага каквато и да е козметика и парфюмерия, а и да не се притеснява от бебка, защото ако усети че е напрегната или неуверена пак може да стане същото. А и идеята ти да ги сближаваш постепенно си я прилагай едновременно. Нека първо й се радва без да я гушка , после да започне да й показва разни играчки , дрънкалки, да й подава биберона (ако й даваш такова де) и така докато установят приятелски отношения - разбирай размяна на усмивки Grinning чак тогава пак да се пробва с гушкането.

# 309
Мдам, добър съввет и за парфюма и тн.към карли. А аз ще дам пример с майка ми, която има явно специфичен по-плътен тембър, който бебетата различават. Когато моя племеница се роди случайно се стресна точно, когато майка ми им беше на гости, последва подобен рев винаги когато я види докато навърши годинка, сега тича, за да я гушне и и се радва много  Peace Когато познаваше гласа и по-телефона се радваше,
Сега с моята Боряна забелязвам, че много харесва именно майка ми, защото разпознава гласа и още отпреди да се е родила, без да и е говорила специално. И сега и се смее и гука веднага щом я чуе.

Всичко може да дразни детето или наистина да е спонтанна реакция от предишна случайност като стрес, активна радост, точно когато се е събудила и т.н

# 310
  • York
Стар, точно от такъв пост имах нужда  Hug
Айде петък да се видим най - накрая?  Wink

# 311
 Grinning Хайде !

# 312
Карли, съгласна съм за парфюма или друга миризма или дразнител. Ако не е това, може би майка ти би могла да опита да подхожда бавно и леко. Първо да си приказват отдалече, после да се подържат за ръчичка, да побута количката ... бебетата и децата като цяло свикват лесно, но трябва да се подходи внимателно и без усещане за напрежение от ваша страна Peace

понякога, повечето упойки зъболекарски са съвместими с кърменето. Ако ще се чувстваш по добре, питай за активната съставка да я проверим  Hug

# 313
  • York
Момичета на лято май ще избухна с едно такова чудо http://www.kasida.bg/lqtna-kolichkatrikolka-evolution-3x1-46-1696.html
Само да видим акк ще склоня мъжа  hahaha

# 314
  • София
karlie, Ели не мрази майка ти Hug. И аз помислих за парфюм и ли някакъв крем, който може да я дразни. Бебетата усещат напрежение и реагират. и за тембъра на гласа е много възможно. Ясен се стряска от дядо си, който е много грам огласен и голям нервак, но се размазва от кеф с баба си, която има ужасен глас според мен (свека Mr. Green) Аз в никакъв случай не я мразя,  но ми е идело да ревна или да избягам някъде като се разписука с по-силен тон. Успокой майчето си, че Ели не я мрази, тя вероятно много се е притеснила милата и е напрегната при всяка среща с нея.
Тази нощ бЯсен ми отпусна 5 часа сън. Сега сладко си спи, но аз съм си с кафето защото се разсъних.
ponqkoga, суперска количка. Моя мъж толкоз пари за основна не поиска да дадем. А и лятна ни подариха  Thinking. Абе много стиснат моя мъж Crossing Arms Не го взех такъв...то вярно, че аз съм си прахосница от всякъде ама неговото на нищо не прилича  Naughty
Аз още съм на диета Mr. Green...въпреки че ядох солети и пих бира вчера в деня за бобови Stop. продължавам тъпо и упорито Laughing

Общи условия

Активация на акаунт