Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 311
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
_Echo_ : Наистина са подходящи за проблеми със скалпа - и според мен не би трябвало да променят цвета на белите коси. Информацията, която намерих по въпроса, е противоречива; ако все пак се получи лек оттенък, той няма да е изведнъж, а след продължителна употреба, и няма да е траен.
Амла действа прекрасно на лицето, поради високото съдържание на витамин C. Grinning Прахът от сапунени ядки също може да се ползва спокойно като пилинг.
lu_lu : Точно навреме. Успех с мазането - знаеш, най-добре с ръкавици Grinning

# 241
Хена,   bouquet  bouquet  bouquet
В неделя ще пробвам касията. Дали е подходящо преди това да се боядисам или да го оставя за следващата седмица?
Сетих се и нещо друго да питам Blush
Другата седмица ми предстои голямо пътуване, ще спим у свеки и не ми е удобно там да мажа, дали мога да си приготвя някаква отвара и да се полея само  newsm78

# 242
Според мен е добре да има разстояние между касия и боя от 1-2 седмици.

За измиването - може да опиташ рецептата за отвара, като използваш съотношението и количеството, с което си свикнала:

1-2 с.л. шикакай на прах (и/или 1-2 с.л. прах от сапунени ядки)
1-2 с.л. амла на прах
4 чаши гореща вода
Амла и шикакай се разтварят в горещата вода, съдът се покрива и се оставя за поне 5 минути. Течността се отцежда /с помощта на филтър за кафе, или найлонов чорап/, и когато се охлади до приятна температура, се полива върху косата и се масажира добре. След няколко минути се изплаква.

Веднъж приготвена, тази течност е добре да се съхранява в хладилник - разбира се, за няколко часа не е проблем.  Simple Smile

# 243
Е супер,  Hug даже си мисля, че в къщи имам празни пакеткета за чай, та може да пакетирам сместа.
Днес много въпроси ми идват на ум Blush, благодаря, че ми отговори изчерпателно и  търпеливо на всички   bouquet

# 244
Здравейте,
бих искала и аз да се включа в дискусията, тъй като ако не се лъжа, отзивите за къната се отнасят за продукт предлаган от нас Арабски магазин - gigamarket -
dragon8 вие сте си поръчали натурална къна от нас и това Ви е било доставено, от Вас обратна връзка не сме имали, с  отзив дали сте доволна или не, и какви забележки имате.  Другото би тябвало да се прави разлика от Натурална и цветна къна. Simple Smile
Предлаганата от нас къна на прах Kuria Mal Gopi Chand произведена в Индия е внос от Сирия, внасят се количества които се изчерпват в рамките на месец, доставки от Сирия имаме всяка седмица, т.е  къната няма никакъв шанс да застои повече от това време тъй като не поддържаме на склад големи количества от нищо.
Натуралната къна ( безцветна) - не би трябвало да променя цвета на косата , (стрити на прах изсушени листа от растението) е наистина кафеникава на цвят без никакви допълнителни оцветители или примеси, тя може да е носител на различни полезни компоненти, към сместта може да се  добавят няколко капки етерично масло или да се смеси  с други билки, примерно лайка, невен, коприва или друго.  Натуралната къна се ползва главно за укрепване на косата и лечение на пърхут косопад или други кожни заболавания на косата и кожата. Това е широко разпространен способ за нейното  ползване , например  много хора не знаят че се използва в козметологията.  Тъй като има мек очистващ и отлющваш ефект. Това което е подходящо  за почистване  на пърхут  с безцветна къна е подходящо за прилагане и върху кожата на лицето. Например   на мен ми допада маска за лице с Натурална къна. Може да добавите няколко капки от розово масло - за тонус и лифтинг или  от чаена дърво при възпалена и нечиста кожа . Натуралната къна се явява също и естествен кондиционер, по тази причина замества шампуана и тн.  и тн.....  Предстоят пълни преводи на свойствата на къната така че следете инфото и ще научите повече за къната. Всеки продукт които е натурален има своите свойства но трябва да правим разлика от това какви са му свойствата и за какво и как правилно да го прилагаме.
Предлагаме също Червена къна - праха и е по-силно зелен от този на безцветната къна и след третирането на косата получавате червен цвят които е близък до цвета на  шафрана. Също не е наситен червен цвят.
Черната къна  е също чиста натурална без никакви примеси получения цвят е черен, но ако желаете да има синкав отенък то това не е вашият цвят, тъй като предлагаме чиста къна без добавка на индиго към нея. Simple Smile

