Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 952
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 105
  • София

Такива керамични (stone wear го водят) много хубави съм виждала в едно малко магазинче за домашни красоти в The Mall, срещу Карфур. Но глазурата не я знам дали е без олово.

В това магазинче има много хубави неща  Peace

# 106
Да кажа, че в крайна сметка реших да си взема Силит, от серията Силарган, за момента съм много доволна. Peace

а би ли споделила какви видове съдове си взе (тенджера, тиган, комплект), откъде и на каква цена? честита придобивка  Peace

# 107
  • Sofia
Засега само тенджера. Това всъщност ми беше проблемът, защото не искам комплект, отдавна не купувам комплекти, защото нещо все се оказва излишно и само ми заема място в шкафа.
Тенджерата беше около 220лв.
Купих я от Пловдивския магазин на фирмата представител, но ще разгледам и софийските, за да си допълня модела с малка тенджера (за готвене за второто дете живот и здраве) и тиган, тъй като това са нещата, които ми трябват.

# 108
Намерих я серията Thomas в офертата на Метро http://www.metro.bg/pages/1400.aspx?0
Обаче е по-друга, не е като моята. Моята е комплект стоманени тенджери и касероли + тези керамични бели тенджерки (които могат да се слагат в тях) и отделно 2 бели керамични тави (кръгла и правоъгълна). Но пак казвам, не е ясно от къде са, милото не помни.

Такива керамични (stone wear го водят) много хубави съм виждала в едно малко магазинче за домашни красоти в The Mall, срещу Карфур. Но глазурата не я знам дали е без олово.

NBM, поздравления за избора

Здравейте, много ме интересуват тези тенджери от брошурата, че в момента не мога да си купя на Силит, а имам нужда от комплект, тъй като си изхвърлих очуканите емайлирани тенджери Laughing

може ли да споделите относно състава newsm78
ако не ги бива да си купя само една на силит и да се приключи

# 109
Здравейте, много ме интересуват тези тенджери от брошурата на Метро, че в момента не мога да си купя на Силит, а имам нужда от комплект, тъй като си изхвърлих очуканите емайлирани тенджери Laughing

може ли да споделите относно състава newsm78
ако не ги бива да си купя само една на силит и да се приключи

# 110
NBM, моля пусни координатите на Пловдивския магазин  Praynig

# 111
  • Sofia
NBM, моля пусни координатите на Пловдивския магазин  Praynig

Пловдив

ул. “Хр. Г. Данов” 15 и 18
Тел: 032/ 65 33 25; 0878 373 514

Ето оттук ги взех:
http://2styrkela.com/magazini

# 112
pitanka?, комплектът на Thomas (от Метро) е от хром-никелова стомана, каквито са болшинството от тенджерите на пазара, включително и на Цептер. Проблем би могло да има с никела (алергии). Затова не може да се сравнява със силаргана по безвредност, защото той е от стомана, но без никел и керамика.

Така, че прецени си. Ако искаш най-безвредните тенджери на пазара в момента - силарган или е30 - новият материал на Силит. Ако искаш по-малкото зло - хром-никелова стомана.

За най-вреден се счита тефлонът, алуминиевите съдове, глазираните керамики (гювечи) до доказване, че са без олово в глазурата и повредените емайлирани съдове (с черни петна и драскотини).

# 113
Скромно мнение...
НЕ е важен съдът, а техниката на готвене....
Това е друга тема...температура, мазнини, време...транс,....акриламиди...карциоми...итн
Храната определя здравето ни.....

# 114

НЕ е важен съдът, а техниката на готвене....

А, не са ли и двете важните  Wink

# 115
Намерих я серията Thomas в офертата на Метро http://www.metro.bg/pages/1400.aspx?0
Обаче е по-друга, не е като моята. Моята е комплект стоманени тенджери и касероли + тези керамични бели тенджерки (които могат да се слагат в тях) и отделно 2 бели керамични тави (кръгла и правоъгълна). Но пак казвам, не е ясно от къде са, милото не помни.

NBM, поздравления за избора!

И аз се записвам в темата, с молба за съвет. Praynig

# 116
  • БУРГАС
И аз да се намеся. Имам тенджери на Фагор, които са с двойно дъно и отделящи се дръжки и целият комплект влиза една в друга - не заемат място. Страшно съм доволна от тях - няма загаряне, мият се в миялна  перфектно вече цели 5 години и са като нови въобще не са се изметнали за разлика от едни български, които имах преди време.
Имам също и няколко съда на Silit. Ако ми потрябват скоро съдове без колебание бих си взела Silit.

# 117
Silit, no ot kyde?

# 118
  • Sofia

http://2styrkela.com/magazini

Има също и в един магазин в МОЛ-Сердика.

# 119

Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт