Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 377 961
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 305
  • Пловдив
Аз се повъртах, усуквах, пак се повъртах и все на тази идвам Mr. Green, та от вчера съм горд собственик на чугунена тенджера Le Creuset.
При първа употреба ще пиша дали и мие чиниите след като е наготвила.  Laughing

Честито ahasver!
Чудесна покупка! Със здраве да си я ползваш.
Ще очаквам да споделиш колко литра е, как се готви в нея, бързо ли се награвя тенджерата, как я почистваш.
И аз съм им хрърлила око и знам, че все някой ден ще ме огрее Simple Smile

# 1 306
Момичета, препоръчайте ми хубави касеролки  Peace. Аз събирам стикери и за керамичните съдове от Пикадили. Някой има ли впечатления?

# 1 307
ahasver,

Честито и от мен!

Чакам и да разкажеш за разговора си със специалиста, който е наясно с глазурите. Може и на лични, да не товарим темата. Аз съм мъничко "професионално любопитна " Simple Smile

# 1 308
  • Пловдив
Момичета, препоръчайте ми хубави касеролки  Peace. Аз събирам стикери и за керамичните съдове от Пикадили. Някой има ли впечатления?

На предната страница и аз питах точно за касерола.
Ти каква търсиш? Какъв материал, големиа? С капак или без?

Моите критерии засега са- емайлирана, чугунена или порцеланова, 1л или 1,5л, по възможност с капак.
В момента разглеждам тези:
http://www.amazon.de/Creuset-29139180902460-Stielkasserolle-18-o … 688232&sr=1-1

http://www.amazon.de/Kr%C3%BCger-Stieltopf-Brillant-16-emaillier … 688219&sr=1-2

Ще изчакам отзивите на ahasver за бързината на затоплянето на тенджерата и на Le Creuset, почистването и пр.
Аз ползвам касеролата за- затопляне на течно ядене, стопяване на шоколад, забъркване на крем с мляко и ей такива неща.

# 1 309
  • град-държава
Благодаря, малко е идиотско за една тенджера, ама ѝ се радвам като малко дете, особено след като вчера сутринта се бях засилила за порцелан, а в края на деня се оказах с тенджера...  Laughing

portokalche, за сега мога да кажа, че тенджерата празна тежи доста, а пълна със сигурност ще трябват усилия за да се вдига. Тази, която избрах е 5л класическа кръгла. За почистването едва ли ще са необходими кой знае какви гимнастики, просто не виждам на емайла какво толкова ще има да му се прави.
От опита ми с тигана почистването е изключително лесно, но загрява бавничко, предполагам и с тенджерата няма да е по-различно положението, но нека да сготвя първо и тогава ще се изкажа категорично.

take a smile , ще пиша задължително. Аз също съм любопитна доста, просто не можах да се свържа с човека, но като установим връзка ще разкажа.

п.п.
На показаната касеролка и аз съм ѝ хвърлила око, само дръжката не ми харесва особено...
Ето тази много ми харесва, на която капака става и за малко тиганче.

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 10:45 от ahasver

# 1 310
Портокалче, мерси за предложенията  Hug. Ще гледам още. Аз сякаш кой знае какво избирам  Rolling Eyes.

# 1 311
  • Пловдив
п.п.
На показаната касеролка и аз съм ѝ хвърлила око, само дръжката не ми харесва... има една, която се захлюпва с капак, който става за малко тиганче, тя много ми харесва, но не съм я виждала в Гама Елит.

Предполагам имаш предвид този съд. На мен също ми се струва много удобен, дабе бий казала, че ще ми върши работа и като тиган.
За съжаление и касеролката не я виждам в Гама Елит поне в онлайн магазина. Трябва да попитам дали доставят и неналични продукти.

И няма нищо лошо да се радваш на тенджерката като малко дете, това е една чудесна покупка   bouquet

# 1 312
Ахасвер, тези са мноко красиви. Къде се продават?

# 1 313
  • град-държава
Michael@ , за сега съм засичала тази касерола (всъщност се води тиган 2в1) само по чуждестранни, онлайн магазини за готварска посуда. В Гама Елит, които са представители на Le Creuset за България не съм я виждала за съжаление.

# 1 314
  • Пловдив
За съжаление не намирам този тиган 2в 1 и на сайта на Le Creuset... Sad
Но много ми харесам чудесен вариант

# 1 315
И аз харесвам този комплект на Le Creuset и знам, че Гамаелит доставят с поръчка, но се бавят доста. Като им се поизчерпят наличните тенджери и направят нова поръчка на Le Creuset, заедно с нея ще дойдат и поръчаните от вас съдове и ще ви се обадят по телефона. Поне с мен така беше. Само дето докато доставят нещото, дето го поръчах, аз вече бях изпаднала в безпаричие и така и не купих съда. Друга малка подробност е, че докато ми го доставят, цената излезе с 40 лева по-висока отколкото когато го поръчвах. Така че любопитна съм дали може да си поръчате от Амазон, как ще го платите и как ще ви го доставят.

# 1 316
  • Пловдив
Аз така и не намирам никъде в интернет и на сайта на Le Creuset тигана 2 в 1 показан по-горе от ahasver.
Моля ако някой го намери да го постне, за да разгледам другите характеристики.

# 1 317
  • град-държава
Намирам го на немския сайт на Le Creuset, горе в дясно има поле за местата, където може да се купи, онлайн в Европа изглежда нещо трудно...  Thinking

http://www.lecreuset.de/Produkte-/Gusseisen/Spezialbrater/Marmitout/

# 1 318
  • Пловдив
Благодаря, ahasver! bouquet
Видях го сега и аз. Подминала съм го преди малко, тъй като търсех такива цветни като показаните от теб.

В момента даже е на промоция в немския амацон.
http://www.amazon.de/Creuset-25031220902460-Marmitout-22-ofenrot … 701163&sr=8-1

Отивам да проучвам как седят нещата с доставката.

Редактирам се: продуктът се доставя само до Германия...

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 13:51 от portokalche

# 1 319
  • Пловдив
Поръчах въпросния тиган 2в1 на Le Creuset от немския амазон.
Тъй като няма доставка до БГ, през посредник. Надявам се следващата седмица да дойде.

Ще там отзиви след това  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт