Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 996
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 095
Sash[/b, много добре си го казала. И аз не вярвам дори на БИО храните,може да са по-безвредни,но сигурно и  в тях се намира по-нещо вредно.Незнам.... newsm78 ,то човек ,като се замисли трябва да си е на село и всичко сам да си отглежда.Иначе по темата;
Мисля да си купя тенджери на Хром Силистра с трислойно дъно от стомана.ДОста са тежички,което говори ,че няма да загаря храната в тях.Имате ли наблюдения върху техните съдове?

# 1 096
take a smile благодаря ти за разясненията Simple Smile Явно ще е моделът Fissler Мaxeo.

Penkailieva Гамаелит издават ли гаранционна карта, въобще как стои въпросът с гаранцията при тях. От предните ти постове разбрах, че имат сервиз, та тука ли ремонтират нещата или ги пращат в Германия или не е ясно. Fissler Мaxeo дали въобще се продава с гаранция  newsm78

Sash напълно споделям мнението ти!

ЕДИТ: Виждам, че има 2 вида Fissler Мaxeo - Classic и Comfort. Някаква идея, каква е разликата между тях. Виждам, че в цената е близо 50%...
http://www.gamaelit.eu/product/b/bg/207
http://www.gamaelit.eu/product/b/bg/209

Кратка справка с гуугъл показа, че в странство са с 5 години гаранция като например тук: http://www.cookplanet.co.uk/fissler-maxeo-comfort-pfanne-indukti … .html?language=en

Писах на Гамаелит, да видим дали и какво ще отговорят.

Мерси!

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 12:20 от FlameElement

# 1 097
  • София
FlameElement, a какво ще кажеш за Дурадо от немския Амазон? Аз не съм пазарувала онлайн от Германия и не зная немски, но има някои английски онлайн магазини, от които съм много доволна.

Тази странна дръжка на Фислера за какво служи?

# 1 098
FlameElement, a какво ще кажеш за Дурадо от немския Амазон? Аз не съм пазарувала онлайн от Германия и не зная немски, но има някои английски онлайн магазини, от които съм много доволна.

Тази странна дръжка на Фислера за какво служи?

Оставям го лично за себе си като краен вариант, само и единствено заради гаранционното обслужване, предпочитам, ако се наложи да е в БГ. Иначе, колкото и каквото и да съм пазарувал от иностранни сайтове, включая и един американски, не съм имал грижи. Не ми се е налагало да обслужвам гаранционно нещата, които съм купувал, обаче.

За дръжката незнам, нека който е наясно да сподели Simple Smile

БТВ засега нямам отговор нито от Силит, нито от Гамаелит...

# 1 099
Гаранционна карта на моя тиган Фислер не намерих, значи най-вероятно не са ми дали. Друг модел със същата дръжка като Максео - просто е удобна, няма нещо специално. На мен ми харесва повече варианта Комфорт от тези, за които си дал линкове. Какво точно има предвид фирмата производител с тези 5 години гаранция на тиган изобщо не ми е ясно. Има огромна разлика в поддръжката - как го мие човек, как готви и какво може да покрие тази гаранция  newsm78 . При тенджерите под налягане все пак има клапани, механизми, а тук само дръжката може да се разпадне примерно. Може би става въпрос за здравина на покритието - че ще издържи около 5 години употреба. Аз затова ги питам на място в магазина, когато купувам или пазя касовите бележки, но в случая дори касова бележка не съм запазила, а на тигана нищо му няма вече не знам колко време точно. Готвя ежедневно, съдовете ми са малко, макар и от реномирани марки, така че върви интензивна употреба. Този тиган със сигурност е най-доброто, на което съм попадала. Но гаранцията за качество трябва да си я поеме фирмата, нека те да си отговорят. Толкова често изпадам в положение да обучавам персонала, защото съм прочела повече за техните продукти от тях самите... Confused