Тук  - http://islambio.com/lechenie-po-sunne/henna_hna_lechenie.htm  можете да прочете за някои от лечебните свойства на къната (сайта е на руски)
Тук http://www.salonhna.ru/%D1%85%D0%BD%D0%B0  също има доста интересно за къната отново е на руски, за тези които имат проблем със руския ще се постараеме в близко време да преведеме материалите за къната.
Считам че информацията е необходима - както казват във втория сайт "за да се получи нужния резултат трябва да се знае много за къната, неправилната употреба може да доведе не само до нежелани оттенъци на косата но и до несправедливо разочарование от самата къна. "

Така че смятам поста за необоснован , не виждам с какво Натуралната къна заслужи НЕ препоръката.

П.П.
Между другото за дамите от тоз форум имам предложение, в рамките на 3 седмици да пробват от  различните видове къна. Всяка седмица ще предложим на 10 жени (пожелание, ако има такива) - 10 мостри от 50гр.  напълно безплатни единствено, ще помолим да има един отговорник на групата Ви за да може да получава тез мостри и да ги разпределя между Вас, ако е възможно, ако не е, свържете се с нас на скайп giftbg за да се уточним  . Всяка седмица ще предложим от един цвят. Примерно от понеделник  можем да предложим Червена , следващата седмица -  Черна а последната  седмица Натурална. Ако желаете порядъкът да е друг, може да го променим. Това e просто предложение от наша страна  и не е задължително да започне точно другата седмица , когато се организирате тогава. Аз няма против, и после очакваме съответно дамите които са тествали продукта да споделят мнение. Благодаря предварително за вниманието което отделихте на този пост.
Желая на всички дами успех и много щастие.  

elinna, НЕ ти препоръчвам. Поръчах си и оттам, аз вече откъде ли не пробвам с това мое любопитство:). Няма нищо лошо в тази къна, но ако целиш оцветяване, забрави. Едва отдели цвят и то по-скоро кафеникав, за нещо близо до нормална къна не ставаше и въпрос. Иначе е много добре смляна и пресята, много лепкава/кремообразна текстура на сместа, тоест лесна за нанасяне. Нямаше дата на производство или срок на годност, и по мое мнение просто не беше свежа. Намерих сайта на производителя и там имаше като продукт кафява къна, водеше се натурална. Ако това е продуктът, не знам, имаше и странен мирис, като подправка. Така или иначе кафява къна ми е чуждо понятие, в смисъл такова нещо с естествен произход няма или не е къна.
В този сайт обаче има други находки, алепски (сирийски) сапун - хубав Simple Smile, и масло от черен кимион (нигела).

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 01:14 от Дивиана

# 245
  • Бургас/Пз
здравейте, днес си получих  поръчката  - амла, шикакай, прах от сапунени ядки и касия. Косата ми е със срадна дължина , малко над средата на гърба. Моля ми да ме ориентирате какв количество и от кое да сложа.  Praynig

Предпочитанията са индивидуални - зависи от типа коса. За измиване за начало опитай с по една супена лъжица от трите /амла, шикакай, прах от сапунени ядки/.
Касията е отделно, цялото пакетче трябва да стигне за една доза.

Хена, много благодаря, днес изпробвах като сложих по една лъжица от всичко, моного добре се разнесе върху косата, постоях 10 минути и се измих. Плътността на косата веднага я усетих променена, обаче си чувствам косата изключително суха. Тъй като си мия косата два пъти седмично си мисля дали намя прекалено много да се изсуши. Какъв е вашият съвет в такива случаи?
И още един въпрос касията на измита вече коса ли се използва или може да се нанесе преди миене? Ако е преди миене после с шампоан ли се измива или пак със сместа от амла, шикакай и ядките?

# 246
Към Gift BG: Следя от началото тази тема, макар че не съм се включвала досега. Впечатленията ми са, че dragon8 е изключително добре информирана и компетентна по темата къна и винаги дава много ценни и полезни съвети. Затова малко смешни ми изглеждат тези опити да я образовате, посочвайки и двата руски сайта:))). Може би преди това няма да е лошо да разгледате например сайта, който тя често препоръчва. http://www.hennaforhair.com/ И още една добронамерена препоръка -  преди да публикувате нещо, не е лошо да си проверите правописа, неграмотното писане винаги дразни.

# 247
ani_d: в този случай може да увеличиш съотношението на амла, и да намалиш това на измиващите - шикакай и сапунените ядки. Косата след няколко измивания вероятно ще се нормализира и няма да е толкова суха, но отнема време; също така може да се направи изплакване с разтвор от оцет с вода.
Относно касията - хубаво е косата да не е мръсна - но не е задължително да е мита в същия ден. След нея няма нужда от шампоан; може да се сложи балсам - както за по-лесно отмиване, така и за неутрализиране на сухия ефект, който се получава първите ден-два. Да, косъмът ще е здрав, плътен и лъскав, но не точно подхранен в смисъла, който сме свикнали да влагаме при употреба на маски за коса - и определено на допир временно ще е по-суха.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 00:01 от HennaFox

# 248
  • Пловдив
ani_d аз нанесох касията на не много чиста коса, след това си я измих с шампоан. До следващото измиване косата е суха, но след това нещата се нормализират. Аз добавих доста масла в касията и затова нямаше как после да не ползвам шампоан, едва ли би ми се измила добре.

# 249
nellira Не държа да образовам никого, но държа когато някой твърди нещо да бъде точен , при положение че дамата поръчва Натурална къна, която се предполага че не оцветява и да очаква обратното, то мисля имам пълното право да си кажа мнението. Защото се получава че някой не си е свършил работата, нали така ? А иначе винаги е полезно човек да се образова когато и както може. Въпросът е Индия или Америка къде са изворите от които да черпим инфо, и индийка или американка би била по добър съветник в такъв слуай. За българките нещата са ясни там дори не го броя за въпрос.  Българите сме експерти по всичко. Simple Smile)) Аз никъде не твърдя да съм експерт или ментор и съм далече от таз цел.  Аз знам че нищо незнам и това ме прави малко или много свободна. Simple Smile  Относно правописа, винаги човек може да има пропуски, безгрешни хора няма .Благодаря все пак Simple Smile

Към Gift BG: Следя от началото тази тема, макар че не съм се включвала досега. Впечатленията ми са, че dragon8 е изключително добре информирана и компетентна по темата къна и винаги дава много ценни и полезни съвети. Затова малко смешни ми изглеждат тези опити да я образовате, посочвайки и двата руски сайта:))). Може би преди това няма да е лошо да разгледате например сайта, който тя често препоръчва. http://www.hennaforhair.com/ И още една добронамерена препоръка -  преди да публикувате нещо, не е лошо да си проверите правописа, неграмотното писане винаги дразни.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 06:21 от GiftBg

# 250
  • В полите на Пирин планина
Позволявам си да се включа в дискусията относно къната и оцветяващото й действие. Преди да си поръчам от сайта на Хенафокс реших да поровя за информация и от други източници и по мои впечатления от прочетеното натуралната къна на прах оцветява в нюанси от наситено оранжево до ярко червено, което при допир с въздуха и окисляване в рамките на 2-3 дни придобива по-убит кафеникав нюанс. Това се отнася за апликации на коса и традиционното рисуване с къна - Body art. "Безцветната къна" е всъщност Cassia Abovata и  е друго растение, а къна с индиго дава кафеникави до тъмнокестеняви нюанси.
Аз не съм специалист по въпроса, но такава информация има доста в нета. Най-просто, например в Уикипедиа - http://en.wikipedia.org/wiki/Henna

# 251
GiftBg, аз съм потребител, а не експерт на тема къна. Искам най-доброто, което мога да си позволя, вследствие на което ми възниква потребността да се информирам в максимална степен за продукта, който ползвам. Единственият продукт, който заслужава названието къна като превод на думата henna, е прах от изсушени и стрити листа на растението Lawsonia Inermis. На опаковката на продукта, който получих от вашия магазин, никъде не видях отбелязано латинското ботаническо название на растението, от което е изготвен. В същото време имаше на английски brand henna. Henna на английски е точно и само Lawsonia Inermis. Ако сте чела внимателно поста ми, ще отчетете факта, че обяснявам, че според мен няма проблем от употребата на този продукт, като изключим простичкия факт, че не става за оцветяване, ако се цели ефекта на качествена, естествена къна. Багрилото на Lawsonia Inermis е единствено оранжево-червено и се дължи на компонента нафтохинон. Това въобще не отрича факта, че има и други растения, които се използват за оцветяване и съдържат пигменти, но без точно латинско название, потребителят може да бъде подведен. Не видях никъде и срок на годност, за да преценя фактологически каква е свежестта на продукта. Никъде не съм твърдяла, че не е натурален или некачествен сам по себе си. Напротив консистенцията, качеството на смилане и пресяване ми харесаха. Но натурална, червена и черна къна за мен, (а и за ботаниците и химиците предполагам) нищо не значат. Говорим за съвсем различни растения. От растението Lawsonia Inermis може да се получи къна без оцветяващ ефект само при условие, че листата се събират преди периода на цъфтеж, когато все още съдържанието на багрилото е нищожно. Този продукт ще има другите качества на къната, без отдаване на цвят. Ако случаят с вашия продукт е такъв, следва да се уточни в информацията до потребителя. Мога напълно да си позволя да препоръчам или не продукт, предвид факта дали съм доволна от резултата от употребата му или не съм, това е моят отзив като клиент. Уточнила съм, че това, което не задоволи очакванията ми, беше качеството на оцветяване, а тук пишем именно за цветовите резултати от естествените къна, индиго и амла. И, извинете ме, но точно натуралната къна оцветява, а НЕУТРАЛНАТА - не. Обратно предположение за мен няма, още повече когато не е конкретизирано по никакъв начин какво следва да се очаква от продукта.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 11:43 от dragon8

# 252
Извинявам се, че моето мнение относно свежестта на продукта рефлектира върху вас, защото реално предположението ми касае по-скоро производителя в Индия. Те би трябвало да отбележат срок на годност, какъвто не видях. Отчасти следенето на този детайл е и ваше задължение обаче. Искам и да отбележа, че моите отзиви касаят само този конкретен продукт. Получавала съм от вас и сирийски сапун, от който съм абсолютно доволна, а имам интерес и към друти продукти. Като цяло магазинът ви е находка за мен. Това, което следва да се отчита, е че потребителите в България стават все по-прецизни в подбора си, а относно информираността си аз не правя компромиси. Мястото на информацията, която давате тук, е в електронния ви магазин Simple Smile.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 11:46 от dragon8

# 253
  • Варна
Чета темата-не бях много последователна,купих амла и шикакай и се чудя. Едно време,в рамките на два месеца, боядисах къносана коса и после пак къносах. Естествено косата ми намаля на половина. Такъв зверски косопад си докарах. После ми казаха,че не е трябвало да смесвам "метал" и "неметал" и затова съм пооплешевяла. От години се боядисвам и още не мога да преценя дали тези две билки-амла и шикакай- няма да ми докарат пак същия проблем. Някой боядисан да ги е ползвал в такова съотношение?

# 254
Във връзка с това по какво сме експерти българите и българките, ще подчертая един простичък факт:
Вследствие на определени исторически обусловености векове наред сме имали пряк и близък контакт с нация , за която употребата на къна е традиция, която е дори религиозно обусловена. Отбелязвам този факт с пълно уважение към мюсюлманските обичаи и традиции. Къната, според информация в нета, се споменава от пророка Мохамед като най-доброто средство за поддържане цвета на косата. Така, че къната ни е изключително позната в общоприетия смисъл и не е нищо екзотично и неразгадаемо. Точно американка да е експерт по нещо, изцяло извън нейната култура и традиции, е екзотика Simple Smile. За отбелязване е, че собственичката на www.hennaforhair.com има научни разработки, в сътрудничество с американски университети, на тема къна: http://www.hennapage.com/henna/ccj/
"За българките нещата са ясни там дори не го броя за въпрос." - ако сме толкова невежи, как бихме могли да ви бъдем клиентки Simple Smile?

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 13:36 от dragon8

Общи условия

Активация на акаунт