Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 345
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Може и само с къна - този вариант ще засили в най-голяма степен червеникавото.  Grinning

# 541
  • Пловдив
Благодаря, Хена  Heart Eyes!
Но, няма да стана червена нали?
След колко време отново да се къносам?
 Hug

# 542
На толкова тъмна основа не вярвам да стане червено. Зависи и колко оттенък искаш Simple Smile Ако имаш търпение, опитай на един кичур коса, да видиш какво ще излезе; винаги може да добавиш и 1-2 с.л. индиго, или впоследствие да направиш индиго глос.
Може да се къносаш когато поискаш - имала съм периоди с къносване веднъж на 2 седмици, без никакъв проблем.

# 543
Мерси много dragon!само да беше една педя по-дълга Praynig Praynig PraynigПодстригах я след раждането,защото запо4нах много да олисявам SadДано благодарение сега на тези грижи и това постигна!А ина4е и моя 4имен е на прах,оба4е исках то4но тази рецепта дето първо се накисват смемената и след като престоят една нощ се пасират и нанасят на косата,това си спомням,4е стимулираше растежа от един от преводите,които беше правила!кка мислиш,ако се направи с прах дали ще има ефект?В смисъл само да разтворя с вода и без да загрявам да нанеса на косата за 4ас-два? newsm78А може би трябва да престои няколко 4аса преди да нанеса,както и семената престояват?
dilandii, чименът е бобово растение, семената му съдържат въглехидрати, другояче казано нишестета. Нишестето се разварява с топла вода, за да стане на каша, това го променя химически. При накисването на цели семена веществата пак се изменят заради покълването. Предполагам, че да се смеси само с вода чимен на прах, няма да е толкова ефективно, колкото да се обработи малко топлинно, не съм сигурна така дали ще се извлекат достатъчно и слузните вещества, които имат това омекотяващо косъма действие. Може само да го смесиш с топла вода, без да загряваш сместа. Иначе дали ще е цял или на прах, предполагам, че и в двете форми ще стимулира косата. Чименът има и интересни вътрешни приложения според Аюрведа- използва се за регулиране на телесното тегло, подобряване на храносмилането, контрол на кръвната захар при диабетици, а при кърмачки увеличава лактацията Simple Smile.

# 544
dreamer, може да добавиш малко какао на прах към сместа, може да даде лек интересен оттенък в общия резултат. Например 2-3 супени лъжици натурално какао, разбъркано с малко топла вода, се смесва с къната, след като тя е отделила цвят.

# 545
  • Пловдив
Благодаря за отговорите и съветите  Heart Eyes .
Ще изчакам поне още три седмици и ще повторя, но този път с много повече къна и по-малко индиго. Доста ми е тъмна основата, пък и няма да стоя повече от час и нещо, така че мисля, че червена няма как да стана  Simple Smile. Определено ми хареса тъмната основа, но с червен оттенък. Аз имам зеленикави очи, който доста повече изпъкват с такъв оттенък Simple Smile.

# 546
"Пристрастена" съм към сместа от амла, шикакай и прах от сапунени ядки  Grinning  Няма такова чудо за косата ми, по-хубава не е била никога. Обаче не знам колко често мога да я използвам, иска ми се непрекъснато , но да не привикне косата

# 547
"Пристрастена" съм към сместа от амла, шикакай и прах от сапунени ядки  Grinning  Няма такова чудо за косата ми, по-хубава не е била никога. Обаче не знам колко често мога да я използвам, иска ми се непрекъснато , но да не привикне косата

И аз в този отбор  Joy
Ползвам ги през 3-4 дни . По често не ми е нужно.

# 548
  • София
И мен ме "зарибихте", току-що си поръчах амла и шикакай, но изпаднах в чуденка newsm78 С изрусена коса съм и дали ще ми хване боята на следващото боядисване?

# 549
  • Бургас
"Пристрастена" съм към сместа от амла, шикакай и прах от сапунени ядки  Grinning  Няма такова чудо за косата ми, по-хубава не е била никога. Обаче не знам колко често мога да я използвам, иска ми се непрекъснато , но да не привикне косата

И аз това се чудя. Днес ходих на фризьор, реших, че искам да се накъдря трайно и само се пробвах нетрайно как ще изглеждам. Не се харесах особено, а за да задържи къдриците, фризьорката ме наплеска с разни пяни, лакове и други работи. Направо не можех да дишам после от тях и веднага като се прибрах се измих.
Да не говорим как ми се подиграва, че съм се била къносвала, какви били тия бабешки работи ooooh! Кой в днешно време се бил къносвал Laughing
Но и друг път съм я слушала как казва, че нямало смисъл от домашните маски, защото готовите били сто пъти по-хубави, особено скъпите. Та затуй не я разубеждавах, че не е много права Wink

# 550
  • Бургас
И мен ме "зарибихте", току-що си поръчах амла и шикакай, но изпаднах в чуденка newsm78 С изрусена коса съм и дали ще ми хване боята на следващото боядисване?

Няма да има проблем те се използват като измивно средство.Нямат нищо общо с хенна.
И аз съм от доволните корените ми започнаха да нормализират омазняването и сега дори мога и през 4 дена да си мия косата,а преди на не повече от 2. Но ги редувам  и с хубав шампоан.  Peace

# 551
Здравейте!

Аз от поне година се опитвам да намеря натурална къна и много се зарадвaх като видях сайта на Hennafox. Писна ми да купувам "къна" и тя да се оказва касия с добавка от 5-6 различки химически багрила. Току-що ми пристигна поръчката, купих си къна, амла, шикакай и касия. Сега съм като детенце след посещение от дядо Коледа, не знам с какво да се хвана първо. Simple Smile Най-вероятно първо ще си измия косичката с амла и шикакай, а довечера ще забъркам къната за да се наплескам утре сутрин.

Уж четох темата, но нещо не съм съвсем сигурна... мога ли да карам само с тези две съставки с цел измиване, или трябва да си взема и сапунени ядки?

# 552
В началото се миех със смес шикакай+ сапунени ядки, сега само с шикакай. Особена разлика не намирам.  Peace

# 553
Момичета, какво е чимен?  newsm78

Едит: Благодаря ти dilandii, току прочетох назад...На 22 и 23 страница, ако някой заспал като мен го е пропуснал : )
Доста информация е дала Драгон.

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 08:42 от Liann

# 554
Чименът действа като естествен балсам на косъма,по-напред в темата Dragon беше писала доста за неговите свойства! Peace
В тази връзка,Dragon,днес съм намислила да си измия косата със сместа от амла,шикакай и сапунени ядки и после на влажна коса да нанеса 4имена и да стоя така 4ас-два,как ти се струва като идея?Или по-добре като маска да си го нанеса само него на суха коса ,да стоя пак 4ас-два и после да отмия с шампоан и ако има нужда балсам?Като за първо ползване ми се иска да го нанеса в 4ист вид,за да преценя как ми действа и след това ве4е ще запо4на да си го добавям в измивната смес от шикакай и сапунени ядки!

Общи условия

Активация на акаунт