САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 35 960
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
За мен сцената в колата беше ок, беше много въздействаща, но филмът трябваше да свърши с нея. Последните кадри с войниците бяха напълно излишни и обезсмислиха преднамерено отворения финал на новелата. Интересното е, че Кинг, който не е участвал в писането на сценария, е останал доволен от завършека (поне така твърди в едно интервю), но може би е казал това, само защото е приятел със сценариста/режисьора.
Точно така PeaceИ мен ме подразни това,че се обезсмисля отворения финал.
Много хубаво си го е  написал Кинг,че когато тръгва  Дейв с колата вижда за последен път  хората от супера,а във фила накрая всичките бяха на камиона   Crossing Arms..И какво- да си беше стоял вътре и да чака....
Иначе много ,много брутален финал ooooh!
Не съм гледала почти нищо от филмите по Кинг,някак си съм предубедена че не стават за кино,но ще съм благодарна да ми предложите тези,които наистина си заслужава да се гледат  bouquet("Зеленият път" съм го гледала)

# 196
  • София
"Изкуплението Шоушенг" и "Зеленият път" според мен са най-добрите екранизации на Кинг, които препорчвам винаги.
Иначе има и други филми, за които обикновено казвам, че "стават" за гледане, но не повече от веднъж.
Сега се сещам за "Проклятието", който беше доста добре направен, макар и със скромен бюджет.
Има и други, но в момента не ми изниква нищо в акъла.

Аз прочетох "Пиратски ширини" на Майкъл Крайтън - много увлекателна и разтоварваща. Припомни ми детските юношески книги от типа на Емилио Салгари. Класическа пиратска (каперска, простете  Wink!) история, където каперите са "добрите"  Grinning .
Ако имате дете-тийнейджър, особено ако е момче, това е "неговата" книга  Peace !

Сега съм с проветрен мозък  Mr. Green,  и захванах "тежката артилерия", за да си дойдем на думата.
На 50-та страница от "Капан за сънища" съм. По натам ще пиша повече, да напредна малко.

# 197
  • София
Киф, аз ако трябва да съм честна, бих ти казала да не гледаш нищо, правено по Кинг. Само ще си развалиш привкуса от книгата/разказа. Това си е мое мнение, разбира се. Каквото и да съм гледала досега, все ми е било криво след края. Никога не го правят ТОЧНО по произведението, винаги нещо украсяват, а това ме дразни неимоверно, да не говорим че се губи усещането от оригинала и впечатленията са съвсем други после.

Все пак, ако твърдо си решила да гледаш филми, може би това, което горе-долу бива, по мое мнение, е "Град Отчаяние" и "1408". Втория филм е с ужасно променен финал, украси и прибавки, колкото щеш, но все пак не е лош.

Кали, настъпила си тежката артилерия  Heart Eyes Хубава книга, много ми хареса, особено първата половина.

# 198
Не съм гледала почти нищо от филмите по Кинг,някак си съм предубедена че не стават за кино,но ще съм благодарна да ми предложите тези,които наистина си заслужава да се гледат  bouquet("Зеленият път" съм го гледала)

Според мен добри екранизации по Кинг са "Мизъри"  и "Способен ученик" (Apt Pupil).
Първият имаше и награда Оскар за Кати Бейтс ако не се лъжа.

# 199
Ето няколко много добри, добри и сносни екранизации по Кинг, които можете спокойно да гледате - The Shawshank Redemption (1994), The Green Mile (1999), Stand by Me (1986), Hearts in Atlantis (2001), Misery (1990), It (1990) (че не е като книгата, не е, но въпреки всичко е отличен филм), Carrie (1976), The Mist (2007), Apt Pupil (1998) (с известни уговорки, но все пак е приличен), Cujo (1983) (има няколко дразнещи разлики с книгата, но иначе е ок), The Dead Zone (1983), 1408 (2007) (филмът е добър, но се различава доста от разказа), Christine (1983), Silver Bullet (1985) (с известни уговорки), Pet Sematary (1989), The Dark Half (1993) (с известни уговорки), Needful Things (1993) (с доста уговорки), The Tommyknockers (1993) (става за гледане), The Stand (1994) (с доста уговорки), Dolores Claiborne (1995), The Langoliers (1995) (с доста уговорки), The Shining (1980) (чудесен филм, но се различава прекалено много от книгата), The Shining (1997) (не съм убеден, че е по-добър от този на Кубрик, но поне се придържа много повече към книгата), Dreamcatcher (2003) (с известни уговорки), Secret Window (2004) (има дразнещи разлики с книгата, но иначе е ок), Desperation (2006) (към края е разочароващ, но иначе е ок), Riding the Bullet (2004) (с уговорки), Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King (2006), Dolan's Cadillac (2009) (с известни уговорки), Cat's Eye (1985) (с уговорки), Salem's Lot (1979) (става за гледане, но е на светлинни години от книгата), Firestarter (1984) (с известни уговорки), Quicksilver Highway (1997) (две кратки екранизации, обединени в един филм - едната е по разказ на Клайв Баркър, другата по разказа на Кинг "Тракащата челюст"), Tales from the Darkside: The Movie (1990) (с уговорки, филмът включва няколко екранизации по разкази на различни писатели, сред които и "Черният котарак" на Кинг), The Night Flier (1997) (с уговорки), Thinner (1996), Children of the Corn (1984) (с доста уговорки), Children of the Corn (2009) (също с доста уговорки, но пък сценарият му е писан от Кинг), Graveyard Shift (1990) (става, но не се придържа особено към разказа), Sometimes They Come Back (1991) (с уговорки).

Освен това си заслужава да се гледат Golden Years (1991), Sleepwalkers (1992), Chinga (1998) (епизод от "Досиетата Х"), Storm of the Century (1999), Rose Red (2002), Creepshow (1982) и Creepshow 2 (1987), защото сценарият им е писан от Кинг и са малко или повече сполучливи, плюс това не са екранизации, а съществуват само като филми / сценарии (освен Creepshow, който съществува като комикс, пък и някои от историите вътре са издадени като самостоятелни разкази). От горните сценарии на хартия е издаден единствено "Storm of the Century". Сценарият на "Rose Red" (Червена роза) никога не е бил издаван като книга, но има един роман на Ридли Пиърсън (популярен автор на трилъри и приятел на Кинг), написан под псевдоним - "The Diary of Ellen Rimbauer: My Life at Rose Red", - в който той е използвал част от героите във филма "Rose Red". Въпросният роман се явява предистория на събитията, описани в "Rose Red" и по него също има филм - http://us.imdb.com/title/tt0350811, който не е никак лош.

# 200
  • София
А, да! Мизъри наистина е точно като книгата, и е хубав филм.
venush , благодаря, подсети ме.

# 201

Охо ,благодаря,супер полезен пост!

"Град отчаяние" ще го гледам,след като прочета книгата Blush
"Проклятието" - само да го намеря и го дърпам веднага.

Киф, аз ако трябва да съм честна, бих ти казала да не гледаш нищо, правено по Кинг. Само ще си развалиш привкуса от книгата/разказа. Това си е мое мнение, разбира се. Каквото и да съм гледала досега, все ми е било криво след края. Никога не го правят ТОЧНО по произведението, винаги нещо украсяват, а това ме дразни неимоверно, да не говорим че се губи усещането от оригинала и впечатленията са съвсем други после.
Затова не съм гледала досега Rolling Eyes

# 202
Вчера прочетох за нова биография на Кинг от Лиза Рогак "Неспокойно сърце - Животът и времето на Стивън Кинг"?
Ако някой я чел да сподели дали си заслужава, да не са съвсем измислици премислици относно житието и битието на СК  Peace

Иначе аз си чета с удоволствие "Цар Плъх", като междувременно прочетох и "Майките" на Теодора Димова. Е така прехвалената книга за мен беше пълно разочорование  Tired Ама няма да спамя тук

# 203
Иначе аз си чета с удоволствие "Цар Плъх", като междувременно прочетох и "Майките" на Теодора Димова. Е така прехвалената книга за мен беше пълно разочорование  Tired Ама няма да спамя тук

Хубава работа,нали сме се разбрали нещо Simple Smile
Вярно,за "Майките " съм чела само хубави отзиви,напиши какво те разочарова Hug

# 204
Вчера прочетох за нова биография на Кинг от Лиза Рогак "Неспокойно сърце - Животът и времето на Стивън Кинг"?
Ако някой я чел да сподели дали си заслужава, да не са съвсем измислици премислици относно житието и битието на СК  Peace

Заслужава си.

# 205
  • София
Точно вчера си намерих "Цар плъх", най-после и съм много доволна. Откога я търся, и нея и други на Клавел ... Самсара, мила, разкажи малко за нея, пресно - пресно Flutter Много странно, защото за нея отзивите са на двете крайности. Ако сте чели една тема за книгите, които не сме успели да дочетем, там Цар плъх е на второ място след Параграф 22 по недочетени. А пък други хора казват, че им е уникално любима.
А аз вчера докато си я купувах, един мъж ми каза, че това е невероятна книга, и ще я прочета за една нощ Simple Smile

# 206
  • София
Вив, писах и одеве, но и сега да кажа - за мен е уникална книгата. Даже в първия момент се потресох от статистиката, която споделяш  Shocked , но като се замислих.... ами не е за всеки, както се казва. За тази книга определено има значение в каква възраст се чете. Аз я прочетох на 28 и мога да ти кажа, че ако я бях взела на 20 едва ли щеше да ми подейства по същия начин. Най-малкото знанията ми по история бяха на някакво смешно, повърхностно ниво, а и жизненият опит, поне при мен, определя възприемането на книгите, които чета. "Цър Плъх" е тежка книга, независимо, че се чете леко и първоначално се увличаш в едно по-нестандартно приключение, дори е смешна на моменти. Но след последния ред, такъв горчив вкус ти остава, че само се питаш "А от тук нататък?"  Cry !
Нека и Самсара да сподели, какво мисли от прочетеното дотук, но с нетърпение ще изчакам поста й след като приключи цялата книга.

# 207
  • На погрешната планета
Вивиан и аз не мога да повярвам на статистиката за "Цар Плъх" Shocked. Толкова любима книга ми е, че мога да я чета всеки месец по веднъж Heart Eyes, а края....да, всеки път като се сетя за него и ми загорчава, както е казала Kally May.
Чети, съмнявам се че ще я оставиш по средата, и  после сподели емоциите с нас Simple Smile

# 208

Хубава работа,нали сме се разбрали нещо Simple Smile
Вярно,за "Майките " съм чела само хубави отзиви,напиши какво те разочарова Hug

Нат, не знам аз ли бях с големи очаквания заради отзивите как ли не всяка майка трябва да я прочете и даже да я препрочита всяка година и т.н., но  мен тази книга не ме трогна, не ме докосна. Написана е толкова еднопластово, на места елементарно за този сложен проблем, с който се е нагърбила авторката - за деца, които растат без любов в семействата си, за децата на прехода, за отчаянието, самосъжалението, омразата...Седем различни истории, които обаче не са разгърнати и всъщност са сменени само имената, героите и обстановката. Теодора Димова се е опитала да бъде оригинална, разтърсваща, различна и не й се е получило според мен, а това, за което  пише е наистина такова.
След всяка история на дете има едни кратки глави, за които едва по средата на книгата схванах за какво иде реч.  С една дума авторката се е надскочила.
 Hug Ако някой я прочете ще се радвам да сподели после.

Deadface, благодaря. Вземем си я, нищо кингово за четене си нямам в момента... Tired

Вив, първо честито за книжката  Heart Eyes
Второ, започвай да я четеш  Hug
Аз не съм я довършила (много ме заинтересувахте с този край сега Crossing Arms, пък аз искам да си я чета и да й се наслаждавам, а сега ...), но за мен това не е книга за всеки. Затова има хора, които не я дочитат. Както е казала Кали тежка е, но е невероятна. На Клавел съм чела само "Шогун", "Цар Плъх" според мен я надскача многократно, а още не съм я довършила...

# 209
  • на изток от рая
Вив, започнах, но не довърших "Белфльор". Не ме грабна, очаквам да споделиш при теб как върви.
Относно "Цар Плъх", невероятна книга е за мен. Вярно, че е тежка, но то пък на Кинг са леки сигурно.  Laughing
Прочетох "Черният дом" и "Торба с кости". Списъкът ми с непрочетени книги на Кинг намаля с две, тъжно!

Общи условия

Активация на акаунт