САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 36 353
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • На погрешната планета
Приложението се казва: "Какво мисли Стивън Кинг". Тъкмо бях прочела "Дългата разходка" и споделих тук, че съм разтърсена от книгата, и открих приложението. Първия цитат, който изтеглих беше именно от тази книга и от тогава всеки ден си тегля по един Simple Smile

# 316
  • Варна/Лондон
Намерих го! Благодаря! Hug

# 317
  • 7800
Благодаря! Simple Smile  Embarassed Всъщност голяма част от цитатите са предложени от фенове. Просто се старая, да не се повтарят.

# 318
  • София
Хай, народе!  Hug
Как сте, защо така никой нищо не чете? Очаквах да видя поне 10-тина стр. изписани ...
Аз сега се завръщам от моренце, бях си взела Гняв и една от Бекитата, но нищо не прочетох, нямах желание да чета, отдадох се на блеене  Joy Започнах я Гняв, но съм някъде докъм 50-та стр. Сега ще я оправя вече на спокойствие. Гледам "Четири след полунощ" ще преиздават. Браво!
Знам си аз, че ще преиздадат всичко наред! Хихи, хак им е на тия с цифрите за стара книга.

# 319
  • На погрешната планета
Аз днес си намерих " Четири след полунощ", двете части, за по 6 лв. всяка, много запазени. Понеже бях сигурна, че имам едната част човека обеща да ми ги пази, за да проверя. Оказа се, че нямам нито една, така че в четвъртък ще си зарадвам душичката:).
Плаках много на "Зеления път", а веднага след нея започнах "ТЪмната половина" и още не мога да се настроя на по-"кървава" вълна Laughing.

# 320
  Последно прочетох "Романът на Лизи" и Дума Ки". Хубави бяха, но не много. Написани са добре, разбира се, приятно е за четене, стават определено. Втората малко напомня за "Роуз Мадър". А, и едни новоиздадени разкази - не бяха много добри обаче всичките. Мисля, че сборника се казваше "Малко след залеза". Първия разказ е много хубав, има един, който е добра имитация на Лъвкрафт , и другите не ги и запомних.
  Аз съм твърд фен на по ранните неща, в които действието се развива в Дери, или Касъл Рок, Мейн и героите скачат от книга в книга. Най хубава, мисля , е "То", също страшно харесвам Needful things, забравих, как я бяха превели на български. А и екранизацията с Ед Харис беше много добра. Най много ме е шубе от "Гробище за домашни любимци", а заради "Куджо" гледам санбернарите с други очи...
  За фентъзи не го бива, човека -  Тъмната кула не ми харесва, Талисмана - само първа част някои неща. Но пък съм му вечно благодарна, защото от него разбрах за съществуването на Толкин, и то поне десетилетие  преди несполуките на Питър Джаксън. В Талисмана един от героите-деца има плакат на който Фродо и Сам се катерят по един хълм. Заинтересувах се от тая книга, намерих я - и се получи вечна любов.
   И въобще епиграфите, които слага в началото на книги, глави и разкази са превъзходни - много пъти от негов цитат съм откривала блестящ друг автор - последния път така разбрах за "Великия бог Пан" на Мейкън, която според Кинг е най-добрата хорър новела в света. И верно Е.

Много, много, много любим автор ми е.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 10:31 от Iris04

# 321
  • София
... и то поне десетилетие  преди несполуките на Питър Джаксън...

hahaha hahaha hahaha
Много точно казано, въпреки че и на Толкин не съм фен!

# 322
  • София
 ...така разбрах за "Великия бог Пан" на Мейкън, която според Кинг е най-добрата хорър новела в света. И верно Е.

Заинтригува ме много. Търсих в нета, но нищо не намирам.
Има и я издавана на БГ? Евентуално снимка  Praynig Praynig Praynig

# 323
Не. Ако четеш руски, тук, а и в други сайтове има великолепни неща.

http://myst-library.ru/horror-writers/arthur-machen

И разбира се на английски може. Много е добър. Доста е ретро - все пак става въпрос за началото на миналия век, но то в това му е чара. Като Лъвкрафт, ако го харесваш.

# 324
  • София
За съжаление и двата езика не са ми на ниво да чета книги. Жалко.
Благодаря ти много, наистина!   bouquet

# 325
Да, за съжаление на английски и на мен не ми върви  толкова леко, че да ми е приятно. За руския наистина е жалко, защото в техни сайтове има много интересни неща за любителите на хоръра като нас.

# 326
  • София
Искам да споделя колко разочарована съм от "Гняв". Остава ми още малко за да я довърша, но това не е Кинг според мен. Посредствено до краен предел. Ако не беше негова, досега сто пъти да съм я зарязала. Добре че е тъничка. Tired

# 327
Еми да. Тя не беше ли някоя от тия, дето е под псевдонимите му? Нищо особено не е, даже е зле. А кои му харесваш най-много? Може би си казала вече, но аз съм нова тук...

# 328
  • София
О, писаните под псевдонима Ричард Бекман са ми сред фаворитите, тази си е под неговото си име.
Прилича ми на тривиално криминале. Както и да е, мое мнение разбира се, няма да я плюя повече  Laughing

Кои му харесвам най-много ли? Може би това е първата, която не харесвам, а, да, "Огън" и "Кери" са ми слаби, но не съм чела всичко негово, може би съм изчела 80 %. Класиките като То, Гробището, Сияние, Сейлъмс Лот, Мизъри, Разходката, Град Отчаяние, Дума Ки, Капан за сънища, Торба с кости, Тъмната половина, Томинокърс, Зеленият път, Роуз Мадър ... и т.н няма смисъл даже да ги споменавам. Гняв определено няма място в неговото творчество  Twisted Evil Дори с Огън и Кери не би могла да се мери.

# 329
  • España
Вив, аз мисля,  че и "Гняв" е писана под псевдонима Ричард Бакман. И аз не я харесах особено, но много хора твърдят, че била от най_добрите му книги...
Iris, заинтересува ме и мен с Мейкън, ще потърся дали има тук нещо негово.
За четене сега съм си приготвила "Ключът към бездната2 на Хосе Карлос Сомора. Вчера ми  донесоха "Гробище за домашни любимци",  та май първо ще я препрочета и тогава започвам "Ключът..."

Общи условия

Активация на акаунт