Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 375 630
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Мнения: 29
Мерси за инфото, enimna, значи отпадат категорично.

# 1 006
  • Мнения: 1 732
Здравейте!

Предстои ми смяна на моите два съсипани тигана на Тефал. Знам, че качеството в повечето случаи струва пари, но какво бихте ми препоръчали като марка и цена до 100 лв. Най-често го ползвам за палачинки. Този малко надхвърля лимита ми, но поне другите характеристики добри ли са?


Когато избирах тиган, това беше една от опциите, на която се бях спряла Peace

# 1 007
  • София
  • Мнения: 254
A какъв е проблемът ако храната се съхранява в стоманени съдове? Аз почти само така правя... А ако имат драскотини, какви са притесненията - че може да съдържа алуминий, който има контакт с храната ли? Предполагам, че отговорите ги има някъде в темата, но вече е дълга и няма да мога да изчета всичко...

# 1 008
  • София
  • Мнения: 1 946
Някой може ли да напише отзиви за ZWILLING J.A. Henckels.
Имам такава тенджера от една скорошна акция в БИЛЛА, много ми харесва, но не улучих размера и сега я ползвам твърде рядко - голяма ми е. Потърсих откъде да си купя и по-малка без акция, редовно, но нещо не ми излиза в Google никакъв представител в България.
Та ако някой знае къде се продават, моля да пише.

Естествено, приемам и съвети дали са добри, здравословни и качествени. Това, че на мен ми допадат, не значи, че са такива, аз съм лаик. Но с ваша помощ бих се ограмотила повечко  Laughing

# 1 009
  • Мнения: 1 732
Ако не те притеснява никелът, съдовете на ZWILLING J.A. Henckels. са ОК. Peace
Качествени са, добри са. И те са сандвичеви с капсулирана основа SIGMABOND .
Със сигурност не загарят лесно  Simple Smile
Ето клипче

# 1 010
  • Мнения: 505
Някой може ли да напише отзиви за ZWILLING J.A. Henckels.
Имам такава тенджера от една скорошна акция в БИЛЛА, много ми харесва, но не улучих размера и сега я ползвам твърде рядко - голяма ми е. Потърсих откъде да си купя и по-малка без акция, редовно, но нещо не ми излиза в Google никакъв представител в България.
Та ако някой знае къде се продават, моля да пише.

Естествено, приемам и съвети дали са добри, здравословни и качествени. Това, че на мен ми допадат, не значи, че са такива, аз съм лаик. Но с ваша помощ бих се ограмотила повечко  Laughing
Това ме разтрепери. Тази,голямата тенджера, дето не ти трябва.....дай я насам!!! Сега сериозно - в домакинството трябва да има и една Голяаааама тенджера за извънредни случаи. В една такава аз си варя лютеницата и съм страшно доволна, че не загаря, защото тя ври около три дена някъде, докато стане. Освен това, когато пека чушките за зимнина, събирам ги пак в Голямата тенджера, където те идеално се задушават и после се обелват лесно и бързо. Моята Голяма тенджера е от Метро, с дъно сандвич стомана-алуминий-стомана и надпис "Солинген", ама е минала покрай Солинген, де  Wink Голямата тенджера стои нависоко върху кухненските шкафове като паметник и дава едно особено усещане на уют.
А що се отнася до твоята, чудесна марка!!! Наистина си извадила късмет. Аз като ходех в Гърция, там имаше едно магазинче на тази марка, като от приказките - абе като куклен дом. Красиви, скъпи, умно измислени неща. На мен са ми страст. Жалко, че в Бг не се продават още.

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 07:49 от Penkailieva

# 1 011
  • Мнения: 6 790
Penkailieva, помня че беше писала за чугунен тиган преди време.. Не помня беше ли доволна от него? Сдобих се с такъв, но не е от тези с емайл, защото е грапав. Трябва ли някакви предварителни неща да правя, преди да готвя с това нещо? Принципно ще го ползвам само за палачинки, няма да правя кисели неща в него.
Четох, че преминавали медни йони в храната. Някой има ли линкове към подобни проучвания?

# 1 012
  • Мнения: 1 732
Лурдес ,
Чугунените изделия се нуждаят от специална подготовка и поддръжка, за да не ръждясват и за да не залепва храната по тях. Бях пускала клипче, как се прави това, погледни малко по - назад, моля те,някъде около 40-50 стр. трябва да е. Писано е за чугуна тук много. Simple Smile Peace
Преминават железни йони, а не медни Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 20:59 от take a smile

# 1 013
  • Мнения: 6 790
take a smile, Laughing  Peace
Мислех, че чугунът е доста лесен и безвреден! Ще опитам засега с него, но яко трябва ще минавам на друг тиган, ако трябва да боря ръжда. Rolling Eyes Ти беше доволна от Дурадо на Силит, ако не се лъжа?Все още ли е така? Simple Smile

# 1 014
  • Мнения: 1 732
Да, много съм доволна от Дурадо.
В самото начало чугунът също  ми беше опция, сега се радвам, че съм се отказала навреме от  него.

# 1 015
  • София
  • Мнения: 1 946
Penkailieva, аа, не си я давам Laughing

Разбира се, че си я харесвам, много ми е удобна, още повече, че имам трима мъже, някои от които бясно растат и все повече ядат  Laughing.  Само дето не прецених по картинката от офертата на БИЛЛА и мислех, че купувам ежедневна тенджера. А си имам и по-голяма, за същите дейности, които си изредила. Та сега си търся друга по-компактна.

Благодаря, че ми отговорихте толкова бързо и компетентно, знаех си, че мога да разчитам на вас.
take a smile, реших преди да те попитам какво значение има никелът да се поразровя и сега споделям ето тази статия за влиянието на тежките метали, която открих, и която ми се стори доста изчерпателна като информация при избора на нови съдове за готвене и хранене.

# 1 016
  • Мнения: 6 790
Да, много съм доволна от Дурадо.
В самото начало чугунът също  ми беше опция, сега се радвам, че съм се отказала навреме от  него.



А имаш ли идея какъв е проблемът с железните йони? Сигурно ли е, че през другите неща не преминават други работи? Или тук влиза в действие рекламата newsm78

# 1 017
  • Мнения: 505
Penkailieva, помня че беше писала за чугунен тиган преди време.. Не помня беше ли доволна от него? Сдобих се с такъв, но не е от тези с емайл, защото е грапав. Трябва ли някакви предварителни неща да правя, преди да готвя с това нещо? Принципно ще го ползвам само за палачинки, няма да правя кисели неща в него.
Четох, че преминавали медни йони в храната. Някой има ли линкове към подобни проучвания?
Пиши каква марка е, пак може да е емайлиран - има такива покрития по чугунените тигани, изобщо не можеш да разбереш какво е - черно, грапаво, съсвем като чугун стои. Тези, които са без покритие, ги продават с инструкции за поддръжка. Най-общо мият се с гореща вода и мек препарат (разбирай каквото там Веро имаш) и се подсушават ВЕДНАГА, мажат се с растителна мазнина и се прибират. Ако все пак вземе да ръждяса, мажеш го с растителна мазнина, слагаш го във фурна на 170 градуса и печеш час и половина. Така мазнината се втвърдява и става на покритие, което издържа няколко готвенета. С времето се образува патина и преставаш да имаш тези грижи с ръждата.
Не знам защо ръждата или изобщо железните йони трябва да притесняват някого - чувала съм за желязна вода, забравих от кой край беше, хората специално я пиели против анемия. Чувала съм също, че това са глупости и желязната вода била вредна, но ВСИЧКИ професионално съдове за готвене са от стомана и това никак не е случайно. Един професионален съд трябва да служи на здрави и болни, на хора с невиждани алергии и завинаги да остане здрав. Според мен доста повече ни вредят завистта на околните, злобата и яростта им, отколкото йоните от съдовете, били те никел, желязо или каквото там. Само алуминия гледам да не го ползвам оголен, но той и без това е с покрития.

# 1 018
  • Мнения: 822
http://www.gastroguss.de/com/gastrocasting/gastroproducts/squarepans/index.html

А за тези съдове какво е мнението ви? Имам от тези четвъртитите съдове със стъклен капак и съм много доволна, но не знам дали са от безвредни материали...

# 1 019
  • Мнения: 1 732
http://www.gastroguss.de/com/gastrocasting/gastroproducts/squarepans/index.html

А за тези съдове какво е мнението ви? Имам от тези четвъртитите съдове със стъклен капак и съм много доволна, но не знам дали са от безвредни материали...
това, което видях от сайта им, е че за основен материал се ползва алуминий.  Confused
покритията им "Platinium" и "Plasma" са незалепващи, но не се споменават абсолютно никакви химически и технически подробности.
Единствено, че са качествени Laughing   И сертифицирани от MOT (TÜVNord).
Бих им писала писмо.

Penkailieva ,
присъединявам се към разсъжденията ти за вредностите Wink
относно стоманата- не за друго, а просто тя е най- практична и дълговечна.
Който има алергия към никела, по - други неща би казал.
"чугунено - желязна профилактика" препочитам да избегна, след като мога да избирам. Освен това не ми е практично това със  запичането, омасляването и т.н. Кисели продукти,  напр. като домати, са непригодни за готвене в чугун.
всеки има своите приоритети и предпочитания  Peace Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 21:01 от take a smile

Общи условия

Активация на акаунт