Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 960
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 90
Ами, какво чакаме?! Да търсим по сайтовете тогава Mr. Green

Жени, нищо още няма да поръчвам. Не съм и проучила дори от къде какво, ама натам върви работата. То вярно, аз витамин С поръчвам, камо ли някакви си тенджери  Joy

Керамичен комплект имам - такава тава. И 3 тенджерки с капаци (1 голяма и 2 малки) такива - стоманените тенджери влизат в керамичните. С керамичните, обаче, трябва малко да се внимава - не може на много високи температури. А ако се вади ядене от хладилника не може веднага в загрята фурна.

# 91
Изчесах цялата тема, и много ви благодаря - научих доста!
И на мен ми предстои смяна на кухненските съдове, и напоследък позяпах доста по магазините. Като че ли за сега съм се спряла на едни доста добре изглеждащи италиански (ни им помня марката) тигани с керамично вътрешно покритие и една голяма чугунена тенджера...Обаче всеки път като влеза в добър магазин, виждам едни страхотно изглеждащи медни съдове и ме дърпаааат...За съжаление така и не намерих продавачка, която да може информирано да ми обясни кое (освен чудесния олд-фашън вид) им е хубавото! А са скъпички! Може би е мое недоглеждане, но така и не съм разбрала какъв е материала отвътре (със сигурност не е мед, някаква стомана е май).
Моля, ако някой има информация за такива съдове, да ми каже вредни ли са? Защото адски ми харесват - на външен вид  Praynig

# 92
I see you къде ги продават тези керамични? И някакви цени, ако може да кажеш Simple Smile Предполагам, че нямат олово в глазурата и др. такива..

# 93
Аз съм хвърлила око на тези тенджери: http://www.-spam112-/magazin/sudove-za-gotvene/index.html
Но са много лошо описани на сайта, а в реалния магазин има много по-малко, от колкото предлаганите на сайта. Рових по някой чужди сайтове, но като че ли излизат по-скъпо. Вече се чудя дали да не им изпратя е-мейл с линкове към сайта на производителя и да посоча какво искам. Мисля, че повечето неща продават, но не са си направили добре он-лайн магазина.
Някой ползвал ли е тези съдове?

# 94
момичета имам проблем да си намеря грил тиган за индукционен плот.идейки?иначе дълбок тиган си вкарах на тефал тази серия 4you.а тенджери и прибори за хранене си купих на Фислер.Пише на тях Stainles steel 18/10.Ха кажете сега прецакала ли съм се с тях откъм здравословната гледна точка ,че ще си оскубя косата ако съм.Бая се изръсих за тях.

# 95
Изчесах цялата тема, и много ви благодаря - научих доста!
И на мен ми предстои смяна на кухненските съдове, и напоследък позяпах доста по магазините. Като че ли за сега съм се спряла на едни доста добре изглеждащи италиански (ни им помня марката) тигани с керамично вътрешно покритие и една голяма чугунена тенджера...Обаче всеки път като влеза в добър магазин, виждам едни страхотно изглеждащи медни съдове и ме дърпаааат...За съжаление така и не намерих продавачка, която да може информирано да ми обясни кое (освен чудесния олд-фашън вид) им е хубавото! А са скъпички! Може би е мое недоглеждане, но така и не съм разбрала какъв е материала отвътре (със сигурност не е мед, някаква стомана е май).
Моля, ако някой има информация за такива съдове, да ми каже вредни ли са? Защото адски ми харесват - на външен вид  Praynig
Не са вредни естествено , но трудно се подържат.

# 96
I see you къде ги продават тези керамични? И някакви цени, ако може да кажеш Simple Smile Предполагам, че нямат олово в глазурата и др. такива..
В Метро и в Практикер ги има на най народни цени. Peace

# 97

Жени, пропуснала съм да ти отговоря. Всъщност, тези съдове ги е купувало милото още когато не ми е било мило, та едва ли помни  Mr. Green

# 98
  • София
Керамичен комплект имам - такава тава. И 3 тенджерки с капаци (1 голяма и 2 малки) такива - стоманените тенджери влизат в керамичните.
Доволна ли си от тези Thomas, вчера ми дадоха брошура с точки от Метро за такива тигани и тенджери. И сега събирам инфо дали да взема от тях или от Silit да си купя, защото се местим и ще слагам индукция и се налага да си сменим всички тугани и тенджери  ooooh!

# 99
Наистина ли ги има в Метро? Трябва да се разходя, че капака на едната керамична тенджерка го изпуснах и замина.

Ами, виж, няма място за сравнение. Thomas-a са си стоманени (хром-никелова стомана), а силаргана на Silit е металокерамика (стомана без никел + керамика). Зависи какво искаш, второто е по-здравословно. Аз ги показах най-вече заради Inovan серията - белите керамични тенджерки и тави. От тях съм страхотно доволна и са адски симпатични.

# 100
  • София
Да имат ги с някаква листовка, както бяха саковете и куфарите на Каппа.
Събираш точки и ги взимаш с 60% по евтини, а може и на редовна цена да си закупиш.
Аз затова търся мнение, да знам дали да събирам точките или да си купя на Silit. Сега сме с Тефал доволна съм, най вече защото са леки и лесно се мият.

# 101
  • Sofia
Да кажа, че в крайна сметка реших да си взема Силит, от серията Силарган, за момента съм много доволна. Peace

# 102

Жени, пропуснала съм да ти отговоря. Всъщност, тези съдове ги е купувало милото още когато не ми е било мило, та едва ли помни  Mr. Green
Ааа значи не съм ви разбрала правилно .
Извинявам се че ви подведох че ги има в Метро.

# 103
  • На земята, която е всъщност звезда.
Наистина ли ги има в Метро? Трябва да се разходя, че капака на едната керамична тенджерка го изпуснах и замина.

Ами, виж, няма място за сравнение. Thomas-a са си стоманени (хром-никелова стомана), а силаргана на Silit е металокерамика (стомана без никел + керамика). Зависи какво искаш, второто е по-здравословно. Аз ги показах най-вече заради Inovan серията - белите керамични тенджерки и тави. От тях съм страхотно доволна и са адски симпатични.

А тях къде ги продават?

# 104
Намерих я серията Thomas в офертата на Метро http://www.metro.bg/pages/1400.aspx?0
Обаче е по-друга, не е като моята. Моята е комплект стоманени тенджери и касероли + тези керамични бели тенджерки (които могат да се слагат в тях) и отделно 2 бели керамични тави (кръгла и правоъгълна). Но пак казвам, не е ясно от къде са, милото не помни.

Такива керамични (stone wear го водят) много хубави съм виждала в едно малко магазинче за домашни красоти в The Mall, срещу Карфур. Но глазурата не я знам дали е без олово.

NBM, поздравления за избора!

Общи условия

Активация на акаунт