САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 36 289
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Да, една и съща книга е  Peace !
И моето издание е под името "Живата факла" - едно със синя корица.
Романът наистина си е "запалващ"  Mr. Green !

# 421
  • Варна/Лондон
,,Подпалвачката'' е в две части, но съдържанието е едно и също.
 Аз съм на ,,Черният дим'' и хич не ми спори, много тегаво се развива действието и ми е доста скучна, засега. Това е поредната книга на Кинг в която има ,,застъпени'' персонажи от Тъмната кула и се чудя дали преди да почне да се чете книга /след периода Касъл Рок/, трябва да си чел Кулата?  Thinking Това си е мъчение ако не разполагаш с всичките му книги написани/ издавани до днес.... Tired

# 422
  • София
А пък аз, не знам защо, но не изпитвам никакво влечение към Живата факла (и моето е това старо синьо издание). Може би защото съм гледала някаква пародия на филм, и сега ми е тотално убито желанието да я чета. Знам прекрасно, че книгата ще е на светлинни години от филма, но ... затова не искам да гледам никакви филми вече.
Разбира се, някои ден ще я прочета, но може би ще е когато прочета всичко останало, което имам.

,...Това е поредната книга на Кинг в която има ,,застъпени'' персонажи от Тъмната кула и се чудя дали преди да почне да се чете книга /след периода Касъл Рок/, трябва да си чел Кулата?  Thinking Това си е мъчение ако не разполагаш с всичките му книги написани/ издавани до днес.... Tired

Аз все се каня да започна да чета в реда, който са писани. Но пък това означава, че трябва да чета Кулата непоследователно, което не ми се иска. И все умувам как точно да го направя ...

# 423
  • София
"Черният дом" я четох години преди "Тъмната кула", но не мога да кажа, че е задължително да е прочетена "Кулата" първо, за да се разбере за какво става въпрос. "Талисманът" е тази, която трябва да се прочете преди "Черният дом" - все пак гл. герой е един и същи, въпреки разликата във възрастта.
И досега определям "Черният дом" като най-бруталната книга на Кинг.

# 424
Лиляна, много ми допада втората част на подписа ти  Hug
Най-блародно ти завиждам за големия избор от книги на Кинг, които ти предстоят да прочетеш.

Аз стигнах до там, че да си пазя непрочетени резерви, щото не ме свърта дълго време нещо негово да не прочета. Другия ми вариант е препрочитането. Като и "Подалвачката" и "Гробище за домашни любимци" са четени от мен много отдавна, но и двете книги си ги спомням изключително ясно, те са си класика за мен, ей "Клетка" по-скоро съм я чела и почти не си я спомням.
Вив, ще я припомни след като я прочете  Simple Smile

Сега чета "Малко след залеза", отзиви след края.

Иначе "Черният ангел" на Конъли много ми хареса. Засега от поредицата не ми допадна "Белия път" - някак си, както Вив беше писала за книгите на Конъли, ми се повтаряше с останалите и не се открои с нищо, с една дума скучна ми беше.

"Черния дом" определено ми е за препрочитане, спомням си много ясно някои сцени, но много ми чета пак точно тази книга.

# 425
И аз чета 'Малко след залеза",но съм на първия разказ само...за съжаление не се сещам за всички книги на Кинг,които съм прочела в детските и тийн годините ми,но като гледам сега често преиздават нови...така,че ще си ги припомня Mr. Green

# 426
  • София
Сами, "Черният ангел" на Конъли пак ли е за масов убиец и Чарли Паркър? Кажи на две, на три за какво става въпрос, че търся причина да прочета и останалите книги, които накупих негови (Родени да убиват, Зли хора, Черният ангел, Книга за изгубените неща). За последната знам, че е хубава и Чарли не участва  Laughing но дали и те са така еднотипни с Всяко мъртво нещо и Дарк Холоу? Ей този въпрос ме спира да ги почна.

# 427
Сами, "Черният ангел" на Конъли пак ли е за масов убиец и Чарли Паркър? Кажи на две, на три за какво става въпрос, че търся причина да прочета и останалите книги, които накупих негови (Родени да убиват, Зли хора, Черният ангел, Книга за изгубените неща). За последната знам, че е хубава и Чарли не участва  Laughing но дали и те са така еднотипни с Всяко мъртво нещо и Дарк Холоу? Ей този въпрос ме спира да ги почна.

Ами, Вив, ако не са ти харесали "Всяко мъртво нещо" и "Дарк Холоу", не съм сигурна, че и "Родени да убиват" и "Черния ангел" ще ти допаднат. Да, пак главен герой е Чарли и Да преследва разни убийци и психопати. В "ЧА" основното е легендата за падналите ангели и дали се разхождат по земята, за техни последователи и как Чарли е свързан с тях  Grinning - това на две, на три.
Според мен са по-интересни от първите две, които си прочела, но не бих казала, че са екзестенциално различни по идея и сюжет.

# 428
  • София
Аз днес си взех "Куджо" от библиотеката, не съм я чела, но филма съм го гледала десетина пъти. Simple Smile

# 429
  • София
Сами, ясно  Laughing значи няма да ги чета скоро. Благодаря ти мила  Hug

Куджо не съм я чела още, чака си в библиотеката, но пък и аз филма съм гледала (много отдавна, май хубав беше). Но книгата знам, че е страхотна  Heart Eyes

# 430
  • София
Нека се включа и аз - сега чета "Древния враг" на Дийн Кунц. Силна книга, брутален сюжет, много ме кефи. Колкото до "Черния дом" за която говорите - в началото е малко мудно действието, но действително книгата си заслужава и определено на моменти е брутално и за мен си е една от силните книги на Краля.

# 431
  • Варна/Лондон
Нека се включа и аз - сега чета "Древния враг" на Дийн Кунц. Силна книга, брутален сюжет, много ме кефи. Колкото до "Черния дом" за която говорите - в началото е малко мудно действието, но действително книгата си заслужава и определено на моменти е брутално и за мен си е една от силните книги на Краля.
Daaa, след 100-тната страница става интересна и не съжалявам, че не я изоставих. На мен и ,,Талисманът'' така ми беше мудна докъм средата, но и нея съм я чела 2 пъти, както най- вероятно ще се случи и с ,,Черният дом''. Laughing

# 432
  • София
Eee, VSV, появи се... Аз мислех, че си ни изоставил  Wink

Така като кажете "Брутална" и ми се обръща душицата  Laughing Искам и аз да чета нещо БРУТАЛНО!  Twisted Evil Ама толкова брутално, че да не мога да повярвам, колко е брутално  Laughing Laughing Laughing
Значи "Древният враг" Heart Eyes Почвам да я търся!
"Черният дом" няма да я споменавам, че ще си я чакам преиздадена. Упорита съм  Sunglasses

# 433
  • София
Иха каква приятна изненада от Плеяда Simple Smile
скоро ще четем "Под купола"

http://pleiadbooks.com/King-Pod%20kupola.html

А другата събота има беседа с Адриан Лазаровски и може би дотогава ще пуснат книгата на пазара. Аз ще бъда там и ще гледам да се уредя с автограф от Адриан ако не върху "Под купола", то например върху "Дума Ки" която е също негов превод Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 18:27 от VSV

# 434
  • USA, Steak State
Аз в момента чета едновренно два романа, единия е на Дийн Куинц  Your heart belong to me и на Стивън кинг Duma Key... мисля, че това е последното произведение на КИнг.. не съм много сигурна, преди няколко гдоини четох и "Клетката" от него и бях тооолкова разочарована.. На тоя човек нещо му се случи след като го блъсна камион..  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт