Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 377 981
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Пловдив
Rцmertorf  май са от чиста неглазирана глина. Трябва ли преди това съдът да се потапя във вода?

Допълвам, защото прочетох- съда се държи 10мин под вода преди печене.

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 15:21 от portokalche

# 1 291
Rцmertorf  май са от чиста неглазирана глина. Трябва ли преди това съдът да се потапя във вода?

Допълвам, защото прочетох- съда се държи 10мин под вода преди печене.
Да, повечето модели са неглазирани, но има и глазирани.
Лично мен повече ме привлича глазираната повърхност, защото е по- практична, по лесно се почиства.
Освен това не съм сигурна порите на неглазираната глина до каква степен ще поемат и задържат от храната, която е била готвена вътре.
Иначе, да,  в сайта са описани стъпките по подготовка на съда за използване:
http://www.roemertopf.de/tipps_handhabung.htm

# 1 292
Честно казано и аз препочитам да има глазура, по практично е. Стига да е без олово Simple Smile

# 1 293
  • Пловдив
И аз съм на мнение, че почистването ще е по-приятно, когато има глазура. Освен това след миене на неглазирания съд ще му трябва повече време да изсъхне, преди да бъде прибран.

# 1 294
  • Пловдив
С риск да отклоня малко темата от гювечите и керамичните съдове, ще ви попитам- каква касерола ползвате? От какъв материал?
Успях да подменя двете ми големи стоманени тенджери с емайлирани. Но остаха две малки стоманени касеролки- едната с капак, другата без. Много са ми удобни са различни приложения.
Мислих дали няма да мога да ги заменя с покупката на Пирофлама, но не- ще ми липсва дръжката.

# 1 295
  • На земята, която е всъщност звезда.
С риск да отклоня малко темата от гювечите и керамичните съдове, ще ви попитам- каква касерола ползвате? От какъв материал?
Успях да подменя двете ми големи стоманени тенджери с емайлирани. Но остаха две малки стоманени касеролки- едната с капак, другата без. Много са ми удобни са различни приложения.Мислих дали няма да мога да ги заменя с покупката на Пирофлама, но не- ще ми липсва дръжката.

Тогава защо ще ги сменяш? Някакъв проблем ли се е появил? newsm78

# 1 296
  • Пловдив
Успях да подменя двете ми големи стоманени тенджери с емайлирани. Но остаха две малки стоманени касеролки- едната с капак, другата без. Много са ми удобни са различни приложения.Мислих дали няма да мога да ги заменя с покупката на Пирофлама, но не- ще ми липсва дръжката.

Покритието от вътрешната страна е нарушено и на двете съдинки. Освен това имам силна алергия при допир/търкане с никел и искам да избегна евентуално алергизиране и чрез храната, в случай че никела преминава през нея в организма ми.

# 1 297
  • На земята, която е всъщност звезда.

Покритието от вътрешната страна е нарушено и на двете съдинки. Освен това имам силна алергия при допир/търкане с никел и искам да избегна евентуално алергизиране и чрез храната, в случай че никела преминава през нея в организма ми.

Peace

# 1 298
  • Пловдив
Момичета, моля за помощ  Praynig

харесала съм си този тиган http://jata.es/index.php?page=shop.product_details&flypage=f … id=53&lang=es , мислите ли, че е ок ?

bouquet

# 1 299
  • София
Момичета, моля за помощ  Praynig

харесала съм си този тиган http://jata.es/index.php?page=shop.product_details&flypage=f … id=53&lang=es , мислите ли, че е ок ?

bouquet

На мен ми звучи много добре. Керамично незалепващо покритие без PTFE i PFOA. Алуминиево тяло .... нещо си анодирано.... Силиконова ръкохватка.

Колко струва това удоволствие?

# 1 300
  • Пловдив
Момичета, моля за помощ  Praynig

bouquet

На мен ми звучи много добре. Керамично незалепващо покритие без PTFE i PFOA. Алуминиево тяло .... нещо си анодирано.... Силиконова ръкохватка.

Колко струва това удоволствие?

65 лв мисля, че беше  Peace

# 1 301
ivka ♥ 007 ,
зависи какви критерии имаш. На пръв поглед, тиганът изглежда приличен.  Peace

Конкретно тези тигани не съм срещала до сега, но както разбирам , са поредните с новите керамични покрития.
До момента за подобни тигани моите критерии са: Т резистентност до 400 °С, гаранция минимум 5 години; гаранция, че покритието е изцяло керамично/ а не керамичен композит с някакво органично с-е/, стоманена основа /не алуминиева/, не използване на нано-технология, препоръки от ползвали тигана- впечатления, публикувани в специализрани форуми.
На няколко пъти срещах отзиви за подобен клас тигани, че покритието им бързо започвало да се разрушава и отчупва.

# 1 302
  • Пловдив
ivka ♥ 007 ,
зависи какви критерии имаш. На пръв поглед, тиганът изглежда приличен.  Peace

Конкретно тези тигани не съм срещала до сега, но както разбирам , са поредните с новите керамични покрития.
До момента за подобни тигани моите критерии са: Т резистентност до 400 °С, гаранция минимум 5 години; гаранция, че покритието е изцяло керамично/ а не керамичен композит с някакво органично с-е/, стоманена основа /не алуминиева/, не използване на нано-технология, препоръки от ползвали тигана- впечатления, публикувани в специализрани форуми.
На няколко пъти срещах отзиви за подобен клас тигани, че покритието им бързо започвало да се разрушава и отчупва.

Би ли ми препоръчала тиган ?   bouquet

# 1 303
ivka ♥ 007 ,
какъв търсиш?
аз нямам кой знае какъв опит. За себе си търсих да е с незалепващо покритие, което да е максимално безвредно, понеже често правя  палачинки.
По- напред в темата съм разказвала за  перипетиите си по избора. Peace

# 1 304
  • град-държава
Аз се повъртах, усуквах, пак се повъртах и все на тази идвам Mr. Green, та от вчера съм горд собственик на чугунена тенджера Le Creuset.
При първа употреба ще пиша дали и мие чиниите след като е наготвила.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт