Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 376 080
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 330
  • Къде ли не
Момичета, а тенджерите от Била миете ли ги в миялна? Иначе аз вече три си взех и съм много доволна засега.
Мия ги. Измиват се страхотно дори нещо да е залепнало.

# 331
Момичета, а тенджерите от Била миете ли ги в миялна? Иначе аз вече три си взех и съм много доволна засега.
Мия ги. Измиват се страхотно дори нещо да е залепнало.

Благодаря! В инструкциите към тях никъде не пише дали може и няма знака за миялна, та се чудех дали нещо няма да се прецака по покритието...

# 332
      Честит празник на всички!
      Нека споделя и аз нещичко по тази тема.
      За тази Коледа реших да си подаря нещо хубаво и практично за кухнята. Вярно, че подаръкът беше скъп, но коледното намаление ме поуспокои донякъде. Laughing
Става въпрос за комплект тенджери (три) на "Ballarini" от серията "Click&cook" с незалепващо покритие. Хубавото при тях е, че заемат малко място в шкафовете (дръжките на тенджерите и на капаците се сгъват).
Тук може да ги видите и вие:
http://www.moreselection.bg/shop/goods_kind.php?wid=26&kid=1 … mp;lng=bg&ID=
       А за лесната употреба и поддръжка - вече се убедих сама, защото от няколко години ползвам тиган на същата марка. Може да се гадае за продължителността им на живот, макар че тайно се надявам аз да ги надживея Laughing

# 333
  • София
Това незалепващо покритие не е ли тефлон?

# 334
ЕйМиМи, поразрових се в сайтовете, за да мога да ти отговоря по-изчерпателно. Натъкнах се и във форумите на най-различни мнения за покритията и по-конкретно за тези на Ballarini. От повечето, за съжаление, личи доста некомпетентност и липса на информация (което всъщност е основното), затова и на места се всява паника.
 Ето какво успях да открия за покритието на моите тенджери - виж тук http://1001taini.com/28/68/149.html . Покритието се нарича Keravis и съдържа алуминий и титан, а мисля и керамични частици. От опаковката на моя комплект тенджери видях, че им дават гаранция 5 години и че спокойно се обработват в миялна машина. От магазина ми препоръчаха да ги мия студени (аз нямам миялна машина), за да имат по-дълъг живот. Но и аз самата съм решена да се отнасям към тях изключително нежно и с любов. Та надявам се да бъдем по-дълго време заедно. Heart Eyes

# 335
  • София
И аз се поразрових и освен в рекламите на тези тенджери, не намерих другаде какво покритие е Keravis.
Обаче виждам това:

I've found an online vendor, but their "keravis titanium" pans also
contain a teflon layer.
http://www.ballarini.com/faq2_3.htm
Keravis + Titan

Та дотук, от една страна рекламите, от друга- някакъв американски форум.
За сега ми остава да се съмнявам.

# 336
Момичета, а какво мислите за тези съдове - http://www.tefal.bg/All+Products/Cookware/Stainless-Steel+Cookwa … sica/Classica.htm Някоя от вас да ги е ползвала? Не пише да съдържат никел, но аз за всеки случай им изпратих едно запитване и чакам отговор.

# 337
  • София (Възраждане)
В новата промо брошура на Метро виждам че ето тези http://pensofal.com/index.php?option=com_content&view=articl … d=163&lang=en (серия Био керамикс) са на доста добра цена, в сравнение с Монета-та например. Що за чудо ще е тази био керамика, т.е. носейки вълшебното "био", наистина ли е безвредна newsm78

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 15:09 от Mooimeiske

# 338
В новата промо брошура на Метро виждам че ето тези http://pensofal.com/index.php?option=com_content&view=articl … d=163&lang=en (серия Био керамикс) са на доста добра цена, в сравнение с Монета-та например. Що за чудо ще е тази био керамика, т.е. носейки вълшебното "био", наистина ли е безвредна newsm78
Тези и аз дълго ги гледах и се чудих и накрая вместо от тях за Бъдни вечер си взех тенджерче от неръждаема стомана, това което ме спря е, че никъде не пишеше, че не са използвани никел и кои бяха онези другите вредни вещества, но някоя от вас ако е запозната да казва, че иначе и аз им хвърлих око  Rolling Eyes

# 339
  • София (Възраждане)
Да, дайте идеи какви вредни вещества може да има в био-то, че да им оформя едно запитване  bouquet

# 340
  • София (Възраждане)
Eто отговорът на Пенсофал на запитването ми относно безопасността на продуктите от въпросната линия:

Dear Mrs. ,

I appreciate yr accuracy in checking details for the health of yr family.

In any case you can be assured that our products and coatings does not contain any harmful or toxic materials.

No lead, cadmium, PFOA, nano particles or others.

In addition all our products are officially checked, with certificates, by TUV/LGA in Germany.

# 341
  • София (Възраждане)
 Embarassed Срамувам се, че това е поредния ми постинг...вече трети в колонка Embarassed.
Имам въпрос относно силиконовата форма за кекс. Подарих такава на свекърва ми, тя веднага направи кекс в нея. Твърди че го пече на под 200 градуса, има стара фурна и честно казано ме съмнява читавостта на термостата й, както и да е. Проблемът е че отстрани на две-три места кексът прегоря и формата си промени цвета точно на местата където беше загорялото. Оргиналният син цвят избледня и пожълтя някакси. Чудя се, дали това не прави формата опасна за понататъшно ползване?  newsm78 Sad

# 342
  • София
Да питам някой дали знае докога е промоцията на керамичните тигани в Билла,че даже и касиерките не знаеха?

# 343
Да питам някой дали знае докога е промоцията на керамичните тигани в Билла,че даже и касиерките не знаеха?

до март месец

# 344
  • София
Мерси за отг.  bouquet,че аз мислех че е до януари,а за тенджерите Цвилинг до март.С тенджери лесно ще се сдобия, с още една съм решила,имам си точки,но с Била кард точки ми е по-трудно.За тигана,който си харесах ми трябват 700т. Shocked, а така ме е яд,че декември профуках 500т. преди да видя тиганите. Close

Общи условия

Активация на акаунт