Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 317
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Klemy - Да. Simple Smile Днес поръчваш, утре я пускаме, с инструкции да пристигне в събота. Освен ако куриерът не се изложи - досега са пристигали по този начин успешно.
По принцип може да се напише в специалните инструкции към поръчката, ако трябва да пристигне в точно определен ден - като се има пред вид, че най-често изпращаме на следващия ден, и на куриерът му трябва още един ден за София и два дни за други градове на България.

Зи - за момента не. Цената на доставка, до колкото е възможно, е усреднена - и ние и в момента поемаме част от нея. За сравнение тези (с ДДС) са цените на Спиди за София, а тези - за България - като дали поръчката е с тегло половин или един кг. или два, цената на доставка при нас е една и съща.

# 646
  • София
 Hug
Току що я пуснах, събота ще се похваля.  Laughing Дано да не стане някой гаф с куриера.

# 647
Здравейте и от мен в този топъл, юнски ден!
Случайно попаднах на тази тема. Толкова пъти отварям раздел "Красива мама", прочитам заглавието на темата и се чудех какви ли са тези заклинания за красива коса. Докато един ден не се зачетох...
Аз имам тънка коса, не рядка, но без обем. Цял живот се е чудя как да я направя силна, плътна, здрава. Омръзна ми от ролки и хатийки (уж за обем). Отдавна спрях със студеното къдрене. Давам си парите за какви ли не продукти за блясък и обем от корените до върна на косъма Simple Smile и УАУ ефект. Напразно.
Гледах снимките, които сте публикували. Дори червената коса ми хареса!
Аз в момента съм със светла коса, светло кестенява. Не е руса. Боядисана. Поръчах си къна, амла, шикакай и сапунен прах. Тук е мястото да благодаря за бързата доставка на продуктите   bouquet
Искам да си направя подхранване на косата. От опита ми да изчета цялата тема, мога да се похваля: от първа до 18-та страница и от 44-та до 40. Много сте писали. Не ми стига времето. Ето, така и не намерих къде е рецептата за маската с мед например. Ей тук пред мен е един лист, с различни рецепти.
И сега съм решила да забъркам следната смес: шикакай с амла и къна (малко). Чудя се обаче - касията какво да правя. Хареса ми идеята за златист цвят, но там се споменава само за смес от касия и чай от лайка например.
Помогнете ми  Simple Smile
Или да опитам от вълшебната смес (не знам кой я беше правил, но със страхотен ефект) от касия, къна и амла?

# 648
Рецептата с мед, както и някои други рецепти, се намират в блога. Ето я и нея - а отстрани, на последните публикации, можеш да видиш и рецептите за оцветяване например.
Смес от шикакай с амла и къна не знам някой дали е опитвал. Може да има интересен резултат. Grinning
За много лек оттенък може да се комбинира 1 с.л. къна към касията; към тях може да се добави и амла. Къната би могло да е и повече, но колкото повече къна, толкова по-риж цвят дори на светло кестенява коса (с 3 лъжици къна dilandii стана същинска Пипи Simple Smile )

# 649
  • Варна
Здарвейте и от мен Hug
До сега само четях, без да пиша, но иначе вече пуснах поръчка, получих си я и мисля че дойде ред да споделя впечатления.
Косата ми е дълга, по-скоро рядка, боядисвам я в червеникави нюанси, но не много често. Преди години ползвах къна Рубина, но и аз като всички се разочаровах много от нея и минах на боя. Последно преди месец я боядисах с 10 мин. боя. Та така...
Първо разбърках 3 с.л шикакай и 2 с.л. амла за измиване, обаче явно не съм запомнила правилно и наплесках цялата коса. Е такова заплитане никога не ми се беше случвало, за късмет нямах и балсам в момента, само някакви остатъци от балсам без отмиване. Сложих малко шампоан, после полях с оцетена вода, сложих и балсама а косата ми си остана като метла - твърда и оплетена. Имах чувството, че никога няма да успея да я среша, стана де, но с 300 мъки.
За следващия етап - къна + касия вече се бях въоръжила с балсам, но допуснах друга грешка - в къната сложих гореща вода....а то трябвало да е просто топличка  ooooh! ама така става, като чета без да внимавам и да помня hahaha Използвах половин пакчетче къна и 3-4 в.л. касия, изчаках да престои 12 часа, седях с къната 3 часа, измих само с балсам, резултата беше УАУ - още под душа я усещах по-тежка и жива. Харесах и цвета, отначало беше с много хубави червеникави почти рижи нюанси, но после стана по-скоро кестенява.
Днес пак я измих с амла и шикакай, и сега гледам че цвета е станал още по-тъмен, няма и помен от онези огнени отблясъци. Утре ще видя на слънце, какво точно се е получило.
Разбирам, че амлата придава тъмните нюанси, дори по хавлията остават тъмни петна, май ще се откажа от нея за сега, остава въпроса може ли за измиване да се ползва само шикакай?

# 650
но допуснах друга грешка - в къната сложих гореща вода....а то трябвало да е просто топличка 

И заради горещата вода си получила почти рижавите нюанси, а после е потъмняла заради амлата. А шикакай мисля че можеш да ползваш самостоятелно.

# 651
Хм, амла роменя леко цвета само в комбинация с къна /в сместа/. При измиване не би трябвало да има разлика.
Нормално е първите два-три дни цветът да е най-огнен - след това, поради естествения процес на оксидация на къната, има потъмняване. Зависи много и от светлината - на слънце вероятно ще има отблясъци. Но при по-тъмна /кестенява/ коса определено може да се очаква по-скоро оттенък, от колкото ярко червено.
За измиването Simple Smile може само с шикакай, но като цяло амлата се води балсам, а шикакай- за измиване. Може да промениш пропорциите - да намалиш шикакая за сметка на амлата, или да ползваш само шикакай, а след него балсам. До тип коса е; също съм забелязала, че в райони с по-твърда вода по-често има проблем с отмиването, разресването и сухотата.
Няколко страници назад dragon8 беше дала много хубава рецепта с добавяне на чимен, който определено изглежда че решава проблема.

# 652
Dragon,рецептата с хряна си я "сейвнах' Crazy докато успея да намеря въпросния корен.Дали по пазарите се продава в момента? newsm78Ина4е маската за лице е страхотна,препоръ4вам я горещо на вси4ки! PeaceСтава ми любима на този етап! Hug
Hena,страхотна идея за отстъпката от 30% на пратилите снимка,дано скоро се порадваме на резултати! Peace
Исках и да питам понеже имам останало половин пакет4е къна(предния път сложих цяло плюс 3 суп.л индиго)дали ще полу4а пак същия резултат ако сега сложа половинката плюс няколко лъжици касия и индигото ?Имам предвид с касията просто да увели4а сместа ,защото половин пакет4е къна няма да ми стигне,а не ми се искаше сега да поръ4вам пак.... ConfusedНали няма да стане някаква драсти4на разлика в цвета? newsm78

# 653
Добър ден отново и от мен!
Явно предложената комбинация от мен не е добра...И продължих да чета. Преди да предприема действия върху косата си.
Ако първо измия косата със смес от шикакай и амла, а след това нанеся касия+1 с.л. къна (евентулано и амла), по-добре ли ще е?
Измиването с първата смес - направо със сместа или се прецежда и се нанася на косата?

# 654

dilandii, надали сега ще се намери корен от хрян на пазара, аз съм намирала само през октомври, когато се прави киселото зеле Laughing. Вариантът е от някое село или познати с къща с градина, в която имат и хрян newsm78. Предлага се сушен корен от хрян като билка, но аз винаги бих заложила на пресен, ако мога да си го набавя.
За питането ти относно къната и индигото, ако сложиш същото количество индиго на двойно по-малко количество къна, рискуваш по-тъмен цвят, отколкото вероятно би желала. Щом къната ти е наполовина на предната смес, може да намалиш двойно и индигото, няма проблем да сложиш касия, за допълване на общото количество. Смесвай ги след като всяко е предварително подготвено отделно според собствените му особености, в смисъл къната да си е отделила цвят, касията може да се разбърка непосредствено преди нанасяне в отделен съд, както и индигото в трети съд, след което смесваш трите заедно. Може да не слагаш касия, а да добавиш балсам за глос. Така ще имаш по-голям обем обща смес с по-малко къна и индиго, а като ги оставиш два часа на косата, цветовият резултат пак е гарантиран+кондициониране от балсама.

# 655
Добър ден отново и от мен!
Явно предложената комбинация от мен не е добра...И продължих да чета. Преди да предприема действия върху косата си.
Ако първо измия косата със смес от шикакай и амла, а след това нанеся касия+1 с.л. къна (евентулано и амла), по-добре ли ще е?
Измиването с първата смес - направо със сместа или се прецежда и се нанася на косата?
alleicha, в друг форум четох пост на дама, живееща в Индия, която споделя, че добавя амла и шикакай в къната и получава по собствените й думи "разкошен тъмномахагонов оттенък". Не беше дала пропорции. Може да изимеш първо косата с шикакай+амла, но не разбирам точно какво целиш като резултат от къната и касията. Моля те да дадеш повече инфо за желан краен резултат, за да можем да ти дадем предложения за рецепта и пропорции. Разбирам, че косата ти е боядисана и цветът й е светлокестеняв. Искаш подхранване, така ли? Приемаш ли промяна в цвета, защото ако ползваш къна, непременно ще получиш такава промяна в посока медночервеникаво?

# 656
Аз искам да съживя косата си. Искам да Ви се похваля, че тя е по-жива, по-хубава и блестяща!
Нямам нищо против косата ми да добие лек златист оттенък. Хареса ми на dilandii по-тъмния цвят на косата. И по-светлия ми харесва, но не се осмелявам на такава промяна Simple Smile

# 657
Ех,Dragon,жива да си!Как не се сетих за въпросния глос EmbarassedТака и ще направя,с балсам за коса!  bouquet
Alleicha,ако ти е харесал моя цвят,написала съм как то4но го постигнах!Действай смело и скоро наистина ще ни се похвалиш със съживена и бляскава коса!
Да се похваля,в4ера си взех ето тази серия шампоан и балсам:
http://www.faithinnature.co.uk/ec_product_detail.php?pid=9
Ще ги редувам с амлата и шикакая,много се 4удих дали да не си взема на Нукс,но тези тук двата ми излезнаха 28 лв,колкото е само шампоана на Нукс!Ще пиша как са като ги пробвам! Peace

# 658
  • В полите на Пирин планина
dilandii много интерсни продукти и не са много скъпи - шипват ли до БГ от този сайт и как се плаща - само с кредитна карта ли?

# 659
Виждала съм ги в аптека (в София - Скай сити). Балсамът за коса е много хубав наистина; няма силикони в него, но съставките на шампоана не ми допаднаха (имаше някакъв сулфат), и така и не пробвах.

Общи условия

Активация на акаунт