Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 355
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас/Пз
Момичета, вече три поредни пъти ползвам амла, шикакай, сапунени ядки и касия.
Първия път смесих равни части - амла, шикакай, сапунени ядки - косата ми стана прекалено суха, едва я сресах, дори с доста голямо количество серум.
След това си направихмаска с касия и зехтин и измих с шампоан - резултата беше много добър и бях много доволна.
Третия път се измих само с равни части амла и шикакай - резултата отново е много добър, но на следващия ден косата ми изглежда все едно не е мита. Не мога да кажа , че е омазнена, а прсото една такава нечиста.

- Възможно ли е това да се е получило от наслагването на тези продукти?
- Мога ли следващия път да си я измия с шампоан и да си сложа само амла на края като балсам?
- И още нещо - когато използвам амла и шикакай за измиване, на суха или на мокра коса да нанасям и понеже пише да се стои 10 мин, трябва ли да си завивам косата с кърпа или найлон?

# 481
ani_d: толкова скоро не би трябвало да се получи наслагване. Възможно е сместа да не се е отмила добре; може косата да има нужда от период на приспособяване към този начин на измиване. Твърдата вода /ако е такава при теб/ също е вероятен проблем; в този случай е добре да завършиш измиването, като изплакнеш с разтвор от вода и ябълков оцет (6-8 части вода: 1 част оцет).

Мисля, че е добра идея следващия път да измиеш косата с шампоан, а след това - с амла. Това е начин да прецениш дали амлата не действа добре на косата, или друго.
За измиване аз поне правя така: смесвам ги с топла вода; отивам под душа, след няколко минути нанасям на мокра коса, основно в корените. Ако можеш да пазиш косата от струята вода - няма нужда от шапка; иначе може да сложиш, но не е задължителна. След това се мажа с други неща, правя маска от амла на лицето, и междувременно леко разнасям сместа и по дължината на косата. След няколко минути отмивам.

# 482
ani_d, при мен резултатът до последния път беше също сухота на косата след измиване с амла, шикакай и сапунени ядки. Във вторник направих нещо различно - смесих по 1 суп.лъжица амла, шикакай, сапунени ядки, чимен на прах и брашно от нахут. Разбърках ги с вода до получаването на рядка каша, която затоплих малко на котлона с бъркане и нанесох на суха, немита коса като маска. Постоях 20 минути, след което изплакнах обилно с вода. Резултатът беше лесно сресване без балсам, добър обем и блясък. Сухота нямаше. Единствено малко проблемно беше измиването защото чименът и брашното от нахут не са така фино смлени, както другите съставки. Четох тази рецепта в един сайт за аюрведични рецепти за коса. Има вариант и без брашно от нахут. Косата ми днес е все още напълно чиста, лесно я реша и има обем. Като цяло оставам с впечатлението, че индийките не ползват само трите съставки, а добавят и други неща, част от които са ни достъпни. Други, като пресни листа от хибискус например, са пълна екзотика. Аз поне не се сещам откъде могат да се намерят. Добавят и смляна на прах, сушена кора от лимон или портокал. В оригиналната рецепта вместо брашно от нахут, беше дадена специална черна леща, но я намерих само в един онлайн магазин и то на зърна, не на брашно. Затова си измислих моя адаптация.

# 483
  • Бургас/Пз
Хена, Драгон, много благодаря днес ще пробвам с шампоан и амла и ще видя какво ще се получи. Лошото при мен е че не мога да стоя много време в банята, защото малкия виси на вратата и реве през цялото време  Twisted Evil обикновено се къпя за максимум 5 минути. Затова предпочитам да се намажа с нещо , с което се стои преди къпането  Mr. Green

# 484
Хихи, това ми е познато, къпала съм се и на отворена врата, а малкият воайор седеше на стол пред вратата, да ме пази да не изчезна. Добре,че израстнахме и това, че през зимата умирах от студ Laughing.

# 485
Не знам дали тук трябва да попитам, на въпросът ми е  към Хенна. Поръчах някои неща от сайта във вторник и още нищо не съм получила. Трябва ли да поръчам отново или да изчакам?

# 486
Днес трябва да пристигнат.  Simple Smile

# 487
Добре, благодаря. Като ги пробвам ще напиша как ми се отразяват на косата. Надявам се на положителен резултат.

# 488
Получих ги. Току що отварям плика и всичко е тук, но вместо индиго съм поръчала касия.Сто пъти гледах преди да поръчам и пак нищо не направих. Сега трябва пак да поръчам, но този път индиго и да видя какво ще измисля с касията.

# 489
  • София
Запалихте ме много. Ще ви изчета и така като гледам съвсем скоро ще има поръчка и от мен  Wink

# 490
Днес искам да си направя маска за коса с касия,какво да сложа,за да не ми изсъши косата?да разтворя с вода и малко балсам ли?Или да добавя някакво масло?И знам,4е със сигурно е коментирано Embarassed,ама на суха коса ли се слагаше?

# 491
Здравейте, моя приятелка, която е силно изрусена, че чудеше дали ако използва касия за подхранване това ще  промени цвета й по някакъв начин и дали може след това да продължи да се изрусява (по-точно, дали боята ще хване след касия Thinking) От това, което прочетох до тук, като че ли няма проблем Thinking, но бих искала да чуя и други мнения, ако някой има опит в тази връзка, моля да сподели Praynig

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 15:09 от nellira

# 492
dilandii, nellira, ето голяма тема за касията в The Long Hair Community:
http://www.longhaircommunity.com/archive/showthread.php?t=54750
Обсъжда се употребата й върху изрусена коса, както и начини за преодоляване на изсушаващия ефект. За второто бих предложила комбинация с кисело мляко или заквасена сметана и зехтин. dilandii, ако си направила маслото от амла, може да добавиш от него към касията заедно с малко кисело мляко. Няма изискване дали косата да е суха или влажна.
Ето и за изрусяване след касия:
http://www.hennaforhair.com/forum/index.php?module=phpwsbb&P … ITEMS%5B%5D=11721
Ако има около 2 седмици между двете третирания, може би ще е ок, все пак се препоръчва да се направи кичур-тест с касия върху изрусена коса.

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 14:59 от dragon8

# 493
dragon8, много ти благодаря Hug  bouquet

# 494
Dragon,а после само да изплакна ли или да сложа и шампоан?

Общи условия

Активация на акаунт