# 1 100
  • град-държава
Относно гаранциите, така и на мен не ми стана ясно за какво всъщност се отнасят. 
Готвя в Гастроном и Еволюшън на Бека, струва ми се и двете серии са с по 10 години гаранция (трябва да си погледна кутиите) и също нямам гаранционна карта, но пък това си го пише на кутиите и затова ги пазя с касовите бележки, но какво, защо, как и при какви обстоятелства се ползва гаранция не ми е ясно, а какво да кажа за Le Creuset - доживотна гаранция, каквото и да означава това.
А за Двата Щъркела май по принцип не поддържат гаранция никаква, защото преди 2 дни си взех някои неща на Кайзер от магазина им и гаранция-Франция  Mr. Green, а от Германия съм си купила форма за торта с две години гаранция на емайла, като ми я заменят незвисимо поради каква причина се е стигнало до повреда, та така малко съм разочарована, тъй като впечатленията ми бяха основно от онлайн магазина им и всичко изглежда ОК, а всъщност не е съвсем така. Не ми хареса това, че на всичките ми въпроси получавах единствено многозначителни погледи между персонала и се почувствах в неловка ситуация. Едва ли бих пазарувала отново при тях.
Гама Елит са моите любимци, наистина съм със страхотно впечатление от тях, особено от обслужването, а и не съм имала никакви проблеми с нито един продукт, който съм закупила при тях.

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 22:41 от ahasver

# 1 101
От Силит нямам отговор, най-вероятно и няма да имам, така че ги отписвам като марка. Още повече като се има предвид, кой е вносителя им  #2gunfire На Гама Елите писах отново и на двата мейла от формата за контакти, предният път използвах кратката форма за контакт на сайта и нямаше резултат. Ще видим, дали и какво ще отговорят  Simple Smile

Ху-ха, почвам да им ставам фен на Гама Елит:

Здравейте г-н Димитров!

Тиган Maxeo Classic e изработен от алуминиева отливка, прахово боядисан е отвън и е с керамично покритие отвътре. Не става за индукционно нагряване.Гранцията му е 2 години. В момента е на промоционална цена в нашите магазини - размер 26см. 134,00 лв. с ДДС.
Тиган Maxeo Comfort е изработен от стомана, с двойно капсуловано дъно и вътрешно керамично покритие. Става за всякакъв вид нагряване и е с гаранция 5 години. Цена на размер 24см. - 183,00 лв;  размер 26см. - 195,00 лв.
Гаранцията покрива надеждността на дъната и покритието при правилна употреба, т.е. без прегряване, прегаряне на храна и стържене с метални прибори.

Поздрави,
Цветанка Велкова

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 11:25 от FlameElement

# 1 102
При тези цени, определено бих заделила повече за Le Creuset.
Стават за индукция, с доживотна гаранция са...

# 1 103

Кой и къде ги продава и отзиви за продавача, ако може Simple Smile

EDIT: Видях, че Гама Елит продава продукти на Le Creuset, но поне на сайта им, артикулите са доста малко... Колкото до доживотната гаранция, поне при компютърните компоненти означава, докато се произвежда продукта т.е. има се предвид жизнения цикъл на продукта, затова е и доживотна, а не докато е жив този, който е закупил продукта. Не виждам причина и при съдовете да не е така Simple Smile

P.S. От мейла, който получих, аз лично се насочвам към Серията Комфорт. Написах им нов мейл, с още доста въпроси. Ако/като отговорят, ще го споделя Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 11:56 от FlameElement

# 1 104
Ето и новият мейл от Гама Елит:

Здравейте отново!
Ние черпим информация основно оттук:
http://www.fissler.com/en/products/product_detail/product/p_allr … 2.html?no_cache=1
Аз все пак ще отговоря, на който от въпросите мога:
Покритието на тигана е керамично, външно, незалепващо. Не притежаваме сертификатите, за които питате. Стоманата, от която е изработен е с проба 18/10. Гаранцията се обслужва от Гама Елит, гаранционна карта не се издава, касовият бон служи за гаранция - т.е показва срока на употреба на тигана.
Температурната резистентност на тигана е 400 градуса.
Дано сме Ви били полезни с информацията, която имаме.

Сертификатите, за които бях питал се за неналичие на PTFE, PFOA, кадмий, олово и че не са изработени по нано-технология. Моля, take a smile, ако можеш да се включиш с информация относно липсата или наличието на споменатите по-горе вещества във въпросният тиган. По-назад в темата бях чел, че си правила обстойно проучване, затова се обръщам към теб.

Мерси предварително!

Поздрави!

Само за протокола, от сайта на Фишер се вижда, че Гама Елит са официалният вносител за България. Ето и линка: http://www.fissler.com/en/representations_dealers.html?country_id=22

Почвам да ставам все по-голям фен на Гама Елит. Много ми харесва отношението им. Буквално в рамките на 2-3 часа получих цялата информация, която можеха да ми дадат!

EDIT: Писах и на Фишер, попитах ги за въпросните сертификати за PTFE, PFOA, кадмий, олово и че не са изработени по нано-технология, да видим дали и какво ще отговорят.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 14:08 от FlameElement

# 1 105
Много моля да ми препоръчате тиган, до 50-60лв. Да е безвреден

# 1 106

........Сертификатите, за които бях питал се за неналичие на PTFE, PFOA, кадмий, олово и че не са изработени по нано-технология. Моля, take a smile, ако можеш да се включиш с информация относно липсата или наличието на споменатите по-горе вещества във въпросният тиган. По-назад в темата бях чел, че си правила обстойно проучване, затова се обръщам към теб.

Мерси предварително!

Да, при Fissler  е гарантирано неналичие на  PTFE, PFOA, от самите производители.  Peace
Ето цитат от техния сайт:
Цитат
Die keramische Antihaftversiegelung ceratal ist extrem hart, bis 400 ºC hitzebeständig und kratzfest. Selbst Küchenhelfer aus Metall können der Versiegelung nichts anhaben. Hergestellt auf rein mineralischer Basis, d. h. frei von PFOA und PTFE
от тук
За олово- тук няма глазура, кадмий - няма оцветяване в жълто-оранжево или червено. Освен това, това са тежки метали, които са забранени да се използват съгласно стандартите за безопасност /ЕС/, а продуктът е тестван за безопасност и се твърди, че е безопасен.

Не се споменава за никакви доп. органики  и считам, че действително няма такива поради твърдението за "чиста минерална основа".
Срещала съм в някои изделия /например серията на WMF  Durit Protect Plus/ да се споменава за добавка на полиетеркетони.
За нано-технологията не съм сигурна. Процесът за покритието е  "sol-gel". Когато изрично питах Fissler  за евентуално използвана нанотехнология при въпросния процес за керамичното покритие, те не ми отговориха конкретно.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 18:19 от take a smile

# 1 107
  • Бургас
Някой има ли отзиви за  тези тигани, http://www.delimano.bg/gril_tigan/gril_tigan.html ?

# 1 108

Кой и къде ги продава и отзиви за продавача, ако може Simple Smile

EDIT: Видях, че Гама Елит продава продукти на Le Creuset, но поне на сайта им, артикулите са доста малко... Колкото до доживотната гаранция, поне при компютърните компоненти означава, докато се произвежда продукта т.е. има се предвид жизнения цикъл на продукта, затова е и доживотна, а не докато е жив този, който е закупил продукта. Не виждам причина и при съдовете да не е така Simple Smile

Навсякъде в интернет, отзивите от тези продукти са отлични.
Аз лично ще поръчам от Амазон, защото Гама Елит малко са се надценили.
Иначе, наясно съм със значението на доживотната гаранция  Wink

# 1 109
  • Къде ли не
bebaaa, не искам да звучи като заяждане, но за тази марка се пита през 5-6 страници! Бих ти препоръчала да се ърнеш назад и да прочетеш.

Общи условия

Активация на акаунт