Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 335
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
Приятели, временно го няма файла с обобщенията в DOX-a, скоро ще пусна коригирания вариант.

# 1 336
  • Средната земя
Момичета, какво ще кажете за тези :
http://www.ballarini.it/eng/prodotti_linea.php/nomeLinea=saturnia/idlinea=40
има ги в Метро и са на приемливи цени Thinking

# 1 337
  • Sofia
Приятели, временно го няма файла с обобщенията в DOX-a, скоро ще пусна коригирания вариант.

Ще добавя линк в първия пост, надявам се да пуснеш файла скоро  Hug

# 1 338
  • София
Какво трябва да се гледа, когато се избира съд за готвене

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 20:03 от Sash

# 1 339
  • Средната земя
Никой ли няма впечатления от Баларини?

# 1 340
Зипър ,
не се включвам, защото нямам впечатления, не съм ползвала такива съдове. И тук в големите супери ги предлагат, на изгодни цени.
Според това, което прочетох от производителя , са сертифицирани за безопасност.  Simple Smile
Лично на мен не ми допаднаха защото:
- имат само 4 г. гаранция
- не е посочена Т, до която са устойчиви. Експериментите са правени само на 200 °C, което ме кара да мисля, че са с ниска Т резистентност.
-покритето е 3- слойно, а много често практиката показва, че подобни покрития са слаби и започват да се лющят.
-основата е алуминий.
-пише, че покритието е заздравено с кермични частички, а не че е изцяло керамично.
Допускам, че е керамичен полимерен композит. Или най- горният слой е полимер, а отдолу е керемиката. Гледам, че на продуктите си с KERASTONE дори  са написали, че има полимерен слой.
Допускам,че е PTFE.
Допускам, че и на линка, даден от теб, покритието също съдържа PTFE.

# 1 341
  • Средната земя
Благодаря ти take a smile, и аз мисля, че има PTFE, защото са обяснили, че всъщност не е вредно. Но ме изкуши цената, а и уверенията, че са безопасни от страна на производителя. Не съм купила още, в процес на проучване съм. Решила съм, че ще си купя тиган с керамично покритие. Дайте конкретно предложение, за добро съотношение цена-качество, или са много скъпи или са подозрителни Simple Smile

# 1 342
  • София
Зипър, откакто следя тази тема се убедих, че не бива да вярваме само на уверенията на производителя за безопасност. Той, производителят, да вземе да каже какви материали използва, пък ние, вече достатъчно информирани, ще си преценим сами кое е безопасно за нас и кое не е. А така само като ти кажат - безопасно е, някак доста рекламно ми звучи и не се хващам.

Също както Делимано ни заливат отвсякъде с реклами за "незалепващото" си покритие, а тук вече няколко оплаквания точно за залепване четем.

# 1 343
Темата е безкрайно и интересна и полезна  bouquet
Някой дали може да ми отговори тази тенджера дали може да замени готвенето на боб в гювеч във фурна Simple Smile и дали е подходяща за готвене на супа например?

# 1 344
  • град-държава
melanie_z , тази тенджера може да замени всички възможни съдове за готвене.
Откакто я имам, не съм готвила в нищо друго освен в нея, незвисимо дали се отнася за фурна или котлон.

# 1 345
  • София
Зипър ,
не се включвам, защото нямам впечатления, не съм ползвала такива съдове. И тук в големите супери ги предлагат, на изгодни цени.
Според това, което прочетох от производителя , са сертифицирани за безопасност.  Simple Smile
Лично на мен не ми допаднаха защото:
- имат само 4 г. гаранция
- не е посочена Т, до която са устойчиви. Експериментите са правени само на 200 °C, което ме кара да мисля, че са с ниска Т резистентност.
-покритето е 3- слойно, а много често практиката показва, че подобни покрития са слаби и започват да се лющят.
-основата е алуминий.
-пише, че покритието е заздравено с кермични частички, а не че е изцяло керамично.
Допускам, че е керамичен полимерен композит. Или най- горният слой е полимер, а отдолу е керемиката. Гледам, че на продуктите си с KERASTONE дори  са написали, че има полимерен слой.
Допускам,че е PTFE.
Допускам, че и на линка, даден от теб, покритието също съдържа PTFE.
Аз бих искала някой да ми обясни защо е лошо основата да е от алуминий?
Да се абстрахираме от останалите недостатъци.
Нали храната няма досег с алуминия като има друго покритие върху него?

# 1 346
  • Средната земя
melanie_z , тази тенджера може да замени всички възможни съдове за готвене.
Откакто я имам, не съм готвила в нищо друго освен в нея, незвисимо дали се отнася за фурна или котлон.

А каква е тази тенджера, на коя марка и от къде може да се купи?

# 1 347
  • град-държава
Зипър, тенджерата е Le Creuset. Назад сме ги коментирали доста.

# 1 348
  • София
alpha_beta, ако покритието се надраска е добре основата да е безвредна Sunglasses

Зипър, ето ти Le Creuset

# 1 349
  • Средната земя
alpha_beta, ако покритието се надраска е добре основата да е безвредна Sunglasses

Зипър, ето ти Le Creuset

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт