Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 297
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
healthi,  сигурно ще получиш по-компетентни съвети от dragon8  или HennaFox, или от някой, който вече има такъв опит, но ако не си разглеждала, можеш да погледнеш http://www.hennaforhair.com/gray/realgraypeople.html , където са дадени снимки след henna на побеляващи коси. Тъй като всяка коса е индивидуална и реагира различно, си мисля, че най-сигурният начин да разбереш как ще реагира твоята, е да направиш проба върху събран кичур косми от гребена, като използваш рецептата с къна и индиго в 2 стъпки.  Така ще видиш резултата, преди да решиш дали да започнеш. Мисля си, че може би след апликацията, ако има разлика, само върху корените да се сложи допълнително индиго, за изравняване на цвета, но експериментът може да покаже най-добре какво ще се получи Grinning

# 706
добро утро!
Извинявайте, но как мога да кача снимки, за да Ви покажа цвета на косата си?

# 707
  • Пловдив

Хена и Драгон, ако сега сложа само къна, без индиго при такава основа, какво ще се получи?

# 708
dragon8 Благодаря за отговорите  Grinning  bouquet

# 709
healthi: за тъмно кестеняво пропорцията е 2/3 индиго: 1/3 къна. Може да се добави и малко амла за по-студени тонове. Няма да се получи рижо на белите коси, тъй като индигото е в по-голямо количество.
Rhiana: да- един час е по-скоро малко. Друго, което е от значение, е количеството индиго; къната сама по себе си наистина оставя белите коси по-светъл цвят. Може да пробваш да къносаш пак само този кичур, с малко по-голямо количество индиго, и престой поне 2 часа. Но трябва да го увиеш добре с найлон, може и кърпа отгоре - къната не бива да изсъхва върху косата.
alleicha: чрез сайт като www.imageshack.us - или snimka.bg - после копираш линка на снимката. Ако изпитваш затруднения, прати ми снимката, ще я кача вместо теб, и ще ти пратя линка, който да сложиш в публикацията.
*dreamer*: ако сложиш само къна, ще се подсили червеникавия оттенък. Няма да стане червена, тъй като основата си е тъмна - просто ще е по-топъл цвят. Иначе да - желаният цвят от снимката се постига доста трудно, по-скоро случайно, още повече на толкова тъмна основа.

# 710
  • София
Имате ли идея, за да получа по-интензивен червен цвят как точно да постъпя?
Да сложа мед в следващото количество къна? Или да правя маски с мед, докато дойде време за къносване? Или пък от меда ще ми падне къната?  newsm78

# 711
Клеми, доколкото знам, за подсилване на червеното в смеската можеш да сложиш смлян карамфил (подправката) и/или сладък червен пипер. Също така червено вино. Това съм чела в hennaforhair.com. Аз обикновено добавям в моите смески, но както казах вече, моята коса е много тъмна и трудно мога да кажа има ли разлика с/без добавки.

Момичета, днес си направих маската на dragon8 със сусамов тахан, но вместо мед сложих меласа. Резултата е прекрасен, като си заровя ръцете в косата е като жива. Мисля, че това е подходяща маска за тези, които не искат да рискуват изсветляващ ефект от меда. Възможен е обратния ефект, светла коса да потъмнее, така че имайте го предвид.
От това, което изчетох в нета, меласата се води за много подхранваща и подсилва косата без да изсушава (няма протеини). Освен това, хоратя я приемат и вътрешно като хранителна добавка, има много калций и желязо. Ползвах ето това: http://www.bioslunceluna.com/shop/osnovni-hrani/sugar-i-podsladi … bio-meridian.html Ужасно е гъсто и лепкаво, повече от меда, но според мен си струваше цапаницата.

# 712
Имате ли идея, за да получа по-интензивен червен цвят как точно да постъпя?
Да сложа мед в следващото количество къна? Или да правя маски с мед, докато дойде време за къносване? Или пък от меда ще ми падне къната?  newsm78
klemy, смлени на прах подправки карамфил и канела интензифицират червения оттенък, добавени към къната. Може да си забъркаш следната "адска смес" Simple Smile:
Слагаш двойно по-голямо количество вода от това, което ти е необходимо за забъркване на подходящото количество къна за твоята коса, да заври и добавяш по 1/2 чаена лъжичка канела, карамфил, 2-3 филтърни пакетчета чай хибискус (на опаковките често пише каркаде) и, ако успееш да си намериш от билкова аптека корени от брош, 1 суп.лъжица от тях. Оставяш да се вари на умерен огън докато сместа остане 1/2 от първоначалната. Прецеждаш, оставяш да се охлади и с тази отвара забъркваш къната. Бих препоръчала тест за чувствителност на кожата, защото подправките са пикантни все пак.

