Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 375 526
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Мнения: 4 358
Не съм ви чела от доста време..и се извинявам ако е коментирано Embarassed
Търся форма за торта с подвижен борд.
Открих такава
http://athome.bg/products/50000939/fackelmann-3306
на дъното пишеше PAP 22.Според Recycling codes ето тук http://en.wikipedia.org/wiki/Recycling_codes
излиза това да е Paper newsm78 демек хартия.
Нещо не ми се връзва newsm78.Това на снимката и според описанието  си е ламарина..не знам ламарината от какво е, какво съдържа, безвредна ли е и т.н.
Другия вариент е
http://athome.bg/products/50000941/fackelmann-3403-на тефлон ми прилича.
При всички случаи пека с пекарска хартия.
Моля запознати да ме ориентират кое е по -добър вариант.Тефлон по принцип избягвам.За ламарината нищо не знам Thinking Rolling Eyes.
Мерси  bouquet

# 1 381
  • Мнения: 3 869
Аз не съм от запознатите... но, доколкото ми известно в ламарината има алуминий, затова и аз ползвам пекарска хартия за тия съдове... Иначе си ползва тефлоновите тави за манджи с много вода, където дефакто не се развиват високи темератури. Определено намирам разлика във вкуса между приготвеното в керамични съдове и в тефлонирани такива и тя е в полза на първите, но понакога тефлонираните са ми по-подходящи като размер.

Веси, за приборите знам, че е най-добре да са неръждаема стомана 18/10 и такива са повечето прилични прибори; сега, ако комплект от 24 струва 18 лева, надали ще са точно стоманение... Ншият комплект е от 82 части и струваше 250 лева в намаление; произведен беше в Германия, стоманата е 18/10; вече 4 години се ползва и мие в съдомиялна, а покритието на дръжките (имат златиста декорация) дори не се надраскало. Мисля, че си сруваше инвестицията.

# 1 382
  • Мнения: 18 811
Съжалявам, че набързо ще питам, но много ви е дълга темата  Embarassed

Какво ще кажете за тези съдове от лят алуминий? Черни, със стъклени капаци, май последно на Сапир гледах...вредни ли са? Трудни ли са за поддръжка?
Не мога да уцеля и читав грил-тиган, след няколко миенета и черното покритие почва да се разлепя....

# 1 383
  • Мнения: 67
Аз искам да попитам дали има форми за кекс, които не са от тефлон? И изобщо кои са най-безвредните такива?

# 1 384
  • Мнения: 106
Мая, нова съм тук, т.е. не съм кой знае колко запозната, но до колкото се ориентирах от прочетеното, най-безвредни са силиконовите форми за кекс! Ако греша,  моля по-запознатите да ме поправят  Blush

# 1 385
  • Мнения: 505
Май все пак тефлонът е за предпочитане, тъй като при печене на блатове за торти температурата е между 170 и 190 С, а тефлонът отделя канцерогенни вещества при Т доста над 200 градуса. Мен повече ме дразни, че се бели бързо, а отдолу най-често е алуминий, но щом се пече с пекарска хартия, няма никакъв проблем.
Силиконови форми за блат аз поне не съм виждала - само за кексове, тестото не е толкова трошливо все пак.

# 1 386
  • София
  • Мнения: 1 946
Love&Light, raja_nikol, MaYa___, vesy_evi,  ако искате да не четете цялата тема ние съвсем скоро направихме обобщение на повечето материали, от които са направени съдовете за готвене и това обобщение може да даде отговори на повечето въпроси, които си задаваме преди да купим нещо подобно. Ще си позволя да се самоцитирам, защото няколко страници по-назад пуснах файла с въпросното обобщение. Може да ви е полезно.


Penkailieva, аз имам силиконова форма за блат, но тя не е от тук, а от Tesco UK. Ползвам я с хартия, макар че и аз се чудя защо, след като и на хартията пише, че е промазана със силикон ...

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 17:33 от Sash

# 1 387
  • Мнения: 1 732
за граничните Т-ри, при които тефлонът започва да става опасен,  съм чела и за стойности над 100 С, под 200 С.
За летия алуминий е писано. Peace

# 1 388
  • София
  • Мнения: 342
Момичета, бях решила да готвя супа в йенска кана, ама се разтърсих - има тенджери от йена  Laughing
http://porcelainbg.eu/bg/product-list/14.html

Въпроса остава за тигана, нанокерамиката отпада....150 лв за EMILIЕ много ми се виждат...

Глинените сачове, дето не са с глазура дали са безопасни ?

# 1 389
  • Мнения: 2 893
Купих си тиган и касерола, които готвят чудесно, не залепва при пържене, лесно се мият, но моля за помощ да ми разясните безвреден ли е състава им, на тях пише ES 18F + ES 20F

# 1 390
  • Мнения: 6 788
За печене ползваме ето това вкъщи:

http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=32225

# 1 391
  • Мнения: 18 811
Love&Light, raja_nikol, MaYa___, vesy_evi,  ако искате да не четете цялата тема ние съвсем скоро направихме обобщение на повечето материали, от които са направени съдовете за готвене и това обобщение може да даде отговори на повечето въпроси, които си задаваме преди да купим нещо подобно. Ще си позволя да се самоцитирам, защото няколко страници по-назад пуснах файла с въпросното обобщение. Може да ви е полезно.



Чудесна идея, но не ми се отваря  Sad

# 1 392
  • Мнения: 3 869
Много благодаря за обобщението!!! При мен се отваря Simple Smile

# 1 393
  • София
  • Мнения: 1 946
raja_nikol, отвори си личните съобщения, пратила съм ти го  Wink

# 1 394
  • Мнения: 106
Sash, благодаря, аз го намерих и прочетох това още преди да пиша, че и много повече прочетох....
Penkailieva, за блат не знам, ама тя Мая е питала за кекс за това писах за силиконовите, които определено са си по добре от тефлона  Peace

Общи условия

Активация на акаунт