Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 352
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
Вече съм почти готова с анализа, който си направих на базата на безценните мнения на участниците в тази тема (специални благодарности на take a smile, повечето съвети са нейни).  Ако проявявате интерес мога да го публикувам, някой знае ли как да го вмъкна тук като прикачен файл ли, как ли... Само с DOX  се сещам, ако някой знае друг начин да каже.

Вече и почти си избрах тиган, но искам преди да купувам последно да попитам някой знае ли дали удобната идея на Ingenio със свалящите се дръжки я има приложена и при някоя по-здравословна и качествена марка? Това, което търся е незагарящо, незалепващо, лесно почистващо се и без компромис с материала, няма значение колко е тежко. С голямо нетърпение ще се разделя с ужасния тефлон, но ми е много мъчно за удобната ми дръжка, дето си я слагам на всеки тиган, касерола и тавичка, които в шкафа си седят подредени без дръжки, които да им стърчат. Веднъж опитах и я щракнах на една тавичка Zepter и после едва я свалих, щях да я счупя.

# 1 321
  • София
Вече съм почти готова с анализа, който си направих на базата на безценните мнения на участниците в тази тема (специални благодарности на take a smile, повечето съвети са нейни).  Ако проявявате интерес мога да го публикувам, някой знае ли как да го вмъкна тук като прикачен файл ли, как ли... Само с DOX  се сещам, ако някой знае друг начин да каже.
.......

Много ли е текста, не става ли да го пуснеш тук направо? Аз проявявам интерес!

# 1 322
  • София
Две страници - мисля, че е доста - да не досадим на хората. Аз мисля, че добре съм го систематизирала, но все пак в него няма нещо, което да не е било обсъждано тук - просто е събрано заедно и затова е удобно - да не се ровиш назад в темата.

# 1 323
  • Пловдив
Две страници - мисля, че е доста - да не досадим на хората. Аз мисля, че добре съм го систематизирала, но все пак в него няма нещо, което да не е било обсъждано тук - просто е събрано заедно и затова е удобно - да не се ровиш назад в темата.

пробвай да го качиш тук http://tranzit.dir.bg/ и после дай линк  Peace

# 1 324
  • град-държава
Sash , Beka Evolution са с подвижна дръжка за цялата серия, аз моите ги ползвам без съответната дръжка, тъй като са ми удобни и така. Серията обаче е стоманена като цяло, но имат и това:
http://www.beka-cookware.com/cookware/product/812/evolution-cera … non-stick-fry-pan
Нямам съдове от тези със съответното покритие и отзиви също не мога да дам, иначе са перфектни - готвят страшно бързо, лесно се поддържат...

portokalche , благородно ти завидях  Blush, но спри сърце...
Аз вече наготвих в тенджерата и не мога да опиша звука, който издава докато готви... Една патица с кисело зеле я размаза за около 2 часа и малко на много слаб огън (на 2 от 9 степени), не загаря и не залепва като се запържва в нея. Бях убедена, че от медните ми тенджери нищо не готви по-вкусно, обаче изглежда ще изпратя всичко на заслужена почивка в шкафа.  Laughing
Най-добрата покупка, която съм правила за кухнята си и не вярвам повече да си дам парите за нещо различно от  Le Creuset, що се отнася за готварска посуда. Сигурна съм, че няма да съжаляваш и със здраве да си я ползваш.

# 1 325
  • София
Моля, ето моите обобщения, относно съдовете. Ако някой има забележки някакви, отворена съм към градивни критики и корекции. Отново благодаря за компетентните съвети, от които съставих тези обобщения.

Избирам съдове за готвене

ahasver, много ти благодаря, харесаха ми, лошото е, че не намирам доставчик за България. Гамаелит и Пазарувай лесно имат доста беден асортимент Бека. Сигурно има  начин, но не съм сигурна дали това търся. Тези все пак имат някакви основи за дръжките, които обезсмислят самите дръжки. Благодаря ти, все пак съдинките ми харесват.