# 713
  • София
Божеее, вкъщи ще ме помислят за луда, сигурна съм! Mr. Green
Благодаря ви!
Ще пробвам и варианта на dragon8 , обаче чак по-следващия път. Защото ми остана къна и я замразих, вероятно ще добавя само канела и карамфил в готовата смес. И ако има нужда от разреждане чай хубискус.  Laughing Hug

# 714
emichka, твоят вариант с меласата е супер идея. Откога си търся хубава меласа, благодаря за линка  bouquet. Аз я искам по-скоро за вътрешен прием, но може да я опитам и за косата.

# 715
Хихи, аз се чувствам като лудия алхимик всеки път, когато ми щукне нов бъркоч, все съм убедена, че ще открия нещо още по-... Laughing. Луда, но с красива коса Wink.
И пропуснах да добавя, за червен цвят някои забъркват къната със сок от нар.

# 716
Klemy: Добавен мед в къната може да намали сухотата на косата, която се получава след къносване. Не мисля, че ще повлияе на цвета. Може да опиташ с маски с мед - от тях цвета няма да стане по-кестеняв; може да стане малко по-светъл и ярък - но няма да има драстична разлика.

За ярко червено попаднах също и на следната рецепта /нямам представа доколко е траен резултатът обаче, но си заслужава да се експериментира/  Grinning :
100 гр къна
200 мл червено вино, или чай от каркаде
2-4 с.л. сладък червен пипер
1/2 чаша сок от нар
Всичко това се разбърква и се оставя да престои няколко часа преди нанасяне.

# 717
http://www.snimka.bg/?album;aid=512481 (парола 15963)
Ето това е моята коса днес. След онази смес... Simple Smile

# 718
Здравейте!От много време Ви шпионирам,ама не съм се разписвала,понеже се къносвах основно с турска къна,но пък си крада идеи и хитринки от тази тема и мога да кажа,че резултатите при мен са все по-добри.Значи,започнах да се къносвам преди  половин година,след доста сериозна алергична реакция към безамонячна боя за коса.Отделно,че косата ми беше и в ужасно състояние,след залежаване/три поредни операции за няколко месеца/ и тежка анемия/която неминуемо ми се отрази на цялостното състояние на организма,но много видимо на косата и ноктите/..Още с първите къносвания косата ми живна,а в момента определено мога да се похваля с много здрава и добре изглеждаща червена коса.Освен всичко друго,най-накрая успях да постигна наситеност на цвета,какъвто години съм искала,да не ми се омазнява косата толкова и да я мия през ден и не на последно място-да не ми се отмива цвета след две измивания и да не ми се цапат калъфките и кърпите след баня.От две седмици ползвам и чимен,вместо балсам......и също ефекта е видим/и се забелязва отдалеч/
Значи,за да се получи хубав червен цвят,аз правя следното/уточнявам че  съм пробвала различни варианти,но този най -добре действа на моята коса/-накисвам къната в червено вино,една супена лъжица мед и  добавям по една чаена лъжичка канела,карамфил/счукан наситно в хаванче/ и какао.Ако имам,слагам и прясно изстискан лимонов сок.Така разбърканата смес държа минимум 12 часа/от предния ден/,в стъклена купа на топло.Преди омазването постоплям на водна баня.Обикновенно преспивам намазана,но се е случвало и по-малко време да престоявам....Това е.Пробвала съм и с черевен пипер,но явно  моя не беше хубав,защото доста ми цапаше после косата/иначе да-определено пуска цвят...,но и по кожата,кърпите и по възглавниците/.Чимена пък го накисвам/смлян е-от Четвъртък пазара в Пловдив го купувам/,с повече вряла вода,като престои,се утаява,прецеждам течността през ситна цедка и слагам след измиване/пробвах и да постоя с фолио,ама в жегите ми идва доста зорно/.Така нямам проблеми с отмиването му.
Единствено,проблем имам с по-светлите бели коси/почти 50% са вече при мен/,но определено не са толкова забелязващи се,въпреки основния доста тъмен цвят на естествената ми коса.
За доказателство Ви пускам няколко снимки:http://picasaweb.google.bg/lh/photo/uIl-QADkIbadtANULRij_jRlUoIo … 8?feat=directlink-тази е от април,http://picasaweb.google.bg/lh/photo/vHZ0VLouVciglrts_Zc8sA?feat=directlink-тази е от миналата седмица,и ето Ви още една-след чимен-http://picasaweb.google.bg/lh/photo/R-BbM68Dy6xSA9RqdX5NAw?feat=directlink...За наесен съм замислила,да потъмня малко общия цвят и да пробвам  индигото....

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 19:53 от Анонимен

# 719
  • Пловдив
*Люба* много ми харесва твоята коса, особенно на втората снимка. Изглежда много добре поддържана.

Общи условия

Активация на акаунт