СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011.

• 71 807
  • 1 579
  •   1
Отговори
# 1 275
според мен трябва незабавно да пишеш във формата за обратна връзка, че при обявено място и класирано дете ти се отказва записване, нека видим какво ще ти отговорят. Не мисля че е законово това при гореспоменатите обстоятелства , дори и наистина да няма място и да е грешка, да ти се откаже записване, защото проблема е в тях и са длъжни да се съобразят с това !!!! тормози ги до последно, ако си описал ситуацията правилно имаш пълното право на това !!!!

да не говорим, че на сайта обявяват свободните места предоставени им от директорите, щом тогава го е направила, сега "няма място" не е изобщо обяснение! давай смело и им пиши ако трябва през 5 мин, при тоя недостиг на места и класирано дете ,случилото се е направо недопустимо!

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 13:09 от conundrum

# 1 276
  • София
А много ми е интересно този критерии К5 как дете не класирано от системата посещава ясла как ли е влезнало вероятно по 2-рия начин или не съм на ясно с нещо

# 1 277
  • София
А много ми е интересно този критерии К5 как дете не класирано от системата посещава ясла как ли е влезнало вероятно по 2-рия начин или не съм на ясно с нещо
В самостоятелна ясла не се правят класирания през системата, а се редят родителите на опашка в първия работен ден на годината и получават входящи номера, на базата на които се класирват.Самостоятелните ясли нямат общо с ОДЗ-тата, освен 1т+, която получават децата, които са били минимум 6 м. на такава ясла.

# 1 278
  • София
Абсурдно е да ти се каже такова нещо.Не Сирма определят свободните места, а директорките.Ако Сирма са объркали и са качили място което не съществува трябва да те обещетят с място или поне с точка.Не ги оставяй да те лъжат.Трябва да си търсим правата.

# 1 279
Ако детенце е прието в градина по второ желание и се запише в градината, дава ли му се точка, ако реши да се премести /и е на ред в опашката на първата по желание градина/?

# 1 280
  • София
gab_i, ако играеш по правилата, трябва наистина да подадете молба до комисията в общината, която ще вземе решение за настаняване на детенцето ти, ако то не се е класирало вече. Ели Х знае как се вземат тези решения, но ако съпругът ти е така ангажиран с най-голямото си дете, както описваш, не вярвам да не уважат молбата ви. Разбира се, можеш и да заявиш СК8, понеже голямото дете е със същите имена като твоето, може и да приемат по подразбиране, че сте в едно домакинство. А за моралната дилема дали е редно - решението е само твое.

За отразяването на записвания в системата - момичета, отразява се в секундата, в която директорката смени статуса на детето на "записан". Няма технически забавяния, само човешки - някои директорки го правят още пред вас, други в края на деня, трети се разбра, че са в отпуска и ще нанесат промяната, като се върнат. Нашата го отрази веднага, докато се прибера, имах мейла с потвърждението.

# 1 281
  • София
За ощетените некласирани деца от гранични групи - имам предвид деца, които са били на 1-2 място под чертата в граничната група, а в същото време системата е оставила свободни места заради сложния итеративен процес http://kg.sofia.bg/?page=news&id=415. Ако системата беше съвършена, тези деца трябваше да си влязат на 1 класиране, защото места за тях е имало. Та, ако вашият случай е такъв или имате такива приятели - пишете на ИСОДГ, пуснете жалба до отдел Образование и си търсете правата. Знам вече за такъв случай в нашия район, родителите са се жалвали и на тези деца, които е трябвало да бъдат приети още на 1 класиране, са присъдени служебно по 0.1 допълнителна точка. Засега те водят опашката, дано се задържи така и да си влязат на 2 класиране на местата, които са си били техни по право, но засега са отбелязани като свободни за 2 класиране. Дано не се появи някой с 10т и да ги измести в последния момент.

# 1 282
  • София
На мен това с тази 0,1 т. ми се струва жива подигравка и с родителите и с децата.Не може за това, че има технически проблем накрая да страдат пак децата, а то виждаш ли отпред ще застане някое дете с 10 т. и ще заеме мястото.Или при такива случаи да има служебно класиране, или да им се дава поне 1 т.Лично мнение.

# 1 283
Получих отговор, ще копирам директно - Можете да видите името на детето в списъка с чакащи на страниците на детските градини, в които кандидатства.    Ни повече, ни по-малко. Как да го разбирам, да ходя до ДГ и да проверявам на място ли? Вече се обърках. Продължавам да не виждам името й в списъците в сайта. На някой случвало ли се е такова нещо?

# 1 284
  • София
Получих отговор, ще копирам директно - Можете да видите името на детето в списъка с чакащи на страниците на детските градини, в които кандидатства.    Ни повече, ни по-малко. Как да го разбирам, да ходя до ДГ и да проверявам на място ли? Вече се обърках. Продължавам да не виждам името й в списъците в сайта. На някой случвало ли се е такова нещо?
Ако искаш дай да проерм:име на детето и градини.

# 1 285
  • София
Нещо чувам по новините,че Министерството на образованието мисли да дава на частните училища държавна субсидия за децата в размер на ученическата издръжка.Защо не се помисли за такава издръжка за децата в ДГ и яслите там е по-нужно???Току що го чух по ТВ7 не мога да намеря линк да покажа.

# 1 286
  • София
Има едно отказано записване в 16 ОДЗ за набор 2007 и едно записано дете (от две пуснати места). За следващо класиране пише 2 свободни места. явно освен едното отказано, са пуснали още едно място. Ако някой е заинтересован де. Ние вече се записахме в градината в Лозенец.

# 1 287
  • София
На мен това с тази 0,1 т. ми се струва жива подигравка и с родителите и с децата.Не може за това, че има технически проблем накрая да страдат пак децата, а то виждаш ли отпред ще застане някое дете с 10 т. и ще заеме мястото.Или при такива случаи да има служебно класиране, или да им се дава поне 1 т.Лично мнение.

Напълно съм съгласна с теб! Според мен си трябва служебно класиране, не бива децата да са ощетените, защото системата е несъвършена. Ако аз съм на мястото на някой такъв родител, бих подала първо жалба и ако не компенсират детето с класиране, не с 0.1т, бих съдила общината. Тези деца са си били вътре по правилника.

# 1 288
  • София
Ели Х, blanc, marmotche , мерси, че се интересувате от частния ми случай. Не съм искала никой да обидя!!! Втора година кандидатствам на общи основания. И именно сега когато сме в безизходица, самият Д... ни пита защо не се възползваме? И имах предвид, че това е грижа от раждането до ... това е разликата ...
А къде е това място, в което може да се подаде такава молба?

# 1 289
  • София
1. Пиши веднага на ИСОДГ през обратната връзка
2. Пусни жалба в отдел Образование на Оборище 44. Аз на твое място бих отишла и лично.

Нямат право да ти откажат записване на вече обявено място. Ако се окаже техническа грешка на Сирма, трябва поне да ти възстановят точките за желание, на което сте класирани и да те обезщетят за терзанията поне с 0.1т.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт