САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 36 339
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ами на моята не е отбелязано никъде да е писана под псевдонима, затова си мислех, че не е. Ето това издание е моето:

А на теб ти предстои истински шедьовър да прочетеш  Heart Eyes

# 331
  • Варна
Записвам се да следя темата. Отдавна не съм чела нещо на Кинг, а ми е любим. Ще го начена отново с Дума Ки. Любими са ми "То" и "Ланголиерите". Падам си по щата Мейн Mr. Green ! И Особени сезони харесвам.
Ирис,  Needful things го превеждат Неизживени спомени, и аз я харесвам.
Издирвам спешно "Сблъсък", не съм я чела, а ми се чете точно сега. Не мога да я намеря във варненските антикварни книжарници, нито в нета.

# 332
  • София
Ментова добре дошла   bouquet

Мярка се отвреме навреме "Сблъсък", ту тук, ту във форума ТК или Продавалника, но на висока цена, обикновено от 60 лв нагоре. В Продавалника може да я намериш и за по - малко.Аз продължавам да твърдя, че няма начин скоро да не бъде преиздадена, тъй като отдавна не е, а и гледам, че пускат на пазара една по една всичките. Ще я чакам да я преиздадат, и аз не съм я чела, нямам я.

Дума Ки за първи път ли ще я четеш или ще си я препрочиташ?

# 333
Явно То му е най доброто нещо, май всички така казват. Вярно, че е Неизживени спомени, аз на български съм я чела също.
  Сблъсък ми хареса много, те са три части и се появява един зъл герой дето го има и в други книги, много обичам така. Щата Мейн аз проверих, то това са едни горища, също като в Туин Пийкс, явно там е твърде...  подходящо за хоръри.

Bruja, за Гробището брррр... Блазе ти, много е хубава.

# 334
  • София
Явно То му е най доброто нещо, май всички така казват.

За мен най-хубавото от Кинг е "Тъмната кула", след нея нареждам "То".
"Сблъсък" съм я планирала за съвсем скорошно прочитане. Ще видя кога ще ми дойде вдъхновението за Кинг отново..., че след "Капан за сънища" определено ми трябва още почивка  Blush !

# 335
  "Капан за сънища" много ми хареса. Между другото, бях си купила един истински капан за сънища, по едно време, защото ме мъчеха едни кошмари...   Laughing
  "Тъмната кула", обаче не ми харесва. Напоследък нещо света се заля от едно псевдо-фентъзи и ще трябва да преминавам към друг жанр явно.  Не казвам, че е лоша, обаче, той съвсем лоша книга няма Laughing А и хубавото е, че има за всеки вкус явно   bouquet

# 336
  • Варна
Дума Ки за първи път ли ще я четеш или ще си я препрочиташ?

За първи път.
Последно четох "Малко след залез" - някои неща ми харесаха, други - не.
"Капан за сънища" беше сборник разкази, нали? Трябва да ги препрочета.

# 337
  • София
Поредицата "Тъмната кула" не бих я сложила в жанра фентъзи, не пасва и да е в хорър, нито в уестърн, фантастика или каквото и да е друго. Това, че ми е неопределима като жанр, е една от причините да я харесвам толкова много. Или по-скоро това, че е съвкупност от толкова много жанрове, ме очарова. На последната книга ми беше толкова тягостно, че ще трябва да се разделя с героите, с които буквално си живях един месец  Heart Eyes !
Истина е, че във всяка книга човек намира (или не намира) нещо за себе си. Затова и се радвам, че тук си "говорим" свободно не само за Кинг.
В този ред на мисли, Ирис, освен Толкин, както писа, кои са ти любимите книги във фентъзи жанра?

Ментова, "Капанът" е роман. И то какъъъъъв  newsm45 !!!!
УНИКАЛЕН просто!

# 338
  • Варна
Боже мой! А аз си мисля за "Кошмари и съновидения" ли беше, и си знам, че съм го чела!
Охааа - ще имам какво да чета, а разбирам, че е и добро! В books.bg я има!

# 339
  • София
Тя е преиздадена отскоро, така че не би трябвало да е проблем да си я намериш  Peace !
Аз я прочетох преди по-малко от месец, но още ме държи, та не ми се хваща нищо сериозно за четене.

# 340
В този ред на мисли, Ирис, освен Толкин, както писа, кои са ти любимите книги във фентъзи жанра?

Само Толкин и Урсула ЛеГуин - абсолютно.
 Малко по-малко - Фриц Лейбър, Робърт Хауард и Едгар Бърроуз. Гай Гавриел Кай, Лукяненко. И много още отделни неща на различни автори, също и от смесените жанрове.

От  филмите - Уилоу, и Star Wars

Но общо взето стана много еднотипно всичко.  Ако видя още някъде джудже и елф тръгнали  - хич не ги поглеждам вече.

Обаче Тери Пратчет го обожавам, където и да го сложиш.

Аааа, в "Кошмари и съновидения" също имаше добри разкази. А по "Капана" имаше и филм, ама не бяха ли променили странно края? Много ще ти хареса, Ментова, тая книга, гарантирам.

А кои екранизации по Кинг харесвате?

# 341
  • Варна

А кои екранизации по Кинг харесвате?

"Сиянието" на Кубрик! Прекрасен филм, прекрасен Джак Никълсън!

Много не го харесват, но аз много го харесвам. Най-лошата? "То", разбира се!

# 342
Направо скочи на най-доброто. И аз така. Вече казах, че много харесвам и "Неизживени спомени" с Ед Харис и още сума ти народ.

# 343
  • София
За екранизации по Кинг - най-доброто според мен е "Зеленият път" и "Изкуплението Шоушенг".
Добри, но не чак толкова, колкото горните два, са "Проклятието" и "Град Отчаяние".
"То" не струва  ooooh! !
Ще си потърся "Неизживени спомени", не съм го гледала, а Ед Харис много го харесвам  Heart Eyes Blush !

Ирис, Урсула Ле Гуин като я четох за първи път направо ми отнесе главата  Crazy !
Толкова се зарадвах, че я преиздадоха, та успях да си накупя книгите й, че преди години един приятел ми даваше неговите.
Роджър Зелазни и Джордж Мартин чела ли си?
Прачет не ми е на сърце  Confused .

# 344
За екранизации по Кинг - най-доброто според мен е "Зеленият път" и "Изкуплението Шоушенг".

Да, да, разбира се! Но те са по скоро от "нормалните", а не хоръра, поне "Изкуплението", та не се сетих веднага Blush

"То" си е една нискобюджетка, във всеки един смисъл, както и повечето други екранизации, за съжаление...

Зелазни обожавам - някои неща, почти всичко, макар че Амбърските работи са ми разводнени малко. Джордж Мартин е добър - но НЕ. Много, много дълги и безкрайни. Аз по принцип обичам комерсиални работи, но  в някакви граници, все пак. Забравих и Бари Хюгарт с господаря Ли - две, малки, ама супер качество. А, и между другото пак обърках Зелазни със Силвърбърг - но много обичам "Лорд Валънтайн"

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 15:16 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт