САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 36 331
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Три са, Ирис, три! Любим господар Ли, любим Вол номер 10!

Отзиви за "Златният компас", книгата? Много ми я препоръчват.

# 346
  • España
Вив, в библиотеката ми в България имам точно това издание на "Гняв", купувала съм го преди не помня колко години.
А "Гробището" съм я чела поне 15 пъти, но не устоявам на изкушението да я препрочета.
Ментова, добре дошла.
За екранизацията на "Неизживени спомени", хареса ми, не толкова, колкото книгата разбира се.
Тери Прачет не съм чела досега, не си падам много по фентъзито. Пробвах да чета и "Властелинът на пръстените" на Толкин, нещо не можа да ме увлече. Може би трябва пак да я пробвам скоро.

# 347
Три са, Ирис, три! Любим господар Ли, любим Вол номер 10!

Отзиви за "Златният компас", книгата? Много ми я препоръчват.

Как три... А да три са, чела съм ги, направо изтръпнах...

"Златния компас" не съм чела, нито пък нещо друго на автора. Даже си мислех, че е Нийл Геймън но не бил. Аз вече ги обърквам, много станаха и всичките ги бива - но са взаимозаменяеми и не можеш ги отличи. Макар че, "Американски богове" е най хубавото нещо, което съм чела последните десет години.

# 348
  • На погрешната планета
На мен пък "Гняв" много ми хареса Simple Smile, прочетох я точно на един дъх. Ама аз нещо явно съм сбъркана, защото преди 6-7 месеца зачетох "То" и не ми тръгна и още не съм я продължила Embarassed. Най-силно са ме впечатлили до сега "Дългата разходка", "Гробище за домашни любимци" и "Клетката". "Играта на Джералд" съще не ми тръгна както трябва, но ще я прочета, че съм я взела от библиотеката. В момента чета "Тъмната половина"-харесва ми.
Днес си купих "Четири след полунощ", за 12 лв. двете книги Heart Eyes.
Скоро гледах "Мъглата" и страшно много ми хареса, но не съм чела разказа.

# 349
  • София
О, разказа е още по-хубав!  Peace
На мен пък филма ми бледнееше пред разказа, а и краят им е различен, което ме издразни.
Прочети го, няма да те остави безразлична, обещавам  Heart Eyes

# 350
  • София
Аз прочетох сборника "Нощна смяна" - изданието на Бард, което уж е пълното без един разказ. Разказите си ги бива, харесаха ми много. Мисля си да почна "Сблъсък", но преди това ще разнообразя с "Древният враг" на Дийн Кунц. "Сблъсък" си е обемиста, около 1200 стр., и както съм чел коментари че е страхотна и предчувствам че ще бъде голямо удоволствието от четенето й.

# 351
  • Варна
Завиждам! И аз искам "Сблъсък"!
С 300 мъки открих "Капан за сънища" в наше село. Започнах я и много ми харесва! Само време повече да имах за четене, ехххх...

# 352
Ехоо, къде сте, я се размърдайте, идва есен - време за четене.

Започнах "Малко след залеза" на Кинг. Вече прочетох три разказа и много ми харесват. Докарвам си безсънни нощи, защото през деня няма кога да чета, но си заслужава.
След това съм приготвила "Вълците от Кала". Нали ви споделих колко съм очарована от "Стрелецът" и сега, както си му е реда започвам събирането на цялата "Тъмна кула".
Усилено търся трета и четвърта част. Може би Дедфейс може да ми помогне тук? Praynig

# 353
  • София
...След това съм приготвила "Вълците от Кала". Нали ви споделих колко съм очарована от "Стрелецът" и сега, както си му е реда започвам събирането на цялата "Тъмна кула".
Нещо не те разбрах  newsm78 ! Ще четеш "Вълците" ПРЕДИ да намериш трета и четвърта част на "Кулата", така ли ????
"Вълците от Кала" са ПЕТАТА част, лично аз не препоръчвам такова разпокъсано четене - ще убие удоволствието от тази, иначе, феноменална според мен поредица.

# 354
Аз освен да хвана да я препрочета.... Може ли така да не съм я оценила, като всичко друго от Кинг ми харесва, а и всички само я хвалите....

Някои части съм ги чела в читанката
http://bg.chitanka.info/lib/author/%D0%A1%D1%82%D0%B8%D0%B2%D1%8 … D0%B8%D0%BD%D0%B3

И аз не препоръчвам разпокъсано четене на каквото и да е.

# 355
...След това съм приготвила "Вълците от Кала". Нали ви споделих колко съм очарована от "Стрелецът" и сега, както си му е реда започвам събирането на цялата "Тъмна кула".
Нещо не те разбрах  newsm78 ! Ще четеш "Вълците" ПРЕДИ да намериш трета и четвърта част на "Кулата", така ли ????
"Вълците от Кала" са ПЕТАТА част, лично аз не препоръчвам такова разпокъсано четене - ще убие удоволствието от тази, иначе, феноменална според мен поредица.

Ами да, разпокъсано ще ги чета. Знам, че "Вълците" са петата част, това няма как да се пропусне. Доколкото разбирам, те могат да се четат и като самостоятелни книги. При всички случаи, ако не мога да намеря трета и четвърта (втора вече пътува към мен), няма да издържа и ще прочета "Вълците".

# 356
  • София

Доколкото разбирам, те могат да се четат и като самостоятелни книги.

Според мен - не! Това си е една цялостна история. Ако я четеш така, то ще е същото като да хванеш една книга и първо да прочетеш 12-та глава, после да се върнеш към 3-та, след това към 18-та и т.н. Няма да разбереш много неща.
Историята на Кулата е просто много мащабна, за да се събере в една единствена книга, но иначе си е едно цяло. Самите герои търпят голямо развитие от една книга към друга, разказът е логично свързан....  С две думи, моят съвет е да ги четеш последователно. Но както си решиш де.

# 357
Нещо не те разбрах  newsm78 ! Ще четеш "Вълците" ПРЕДИ да намериш трета и четвърта част на "Кулата", така ли ????

Ами да, разпокъсано ще ги чета. Знам, че "Вълците" са петата част, това няма как да се пропусне. Доколкото разбирам, те могат да се четат и като самостоятелни книги. При всички случаи, ако не мога да намеря трета и четвърта (втора вече пътува към мен), няма да издържа и ще прочета "Вълците".

Чети ги в нета. По нагоре има линк

# 358

Чети ги в нета. По нагоре има линк

Да, това ми е спасителният вариант. По принцип избягвам четене в нета. Освен умората за очите (и без това съм цял ден пред компютър), ми липсва и удоволствието да държа самата книга. Не е рационално, но факт. В краен случай ще разпечатвам и ще чета така. Но се надявам да не ми се наложи.

# 359
И аз съм така Laughing Няма нищо по готино от хубаво издание... а и за очите е лошо, наистина.

Общи условия

Активация на акаунт