# 1 326
  • София
Моля, ето моите обобщения, относно съдовете. Ако някой има забележки някакви, отворена съм към градивни критики и корекции. Отново благодаря за компетентните съвети, от които съставих тези обобщения.

Избирам съдове за готвене

ahasver, много ти благодаря, харесаха ми, лошото е, че не намирам доставчик за България. Гамаелит и Пазарувай лесно имат доста беден асортимент Бека. Сигурно има  начин, но не съм сигурна дали това търся. Тези все пак имат някакви основи за дръжките, които обезсмислят самите дръжки. Благодаря ти, все пак съдинките ми харесват.

Благодаря! Изтеглих си материалчето, много ми хареса обобщената от теб информация!

# 1 327
Sash ,
Много си се потрудила! Браво!!!  bouquet
Няма нужда да благодариш конкретно на мен, аз също съм благодарна, защото в началото като тръгнах да избирам тиган, дойдох в тази тема за съвети и да се ориентрирам.......
Ние всички си помагаме взаимно Peace

п.п. мисля, че могат да се направят някои дребни корекцийки по текста. Ако искаш , ще ти пратя на лични вариант.

# 1 328
Аз бих искала файлът с добавките на лични Hug
Благодаря предварително! Hug

# 1 329
Трудът е похвален! Мисля си, че коригирана версия заслужава да бъде оформена като шапка на темата, в първия постинг Simple Smile

# 1 330
 newsm10 Поздравления за труда! Да, трябва да се сложи на първа страница, иначе ще се изгуби между стотиците отговори. Най-последната версия с корекциите Mr. Green

# 1 331
  • София
Давайте корекции тогава. Насааам, насааам  Laughing

# 1 332
Трудът е похвален! Мисля си, че коригирана версия заслужава да бъде оформена като шапка на темата, в първия постинг Simple Smile

Mили дами,мисля,че се втелясвате!?Заради такива постове се набутах с тиган делимано,добре ,4е 4ервйчето на съмнението не ми позволи да си купя уок и тава в същия момент,а реших първо да пробвам тигана делимано.От 1 път имаше едно петно колкото 1 лев което загаряше,2 месеца по-късно вече на 50% от тигана загаря и мисля като ходя към МОЛа на цариградско да им го занеса и да ги попитам,дали прословутата им 5 г гаранция е в сила,или ще ми изкарат някакви абсурдни аргументи?Както бе случая със сухарника на Филипс-казаха ми,че вътре имало остатъци от трохи,може би очакваха вътре да има пе4ено пилешко или рубинчета,но за това друг път Моето мнение е,не вярвайте на таз реклама Simple SmileЩе ви пиша и кво е станало след посещението ми в магазина на делимано в МОЛа на цариградско:) newsm78

# 1 333
  • София
Margo Vasilev, точно тук ако беше попрочел малко повечко нямаше да направиш тази грешка. Наистина съжалявам много за неуспешната покупка, но дори да не беше чел тук, защо поне не ти направи впечатление ТОЛКОВА АГРЕСИВНАТА РЕКЛАМА. Ами че Делимано ни залива навсякъде, по всички сайтове, вестници, списания, брошури. Тук обсъждаме качествата на продуктите на базата на прочетена информация - техническа, научна, на базата и на споделен опит. Тук на реклами не вярваме, тук всеки търси съвет от другия и всеки дава съвет безкористно. Не само, че не вярваме, но и по-назад в темата има конкретни оплаквания от Делимано, и то точно за загаряне и залепване.

Много се надявам да успееш да го върнеш. Отстоявай си правата, ако не пожелаят да си го вземат ги заплашвай с КЗП, ти имаш право. Понякога така се успява.

Успех ти желая и пиши пак.

# 1 334
Не ми става ясно, защо си цитирал мнението ми, нито пък, защо ме нaричаш дама  Twisted Evil Както и да бе, неуспешната ти покупка точно идва да покаже, че дискутирайки надълго и нашироко качествата на съдовете за готвене е всичко друго, но не и втелясване Wink Успех с гаранционната замяна Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 17:43 от FlameElement

Общи условия

Активация на акаунт